Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.) | Kladno – Třinec 4:2 (kon.) | Zlín – Liberec 5:3 (kon.)
Salzburg – Sparta Praha 2:3 (0:2 po s.n.) | Č. Budějovice – Vítkovice 6:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 0:2 (kon.)
Jihlava – Pardubice 6:3 (kon.)
koniec
HC Motor České Budějovice
6:5 (0:4, 3:1, 3:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 06.12.2019, 17:00turnaj O Pohár DHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního zápase v rámci turnaje O Pohár DHL. V tomto zápase se spolu střetnou domácí České Budějovice a hostující Vítkovice. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Ludvík (Dvořák) – Novák, Pavlát, Doktor, Remta, Hubata, Svach – Janoch, Krcho, Silný, Čížek, Řezáč, Hrubec, Masopust, Pouzar, Schwartz, Hracholski.

    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný, Gebauer, Votjovič, Ryšavý, Beránek.

    Rozhodčí: Lacina – Kreuzer, Zedníková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Vítkovice začaly o něco aktivněji než jejich dnešní soupeř. Přesto se v útočném pásmu nedostaly ani k jedné střele, Ludvík nemusel zasahovat.
     
    00:55
    Hosté se okamžitě hnali do další útočné akce. Zastavil je ovšem ofsajd, takže je hra přerušena. Následuje buly na obranné modré domácího celku.
     
    01:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Aleš Řezáč – 2 min., podrážení).
     
    02:02
    Jihočeši začali své oslabení velmi dobře. Už dvakrát vyhodili kotouč přes všechny lajny a do hry tak mohla nová formace do oslabení.
     
    02:52
    Nyní už jsou hosté nastěhováni v útočné třetině. Chvilku kombinovali okolo modré čáry, ale kotouč se nakonec dostal až za ní, takže museli vyklidit pásmo.
     
    03:11
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Vojtovič – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    03:41
    Aleš Řezáč je na ledě!
     
    03:54
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tomáš Hubata – 2 min., hrubost).
     
    04:10
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ridera udeřila okamžitě poté, co začala hra čtyři na čtyři! DOMINIK VĚNTUS zkusil vypálit z vrcholku kruhu, kdy jeho dobrá rána šla nad rameno gólmana a zatřepotala se v síti. Asistence: Jan Bernovský.
     
    05:11
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    05:38
    Matouš Hrubec se snažil dojet přihrávku skrze útočné pásmo, ale ta neměla dostatečnou rychlost. Proto se k ní jako první dostal hráč hostí, ale bez úspěchu.
     
    05:54
    Tomáš Hubata je na ledě!
     
    06:22
    Hned dvakrát během několika vteřin vyhodili Vítkovice jen na zakázané uvolnění. Přesto ani napotřetí nezískali domácí buly v útočném pásmu.
     
    07:05
    Motor se dostal ze své obranné třetiny, ale hosté dobře napadají svého soupeře a nepouští ho do žádné útočné akce, to není dobrý výkon od Jihočechů.
     
    08:06
    Jakub Čížek získal kotouč ve své obranné třetině a dostal se až do té útočné. Tam byl však sražen a zůstává ležet na ledě. To by byla pro domácí celek obrovská ztráta, kdyby nemohl pokračovat dále.
     
    09:09
    Matouš Hrubec se jednou kličkou dostal až do střelecké pozice. Dostal se až na vrcholek kruhu, ale jeho rána nakonec minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    09:58
    Domácí hokejisté se sice snaží, ale kombinace jim zatím moc nevychází. Když jsou Vítkovice v obraně, brání se bez nějakých větších problémů.
     
    10:44
    Ludvík si dojel pro kotouč, ale nedokázal ho vymotat z pod své brusle. Proto se hráč hostí dostal do obrovské šance, ale netrefil prázdnou síť!
     
    11:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže hostující celek se stejně dostává do dvoubrankového vedení! JAN BERNOVSKÝ vypálil z dobré pozice a jeho střela jen škrtla lapačku Ludvíka a zastavila se až v síti. Bez asistence.
     
    12:11
    Českobudějovický obránce hodně zpomalil svůj pohyb, což neuniklo pozornosti čárového sudího. Proto se hostům nakonec nepískal icing.
     
    12:42
    Vítkovice se po krátké chvilce navíc dostaly do útočné třetiny a mají jasně více ze hry. Nyní vyslaly další střelu, ale ta skončila s tečí jen v ochranné síti.
     
    13:05
    Jakub Čížek pokračuje v zápase!
     
    13:53
    Piták se zatím v bráně celkem nudí. Přesto se nyní musel mít na pozoru. Vyšla totiž střela od mantinelu, kterou zachytil gólman hostí do výstroje.
     
    14:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají další útočnou akci a v první třetině vede už o tři góly! Martin Ryšavý vypálil dobrou ránu do předního růžku, kterou Ludvík vyrazil nad sebe. Jako první se ke kotouči dostal ADAM BERÁNK, který ho z brankoviště dorazil do prázdné sítě. Asistence: Martin Ryšavý.
     
    16:20
    Jan Bernovský je dnes opravdu při chuti. Napadal rozehrávku domácího celku. On sám sice kotouč nezískal, přesto Vítkovice po chvíli puk uzmuly.
     
    17:03
    Na druhé straně se vrhnul do napadání Jan Janoch. Jenže Vítkovice se hned zase dostaly do útoku a domácí měli štěstí, že znovu neinkasovali.
     
    17:42
    Jakub Kylnar tečoval nahození od modré, kdy Ludvík už skákal pro kotouč! Nakonec šla teč hráče hostí těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    18:24
    Vojtěch Lednický v obrovské šanci! Ludvík vyrazil ránu ze strany jen před sebe, kde byl právě hráč hostí, který z bezprostřední blízkosti zamířil těsně vedle.
     
    18:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zatím je to v podání Vítkovic celkem koncert, zatímco v podání domácích je to spíše tragédie. JAKUB GEBAUER se dostal k zakončení bekhendem, když se mu kotouč ještě postavil a vítkovický útočník ho poslal neomylně pod horní tyčku. Asistence: Adam Beránek a Jiří Tvrdý.
     
    18:57
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Dominik Ludvík, přichází Marek Dvořák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které jasně vedou hosté z Vítkovic 4:0. Dá se říce, že celá první perioda byla v jejich režii a domácím toho moc nedovolili. Za hosty se postupně trefili – Dominik Věntus, Jan Bernovský, Adam Beránek a Jakub Gebauer. Jihočeši naopak nehráli vůbec dobře a s nadějemi na bodový zisk to nevypadá moc valně.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Jihočeši dvakrát na začátku druhé periody vyhodili na zakázané uvolnění. Marek Dvořák se tak musí mít na pozoru před hrozícím nebezpečím.
     
    21:17
    Matouš Hrubec mohl z ničeho nic snížit stav tohoto zápasu! Jel totiž sám na gólmana, kterého se snažil překonat střelou mezi betony, ale Piták je stihl sklapnout včas!
     
    22:00
    Viděli jsme několikavteřinový boj o kotouč u mantinelu. Ten vyhrály Vítkovice.
     
    23:02
    Nyní už je to podstatně delší souboj nedaleko střídačky Ridery. Rozhodčí ovšem hru nepřerušili, tak se tam hra zdržela dobou minutku navíc.
     
    23:40
    Dominik Věntus vypálil od modré, kdy jeho ránu Dvořák lapil do lapačky. Sudí však dlouho nepískali, a tak se domácí gólman ujal rozehrávky.
     
    24:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši znovu ujeli do samostatného nájezdu, a tak je to už jen o tři góly! MATOUŠ MASOPUST ujel do úniku a tváří v tvář poslal kotouč mezi betony Pitáka. Asistence: Michal Silný a Jakub Novák.
     
    25:00
    Vítkovice si zkusily nahodit kotouč o mantinelu, ale hostující hráči u něj nebyli dříve než ti domácí. Ti se tak mohou znovu vrhnout do útoku.
     
    25:26
    Jakub Čížek zkusil vystřelit z vrcholku kruhu. Do jeho rány ale vložil hůl soupeř, a tak se kotouč dostal jen do ochranné sítě.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lukáš Pavlát – 2 min., držení hole).
     
    26:20
    Jihočeši zatím nemají v oslabení žádné problémy. Vyhazují totiž jeden kotouč za druhým a Vítkovice se nemohou pořádně usadit v pásmu.
     
    26:54
    Jakub Čížek dobře vystihl rozehrávku na útočnou modrou hostí. Puk tak skonči až v domácím útočném pásmu a čtveřice Motoru mohla vystřídat.
     
    27:49
    Lukáš Pavlát je na ledě!
     
    28:09
    Moc pěkně to nyní udělali domácí hokejisté! Ti jeli do přečíslení tři na dva, kdy Jaroslav Pouzar si najel na střed, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    28:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z následné akce ale skórují zase Vítkovice a ty znovu vedou o čtyři góly! JAN VOJTOVIČ se dostal do samostatné akce na druhé straně, kdy poslal puk po kličce pod betonem gólmana. Asistence: Dominik Věntus.
     
    29:10
    České Budějovice se nyní samy vyhnaly z pásma, a tak se musí pro puk vracet až za svého gólmana.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (René Smolka – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    29:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor okamžitě využil svou početní výhodu a snižuje rozdíl na tři branky! Jakub Čížek poslal kotouč na modrou, kde byl připravený VÁCLAV SVACH, jenž svou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Čížek.
     
    30:32
    Vítkovice to zkusily rychlou přihrávkou o mantinel, když domácí zrovna střídali. Dvořák sice byl u puku první, ale celkem záhy ho ztratil. Hosté toho nevyužili.
     
    31:22
    Nyní nevidíme zrovna pohledný hokej, a to z obou stran. Vidíme hodně nepřesností na obou stranách, které rapidně snižují kvalitu zápasu.
     
    32:00
    Michal Silný obral soupeře o kotouč v obranném pásmu. Hned z jedničky chtěl najít spoluhráče, který si najížděl na křižný pas, ale přihrávka byla moc dlouhá.
     
    32:30
    Vojtěch Doktor sedí na lavičce bez helmy a je otázkou, jestli bude pokračovat v zápase!
     
    32:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se však v dnešním zápase nevzdává a snižuje na rozdíl dvou branek! Jakub Čížek vybojoval kotouč v útočném pásmu, předložil ho na hokejku JAROSLAVU POUZAROVI, který se prosadil střelou mezi betony. Asistence: Jakub Čížek.
     
    32:41
    Střídání v týmu HC Vítkovice Ridera: ze hřiště odchází Dominik Piták, přichází Ondřej Dolíška.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lukáš Pavlát – 2 min., podrážení).
     
    34:05
    Vojtěch Krcho se dostal k zajímavé šanci ve vlastním oslabení, ale hostující gólman kotouč podržel.
     
    35:08
    Je vidět, že Motor zatím v dnešním zápase nemá s oslabením žádné problémy. Dokonce je v útočném pásmu mnohem častěji než jeho soupeř.
     
    35:34
    Lukáš Pavlát je a ledě!
     
    36:28
    Vojtěch Krcho mohl vrátit naději svému týmu na zisk tří bodů! Dostal se totiž sám před gólmana, kterého si položil, přesto jeho pokus nakonec neskončil v síti! Škoda pro domácí celek.
     
    37:19
    I hosté se už dostali ke střele, když přišla přihrávka skrze šíři útočného pásma. Rána z prvnímu hráči hostí sice sedla, ale přelétla horní tyčku.
     
    37:58
    Filip Zapletal se jako obránce vydal na útočný výlet. Měl proti sobě ale velkou přesilu, a tak se rozhodl jen protečovat kotouč do útočného pásma.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:22
    Matěj Potočný si najel na střelu z první na střed hřiště. Rána mu sice sedla, jenže se do ní postavil jede z domácích obránců, který puk zastavil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je start domácí celku jako hrom a Jihočeši prohrávají o jeden gól! Vojtěch Krcho vybojoval puk v útočném pásmu a poslal ho na střed hřiště. Tam byl jako první Michal Silný, jenž se prosadil střelou mezi betony. Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    40:40
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Matěj Potočný – 2 min., hákování).
     
    41:16
    A mohlo být srovnáno, tady chyběly opravdu jen milimetry! Jakub Čížek napřáhl na vrcholku kruhu a jeho střela trefila bližší tyčku!
     
    42:02
    Matouš Hrubec si nyní se situací moc neporadil. Tak dlouho totiž míchal s pukem, až přijel soupeř, jenž ho dostal až do středního pásma.
     
    42:40
    Matěj Potočný je na ledě!
     
    43:23
    Zase jsme viděli dlouhý souboj o kotouč v útočném pásmu domácího celku. Ten sice vyhráli hosté, ale ti se kotouče celkem záhy zbavili.
     
    44:00
    Matěj Potočný se také ukázal směrem dopředu. Sám si nabruslil do střelecké pozice, ale jeho střelu tečovala hokejka domácího obránce do ochranné sítě.
     
    44:42
    Jakub Novák předvedl velmi dobrý bodyček! Díky tomu navíc vzal velmi dobrou možnost hostům, takže jeho snahu diváci ocenili.
     
    45:24
    Jaroslav Pouzar byl sám s pukem u mantinelu přesto se neudržel na bruslích. Naštěstí pro něj domácí zůstali v útočném pásmu a mohou se hnát za vyrovnáním.
     
    46:02
    Jenže Vítkovice se po delší době vymanily z tlaku a samy se dostaly do šance. Tu ale srazil jeden z domácích obránců mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    46:50
    Hosté poslali kotouč vysokým obloučkem až za gólmana domácího celku. Zakázané uvolnění se však neodpískalo, a tak oba týmy vystřídaly své formace.
     
    47:41
    Motor se sice snaží útočit, ale nyní tomu něco v té finální fázi něco chybí. Hosté se brání bez nějakých větších problémů. Přesto nyní zahráli jen na icing.
     
    48:53
    Matouš Hrubec to udělal dobře, když osamocený udržel puk na své holi, přesto se hosté dostali do protiakce, po které se musel vytáhnout Dvořák v brance.
     
    49:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrovská radost zde v Budvar aréně, jelikož je srovnáno! Ondřej Dolíška totiž byl obrán o kotouč za svou brankou. Postaral se o to JAHOR HRACHOLSKI, jenž nadvakrát dostal puk do sítě. Bez asistence.
     
    50:35
    Jihočeši jsou opravdu nabuzení, přece jen se jim povedlo dohnat hrůzostrašnou první třetinu, ve které prohráli vysoko 0:4.
     
    51:09
    Ondřej Dolíška nyní vypomohl svým spoluhráčům. Budějovice se už hnaly pro kotouč do útočného pásma a jely dva na nikoho. Včas byl ale gólman hostí u puku.
     
    52:03
    Vítkovice se nyní v obraně jen zbavují kotoučů a nemohou se dostat ani do středního pásma. Domácí mají na to, aby tento duel dovedli do vítězného konce.
     
    53:15
    Vítkovice si nyní dávaly velký pozor na to, aby nehráli v šesti lidech. To se jim nakonec povedlo. Domácí ale nenapadali, takže trest pro hosty nevybojovali.
     
    54:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor otáčí stav dnešního zápasu a předvádí málo vídaný obrat! Celé přečíslení dva na jednoho na sebe vzal JAKUB ČÍŽEK, který se trefil střelou mezi betony. Asistence: Jakub Novák.
     
    55:40
    Čárový sudí dnes již poněkolikáté přerušil atak útočícího týmu. Již několikrát totiž zastavil kotouč na modré, který hostující celek následně ztratil.
     
    56:36
    Vítkovicím chybí posledních tři a půl minuty na to, aby alespoň srovnaly dnešní zápas. Přece jen vedly o čtyři branky a už o gól prohrávají.
     
    57:05
    Během posledních dvou minut jsme dvakrát viděli přihrávku rukou. Tu druhou zapsali domácí hráči.
     
    57:05
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:58
    Jihočeši se nyní v podstatě brání a budou to mít ještě v tomto zápase hodně těžké. Nyní poslali kotouč jen na zakázané uvolnění a unavená pětka musí zůstat.
     
    57:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:58
    Hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:30
    Jan Bernovský si najel na odražený kotouč od mantinelu. Vůbec se s tím nepáral a vyslal střelu zápěstím. Tu ale Dvořák vyrazil do rohu kluziště.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:40
    Vítkovice mohly srovnat, ale nepodařilo se jim to! Václav Svach totiž zastavil křižnou přihrávku jen bruslí, kdy Dvořák musel předvést důležitý zákrok betonem, ale kotouč udržel před brankovou čárou!
     
    Konec zápasu. (19:03:37)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 24. Masopust (Silný, Novák), 30. Svach (Čížek), 33. Pouzar (Čížek), 41. Silný (Krcho), 50. Hracholski, 55. Čížek (Novák) – 5. Věntus (Bernovský), 12. Bernovský, 15. Beránek (Ryšavý), 19. Gebauer (Beránek, Tvrdý), 29. Vojtovič (Věntus)


    HC Motor České Budějovice: Ludvík (19. Dvořák) – Novák, Pavlát, Doktor, Remta, Hubata, Svach – Janoch, Krcho, Silný, Čížek, Řezáč, Hrubec, Masopust, Pouzar, Schwartz, Hracholski.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (33. Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný, Gebauer, Votjovič, Ryšavý, Beránek.

    Rozhodca: Lacina – Kreuzer, Zedníková