Detroit – Boston 4:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Edmonton – NJ Devils 4:0 (kon.)
Tampa Bay – Buffalo 5:3 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:1 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Sobota 09.11.2019, 02:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:41:54)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor Hellebuyck (WPG) 32 zák., 1 gól, 97,0%
    2. Kyle Connor (WPG) 1+1
    3. Jack Roslovic (WPG) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 35 – 33 (9:13, 19:9, 7:11)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 16
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 1/3 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 16 – 13.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou kanadských soupeřů končí vcelku zaslouženým vítězstvím Winnipegu, který jako první tým v sezóně dokázal proti Canucks vyhrát i přes první inkasovaný gól. Vše důležité se dělo ve druhé třetině, kdy J. T. Miller poslal hosty do vedení, ovšem Roslovic s Scheifelem během obrovského tlaku zvrátili stav na 2:1. Canucks po druhé přestávce neměli moc šancí na vyrovnání a po proměněném úniku Connora už bylo takřka jasné, že třetí prohru v řadě neodvrátí. Jets naopak bodují počtvrté za sebou a z desátého místa rázem ztrácí jen dva body na čtvrté místo Vancouveru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě jedna symbolická útočná akce od Vancouveru. Myers od modré nahazoval před branku, kde byl na číhané Virtanen, jenže puk nijak neprotečoval.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:15 Adam LOWRY - 4:1
     
    58:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je hotovo, oba body zůstanou v Manitobě! Střídání hrůzy prožil Quinn Hughes, který hrubě chyboval v přechodové fázi a hned vzápětí se navíc srazil s vlastním spoluhráčem, což způsobilo málokdy vídanou situaci tři na prázdnou branku. Andrew Copp mohl po přihrávce ADAMA LOWRYHO jednoduše skórovat, nicméně se zachoval jako velký týmový hráč a ještě jedním pasem doslova daroval rodákovi ze St. Louis tolik potřebný první gól v sezóně. Asistence: Andrew Copp, Mathieu Perreault.
     
    57:39
    Thatcher Demko odjel na střídačku, Canucks se pokusí o menší hokejový zázrak při hře šest na pět!
     
    57:18
    Jets nebyli líní a aktivním napadáním pozdrželi hostující rozehrávku o několik cenných vteřin, kterých do konce třetiny už zas tolik nezbývá.
     
    56:12
    Adam Lowry zaútočil po pravé straně, ze které chtěl střílet na bližší tyč, ale ještě před Demkem mu všechny snahy překazil blok Alexandera Edlera.
     
    56:08
    Domácí v plném počtu.
     
    55:49
    Zatím to vypadá, že třetí inkasovaný gól hosty definitivně zlomil. Za minutu a půl se ani náznakem nedokázali usadit před brankou Connora Hellebuycka.
     
    55:26
    O přechodovou fázi se chtěl postarat Miller, jenže mu byl odpískán ofsajd. Před vhazováním ve středním pásmu může bránící mužstvo načerpat další síly.
     
    55:01
    Hughes přihrál na vrcholek pravého kruhu, odkud Boeser minul vzdálenější tyč. Canucks u puku ještě zůstali, ale Horvata nakonec odzbrojil vyhazující Connor.
     
    54:39
    Úvod nesmírně důležité přesilovky hostům ale nevyšel, během krátké chvíle hned dvakrát přišli o postavení v útočné třetině.
     
    54:08
    Úplně snadné to Jets mít nebudou. Domácí obránce Luca Sbisa přes sebe nepustil rozjetého Suttera a vyfasoval menší trest za nedovolené bránění.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 32. Roslovic (Wheeler, Pionk), 37. Scheifele (Connor, Poolman), 54. Connor, 59. Lowry (Copp, Perreault) – 27. J. T. Miller (Stecher, Boeser)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Beaulieu – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.
    Vancouver Canucks: Demko (Markström) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Bärtschi, Horvat (C), Pearson – Virtanen, B. Sutter, Leivo – Eriksson, Beagle, Schaller.

    Rozhodca: Kozari, Hebert – Nagy, Marquis

    Diváci: 15 325