Poľsko – Ukrajina 6:1 (kon.) | Kazachstan – Holandsko 7:1 (kon.) | Japonsko – Litva 4:0 (kon.)
Slovinsko – Chorvátsko 7:0 (kon.)
koniec
Kazachstan
7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Holandsko
cz Piatok 07.02.2020, 14:30 • Nur-Sultan Aréna • Kvalifikácia mužov na ZOH • Skupina H
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:55:08)
     
    Střely na branku: 57 – 10
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Kazachstán – Darren Dietz 1+0
    Nizozemsko – Danny Stempher 0+1
     
    Kazachstán naprosto opanoval poslední periodu dnešního zápasu, ve které téměř Nizozemce nepustil přes polovinu hřiště. K tomu navíc ještě přidal další tři góly. Už po dvou minutách se trefil Anton Sagadajev, jenž ukázal rychlé ruce před brankou. Na další trefu se čekalo dalších deset minut, kdy Talgat Žajlauov nachytal hostujícího brankáře výjezdem zpoza branky a střelou pod betonem. Talgat Žajlauov se postaral i o poslední trefu dnešního utkání, když využil přesilovku po parádním pasu Petuchova.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Kazaši ještě pořádně zamkli svého soupeře v jeho obranné pásmu, ale Dmitrij Gurkov nakonec nebyl úspěšný a nedokázal dostat puk až do branky.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
    57:55 ŽAJLAUOV - 7:1
     
    57:55
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté se dostali zpět do útočného pásma a poprvé v tomto zápase využili početní výhodu! Jegor Petuchov našel krásným pasem skrze šíři hřiště volného TALGA ŽAJLAUOVA, který střelou z první rozvlnil síť a zapsal druhou branku v utkání! Asistence: Jegor Petuchov a Anton Sagadajev.
     
    57:12
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a dostali se i ke střele. Ta však byla zastavena jedním z hráčů Nizozemí, který následně kotouč vyhodil.
     
    56:56
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (der Schuit – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:40
    Makljuov možná mohl vypálit, ale nakonec raději poslal kotouč jen po straně k mantinelu. Následně se touš dostal mimo mantinely, takže pro domácí přesilovka.
     
    55:58
    Do konce utkání nám zbývají poslední čtyři minuty a Kazachstán naprosto potvrdil roli favorita tohoto utkání, ve kterém vede o pět branek. Uvidíme ještě nějakou?
     
    55:24
    Leonid Metlanikov dostal přihrávku ve svém obranném pásmu, a tak na nic nečekal a vydal se dopředu. Jeho následná střela ovšem trefila jen protihráče.
     
    54:52
    Darren Dietz si chtěl udělat další útočný výlet, ale jeho snaha byla rychle zastavena. Přesto se Nizozemci nedostali s pukem ani do střední třetiny.
     
    54:23
    Nikita Michajlis je na ledě!
     
    53:58
    Hokejisté v modrém odehrají toto oslabení s velkým přehledem. Nizozemsko se za celé dvě minuty snad nedostalo ani do útočného pásma s pukem.
     
    53:27
    Hostující celek už má za sebou minutu v početní výhodě, avšak aktivnější jsou znovu hokejisté Kazachstánu, kteří jsou daleko od své vlastní branky.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu Kazachstán (Nikita Michajlis – 2 min., podrážení).

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 1. Blacker (Šalapov, Šestakov), 9. Dietz (Rymarev, Starčenko), 11. Rymarev (Boyd), 23. Orechov (Žajlauov, Petuchov), 42. Sagadajev (Petuchov), 53. Žajlauov (Sagadajev, Šalapov), 58. Žajlauov (Petuchov, Sagadajev) – 28. der Schuit (Stempher)


    Kazachstan: Kudrjavcev (Karlsson) – Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Makljukov, Klešenko, Orechov – Starčenko, Boyd, Rymarev, Michajlis, Valk, Šestakov – Akolzin, Gurkov, Ševčenko – Žajlauov, Sagadajev, Petuchov.
    Holandsko: Oosterwijk (Meierdres) – Zwartbol, Verkiel, van Gorp, van Gestel, der Vossen, Knoop, Klem – der Schuit, Stempher, de Hondt – Marx, Oosterveld, Verschuren – Wurm, de Bonth, Heutmekers – Smit, Nordemann, den Edel.

    Rozhodca: Halas, Haszonits – Boyadjiev, Kodislo