Vigo – Valladolid 0:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:0 (0:0)
Real Valladolid
Piatok 29.11.2019, 21:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Celta Vigo a Real Valladolid. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    V piatok je na programe prvé stretnutie 15. kola španielskej LaLigy. Otovrí ho súboj na Estadio de Balaídos, kde proti sebe nastúpia celky zo spodnej časti tabuľky.

    Celta Vigo:
    Domáci celok momentálne zažíva veľmi zlé obdobie. Na svojom konte má 12 bodov a nachádza sa tak na 18. mieste v tabuľke. O tomto umiestnení napovedá aj posledná forma, až v minulom kole sa Celte podarilo po dlhšej dobe zvíťaziť.

    Real Valladolid:
    Hostia sú na tom o niečo lepšie, na svojom konte majú 17 bodov a sú v tabuľke na 14. mieste. Valladolid takisto nemá najlepšiu poslednú formu a takisto je stále namočený v boji o záchranu.

    Môžme teda konštatovať, že pre oba tímy je to celkom dôležité stretnutie. V oblasti vypadnutia to je veľmi nabité a tak potrebujú zbierať body v každom takomto stretnutí. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Aidoo, N. Araujo, Olaza – Pape Diop, Lobotka, Denis Suárez – S. Mina, Aspas, Sisto

    Náhradníci: Vieites – Rafinha, Méndez, G. Fernández, Costas, Yokuşlu, Beltrán

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Hervías, Míchel, Fernández, Plano – Sandro Ramírez, Guardiola

    Náhradníci: Lunin – T. Villa, Ünal, Alcaraz, Porro, Rubio, Fede

    Rozhodca: Javier Alberola – Iván Hernández, Marcos Cerdán
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Dnes je na programe predohrávka 15. kola španielskej LaLigy a my sa tak môžme tešiť na stretnutie Cely Vigo a Realu Valladolid. V základnej zostave domácich nechýba slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý sa bude snažiť dnes so svojim tímom bodovať a polepšiť si tak v boji o záchranu, v ktorej je namočený aj hosťujúci celok. Snáď teda uvidíme zaujímavé stretnutie, ktoré z pozície rozhodcov povedú páni Javier Alberola – Iván Hernández, Marcos Cerdán. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia na Abanca-Balaídos sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku.
     
    2
    Valladolid sa ihneď usadil na útočnej polovici a vybojoval si prvý rohový kop v tomto zápase. Domáca obrana úspešne nadvakrát centrovanú loptu odvrátila.
     
    3
    Hra sa musela na malú chvíľu prerušiť, pretože na ihrisku ostal ležať hosťujúci Ramírez. Od úvodu sa teda oba celky pustili do ostrých súbojov.
     
    4
    Hosťujúci celok sa snaží pokračovať vo svojej útočnej aktivite a sledovali sme individuálnu akciu od Hervíasa. Jeho prihrávku však úspešným defenzívnym zákrokom zastavil Lobotka.
     
    5
    Domáca Celta sa snaží už takisto niečo vymyslieť v útoku, ale po nepresnej prihrávke končí lopta na kopačkách hosťujúceho celku.
     
    6
    Zatiaľ však čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu v tomto zápase. Stále však platí, že viacej drží loptu na svojich kopačkách Valladolid.
     
    7
    Ani táto akcia domácich nič prevratného neponúkla, bude to len odkop od Masipovej brány. Postupune sa hra vyrovnáva na oboch stranách.
     
    8
    Konečne evidujeme aj niečo zaujímavejšie. Guardiola si výborne nabehol na centrovanú loptu a jeho hlavička len tesne smerovala nad bránu Álvareza.
     
    9
    Valladolid opäť s útočnou akciu, hostia dotiahli svoj útok až pred pokutové územie súpera, ale tam opäť predviedol výborný obranný zákrok slovenský reprezentant Stano Lobotka.
     
    10
    Hervías sa rozhodol pre zakončenie zo strednej vzdialenosti, ale brankár Álvarez mal dobrý výhľad a tak si pripisuje na svoje konto pohodlný zákrok.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka je už za nami, zatiaľ sa hrá vo Vigu bez gólov a takisto aj bez výraznejšej šance na úvodný presný zásah.
     
    12
    Minu sa snažil reagovať na center od Lobotku, ale pri lopte bol skorej súper a tak sa Celta už do žiadnej šance nedostala.
     
    14
    Domáci mohli otvoriť skóre tohto stretnutia! Celá táto akcia začala u Malla, ktorý našiel svojou presnou prihrávkou Minu, ktorého center končí na hornej konštrukcii Masipovej brány.
     
    15
    Štvrthodina z tohto stretnutia uplynula, stále sa hrá bez gólov. Doposiaľ najväčšiu šancu mali domáci, hostí zachránilo brvno.
     
    16
    Mina mal opäť ofenzívne chúťky, išiel za dlhou centrovanou loptou, ale tú má napokon vo svojich rukaviciach brankár Masip.
     
    17
    Celta je teraz aktívnejšie, k lopte sa dostal Aspas, ktorý neváhal a okamžite pálil. Masip si pripisuje úspešný zákrok a domácich ešte čaká rohový kop.
     
    18
    Rohový kop domáceho tímu narobil súperovi značné problémy, hlavne teda brankárovi Masipovi! Ten musel vyrážať nebezpečnú strelu od Sistu mimo svojej brány.
     
    19
    Celta teraz poriadne pritlačila a po nedovolenom zákroku získava priamy kop zo zaujímavej pozície. Hostia sa teda musia opäť brániť.
     
    20
    Po priamom kope sa do zakončenia hlavou dostal Araujo, brankár Masip vytiahol ďalší pozorný zákrok. Hosťujúci brankár sa momentálne na nedostatok práce sťažovať nemôže.
     
    21
    Už sa však smerom dopredu snaží preniknúť Valladolid. Celta sa tak stiahla na svoju polovicu ihriska a momentále vyčkáva, čo súper vymyslí.
     
    22
    Sledovali sme dlhú nakopnutú loptu za obranu domáceho tímu, Álvarez bol však pri nej ako prvý a tak zažehnal akékoľvek nebezpečenstvo.
     
    23
    Dostali sme sa za polovicu úvodného dejstva. Stále sme neboli svedkami presného zásahu, ale najväčšie šance patrili domácim futbalistom.
     
    25
    Tempo zápasu teraz trocha opadá, oba celky hrajú opatrnejšie a nechcú v tejto fázy zápasu spraviť výraznejšiu chybu.
     
    26
    Postupune sa však už do útoku prebíja domáci celok, hostia sa teda musia mať na pozore.
     
    27
    Hostia tento útok súpera zastavili, domáci sú však stále s loptou na kopačkách usadení na útočnej polovici.
     
    28
    Valladolid ustál aj tento menší tlak súpera a už získava loptu na svoje kopačky. Celta sa snaží teraz úspešne obsadiť stred poľa.
     
    29
    Sledovali sme priamy kop hostí, po ktorom sa do zakončenia dostal Hervías, ale nemieril presne.
     
    30
    Do osobného súboja sa teraz dostali Lobotka a Ramírez, chvíľu sa potom nehralo. Momentálne je už pri lopte hosťujúci celok.
     
    31
    Ale hostia loptu rýchlo stratili, dopredu tak išli domáci a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop z nádejnej pozície.
     
    32
    Nebezpečný center si hostia postrážili, ale ešte bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    33
    Valladolid napokon musel zvládnuť až dva rohové kopy, čo sa mu však podarilo a tak už operuje aj s loptou na svojich kopačkách.
     
    34
    Dlho si však hostia loptu neužili a opäť už sledujeme útočné snaženie domáceho celku.
     
    35
    Táto útočná akcia domácim nevyšla. Po nepresnej prihrávke len odovzdali loptu na kopačky súpera.
     
    36
    Valladolid po zrazenej lopte získava rohový kop. Celta sa tak v týchto chvíľach bude musieť brániť.
     
    37
    Rohovy kop si domáci celok postrážil, ale súpera zo svojej polovice ihriska zatiaľ nevyhnal.
     
    38
    Zrodil sa rýchly brejk Celty Vigo, ktorý individuálne ťahal Aspas, ale z uhla nedokázal lepšie vystreliť a Masip si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ stále čakáme na prvý gól v tomto zápase. Uvidíme, či padne ešte v úvodnom dejstve.
     
    41
    Oba tímy sa ešte snažia smerom dopredu niečo vymyslieť. Defenzívy však aj naďalej pracujú úspešne.
     
    43
    Valladolid teraz dlhšie držal loptu na svojich kopačkách, ale výraznejšiu šancu si nedokázal vypracovať.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Joaquin Fernández (Real Valladolid).
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo vo Vigu nám napokon žiadny presný zásah neponúklo. Domáci mali dve dobré príležitosti na gól, ale hostí zachránila konštrukcia brány a v druhom prípade brankár Masip.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:01.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas vo Vigu je už v plnom prúde, výkop patril domácemu timu. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    48
    Celta sa rýchlo pustila do útoku a výsledkom toho bola strela Suáreza spoza pokutového územia. Masip v bráne napokon zasahovať nemusel.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo).
     
    50
    Hostia zahrávali priamy kop. K hlavičke sa potom dostal Karima, ale jeho pokus smeruje len nad bránu domáceho celku.
     
    51
    Celta sa s loptou usadila na útočnej polovici a snaží sa dostať svojho dnešného súpera pod tlak.
     
    52
    Slovenský reprezentant Lobotka sa snažil o individuálnu akciu, ale napokon stratil loptu a črtá sa tak útok hosťujúceho celku.
     
    53
    Nič zaujimavého sme však teraz zo strany hosťujúceho celku nevideli. Druhý polčas zatiaľ čaká na poriadny impulz.
     
    54
    Valladolid operoval s loptou na útočnej polovici, ale ich snahu napokon ukončil nedovolený zákrok. Celta tak bude mať šancu na vymyslenie útočnej akcie.
     
    55
    Stále čakáme na niečo poriadnejšie v druhom polčase. Tempo hry s pribúdajúcim časom čoraz viac opadá, verme, že sa to čoskoro zmení.
     
    56
    Opäť sa hra musela prerušiť kvôli nedovolenému zákroku. Hlavný rozhodca musel doposiaľ udelil len dve žlté karty.
     
    58
    Teraz dlhšie držal loptu na svojich kopačkách domáci celok, ale nič zaujímavého sa mu vymyslieť nepodarilo.
     
    59
    Hosťujúci Guardiola ukončil útočné ťaženie svojho celku, keď zakončoval spoza pokutového územia, jeho strela však bola nepresná.
     
    60
    Hodina zo stretnutia vo Vigu uplynula. Od úvodného výkopu stále čakáme na prvý presný zásah. Ešte v prvom polčase mali dve výborné príležitosti domáci, druhý polčas nič podobného neponúkol.
     
    61
    Individuálne sa teraz chcel presadiť aj Mina, strela domáceho futbalista však vôbec nebola úspešná.
     
    63
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Pablo Hervías, prichádza Waldo Rubio.
     
    64
    V útoku sa teraz snažia presadiť domáci futbalisti. Valladolid sa však bráni úspešne a súpera do žiadnej výraznejšej šance nepúšťa.
     
    65
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Stanislav Lobotka, prichádza Fran Beltrán.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Sergi Guardiola (Real Valladolid).
     
    67
    Z ihriska pred malou chvíľou išiel dole slovenský reprezentant Stano Lobotka. Zvyšok zápasu tak bude musieť absolvovať na lavičke a dúfať, že sa jeho spoluhráči dokažu gólovo presadiť.
     
    68
    Útok domácich sa nepodaril, bude to len odkop od hosťujúcej brány.
     
    69
    Druhý polčas je teda stále len veľmi slabý odvar. Ak to takto pôjde ďalej, body sa vo Vigu budú deliť.
     
    71
    Domáci Mina centroval do pokutového územia hostí, ale nič zaujímavého to neponúklo.
     
    72
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Denis Suárez, prichádza Rafinha.
     
    73
    Čas z tohto stretnutia sa pomaly napĺňa, stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Míchel, prichádza Rubén Alcaraz.
     
    75
    Stále musíme konštatovať, že druhý polčas nič zaujímavého neponúka a je len veľkou nudou. Bezgólová remíza bude teda zrejme spravodilvá.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Óscar Plano, prichádza Pedro Porro.
     
    78
    Celta zahrávala v krátkom slede priamy aj rohový kop. K žiadnemu ohrozeniu súperovej brány nedošlo.
     
    79
    Domáci futbalisti sa znova presúvajú na útočnú polovicu. Dnes však oba celky vynikajú hlavne v defenzíve.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času celého stretnutia. Možno sa ešte bude niečo nadstavovať, ale zrejme by aj diváci najradšej toto stretnutie už ukončili.
     
    81
    Čoraz viac už opadá aj tempo zápasu. Dnes sa zrejme gólu vo Vigu nedočkáme.
     
    82
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Gabriel Fernández.
     
    84
    Teraz prichádza menší tlak zo strany domáceho celku. Celta pohrozila nebezpečným centrom a ešte získava aj rohový kop.
     
    85
    Aj rohový kop sa hosťom podarilo ubrániť. Uvidíme, čo nám ponúknu zvyšné minúty druhého polčasu.
     
    86
    Mina sa v individuálne presadzoval v pokutovom území hosťujúceho celku a po zrážke s obranou išiel na zem. Penalta sa nepíska, domáci hráč ani výrazne neprotestoval.
     
    87
    Tento útok domácich zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    89
    Domáci v závere druhého polčasu ešte útočia, ale všetky lopty do pokutového územia súpera sú nepresné.
     
    90
    Celý druhý polčas sa čakalo na takúto šancu! Mal ju domáci Mina, ktorý si výborne spracoval centrovanú loptu, ale zakončil tesne vedľa brány súpera!
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú tri minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Waldo Rubio (Real Valladolid).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Ani druhý polčas žiadny presný zásah neponúkol a tak si oba tímy do tabuľky pripisujú po jednom bode za bezgólovú remízu. Druhé dejstvo už nebolo nijak zaujímavé, domáca Celta mala za celé stretnutie tri šance na gól, ale ani jednu nevyužila.

    Ďakujem za vašu pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého piatočného večera. (22:52:08)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   49. Mallo (CVG) – 45. Fernández (RVL), 66. Guardiola (RVL), 90+1. Rubio (RVL)


    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Aidoo, N. Araujo, Olaza – Pape Diop, Lobotka (65. Beltrán), Denis Suárez (72. Rafinha) – S. Mina, Aspas, Sisto (82. G. Fernández).
    Náhradníci: Vieites – Rafinha, Méndez, G. Fernández, Costas, Yokuşlu, Beltrán.

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, Karim, Nacho Martínez – Hervías (63. Rubio), Míchel (74. Alcaraz), Fernández, Plano (77. Porro) – Sandro Ramírez, Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – T. Villa, Ünal, Alcaraz, Porro, Rubio, Fede.

    Rozhodca: Javier Alberola – Iván Hernández, Marcos Cerdán