Spišská N. Ves – Skalica 3:4 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Dubnica – Levice 1:0 (kon.)
Topoľčany – Trnava 7:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Bratislava Capitals 2:5 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
4:1 (4:1, 0:0, 0:0)
MsHK Žilina
Piatok 06.12.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner MsHK Žilina): "Mám rozpačité pocity. Po zápase s Levicami, ktorý sme odohrali pred dvoma dňami, to bolo celkom iné stretnutie. Úvodná tretina bola pre nás veľkým sklamaním. Absolútne sme nezachytili ráz zápasu, ktorý nastolili domáci hráči. Tí boli suverénne lepší, všade boli skôr, boli silní na puku a pohotovejší. To sa im premietlo aj do výsledku, ktorý bol po úvodnej tretine pre nás ešte milosrdný. Pred druhou i treťou tretinou sme si povedali určité veci v kabíne. Vedeli sme, že niečo musíme zmeniť. Dali sme do toho viac dôrazu, dostávali sme sa do šancí, ktoré ak by sme premenili, zápas by sme zdramatizovali. Žiaľ, jeden strelený gól tímu, ako je Martin, nám k bodom nepomôže. Zo zápasu si musíme zobrať ponaučenie, úvodná tretina bola z našej strany katastrofálna. Bolo to veľmi zlé, v druhej to už bolo lepšie. Neviem, či to bolo pod dojmom toho, že si domáci výsledok strážili. Nechcem povedať, že by zápas v tejto fáze podcenili, dostávali sme sa do šancí ale aj my. S jedným gólom ale nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Úvodná tretina rozhodla, domácim gratulujem k víťazstvu za ktorým išli a dosiahli ho."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Musíme byť spokojní, vyhrali sme derby so Žilinou, čo je vždy vzácny výsledok. Ako povedal kolega, úvodnú tretinu sme zahrali excelentne. Mali sme pohyb, šance, dali sme góly. Musím ale upozorniť na druhú tretinu, počas ktorej mala Žilina päť prečíslení. Boli tam dvaja či traja na jedného. Pomer striel bol 13 k 12, teda bol vyrovnaný. Pokiaľ by sme si úvodnú tretinu nerozohrali tak, ako sme si ju rozohrali, zápas sa mohol odvíjať inak. Takisto sme sa museli po druhej tretine porozprávať s hráčmi, tretiu tretinu sme sa vrátili ku kontrolovanej hre. Chlapcov musím pochváliť za ďalší dobrý výkon. Jediné, čo ma mrzí, je určitá prešpekulovanosť pri zakončení. Hrali to viac na divákov, keď mohli vystreliť. Dávali si prihrávky do prázdnej bránky, čo spôsobilo, že sme ani v druhej či tretej tretine nestrelili gól. Samozrejme, prevažuje spokojnosť so zápasom, bolo to výborné stretnutie pre divákov."

    Jaroslav Markovič (útočník MsHK Žilina): "Bol to pre mňa špecifický návrat do Martina. Život prináša aj takéto udalosti, nebolo to jednoduché, už je to ale za nami. Martinský fanúšik je špecifický pričom divákom ďakujem za potlesk v závere zápasu. Je to tak ako to je, nič s tým neurobíme, život beží ďalej, dnes Martin zvíťazil vďaka úvodnej tretine, získal zaslúžene tri body. Do zápasu sme nastúpili nepripravení, neviem čím to bolo. Prvú tretinu sme absolútne nezvládli. Tak kvalitný tím ako je Martin býva v takýchto situáciách veľmi efektívny. Jeho hráči toho využili, umne stretnutie dohrali. V istých chvíľach sme mali platonický tlak, kvalita však bola na strane domácich. Môžeme byť napokon radi, že to bolo len o tri góly. Po úvodnej tretine padli v šatni ostrejšie slová, báli sme sa nejakej nálože, našťastie sme to ustáli. Od druhého dejstva sme boli Martinu aspoň rovnocennejší súper. Celú sezónu je to akési divné, ako útok hráme, ako najlepšie vieme. Máme aj mladých hráčov, smerom dopredu nám to ale akosi nejde. Budeme pracovať naďalej, šťastie môže prísť iba s dobrou prácou. Dúfam, že nám to padne najbližšiu stredu."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Ešte v stredu som inkasoval úder hokejkou. Brezniak sa natláčal pred bránku, ja som chcel ísť do dorážky, zozadu sa priblížil protihráč, ktorý mi chcel nadvihnúť hokejku, trafil ma ale do oka. Je to ale už v poriadku. Teší ma, že sme splnili cieľ a odohrali všetky tri stretnutia v tomto týždni tak, ako sme chceli. Žilina nás síce v závere trošku tlačila, zvládli sme aj túto úlohu a získali tri body. Úvodné dve stretnutia, čo sa týka výsledkov, možno vyzerali jednoduché, určite tomu tak ale nebolo. V prípade Považskej Bystrice nám padlo do bránky všetko, dnes nám pomohli rýchle góly v úvodnej tretine. Zápas sme už potom len dohrávali. Tieto stretnutia nám to gólovo sypalo, predtým sme sa trošku trápili. Ja dúfam, že to bude dobré aj v ďalších zápasoch. Sme radi, že prišlo dosť fanúšikov. Očakávali sme, že by na stretnutie so Žilinou mohlo prísť viac divákov. Mrzí, že predchádzajúce dva duely prišlo menej divákov, dnes nám to vynahradili. Posledné dve tretiny boli pre nás náročné, po úvodnej sme našťastie vyhrávali o tri góly. Stretnutie sme sa výsledkovo snažili udržať aj napriek snahe Žiliny o kontaktné góly. Sme radi, že sa im to nepodarilo. V stredu nás čaká najťažší možný súper. Dúfam, že nás prídu podporiť diváci, pevne verím, že zvíťazíme. Doma sme naposledy inkasovali sedem gólov, máme čo súperovi oplácať. Nemusí to skončiť 7:0, stačí aj 1:0." (22:09:11)
     
    Góly napokon padali len v úvodnej tretine. Martin zvíťazil nad Žilinou 4:1. Góly: 1. Pokrivčák (Tabaček, Matejka), 5. Tabaček (Videlka), 17. Videlka, 20. Murček (Pokrivčák) – 10. Ondruš (Nádašdi, Turian).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Dvořák s Poliačekom. Záverečná akcia domácim gól nepriniesla.
     
    59:19
    Matejka v postavení mimo hry. Domáce tribúny nespokojné.
     
    58:45
    Videlka z pravej strany. Jeho pokus prešiel popred bránku.
     
    58:10
    Tomáš Nádašdi (ZIL) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:56
    Prihrávka Žiakovi, ktorý sa snažil dostať puk popod brankára. Na hosťujúcej strane sa bude vylučovať.
     
    57:19
    Strela Turiana. Hra je prerušená.
     
    56:44
    Markovič mal gól na hokejke. Tesne vedľa bránky.
     
    56:14
    Rehák si nespracoval prihrávku. Puk končí v rohu klziska.
     
    55:35
    Domáce tribúny už odprevádzajú svojich hráčov potleskom. Dnes to vyzerá na ich víťazstvo.
     
    54:56
    Babka sa otáčal s pukom. Vyzeralo to na prihrávku, ktorá napokon neprišla.
     
    54:25
    Rusina nastrelil Zahradníka. Ten sa obetavo hodil do strely.
     
    53:44
    Ondruš prepadol Dvořákovi cez hokejku. Osobných súbojov neubúda.
     
    53:16
    Zahradníkov pokus. Snažil sa umiestniť puk k žŕdke.
     
    52:39
    Markovič prešiel okolo Dvořáka a nachádza Minárika. Ten z tesnej blízkosti neuspel.
     
    52:03
    Dvořák z ľavej strany. Slabší pokus.
     
    51:46
    Rehák v postavení mimo hry. Hostia prichádzajú o útočné pásmo.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 1. Pokrivčák (Tabaček, Matejka), 5. Tabaček (Videlka), 17. Videlka, 20. Murček (Pokrivčák) – 10. Ondruš (Nádašdi, Turian)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Matejka, Tabaček – Dvořák, Burzík – Šimon, Rusina – Babka, Themár – Videlka, Murček, Pokrivčák – Brezniak, Langhammer, Poliaček – Nauš, Jurášek, Žiak – Dírer, Paulíny, Rudzan
    MsHK Žilina: Mikoláš (Lackovič) – Surán, Dubeň – Nádašdi, Turian – Bučko, Dlugoš – Patlevič, Coma – Rehák S., Minárik, Markovič – Kokavec, Ondruš, Rehák D. – Macek, Prášil, Zahradník – Korbáš, Valášek, Pjatak

    Rozhodca: Purga – Tvrdoň, Hanko, Holomek

    Diváci: 1466