Švédsko – Fínsko 4:5 (kon.) | Rusko – USA 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
4:5 (0:1, 2:1, 2:3)
Fínsko
cz Piatok 07.02.2020, 15:00 • ROCKNET ARÉNA Chomutov • Turnaj piatich krajín (U18)
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:19:56)
     
    Dnešní utkání sledovalo 356 diváků.
     
    Střely na branku: 35 – 35
     
    Je dobojováno. Finové měli tříbrankový náskok, ale v samotném závěru se ještě klidně mohli obávat o výsledek. Švédi totiž dvěma slepenými góly snížili na rozdíl jediné přesné trefy a osm vteřin před koncem měli ještě malou šanci na srovnání. Ovšem Suomi si to už pohlídalo a nic takového nedovolilo. Potřetí na tomto turnaji zvítězilo a je bez ztráty kytičky. Naopak Švédové prohráli nejprve s Rusy a i dnešní duel a na svou první výhru tak stále čekají.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Gabriel SÄLL - 4:5
     
    59:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A ještě osm vteřin před koncem základní hrací doby vykřesal malou jiskru naděje GABRIEL SÄLL, jenž zblízka prostřelil finského brankáře a už je to jen o jediný gól – 4:5. Finové si tak svůj pohodlný náskok zbytečně zkomplikovali. Asistence: Oskar Magnusson.
    59:15 William HALLÉN - 3:5
     
    59:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No tak ještě o sobě dali Švédové vědět a pětačtyřicet vteřin před vypršením třetí třetiny snižují na rozdíl dvou gólů. WILLIAM HALLÉN dostal nabito do prostoru mezi kruhy a propálil Blomqvista – 3:5. Asistence: Daniel Torgersson a Leo Lööf.
     
    58:59
    Zápas se už jen dohrává, Finové se samozřejmě nikam neženou a naopak Švédové už vědí, že tříbrankový náskok takřka minutu před vypršením třetí části hry, už těžko doženou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:32 Eetu LIUKAS - 2:5
     
    57:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak nyní už je zřejmě hotovo. Hned po vhazování před finskou brankou se kotouč ocitl ve středním pásmu. Simontaival ho posunul na EETUA LIUKASE, jenž od modré čáry trefil prázdnou branku – 2:5. Asistence: Kasper Simontaival.
     
    57:20
    A dle předpokladů je švédská branka prázdná. Švédi to tedy zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:20
    Švédský tým si vyžádal oddechový čas.
    56:05 Kasper SIMONTAIVAL - 2:4
     
    56:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se o dost přiblížili třetí výhře na tomto turnaji. KASPER SIMONTAIVAL z velmi těsné blízkosti překonal Clanga a jeho celek tak Tre Kronor odskakuje na rozdíl dvou branek – 2:4. Se Švédy to tak v závěru třetí části hry nevypadá nejlépe. Asistence: Eetu Liukas.
     
    55:06
    Blomqvist měl jen nějaký problém zřejmě s výstrojí a nyní už je zpět ve svém brankovišti.
     
    55:06
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Juho Markkanen, přichází Joel Blomqvist.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 22. Ljungman (Nybeck, Andrae), 34. Niderbach (Wallinder, Styf), 60. Hallén (Torgersson, Lööf), 60. Säll (Magnusson) – 7. Tuomaala (Räty), 21. Tuomaala (Määttä), 44. Hirvonen, 57. Simontaival (Liukas), 58. Liukas (Simontaival)


    Švédsko: Clang (Wallstedt) – Forfsjäl, Andrae, Wallinder (A), Styf, Grans, Lööf – Lysell, Ljungman, Nybeck (C) – Eklund, Garfve, Niderbach – Torgersson (A), Hallén, Ljungkrantz – Magnusson, Andersson, Säll
    Fínsko: Blomqvist (53 – 56. Markkanen) – Määttä R., Niemelä (A), Viro (A), Juusola, Paaso, Nyman, Rajaniemi – Luoto, Järventie, Hirvonen (C) – Lambert, Mäenpää, Räty – Tuomaala, Liukas, Helenius – Simontaival, Miettinen, Määttä J., Säkkinen

    Rozhodca: Hejduk, Kostourek – Gerát, Rampír

    Diváci: 356