Toronto – Vegas 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.)
Florida – Washington 4:5 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Ottawa – LA Kings 3:2 (po pr.)
Chicago – Vancouver 5:2 (kon.) | Colorado – Nashville 9:4 (kon.) | Calgary – NJ Devils 5:2 (kon.)
Arizona – Columbus 2:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 6:5 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 2:3 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
New York Rangers
cz Piatok 08.11.2019, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers!
     
    New York Rangers

    Tým z Manhattanu pomalu zahlazuje stopy po nedávné sérii pěti porážek v řadě. Z posledních šesti zápasů Rangers urvali osm bodů a v tabulce Východní konference se posunuli na dvanácté místo, z něhož ztrácí na nejlepší osmičku pět bodů, avšak oproti většině soupeřům mají dva zápasy k dobru. Od předchozího vystoupení Newyorčanů uteklo pouze pár hodin. V noci na čtvrtek se představili na domácím ledě proti slabému Detroitu a i bez zraněného prvního centra Zibanejada jej s přehledem porazili v poměru 5:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Panarin – 14 bodů (7+7)
    • R. Strome – 13 bodů (5+8)
    • A. DeAngelo – 11 bodů (5+6).
     
    Carolina Hurricanes

    Domácí měli skvělý vstup do sezóny, když v prvních pěti zápasech neztratili jediný bod. Od té doby to však jsou výsledky Hurricanes jako na houpačce. Po třech porážkách tým českých legionářů Petra Mrázka a Martina Nečase postupně porazil Chicago, Calgary a Detroit, ovšem v předchozích dvou vystoupení zase odešel bez bodu, když prohrál 3:5 s New Jersey a po matném výkonu i 1:4 ve Philadelphii. I tak je Carolina na solidním pátém místě Východní konference, od devátého Pittsburghu jej však dělí pouze dva body. Na marodce figurují útočníci Martinook a Haula.

    Nejproduktivnější hráči:
    • D. Hamilton – 16 bodů (6+10)
    • A. Svečnikov – 15 bodů (6+9)
    • T. Teräväinen – 12 bodů (4+8).
     
    Vzájemné zápasy

    20.02.2019 Carolina – NY Rangers 1:2
    09.02.2019 NY Rangers – Carolina 0:3
    16.01.2019 NY Rangers – Carolina 6:2
    07.10.2018 Carolina – NY Rangers 8:5
    01.04.2018 Carolina – NY Rangers 1:2.
     
    Československá stopa v utkání:

    Petr Mrázek (CAR)

    Brankář, 27 let, 10 zápasů, úspěšnost 90,9%

    Martin Nečas (CAR)
    Útočník, 20 let, 15 zápasů, 9 bodů (3+6)

    Libor Hájek (NYR)
    Obránce, 21 let, 13 zápasů, 2 body (0+2)

    Filip Chytil (NYR)
    Útočník, 20 let, 4 zápasy, 2 body (2+0).
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen (A), J. Staal (C), Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Luostarinen, B. McGinn.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Fox, M. Staal (A), R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – McKegg, L. Andersson, Br. Smith.

    Rozhodčí: MacCauley, Pollock – Fournier, Cherrey.
    První utkání v NHL dnes odehraje finský útočník Caroliny Eetu Luostarinen!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Mladý český obránce Libor Hájek vstoupil do zápasu úspěšným blokem proti střele Teräväinena, kterou zablokoval až do ochranné sítě.
     
    00:36
    Jesper Fast hokejkou tečoval Slavinovo nahození, ale Lundqvist musel zasahovat až o pár vteřin později, kdy zleva střílel Teräväinen.
     
    01:01
    Filip Chytil vjel s kotoučem do postavení mimo hru. Pak sice vyhrál buly, ale Rangers se v útočném pásmu neudrželi.
     
    01:45
    DeAngelo ztratil puk za vlastní brankou, přihrávka do mezikruží ale skončila u Kreidera, který rychle rozehrál do středu hřiště na Bučněviče.
     
    02:23
    Howdenova rána byla nepřesná. Puk se pak vracel do brankoviště, ale Kakko tam byl velice těsně a čistě ubráněn.
     
    02:37
    Kaapo Kakko protečoval puk až k Mrázkovi, který neriskoval rozehrávku a přerušil hru za cenu buly ve své blízkosti.
     
    03:32
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Za hrubost během střídání bude dvě minuty pykat Lias Andersson, jenž se vrátil do sestavy Rangers na úkor Haleyho.
     
    03:44
    Henrik Lundqvist si věděl rady se střelou zápěstím od Dougieho Hamiltona, který zůstal úplně volný na pravé polovině kluziště.
     
    04:15
    Aho posílal přihrávku do volného prostoru před brankovištěm, kam to měl nejblíže Svečnikov, jenže zblízka protečoval puk do prostoru vedle Lundqvistovy levé tyče.
     
    04:29
    Rangers se pokusili dát už čtvrtý gól v oslabení v rámci této sezóny. Ryan Strome z vrcholku pravého kruhu ale netrefil zařízení.
     
    05:25
    Wallmarkovu střelu zablokoval Trouba. Staal z mezikruží přestřelil a Nečase pro změnu vychytal Henrik Lundqvist, jehož spoluhráčům se po těchto okamžicích povedlo vyhodit.
     
    05:32
    Hosté v plném počtu.
     
    05:45
    Brendan Lemieux si nachystal střelu z prostoru před pravým kruhem, odkud mířil na zadní tyč, ale Mrázek pravým betonem zakročil.
     
    06:04
    Hraje se ve velmi dobrém tempu. Více práce má zatím Lundqvist, který teď vyrazil Pesceho střelu z pravého konce modré čáry.
     
    06:35
    Uklidnění přichází až po ofsajdu, kterým se provinila domácí pětice. Následuje reklamní přestávka.
     
    07:08
    Niederreiter nahodil puk sám pro sebe. Canes se díky němu usadili v útočné třetině, ovšem Hamiltonova střela od modré se odrazila od nohy Staala.
     
    07:18
    Domácí rychle napravili velkou chybu v rozehrávce. Postaral se o to už několikrát zmíněný Hamilton, který zlikvidoval finální pas přes osu kluziště.
     
    08:16
    Lemieux objel branku, ale dlouho nemohl vystřelit, protože mu van Riemsdyk zezadu blokoval hokejku. Zakončení z levého kruhu nakonec za moc nestálo.
     
    09:10
    Debutant Eetu Luostarinen si dobře kryl puk před Staalem, který jej za Lundqvistem jednoznačně podrazil. Je z toho druhá přesilovka pro Carolinu.
     
    09:14
    Ryan Dzingel nahradil na buly Aha. Přesto jej vyhrál a díky tomu mohl od modré pálit Hamilton, kterého Lundqvist hokejkou vychytal.
     
    09:57
    Domácí dost překombinovali akci v útočné třetině, která ve finále přinesla jen nepřesné nahození od Teräväinena.
     
    10:13
    Teuvo Teräväinen přenechal puk Hamiltonovi, který se s ním posunul do pravého kruhu a jen o kousek minul hostující klec.
     
    10:18
    Pěkná souhra na jeden dotek od Svečnikova, Aha a zakončujícího Dzingela. Vše překazil až zákrok Lundqvista, který je hned od začátku ve velkém zápřahu.
     
    11:07
    Jake Gardiner si na modré vyměnil přihrávky s Wallmarkem, jenže z osy hřiště vystřelil hodně vedle branky trochu dezorientovaného gólmana.
     
    11:10
    Hosté v plném počtu.
     
    12:06
    Kreider podlehl tlaku napadajících soupeřů ve svém obranném pásmu, ale měl štěstí, že se kotouč odrazil přesně na hůl českého útočníka Filipa Chytila.
     
    12:38
    Neskutečná sprška střel na hostující branku! Šance měli Edmundson, Svečnikov, Aho i Foegele, ale švédský veterán ve službách Rangers odolal!
     
    13:10
    Hájek a Trouba stále neví, kde jim hlava stojí. Dvě další solidní příležitosti měl Foegele, ale ani tomu se nepovedlo otevřít skóre zápasu.
     
    13:29
    Joel Edmundson pálil do poloprázdné branky, nicméně Rangers znovu odolali! Švédský obránce totiž trefil Libora Hájka a hosté nakonec vyhodili na icing.
     
    14:13
    Wallmark přestřelil z mezikruží. Stejně pak dopadl i Hamilton a hosté si mohli oddechnout až poté, co Lundqvist zblízka vychytal Ryana Dzingela!
     
    14:23
    Newyorčané museli zastavit svůj postup kvůli odpískané hře vysokou holí. Hra se vrací do středního pásma.
     
    14:36
    Pesceho rána z pravého mantinelu byla nebezpečně tečovaná, ale puk si cestu mezi tři tyče Lundqvistovy klece znovu nenašel.
     
    15:08
    Smithovi vypíchl kotouč Luostarinen, který ve svém prvním zápase v NHL zatím hraje velice dobře. Trouba pak už nezachránil útočné pásmo pro Rangers.
     
    15:48
    Kreider vrátil na modrou, odkud to zkoušel DeAngelo, ale padající Kakko neprotečoval puk do prostoru Mrázkovy branky.
     
    16:12
    Martin Nečas přihrával z otočky za sebe. Asi neplánovaně našel Hamiltona, který napřáhl z pravého kruhu, ale Lundqvist byl znovu na správném místě.
     
    16:45
    Další zákrok pro hostujícího gólmana, který neměl větší problémy se Slavinovou ranou od modré. O chvíli později přišla ještě jedna, ale Staal ji protečoval nepřesně.
     
    17:10
    Teuvo Teräväinen přihrál z rohu do levého kruhu, jenže i NIederreiter si vylámal zuby na famózně chytajícím Lundqvistovi!
     
    17:29
    Nečas na zadním mantinelu odzbrojil krajana Chytila a nakonec vyhodil tak šikovně, že se nepíská zakázané uvolnění.
     
    17:51
    Henrik Lundqvist uklidňuje hru přerušením, kterému předcházelo jeho zachycení Wallmarkova nahození ze středního pásma.
     
    18:12
    Pesce znovu napřahoval z pravého mantinelu. Lundqvistovi trochu komplikovalo zákrok několik spoluhráčů před brankovištěm, nicméně na bezbrankovém stavu se nic nezměnilo.
     
    18:39
    Chytilův útok si neporadil s nepříjemným forčekingem Hurricanes, kteří v první třetině nenechávají své soupeře vůbec nadechnout.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Troubova rána byla sražená na zadní mantinel. Stejný hráč pak posílal puk rozjetému Kreiderovi, jenže jeho pokus pro změnu pokazila hokejka Slavina.
     
    19:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je hodně nečekané vyvrcholení úvodního dějství, které dosud měli domácí jasně pod svou kontrolou. Ryan Strome se blýskl u zadního mantinelu přihrávkou do mezikruží, kde ARTĚMIJE PANARINA nedostoupil Hamilton a ruský kanonýr skvěle vypálil do horní části branky. Asistence: Ryan Strome, Jesper Fast.
    19:32 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    19:59
    Po střele z mezikruží od Staala vracel Niederreiter puk před branku, ale Pesceho rána zas a znovu skončila na skvělém Lundqvistovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které podala Carolina dominantní výkon. Vypracovala si několik desítek zajímavých příležitostí, jenže kvůli skvěle chytajícímu Lundqvistovi se z gólu nemohla radovat ani jednou. O to ledovější sprcha přišla pro Hurricanes pár desítek vteřin před odchodem do šaten, kdy nerozchytaný Mrázek neměl nárok proti střele Panarina. Rangers tak vedou 1:0, nicméně s podobným výkonem by v dalším průběhu zápasu asi jen těžko uspěli.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 22 – 6
    Zablokované střely soupeře: 1 – 8
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 67% – 33%
    Bodyčky: 9 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Pěknou spolupráci mezi Teräväinenem a Niederreiterm měl tu čest zakončovat Slavin, ale přesunující se Lundqvist dokázal zakročit pravým loktem.
     
    20:57
    Kreiderovi se před brankou nabízel Chytil, jenže mu neměl jak předat přihrávku přes dobře postaveného Pesceho.
     
    21:41
    Edmundson nepustil k volnému kotouči Lemieuxe, nicméně následnou rozehrávkou určenou Wallmarkovi našel jen Hájka.
     
    22:20
    Od hokejky Ryana Stromea se puk odrazil až mezi diváky, což znamená přerušení hry a vhazování ve středním pásmu.
     
    22:39
    Niederreiter vystřelil bez větší razance, Lundqvist o něm moc dobře věděl, a tak neměl problém zapsat si další úspěšný zákrok.
     
    23:01
    Také Hamiltonova střela zpoza pravého kruhu se zařadila jen mezi ty propagační, Lundqvist zakročil a pro jistotu přerušil hru.
     
    23:23
    Lindgren nejprve ubránil Svečnikova a pak vyrazil i na útočný výlet. Ten sice zakončil, ale Mrázek jistě zasáhl levým ramenem.
     
    24:06
    Výborně do obrany zahrál také Nečas, jehož třetí lajna aktivně forčekovala poblíž branky Henrika Lundqvista. Po zisku puku však přišla jen sražená rána Pesceho.
     
    24:35
    Nečasova střela zpoza kruhu letěla mimo tři tyče, Lundqvist se po ní přesto natáhl lapačkou a umožnil spoluhráčům v klidu vystřídat.
     
    25:03
    McKegg zakončoval po vyjetí zpoza branky. Mrázek byl připraven a útočník Rangers pak byl hodně agresivně dohrán Dougiem Hamiltonem.
     
    25:26
    Ryan Strome přenesl hru na mnohem volnější pravou stranu, odkud střílel zapomenutý Smith, ale Mrázek Hurikány opět podržel.
     
    26:18
    Fast se po nahrávce od Panarina sám zahnal k pravému mantinelu, kde vznikl velký boj o puk mezi šesticí hráčů. Canes dostali puk aspoň do středního pásma.
     
    26:57
    Filip Chytil se uvolnil vyjetím k modré čáře, jenže pak trefil jenom Kreidera, který nechtěně zakročil místo strážce domácí branky.
     
    27:25
    Lemieux nepřihrál přesně na Kakka. Rangers u puku ale zůstali a Mrázek tak musel řešit nahození ve skvělé formě hrajícího Anthonyho DeAngela.
     
    27:45
    Rangers po změně stran vyrovnali obraz hry a teď si mohou poprvé vyzkoušet hru v početní převaze. Nedovoleným bráněním se hned po buly provinil Jake Gardiner.
     
    28:12
    Jordan Staal vyhrál vhazování nad Stromem a domácí okamžitě dostali kotouč ven z obranného pásma.
     
    28:45
    Až po padesáti vteřinách se hosté pořádně zabydleli před Mrázkem. Fox nabil do pravého kruhu Kakkovi, ale český gólman se proti tvrdé ráně golfákem stačil přesunout.
     
    29:03
    Wallmark vyhodil až k Lundqvistovi, u kterého aktivně presoval Warren Foegele a pozdržel hostující rozehrávku o dobrých patnáct vteřin.
     
    29:40
    Petr Mrázek za brankou zastavil puk jen pro Bučněviče. Drobné zaváhání ale napravil hned vzápětí, když parádním zákrokem lapačkou vychytal Troubu.
     
    29:45
    Domácí v plném počtu.
     
    30:36
    Přes Nečase a Aha se kotouč dostal k modré čáře, odkud napřáhl Trevor van Riemsdyk, jenže trefil pouze clonícího Adama Foxe.
     
    30:59
    Panarin nabral dobrou rychlost, se kterou objel branku a nakonec jen přihrával na Hájka, který při pokusu o střelu ztratil stabilitu, a tak si na svůj první gól v sezóně bude muset ještě počkat.
     
    31:10
    Náznak domácího protiútoku nic vážného nepřinesl. Jacob Trouba pak poslal puk na jednu ze střídaček a hra se musela na pár desítek vteřin zastavit.
     
    31:28
    Filip Chytil se v trochu nepřehledné situaci ocitl těsně u brankoviště, ovšem bekhendem puk za svého českého krajana nepropašoval.
     
    32:08
    Pesce vystihl přihrávku přes osu kluziště a rozjel protiútok zakončený vyraženou střelou Marina Nečase. Český útočník rovněž hraje velice dobrý zápas.
     
    32:52
    Hamilton vzal na sebe přechod přes útočnou modrou čáru. Neměl ale rychlost a přes Marca Staala z pravého kruhu ani pořádně nevystřelil.
     
    33:20
    Dzingel si chystal puk na střelu, ale jeden z obránců mu ho kousek před Lundqvistem vypíchl. Švédský gólman zasahoval až o chvíli později, když zleva pálil Edmundson.
     
    33:45
    McGinn si vzal puk u zadního mantinelu, ale z ostrého úhlu neuspěl. To samé platilo o Luostarinenovi, kterému Lundqvist vyrazil pokus z mezikruží.
     
    34:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    V pětatřicáté minutě se domácím konečně povedlo propálit švédského fantoma v brance Rangers! Teräväinen dostal puk před levý kruh, odkud nabil Slavinovi na střelu z první. Letící projektil od modré čáry šikovně tečoval DOUGIE HAMILTON a z jednatřicáté střely zaznamenal první gól Canes! Asistence: Jaccob Slavin, Teuvo Teräväinen.
    34:32 Dougie HAMILTON - 1:1
     
    35:22
    Greg McKegg dostal šikovnou přihrávku do dobré palebné pozice, jenže z pravého kruhu vůbec netrefil Mrázkovu klec.
     
    35:40
    Následné snažení Rangers zmařilo postavení mimo hru. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    36:08
    Eetu Luostarinen ve středním pásmu posunul puk na Edmundsona a ten ho obloučkem nahodil až do lapačky Lundqvista, jenž neriskoval rozehrávku.
     
    36:32
    Zakázané uvolnění Rangers vrací hru před Lundqvista, na kterého o pár vteřin dříve zleva nepřesně střílel Slavin.
     
    37:01
    Howden ztratil puk za vlastní brankou, odkud Niederreiter skvěle přihrával mezi kruhy Wallmarkovi, ale Lundqvist ještě lépe zasáhl levým betonem.
     
    37:46
    Druhá přesilovka pro hosty. Fox si dlouho rozmýšlel střelu od modré. Tu se snažil dorážet Kakko, jenže byl byl za dvě minuty podražen Brettem Pescem.
     
    38:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a vrací se do vedení! Na začátku i u konce celé akce byl BRENDAN LEMIEUX, který vrátil puk k modré čáře a pak se nenápadně přesunul do předbrankového prostoru, kde učebnicově protečoval DeAngelovo nahození do Mrázkova protipohybu. Asistence: Anthony DeAngelo, Pavel Bučněvič.
    38:04 Brendan LEMIEUX - 1:2
     
    38:49
    Asi nejlepší střídání pro Chytilův druhý útok Rangers. Zajímavou šanci měl po vyjetí z krátkého mantinelu Kreider, který zprava trefil bližší tyč.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Hostující pětice už stihla prostřídat do útočného pásma. Panarinova střela však byla ztečovaná mimo brankoviště.
     
    39:43
    Niederreiter neprostřelil Hájka. Akce Caroliny ještě pokračovala a do akce musel Lundqvist, který vyrazil dělovku Teuva Teräväinena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka byla mnohem vyrovnanější. Rangers aspoň částečně rozjezdili unavené nohy a chvílemi svého soupeře i přehrávali. V pětatřicáté minutě přesto přišli o svůj hubený náskok, když Lundqvist po třiceti úspěšných zákrocích nestačil zareagovat na teč Hamiltona. Hosté se v přesilové hře ale vrátili do vedení. Opět to bylo z teče, kterou se blýskl Lemieux a vstřelil tak svůj první gól v sezóně.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 34 – 14 (22:6, 12:8)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 14
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 62% – 38%
    Bodyčky: 17 – 12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Niederreiter vracel puk směrem k modré čáře, kde už měl napřažené Hamilton, jenže ten napálil pouze obětavě zasahujícího Foxe.
     
    41:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci v úvodu třetí části odskakují na dvougólový rozdíl! Dezorientovaný Gardiner nezachytil puk v obranném pásmu a pustil k němu PAVLA BUČNĚVIČE, který se zleva přesunul k brankovišti a ve finále zasunul kotouč za levý beton ležícího Mrázka. Bez asistence.
    41:15 Pavel BUČNĚVIČ - 1:3
     
    42:35
    Brendan Smith udělal rychlý obrat u pravého mantinelu a z otočky i vystřelil. Mrázka možná trochu překvapil a český gólman tak puk jenom vyrážel před sebe.
     
    42:53
    Luostarinen přenesl hru doprava na Gibbonse, který z jedničky přihrával před branku na McGinna a Lundqvist měl obrovskou kliku, že se mu puk zastavil mezi nohama.
     
    43:29
    Staal přihrál na osu hřiště Pescemu, který měl napravo úplně volného spoluhráče. Střílel ale sám a Lundqvist opět zasáhl jen s velkými problémy.
     
    43:52
    Druhý útok Hurricanes absolvoval řadu soubojů poblíž Lundqvista. Vymyslet nějakou přihrávku do palebné pozice se mu už ale nepodařilo.
     
    44:23
    Lucas Wallmark protečoval puk až k Lundqvistovi, který si po zákroku raději počkal na přerušení. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    44:51
    Z nepřesné přihrávky Adama Foxe resultuje zakázané uvolnění Rangers a další buly před švédským veteránem v hostující brance.
     
    45:25
    Martin Nečas přihrával mezi kruhy, jenže puk poslal jen na brusle Dzingela, který si tak musel nechat zajít chuť na zakončení.
     
    45:57
    Lias Andersson nezpracoval přihrávku Foxe a Carolina se tak může opět pokoušet probít do útočného pásma.
     
    46:32
    Niederreiter prokázal skvělý přehled o hře, když z pravého mantinelu z otočky přihrál do jízdy Teräväinenovi. Lundqvist se ale přesunul a šanci finského útočníka zlikvidoval.
     
    47:18
    A znovu hostující strážce branky, který vyrazil Hamiltonovu střelu příklepem. Puk se pak od hrazení odrazil až na opačný konec kluziště.
     
    47:48
    Anthony DeAngelo uklidnil hru u vlastní modré čáry. Pak sice ztratil puk proti napadajícímu Dzingelovi, ale domácí hokejisté ho okamžitě odevzdali nazpátek.
     
    48:22
    Sebastian Aho se prosmýkl mezi Foxem, mantinelem i čárovým rozhodčím. Po objetí branky nabízel puk Dzingelovi, ale ten na něj o kousek nedosáhl.
     
    48:41
    Mrázek neudržel v lapačce Andersonovu nenápadnou střelu. Měl ale štěstí, že u něj byl van Riemsdyk a ten Hurricanes rychle vysvobodil.
     
    49:08
    Hraje se dlouho bez přerušení, což samozřejmě hraje do karet Rangers, kteří se velmi rychle přibližují druhému vítězství během pětadvaceti hodin.
     
    Nic na tom nezměnil ani kapitán Jordan Staal, který nabral rychlost, ale pak z pravého kruhu nevystřelil vůbec nebezpečně.
     
    50:08
    Mrázek výborně přečetl hru a vyjetím skoro až k modré čáře zamezil protiútoku. Pohotovou přihrávkou naopak dostal do úniku Niederreitera, jenže Lundqvist střelu k levé tyči rukou vyrazil!
     
    50:45
    Staal nahodil po prknech za Mrázka, kde byl Howden odzbrojen, nicméně kvůli nepřesné přihrávce na Teräväinena je pískáno zakázané uvolnění Caroliny.
     
    50:58
    A znovu zakázané uvolnění domácího mužstva, které tentokrát vzniklo kvůli špatné rozehrávce z dílny Dougieho Hamiltona.
     
    51:26
    Adam Fox odevzdal puk Pescemu, jenže Gadrinerovo následné nahození dojel obránce Lindgren, který pro dnešek nahradil drobně zraněného Skjeie.
     
    52:23
    Nečas se dobře uvolnil v rohu útočného pásma. Ve spolupráci s Dzingelem však nic nevymyslel a neujalo se ani nahození od modré v podání Edmundsona.
     
    53:08
    Trouba si dal načas s rozehrávkou zpoza vlastní branky, Puk se rychle přesunul až na hokejku Mrázka, jehož spoluhráči rovněž na chvíli zaváhali v přechodové fázi.
     
    53:49
    Filip Chytil byl v boji u hrazení podražen Staalem, ale hlavní rozhodčí zůstali v klidu. Přerušovalo se až poté, co puk vyletěl na střídačku Rangers.
     
    54:05
    Počet šancí se postupem času neustále snižuje. Carolina vede ve třetí části na střely 8:3, ale kromě brejku Niederreitra už moc nebezpečná není.
     
    54:13
    Švédský útočník Jesper Fast neudělal čest svému jménu a nechal se přebruslit Jaccobem Slavinem, což znamená zakázané uvolnění Newyorčanů.
     
    54:50
    Tak tohle byl asi zákrok zápasu! Wallmark se díky své rychlosti dostal do přečíslení dvou na jednoho. Přes ležícího obránce i přihrál na Foegelea, ale Lundqvist ho během přesunu k pravé tyči skvěle vychytal!
     
    55:18
    Napadající Lemieux získal puk pro Kakka, který obkroužil domácí klec, ale střelou z pravého kruhu nenašel mezírku ve výstroji klečícího Mrázka.
     
    55:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Koncovka zápasu ještě bude pořádně napínavá! SEBASTIAN AHO dojel Dzingelovo nahození a z pravého mantinelu centroval před branku, kde se kotouč odrazil od levé brusle Anderssona mezi betony zaskočeného Lundqvista. Asistence: Ryan Dzingel, Martin Nečas.
    55:58 Sebastian AHO - 2:3
     
    56:51
    Bučněvič přihrál k útočné modré na Chytila, kterému však byl puk vypíchnut. Opět v tom měl prsty i další Čech Martin Nečas.
     
    57:17
    Martin Nečas jistil probíhající souboj u modré čáry, kde se k němu kotouč i odrazil, jenže dalekonosnou střelou golfákem Lundqvista nepřekonal.
     
    57:40
    Slavin se dobře vrátil a čistě odseparoval od kotouče Lemieuxe, který zrovna útočil po levém křídle.
     
    58:02
    Petr Mrázek mizí na střídačku, Hurricanes se pokusí vyrovnat při hře v šesti proti pěti!
     
    58:15
    Wallmark po přihrávce ze zadního mantinelu neprotlačil puk za Lundqvista, který si dobře pokryl prostor u levé tyče.
     
    58:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Do prodloužení se s největší pravděpodobností nepůjde! Kaapo Kakko netrefil prázdnou branku ze středu hřiště. Domácí ale nedostali puk do bezpečí a chyba Svečnikova, který přes sebe nechal projít Panarinovu přihrávku z levého mantinelu, nabídla snadnou střelu z vrcholku pravého kruhu pro ADAMA FOXE. Asistence: Artěmij Panarin.
    58:35 Adam FOX - 2:4
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:10
    Po hostujícím icingu si Hurricanes ještě vzali time-out a opět riskli hru bez gólmana. Hned po buly střílel Hamilton, ale Lundqvist s velkým přehledem zasáhl.
     
    59:37
    Hamilton měl štěstí neštěstí v tom, že zlomil hokejku! Musel totiž odjet na střídačku a díky tomu si mohl zahrát na gólmana proti nájezdu Kreidera, kterého okradl o téměř jasný gól.
     
    Konec zápasu.
     
    Trenérský tým Rangers si může gratulovat, že podruhé během necelých čtyřiadvaceti hodin postavil do branky Henrika Lundqvista. Sedmatřicetiletý veterán podal naprosto famózní výkon, zejména v první části přiváděl střelce Caroliny k šílenství a několik bravurních zákroků si nechal v záloze i pro třetí třetinu. Canes v jejím úvodu dostali od Bučněviče brzký gól na 1:3, v čase 55:58 díky odrazu od Anderssona snížil Aho, ale na vyrovnání už to domácím nestačilo. Carolina tak potřetí v řadě prohrála a klesla v tabulce Východní konference na osmé místo. Rangers naopak vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a s dvěma utkání k dobru ztrácí z jedenácté příčky na svého dnešního soupeře už jen čtyři body.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 47 – 19 (22:6, 12:8, 13:5)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 17
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 61% – 39%
    Bodyčky: 22 – 18.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Henrik Lundqvist (NYR) 45 zák., 2 góly, 95,7%
    2. Pavel Bučněvič (NYR) 1+1
    3. Sebastian Aho (CAR) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Petr Mrázek (CAR)
    58 minut, 15 zákroků, 3 góly, 83,3%
    Martin Nečas (CAR) 0+1, 4 střely, čas na ledě 13:30
    Libor Hájek (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:54
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:36.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:48:40)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 35. D. Hamilton (Slavin, T. Teräväinen), 56. Aho (Dzingel, Nečas) – 20. Panarin (R. Strome, Fast), 39. Lemieux (DeAngelo, Bučnevič), 42. Bučnevič, 59. Fox (Panarin)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen (A), J. Staal (C), Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Luostarinen, B. McGinn.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Fox, M. Staal (A), R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučnevič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – McKegg, L. Andersson, Br. Smith.

    Rozhodca: MacCauley, Pollock – Fournier, Cherrey

    Diváci: 13 878