Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | NJ Devils – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
koniec po predl.
Buffalo Sabres
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 14.02.2020, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:56:32)
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (BUF) 0+0, +/- 0, 1 střela na branku, čas na ledě – 12:07.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Victor Olofsson (BUF) 2+0
    2. Jack Eichel (BUF) 1+2
    3. Markus Nutivaara (CBJ) 1+0
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 27 – 31
    Přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 50% – 50%
    Zblokované střely: 13 – 11
    Hity: 21 – 26
     
    Dnešní utkání sledovalo 16,923 diváků.
     
    Diváci v Buffalu viděli parádní podívanou v prodloužení, která je navíc umocněna tím, že jejich tým si připsal bonusový bod. Buffalo sice o dvě branky v tomto utkání prohrávalo, přesto mělo k výhře v základní hrací době blízko. Columbus ale minutu a čtvrt před koncem srovnal, tak se šlo do prodloužení. V tom měli navrch Sabres, kteří nakonec rozhodli po pěkné akci Jacka Eichela. Ten místo střely na přední tyč zvolil zpětnou přihrávku, na kterou si sjel Victor Olofsson, který střelou z první nedal gólmanovi hostí šanci.
     
    Konec zápasu.
    62:44 Victor OLOFSSON - 4:3
     
    62:44
    Sabres právě vstřelili branku!
    Viděli jsme nádherné prodloužení, ve kterém měli navrch domácí, kteří nakonec berou bonusový bod z tohoto utkání! Jack Eichel odvedl pořádný kus práce, když se s pukem dostal až před gólmana. Místo střely ale zvolil přihrávku do druhé vlny, kam si najel VICTOR OLOFSSON, jenž střelou z první překonal bezmocného gólmana. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Dahlin.
     
    61:55
    Mohlo být rozhodnuto, ale není! Jeff Skinner totiž jel sám na gólmana, kterého chtěl vymíchat. Matiss Kivlenieks si na jeho pohyb počkal a udržel puk před brankovou čárou!
     
    61:36
    Gustav Nyquist na druhé straně neměl špatnou šanci! Dostal se s pukem mezi kruhy, ale byl bráněn. Proto to zkusil z otočky, ale Carter Hutton stihl sklapnout betony včas!
     
    61:18
    Přesto jsme neviděli vůbec špatnou akci! Vznikla totiž situace dva na dva, kdy si Jeff Skinner najížděl na křižný pas, ale ten byl o něco delší, než by potřeboval.
     
    60:52
    Sabres jsou ze začátku prodloužení aktivnější a jsou usazení v útočném pásmu. Columbus jim ale nenechává prostor na nějakou výraznější kombinaci.
     
    60:26
    O první střelecký pokus se postarali domácí, kteří vyhráli úvodní buly. Na nic nečekali a vrhli se do útoku. Matiss Kivlenieks stihl sklapnout betony včas.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Již jsou za námi tři periody dnešního zápasu a o vítězi nadále není rozhodnuto! Buffalu se sice povedl parádní obrat, když se v početní výhodě trefil Victor Olofsson, jehož následoval po krásné střele Evan Rodrigues. Hosté to ale zkusili bez gólmana, což se jim vyplatilo. Zápas do prodloužení poslal Markus Nutivaara.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:47 Markus NUTIVAARA - 3:3
     
    58:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenže domácí ho nedokázali dostat z obranného pásma, čehož nakonec budou litovat. Foligno posunul puk na Bjorkstranda. Ten zvedl hlavou a parádním pasem našel u branky MARKUSE NUTIVAARU, kterému jen stačilo nastavit hůl! Asistence: Oliver Bjorkstrand a Nick Foligno.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 39. Eichel (S. Reinhart, Ristolainen), 43. Olofsson (Eichel, Dahlin), 56. Rodrigues (Skinner, C. Hutton), 63. Olofsson (Eichel, Dahlin) – 20. Gerbe (Gavrikov, Riley Nash), 22. Jenner (Werenski, Foudy), 59. Nutivaara (Bjorkstrand, N. Foligno)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Montour, C. Miller, Dahlin, Jokiharju, McCabe – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Sheary, Lazar, Vesey – Frolík, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington, G. Carlsson – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Foudy, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Bemström, Stenlund, Milano.

    Rozhodca: Pollock, StLaurent – Driscoll, Nagy

    Diváci: 16,923