Leganés – Barcelona 1:2 (kon.) | Real Betis – Valencia 2:1 (kon.) | Granada – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Real Madrid – Sociedad 3:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 23.11.2019, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:55)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 10:6.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 13:16.
     
    Real Madrid v druhom polčase dvomi gólmi strhol výhru na svoju stranu. Hneď na začiatku druhého polčasu ho dostal do vedenia tečovanou strelou Valverde a na rozdiel dvoch gólov navýšil náskok domácich krásnym volejom Luka Modrić. Hostia zápas nezabalili a mali i niekoľko zaujímavých gólových príležitostí, ani jednu z nich ale nedokázali premeniť. Po priebehu zápasu tak Real zrejme zaslúžene získava tri body, ktorými dorovnáva bodový stav Barcelony na čele tabuľky. Real Sociedad je na piatom mieste a jeho odstup na Real Madrid sa navýšil na 5 bodov, pričom Madridčania majú ešte jeden zápas k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci mali ešte jednu gólovú príležitosť. Rýchly protiútok zakončil tvrdou strelou spoza šestnástky pod brvno Benzema, jeho pokus však vyrazil zákrokom zápasu brankár Remiro Gargallo.
     
    90+2
    Hostia sa ešte snažia aspoň o zníženie a celý nadstavený čas sa zatiaľ odohral na polovici Realu Madrid. Neprichádza však strela.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Bale sa dostal z pravej strany až pred brankára hostí a Walesan zblízka síce strelou medzi nohy prekonal Remira Gargalla, lopta sa ale tesne pred bránkovou čiarou dokotúľala mimo brány hostí.
     
    89
    Kroos prihrávkou na ľavú stranu pokutového územia našiel Balea, ktorého prihrávka takmer z bránkovej čiary preletela celým pokutovým územím hostí bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    88
    Tam sa do šestnástky domáceho tímu tlačil Januzaj, Ramos ho však odstavil telom od lopty. Obrancovia Realu Madrid sa s rozohrávkou neponáhľajú a nútia hostí aby za nimi behali po celom ihrisku.
     
    87
    Bale, samozrejme za veľkého piskotu z tribún, peknou prienikovou prihrávkou vysunul na pravom krídle do nábehu Carvajala, ktorý namiesto priameho centru zvolil kľučku. Monreal mu však loptu vypichol a hneď ju nakopol na útočnú polovicu.
     
    86
    Ödegaardov center odhlavičkoval Ramos a bieli rýchlo otočili hru na opačnú stranu. Domáci sa potom usadili pri šestnástke hostí a hľadajú okná v ich obrane.
     
    85
    Casemiro zasiahol vysokou nohou Isaka do kolena. Priamy kop Realu Sociedad z ľavej strany útočnej polovice.
     
    84
    Žltú kartu za faul lakťom na Hazarda v hlavičkovom súboji dostáva Joseba Zaldúa (Real Sociedad San Sebastian).
     
    84
    Isak dostal výbornú prihrávku za obranu Realu Madrid a zblízka strieľal po zemi k vzdialenejšej tyči. Gólman Courtois jeho strelu vyrazil končekmi prstov tesne mimo svojej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Isco.
     
    83
    Na opačnej strane sa po odkope zo stredu poľa dostal k lopte za Varaneom Januzaj, ktorý z pravej strany prenikol do šestnástky. Z ostrého uhla potom trafil len bočnú sieť Courtoisovej brány.
     
    82
    Hazard pred šestnástkou hostí pripravil pozíciu na strelu z prvej Benzemovi. Francúzsky kanonier vypálil nad Gargallovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 37. Benzema, 47. Valverde, 74. Modrić – 2. José

    Karty:   52. Ramos (REA) – 84. Zaldúa (RSC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:16.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Modrić (83. Isco), Casemiro, Valverde (76. Kroos) – Rodrygo (67. Bale), Benzema, E. Hazard.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Isco, Kroos, Bale, Militao, Marcelo.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro Gargallo – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente, Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Merino – Portugués (73. Januzaj), José, Oyarzabal (C) (80. Isak).
    Náhradníci: Moyà – Januzaj, Isak, Guevara, Muñoz, Le Normand, Zurutuza.

    Rozhodca: Manzano – González, Rodríguez

    Diváci: 69 305