Rusko – Česko 4:0 (kon.) | Kanada white – Česko 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada white
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Česko
cz Sobota 09.11.2019, 23:00 • Canalta Centre, Medicine Hat • World Hockey Challenge (U17) • O 3. miesto
Partner:
     
    Česká reprezentace do 17 let tak na turnaji World Hockey Challenge v kanadských městech Medicine Hat a Swift Current získala historicky pátou medaili, z toho čtvrtý bronz. Na třetí příčku neoficiálního mistrovství světa se vrátila znovu po dvou letech, ročník 2003 napodobil předešlé hrdiny ročníku 2001.
     
    69:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to góóól!! Češi vítězí a jsou třetí na světě! Prodloužení čtyř proti čtyřem ukončil 14 sekund před jeho vypršením MARTIN RYŠAVÝ, který se bleskově otočil kolem branky, zasunul puk za gólmana a pak už jenom mohl s celým týmem jet slavit bronzové medaile – 2:3 po prodloužení! Asistence: Jiří Ticháček, Stanislav Svozil.
     
    57:38
    Kanada white právě vstřelila branku!
    Bohužel, čeští hokejisté vedení neudrželi. Dvě minuty před koncem za Kanadu vyrovnává z přesilové hry MATTHEW SAVOIE – 2:2. Asistence: Carson Lambos.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Machů – 2 min., podrážení).
     
    48:14
    Vyloučení v týmu Česko (Ivo Sedláček – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, Češi otáčejí skóre a před koncem druhé třetiny se ujímají vedení! JAKUB ALTRICHTER zůstal volný na pravé straně, svými kličkami oklamal brankáře a protlačil puk do brány – 1:2! Asistence: Adam Měchura, Ivo Sedláček.
     
    32:05
    Vyloučení v týmu Kanada white (Liam Arnsby – 2 min., hákování).
     
    28:07
    Vyloučení v týmu Kanada white (Charles-Alexis Legault – 2 min., podrážení).
     
    21:00
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., držení).
     
    15:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá početní výhoda už ale měla opačný účinek, tedy přesně ten, jaký si přejeme: Třináct sekund před vypršením trestu vyrovnává PETR MORAVEC na 1:1! Český útočník dostal dlouhou přihrávku od Jiřího Ticháčka, z levé strany si vybruslil na střed hřiště a pak vypálil přesně k bližší tyčce. Asistence: Jiří Ticháček.
     
    13:26
    Vyloučení v týmu Kanada white (Liam Arnsby – 2 min., sekání).
     
    07:17
    Kanada white právě vstřelila branku!
    Úvodní přesilovka se českému týmu vůbec nepovedla, naopak v jejím závěru sám inkasuje. Skóre zápasu otevírá BRETT HARRISON po velké české chybě na obranné modré čáře – 1:0. Asistence: Chase Stillman.
     
    05:26
    Vyloučení v týmu Kanada white (Riley Kidney – 2 min., vysoká hůl).

    Tomáš Marný

    Góly a asistencie: 8. Harrison (Stillman), 58. Savoie (Lambos) – 16. P. Moravec (Ticháček), 38. Altrichter (Měchura, Sedláček), 70. Ryšavý (Ticháček, Svozil)


    Kanada white: Rousseau (Brennan) – Richard, Lambos, Plandowski, Hinds, Legault, Sward, Enright – Guenther, Kidney, McTavish – Arnsby, Savoie, Sillinger – Stillman, Robidas, Beck – Mianscum, Pellerin, Harrison – Avon. Trenér: Sylvain Favreau.
    Česko: Suchánek (Král) – Špaček, Svozil, Machů, D. Moravec, Šedivý, Ticháček, Pinkas – Ryšavý, P. Moravec, Brada – Ramik, Szturc, Menšík – Sedláček, Brabenec, Půček – Gajda, Měchura, Pajer – Altrichter. Trenér: Václav Eismann.