Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | NJ Devils – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
koniec po predl.
Buffalo Sabres
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
cz Piatok 14.02.2020, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:56:32)
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (BUF) 0+0, +/- 0, 1 střela na branku, čas na ledě – 12:07.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Victor Olofsson (BUF) 2+0
    2. Jack Eichel (BUF) 1+2
    3. Markus Nutivaara (CBJ) 1+0
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 27 – 31
    Přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 50% – 50%
    Zblokované střely: 13 – 11
    Hity: 21 – 26
     
    Dnešní utkání sledovalo 16,923 diváků.
     
    Diváci v Buffalu viděli parádní podívanou v prodloužení, která je navíc umocněna tím, že jejich tým si připsal bonusový bod. Buffalo sice o dvě branky v tomto utkání prohrávalo, přesto mělo k výhře v základní hrací době blízko. Columbus ale minutu a čtvrt před koncem srovnal, tak se šlo do prodloužení. V tom měli navrch Sabres, kteří nakonec rozhodli po pěkné akci Jacka Eichela. Ten místo střely na přední tyč zvolil zpětnou přihrávku, na kterou si sjel Victor Olofsson, který střelou z první nedal gólmanovi hostí šanci.
     
    Konec zápasu.
    62:44 Victor OLOFSSON - 4:3
     
    62:44
    Sabres právě vstřelili branku!
    Viděli jsme nádherné prodloužení, ve kterém měli navrch domácí, kteří nakonec berou bonusový bod z tohoto utkání! Jack Eichel odvedl pořádný kus práce, když se s pukem dostal až před gólmana. Místo střely ale zvolil přihrávku do druhé vlny, kam si najel VICTOR OLOFSSON, jenž střelou z první překonal bezmocného gólmana. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Dahlin.
     
    61:55
    Mohlo být rozhodnuto, ale není! Jeff Skinner totiž jel sám na gólmana, kterého chtěl vymíchat. Matiss Kivlenieks si na jeho pohyb počkal a udržel puk před brankovou čárou!
     
    61:36
    Gustav Nyquist na druhé straně neměl špatnou šanci! Dostal se s pukem mezi kruhy, ale byl bráněn. Proto to zkusil z otočky, ale Carter Hutton stihl sklapnout betony včas!
     
    61:18
    Přesto jsme neviděli vůbec špatnou akci! Vznikla totiž situace dva na dva, kdy si Jeff Skinner najížděl na křižný pas, ale ten byl o něco delší, než by potřeboval.
     
    60:52
    Sabres jsou ze začátku prodloužení aktivnější a jsou usazení v útočném pásmu. Columbus jim ale nenechává prostor na nějakou výraznější kombinaci.
     
    60:26
    O první střelecký pokus se postarali domácí, kteří vyhráli úvodní buly. Na nic nečekali a vrhli se do útoku. Matiss Kivlenieks stihl sklapnout betony včas.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Již jsou za námi tři periody dnešního zápasu a o vítězi nadále není rozhodnuto! Buffalu se sice povedl parádní obrat, když se v početní výhodě trefil Victor Olofsson, jehož následoval po krásné střele Evan Rodrigues. Hosté to ale zkusili bez gólmana, což se jim vyplatilo. Zápas do prodloužení poslal Markus Nutivaara.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:47 Markus NUTIVAARA - 3:3
     
    58:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jenže domácí ho nedokázali dostat z obranného pásma, čehož nakonec budou litovat. Foligno posunul puk na Bjorkstranda. Ten zvedl hlavou a parádním pasem našel u branky MARKUSE NUTIVAARU, kterému jen stačilo nastavit hůl! Asistence: Oliver Bjorkstrand a Nick Foligno.
     
    58:25
    Avšak hostující hokejisté museli začít se svým atakem až od své branky. Znovu navíc jen nahodili touš, ke kterému se jako první dostalo Buffalo.
     
    58:05
    Columbus hraje v šesti lidech v poli! Matiss Kivlenieks už je tak na střídačce.
     
    57:28
    Zach Werenski ale nyní zachytil v útočném pásmu kotouč a mohl rozehrát. Tato přihrávka však byla sražena domácím hráčem až do středního pásma.
     
    57:00
    Přesně tři minuty nám zbývají do konce utkání a s hosty to nyní nevypadá úplně dobře! Prohrávají totiž o jednu branku, navíc se nemohou dostat ke kotouči.
     
    56:30
    Liam Foudy zavezl kotouč do útočného pásma a v druhém zápase letošní sezóny předvádí velmi dobrý výkon. Neměl však žádnou podporu spoluhráčů...
     
    55:59
    Gabriel Carlsson tvrdě ale čistě dohrál svého soka u mantinelu. Columbus bude muset napnout své síly do útoku. Nejprve se ale musí dostat k puku.
    55:34 Evan RODRIGUES - 3:2
     
    55:34
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo předvedlo rychlou protiakci, po které se poprvé v tomto zápase dostává do vedení! EVAN RODRIGUES si vzal kotouč na polovině hřiště a jel s ním až do útočného pásma. V protiútoku sice mohl nahrát, ale místo toho zvolil střelu, která letěla přesně do vzdálenější šibenice! Asistence: Jeff Skinner a Carter Hutton.
     
    54:42
    Gustav Nyquist dostal přihrávku do strany, ale jeho střelu gólman viděl, proto ji v pohodě vyrazil. Liam Foudy pálil jako další, ale ani on gól nedal.
     
    54:09
    Liam Foudy dnes hraje celkem slušný zápas a je na ledě vidět. Nyní se postaral o střelecký pokus svého týmu, ale Carter Hutton sklapl betony včas.
     
    53:48
    Scott Harrington trochu napadal hráče, který zachytával puk po mantinelu, ale nijak ho tím nerozhodil. Hostující obránce se proto raději stáhl zase do obrany.
     
    53:14
    Modrokabátníci jsou opravdu pod tlakem a nedaří se jim dostat kotouč ani přes obrannou modrou. Na druhou stranu nepouštějí Sabres do větší šance.
     
    52:37
    Jenže to znovu opanovali domácí borci, kteří mají podstatně lepší úspěšnost vhazování. Matiss Kivlenieks ale jejich střely v pohodě povyrážel.
     
    52:18
    Což se nyní ale změnilo! Liam Foudy dostal krásnou přihrávku do úniku, jenže jeho střela byla sražena do ochranné sítě. Buly po levici gólmana Buffala.
     
    51:57
    Sabres jsou nyní přece jen aktivnějším týmem na ledě a jdou si za vedoucí brankou. Columbus se naopak jen brání a téměř ho nevidíme v útoku.
     
    51:25
    Střely na branku v této periodě: 6 – 6.
     
    50:57
    Domácí mohli poprvé v zápase jít do vedení! Přišlo nahození od mantinelu, které gólman hostí jen vykopl před sebe. Tam byl agilní Okposo, ale Kivlenieks fantasticky zasáhl lapačkou!
     
    50:47
    Boone Jenner sice na chvilku puk ztratil, ale ten se k němu zase rychle vrátil. Jeho následná přihrávka ale mířila od ofsajdu, čehož si sudí všiml. Před námi je tak komerční přestávka.
     
    50:02
    Sabres se konečně povedl přechod do útočného pásma! Jake McCabe vypálil od mantinelu, ale Matiss Kivlenieks na puk viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    49:38
    Komerční přestávka.
     
    48:24
    Hosté napadali rozehrávku soupeře, ale ke kotouči se nakonec nedostali. Oba týmy ale nyní vcelku hodně chybují, takže ani domácí se nedostali nijak daleko.
     
    47:58
    Zase se hraje poměrně dlouho bez přerušení. Buffalo se snažilo dostat do útočného pásma, ale ani trochu se mu nevydařil přechod skrze střední pásmo.
     
    47:20
    Sam Reinhart chtěl ke své asistenci přidat i branku. Dostal se v kruhu ke střele, kterou mířil na přední tyč. Matiss Kivlenieks ovšem zasáhl vyrážečkou.
     
    46:55
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    46:11
    Columbus to zkusil dalším nahozením do útočného pásma, ale to nemělo šanci na úspěch. Sabres zatím brání první oslabení s velkým přehledem.
     
    45:40
    Blue Jackets tedy mají také k dispozici první početní výhodu v tomto utkání. Na chvíli se sice rozestavělo v útočném pásmu, ale domácím se povedlo vyhodit.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jake McCabe – 2+2 min, krosček).

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Eric Robinson – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    44:55
    Nyní došlo k trochu nešťastnému střetu, kdy Eric Robinson chtěl projet okolo brankoviště, ale trefil gólmana, který si z něj vyjel. Hráč Columbusu následně dostal několik krosčeků a strhla se menší mela. Tak uvidíme, jak to nakonec rozhodčí vyřeší.
     
    44:24
    Jeden z hostí nyní zůstal v útočné fázi úplně sám, tak jen zavezl puk do pásma a šel vystřídat. Na ledě tak vidíme kompletně čerstvé formace.
     
    43:41
    Pierre-Luc Dubois se probíjel okolo mantinelu až k zakončení, ale domácí obránce si odvedl své povinnosti na jedničku. Odstavil soupeře a nenechal ho vystřelit.
     
    43:03
    My tedy vlastně hrajeme v tomto utkání od začátku! Psychickou výhodu by měli mít na své straně přece jen domácí, kteří srovnali dvougólovou ztrátu.
    42:10 Victor OLOFSSON - 2:2
     
    42:10
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres tuto početní výhodu nakonec využívají a srovnávají stav dnešního zápasu! Jack Eichel mohl znovu střílet, ale raději si sjel zpět na modrou. Odtud našel krásným pasem VICTORA OLOFSSONA, proti jehož střele z první se nemohl gólman hostí včas přesunout. Asistence: Jack Eichel a Rasmus Dahlin.
     
    41:42
    Vše nakonec rezultovalo ve střelu. Jack Eichel dostal nabito na vrcholek kruhu, ale Matiss Kivlenieks se zaskvěl parádním zákrokem lapačkou.
     
    41:18
    Buffalo má ideální možnost srovnat stav dnešního zápasu! Hraje totiž vůbec první početní výhodu tohoto zápasu, navíc je usazené v útočné třetině.
     
    41:00
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., podrážení).
     
    40:30
    Před námi je tedy poslední perioda, ve které budou domácí stahovat jednobrankovou ztrátu. Tak uvidíme, jak mu to půjde nebo ne...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 15 – 21
    Přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 53% – 47%
    Zblokované střely: 8 – 9
    Hity: 17 – 19
    Buffalo prohrává po dvou třetinách o jednu branku!
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního zápasu, po kterých nadále vede Columbus o gól. V prostřední části zápasu jsme však viděli po jedné brance na obou stranách. Jako první se už po minutě a půl trefil Boone Jenner, jenž šikovně tečoval nahození od modré. Buffalo bylo následně hodně opařené a do tlaku se vlastně dostalo až v závěru třetiny. Přesto se mu povedlo zase snížit rozdíl na jednu branku. Jack Eichel si najel na vrcholek kruhu a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci.

    Další třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Gustav Nyquist se snažil napadat v útočném pásmu, čímž donutil jednoho ze soupeřů k chybě. Buffalo ale bylo v dostatečném počtu v obraně a ustálo to.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    38:47 Jack EICHEL - 1:2
     
    38:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tentokrát však koncovka třetiny vyšla lépe domácím, kteří zaslouženě snižují stav zápasu! JACK EICHEL si vlastně celou akci odtáhl. Dostal se s pukem ze středního pásma, najel si na vrcholek kruhu a ranou na zadní tyč překonal brankáře Blue Jackets. Už je to jen o gól! Asistence: Sam Reinhart a Rasmus Ristolainen.
     
    38:27
    Na druhé straně se zase po delší době dostali do útoku hostů, ale tentokrát zde nic nevymysleli. Navíc jim je o chvilku později odpískán jen ofsajd.
     
    37:48
    Rasmus Dahlin už měl ale dobrou možnost, jenže ta také zůstává nevyužita! Najel si mezi kruhy, ale dobrou ranou nakonec netrefil branku!
     
    37:33
    Conor Sheary se dostal až do útočného pásma, ale prostor na střelu neměl. Proto jen nahodil kotouč po mantinelu a bude si hledat místo pro pas.
     
    36:44
    Sam Reinhart se ještě snažil zastavit kotouč na modré, ale jeho přihrávku srazila hokejka hostujícího hráče, který napadal, takže touš je v neutrální zóně.
     
    36:15
    Matiss Kivlenieks vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, avšak Columbus se tentokrát na kotouči neudržel. Sabres se ale nedaří přechod do útoku.
     
    35:58
    Markus Nutivaara si nyní odtáhl celý útok. Dostal přihrávku do středního pásma, jelikož měl před sebou hodně místa, tak se vydal do útoku. Carter Hutton jeho střelu udržel ve výstroji a přerušil tak hru.
     
    35:33
    Modrokabátníci navíc vyhráli toto vhazování v útočném pásmu, načež přišla tvrdá střela od modré. Tu Carter Hutton vyrazil vedle sebe, ale nikdo z hostů nedorazil.
     
    35:09
    Osamocený hostující hráč měl proti sobě čtyřnásobnou přesile, přesto dokázal vypálit. Jeho rána navíc byla sražena do ochranné sítě, takže získal buly.
     
    34:36
    Domácí hokejisté by potřebovali útočit, ale v této třetině se spíše jen brání. Gólman proto musel čelit další střele, kterou poslal vyrážečkou do rohu hřiště.
     
    34:09
    Andrew Peeke si dojel pro kotouč, který letěl po mantinelu. Následně zkoušel nahodit na branku, ale Carter Hutton si puk ztlumil a schoval do lapačky.
     
    33:34
    Brandon Montour raději odpálil kotouč ze svého obranného pásma do toho středního. Columbus se sice vrátil zpět, ale o puk zase rychle přišel.
     
    33:13
    Sam Reinhart se snažil dojet pro kotouč jako první, ale nebyl v tom úspěšný. Domácí se tak budou muset bránit, jelikož zahráli jen na icing.
     
    32:38
    Zajímavosti tohoto zápasu rozhodně je, že jsme ještě neviděli ani jednu početní výhodu. K tomu jsme snad ani neviděli nějaký vyloženě hraniční zákrok.
     
    32:06
    Kyle Okposo je dnes hodně vidět a nyní předvedl dobrou práci ve středním pásmu. Zemgus Girgensons od něj dostal přihrávku, ale hostující gólman zasáhl.
     
    31:26
    Tato přihrávka se hostujícímu hráči hodně nepovedla. Od modré našel jen soupeře, který okamžitě vystartoval dopředu. Columbus se ale stihl vrátit a šanci zamezit.
     
    31:08
    Střely na branku: 12 – 12.
     
    30:49
    Jenže ani Modrokabátníkům se nyní nepovedl přechod do útočné třetiny, a to z důvodu ofsajdového postavení. Před námi je další komerční přestávka.
     
    30:22
    Jimmy Vesey si sjel pro kotouč na obrannou modrou, kam také přihrávku dostal. Jeho následný pas ale přesný nebyl, takže jej zachytil Columbus.
     
    30:00
    Už je za námi přesně polovina utkání, po které vede hostující celek o dvě branky! Buffalo ještě nijak soupeře nepřekvapilo a bude to mít dnes těžké.
     
    29:35
    Jenže tu zase sehráli naopak hosté, kteří se dostali do rychlého protiútoku. David Savard nakonec dostal přihrávku, ale Carter Hutton se stihl přemístit.
     
    29:09
    Buffalo se snažilo bojovat v útočném pásmu o kotouč, ale nakonec se k němu nedostalo. Domácí by potřebovali sehrát nějakou pěknější akci.
     
    28:54
    V posledních minutách se nám hra skoro nepřerušuje, což je dobré pro tempo utkání. Jack Eichel mohl z ničeho nic srovnat, ale po závaru se kotouč za čáru nedostal!
     
    27:50
    Tohle už byla zajímavější střela v podání Sabres. Postaral se o ní Kyle Okposo, který mířil na zadní tyč, kde však Matiss Kivlenieks dobře zasáhl betonem.
     
    27:17
    Avšak Buffalo se během několika sekund dostalo až ke střele. Před domácím gólmanem však nikdo neclonil, takže Kivlenieks v pohodě vyrazil.
     
    26:45
    Jenže takhle to opravdu nepůjde. Velmi nepřesná přihrávka nyní proletěla skrze celé hřiště, takže se hra vrací před domácí svatyni, a to z důvodu icingu.
     
    Brandon Montour musel dojet pro kotouč, jelikož ten neměl dostatečnou rychlost na to, aby se dostal až na zakázané uvolnění. Domácí musí akci rozjet.
     
    25:58
    Domácí hokejisté se pustili do aktivnějšího napadání, což jim nakonec vyneslo puk. Rasmus Dahlin spíše nahazoval kotouč, ale ten jen prolétl vedle.
     
    25:26
    Riley Nash bez nějakých větších potíží zvládl napadání svých soků, ale touš mu nakonec ujel z hokejky. Přesto to byl právě Nash, kdo ho vzal za svou brankou.
     
    24:53
    Andrew Peeke se snažil vypálit od modré z první, ale kotouč mu nakonec podjel pod hokejkou až do středního pásma. Hosté jsou už ale zpět v útoku.
     
    24:15
    Už to vypadá, že Buffalo se přece jen trochu vzchopilo a je schopné se dostat i do útoku. Matiss Kivlenieks ovšem zatím nemusel vytáhnout těžší zákrok.
     
    23:04
    Columbus měl navíc zajímavou šanci! Z ničeho nic se objevili dva jeho hráči před gólmanem, avšak nepřišla přihrávka, nýbrž střela, kterou gólman vyrazil, když si utěsnil tyčku.
     
    22:35
    Jimmy Vesey počkal až všichni z obranného pásma odjedou a poslal puk na obránce. Tomu ale přihrávka ani trochu nevyšla a Buffalo je zase pod tlakem.
     
    22:02
    To je pro Sabres hodně ledová sprcha, kterou nyní schytali. Nepovedl se jim konec ani začátek třetin, takže už musí dohánět dvougólovou ztrátu...
    21:31 Boone JENNER - 0:2
     
    21:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tlak hostů v útočném pásmu jim nese ovoce, takže vedou už o dva góly! Zach Werenski nahazoval od modré a před gólmanem do jeho rány sáhl BOONE JENNER, jenž změnil směr puku naprosto nechytatelně – krásná branka. Asistence: Zach Werenski a Liam Foudy.
     
    20:47
    Buffalo bude muset s dalším atakem začít až od svého gólmana. Dostalo se však jen do středního pásma, odkud se zase musí táhnout do obrany.
     
    20:15
    A už nám odstartovala i druhá třetina dnešního utkání! O něco lépe jsou na tom hosté, kteří dali branku do šatny, ale jednogólové vedení může být smazáno.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 8 – 8
    Přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 50% – 50%
    Zblokované střely: 6 – 4
    Hity: 8 – 9
    Columbus vede po první třetině o jednu branku!
     
    Je za námi první perioda, po které nakonec vede Columbus o jednu branku! Dlouho jsme viděli celkem vyrovnanou hru, kdy chvilku měl převahu jeden tým, další chvilku zase ten druhý. Dvacet sedm do konce první třetiny ale předvedli hosté pohlednou akci, kterou zakončil Nathan Gerbe, jenž poslal svůj tým gólem do šatny do vedení.

    Další třetina začne přibližně ve 2:08.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:33 Nathan GERBE - 0:1
     
    19:33
    Columbus právě vstřelil branku!
    Krásná akce, po které se hostující tým ujímá vedení v tomto utkání! Vladislav Gavrikov už mohl zakončovat téměř do prázdné branky, ale nebyl sobec! Proto poslal zpětnou přihrávku, na kterou si najel NATHAN GERBE, který měl opravdu jednoduchou pozici. Stačilo mu totiž trefit prostor mezi třemi tyčemi. Asistence: Vladislav Gavrikov a Riley Nash.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:21
    Na druhé straně jsme zase viděli po delší době atak Columbusu. Zach Werenski si sjel na střelu od mantinelu, ale trefil jen boční síťku.
     
    17:45
    Buffalo se nechce vzdát útočné třetiny, kde má tlak! Jake McCabe vyslal střelu od modré, po které se gólman hostí ocitl na zemi, ale nikdo toho nevyužil.
     
    17:07
    Jenže domácí hokejisté se budou moci znovu usadit v útočném pásmu. Colmubus poslal puk jen na zakázané uvolnění, takže bude buly v jeho obranném pásmu.
     
    16:46
    Henri Jokiharju posunul kotouč dále na modrou, kam si sjel Jack Eichel. Ten si hledal vhodný prostor pro střelu, avšak hostující hráči ho vytlačili až do rohu,
     
    15:58
    Avšak Sabres se ještě několik dalších sekund drželi v pásmu, jenže střelu z toho tentokrát nevymysleli. Přišlo totiž špatné zpracování a puk opustil pásmo.
     
    15:22
    Tak se o rychlý protiútok zase přičinili domácí. Jeden z hráčů vyslal dobrou ránu z vrcholku kruhu, ale Matiss Kivlenieks ji vyškrábl lapačkou mimo.
     
    15:00
    Do konce první třetiny nám chybí posledních pět minut! Columbus je v posledních minutách jasně aktivnější, ale domácí gólman zatím svůj tým drží.
     
    14:07
    Oba týmy se zatím snaží prezentovat aktivním dojmem, ovšem ani jednomu z nich se nedaří dát branka. Větší šance měl zatím rozhodně hostující celek.
     
    13:40
    Kevin Stenlund sice odhadl směr kličky domácího hráče, ale o kotouč ho stejně nedokázal obrat. Proto se Buffalo dostalo k střele, kterou gólman chytil.
     
    12:54
    Gustav Nyquist si poté najel na vrcholek kruhu, odkud mířil do vzdálenějšího růžku. Carter Hutton však vytáhl zákrok lapačkou, jelikož situaci viděl.
     
    12:31
    Obrovská šance na hostující straně nekončí gólem! Vladislav Gavrikov dostal gólmana z pozice, objel branku a chtěl zakončit. Obětavě tam ale vpadl jeden z domácích hráčů, který jeho pokus mířící do branky zastavil!
     
    12:05
    Gustav Nyquist se probíjel do zakončení, ale jeho kličku dobře odhadl domácí obránce, který puk zastavil. Hostující #14 se tak musí vrátit do obrany.
     
    11:46
    Carter Hutton předvedl zákrok, po kterém se strhla menší potyčka, ale vypadá to, že vylučovat se nebude. Před námi je tak další komerční přestávka.
     
    11:30
    Kyle Okposo je dnes aktivní zase na druhé straně! Na chvilku dokonce vybojoval puk, ale domácí hokejisté z toho nakonec nevybojovali ani střelu.
     
    10:59
    Jenže dlouho se zde Modrokabátníci nezdrželi. Poslali si totiž nepřesnou přihrávku na modrou, takže celý hostující tým musí vyklidit útočné pásmo.
     
    10:25
    Vladislav Gavrikov dnes působí hodně aktivním dojmem. Na poslední chvíli stihl poslat puk po mantinelu, díky čemuž se jeho tým udržel v útočné třetině.
     
    09:58
    Je za námi už první polovina první periody, po které je stav stále nerozhodný 0:0. Viděli jsme velké šance v úvodu utkání, ale jinak nic zajímavějšího.
     
    09:17
    A tentokrát to už vyšlo! Hosté se prezentovalo střelou od modré, kdy toho Carter Hutton moc neviděl. Někdo z hráčů před brankou ale dokázal puk odrazit.
     
    08:45
    Jenže hostující celek si vlastně vedl velmi podobně. A to dokonce dvakrát během krátké chvíle. Nyní má možnost vyzkoušet si přechod rovnou potřetí.
     
    08:14
    Sabres se znovu dostali ke kotouči, ale musí začít svou akci až ze své obranné třetiny. Nepovedlo se jim však projít s pukem přes útočnou modrou.
     
    07:43
    Michael Frolík ještě zabojoval o kotouč v útočném pásmu, ale nakonec mu to nebylo nic platné. Proti trojnásobné přesile moc šancí na úspěch neměl.
     
    07:22
    Nakonec se hosté dostali i ke střeleckému pokusu. Znovu se o něj postaral Vladislav Gavrikov, ale jeho pokus gólman chytil. Před námi je komerční pauza.
     
    06:55
    Kyle Okposo byl zase nejrychlejší na druhé straně, takže se stihl u mantinelu zapřít. K ničemu mu to ale nebylo, jelikož byl přesilou o puk obrán.
     
    06:16
    Oliver Bjorkstrand předvedl dobrou rychlost a dostal se k odraženému puku ve středním pásmu jako první. Stínoval ho ale domácí obránce, který pas ztečoval.
     
    05:38
    Jenže gólman Columbusu se bude muset mít znovu na pozoru. Jeho spoluhráčům se ani trochu nepovedla rozehrávka, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    05:14
    Rasmus Ristolainen se prezentoval střelou ihned po vhazování, ale Matiss Kivlenieks ji udržel ve výstroji. Následné buly vyhrál pro změnu hostující centr.
     
    04:59
    Avšak Sabres se dostali rychle ke kotouči a prověřili pozornost hostujícího gólmana, a to hned dvakrát. Jeff Skinner ani nikdo jiný si na něj ale nepřišel.
     
    04:15
    Blue Jackets se však ještě drželi v útočném pásmu, ze kterého se však nakonec sami vyhnali nepřesným pasem. Matiss Kivlenieks poté rozehrál.
     
    03:42
    Útoky se nám nadále střídají z jedné strany na stranu. Hosté proto pelášili do akce dva na dva, která byla zakončena střelou do obránce Buffala.
     
    03:24
    Domácí se sice v čele s Eichelem probíjeli do útočného pásma, ale jejich útok byl nakonec zastaven. Je z toho ofsajd a vhazování na útočné modré Sabres.
     
    02:57
    Tak zápas nám začal opravdu zostra! Viděli jsme několik zajímavých možností, ale branku nikoliv. Carter Hutton nyní vyrazil touš do ochranné sítě.
     
    02:20
    Obrovská šance i na druhé straně, avšak ani tady to není branka. Vladislav Gavrikov si sjel pro odražený kotouč. Mířil do téměř prázdné branky, ale tu nakonec vůbec netrefil.
     
    01:45
    A mělo i první velkou šanci! Conor Sheary tečoval kotouč před brankovištěm, ale mířil těsně vedle. Domácí poté ještě byli v tlaku, ale obrana Columbusu to ustála!
     
    01:16
    Další útok Modrokabátníků už nějaký efekt v podobě střely neměl. Proto se dopředu může dostat také Buffalo, které se nakonec prezentovalo střelou.
     
    00:38
    A už zde máme první přerušení hry. Nick Foligno se dostal k teči ve velmi dobré pozici, ale Carter Hutton stál tam, kde měl, a kotouč udržel ve výstroji.
     
    00:18
    A po slavnostním ceremoniálu, který dnes přece jen nějakou chvíli trval, se už konečně hraje! Domácí nastupují především v bílých dresech, hosté v modrých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Montour, C. Miller, Dahlin, Jokiharju, McCabe – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Sheary, Lazar, Vesey – Frolík, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington, G. Carlsson – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Foudy, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Bemström, Stenlund, Milano.

    Rozhodčí: Pollock, StLaurent – Driscoll, Nagy.
     
    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (BUF) 52 zápasů, 6+6
    Vladimír Sobotka (BUF) 16 zápasů, 1+2 – zranění
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Buffalo – Columbus 2:1p

    Branky a nahrávky: 17. Rodrigues (Dahlin), 61. Eichel (S. Reinhart, Ristolainen) – 46. Bjorkstrand (Nyquist, Dubois).

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Johansson) – Dahlin, C. Miller, Pilut, Ristolainen, McCabe, Jokiharju – Vesey, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson, Frolík – Girgensons, Larsson, Sheary – Rodrigues, Lazar, Dea.

    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – Werenski, S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Nutivaara, Harrington – N. Foligno, Dubois, Bjorkstrand – Nyquist, Wennberg, Atkinson – Gerbe, Jenner, Bemström – Lilja, Riley Nash, Robinson.
     
    Columbus Blue Jackets

    To Columbus je na tom podstatně lépe a má všechno ve svých rukách. Po padesáti sedmi zápasech má totiž na svém kontě rovných sedmdesát bodů, které ho řadí na první pozici v rámci divoké karty. Modrokabátníci mají oproti svému soupeři kladné skóre, jelikož vstřelili 148 branek, zatímco jich inkasovalo 139, celkově tedy +9. Z posledních tří zápasů ale vyhráli jen jednou. Porazil totiž Detroit, a to 2:0. Následovaly dvě porážky na domácím ledě. Nejprve Columbus nestačil na Colorado, následně na Tampu Bay, se kterou padl v prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pierre-Luc Dubois – 43 bodů (17+26)
    Gustav Nyquist – 35 bodů (12+23)
    Zach Werenski – 33 bodů (17+16)
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo sice nepodávalo na začátku sezóny špatné výkony, ale s postupem do vyřazovacích bojů to nevypadá zrovna růžově. Po padesáti sedmi zápasech má na svém kontě osmapadesát bodů, které ho řadí na sedmé místo v tabulce, která se týká divoké karty. Sabres nemají kladné skóre, jelikož inkasovali 178 branek, zatímco jich sami dali 162. Celkové skóre je tedy +16. Z posledních tří utkání bralo Buffalo rovnou dvě výhry. Nejprve totiž porazilo New York Rangers na jeho ledě 3:2, načež následovala porážka s Anaheimem na domácím ledě 2:3. V zatím poslední zápase však Sabres vyhráli na domácím ledě s Detroitem 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jack Eichel – 70 bodů (31+39)
    Sam Reinhart – 47 bodů (21+26)
    Victor Olofsson – 35 bodů (16+19)
    Dnes nás čeká duel mezi Buffalem a Columbusem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 39. Eichel (S. Reinhart, Ristolainen), 43. Olofsson (Eichel, Dahlin), 56. Rodrigues (Skinner, C. Hutton), 63. Olofsson (Eichel, Dahlin) – 20. Gerbe (Gavrikov, Riley Nash), 22. Jenner (Werenski, Foudy), 59. Nutivaara (Bjorkstrand, N. Foligno)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (J. Johansson) – Ristolainen, Montour, C. Miller, Dahlin, Jokiharju, McCabe – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Sheary, Lazar, Vesey – Frolík, Rodrigues, Skinner – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Columbus Blue Jackets: Kivlenieks (Merzlikins) – Nutivaara, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Peeke, Harrington, G. Carlsson – Bjorkstrand, Dubois, N. Foligno – Foudy, Jenner, Nyquist – Robinson, Riley Nash, Gerbe – Bemström, Stenlund, Milano.

    Rozhodca: Pollock, StLaurent – Driscoll, Nagy

    Diváci: 16,923