Ostrava – Karviná 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Bohemians 2:1 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
2:1 (0:1)
Bohemians 1905
cz Piatok 08.11.2019, 18:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Tento víkend je na programu již šestnácté kolo FORTUNA:LIGY a na programu je také tradiční páteční předehrávka, v níž změří své síly Mladá Boleslav a Bohemians Praha. Úvodní výkop je v Lokotrans Aréně naplánován na 18:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Boleslav i nadále pokračuje ve velmi kvalitních výkonech a po patnácti odehraných kolech se nachází na čtvrté příčce. Tabulka je však stále velmi vyrovnaná a rozdíl mezi třetím Jabloncem a osmým Libercem činí pouhých šest bodů, takže pořadí se může po každém utkání měnit. Svěřenci trenéra Webera si ale stále drží velmi solidní formu a pravidelně bodují. V tomto ročníku se jim zatím nestalo, aby nebodovali ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Tato statistika stále platí i díky tomu, že celek z města automobilů si až do čtrnáctého kola, kdy doma padl s Libercem 1:3, držel domácí neporazitelnost. Po ztrátě na svém stadionu musela Mladá Boleslav zabrat v Olomouci, a přestože to dlouho vypadalo na další porážku, tak díky gólovému uragánu v 64. minutě si nakonec Komličenko a spol. odvezli z Moravy cenný bod za remízu 2:2. Svým dílem se na tom podílel také Lukáš Budínský, jenž momentálně hraje ve velké pohodě a po slabším startu, kdy spíše chodil na hřiště z pozice náhradníka, má na svém kontě už pět přesných zásahů.
     
    Bohemians Praha 1905

    Naopak Pražané mají úplně jiné starosti než jejich dnešní soupeř, neboť od začátku sezony se jim stabilní výkony stále vyhýbají. To nakonec stálo post hlavního kouče Martina Haška staršího, kterého v této funkci nahradil Luděk Klusáček. Ani změna trenéra však tolik kýžené zlepšení nepřinesla a Bohemians se stále brodí ve spodních patrech tabulky. Na průběžné dvanácté příčce se nachází i vinou slabší ofenzivy, která momentálně postrádá svého lídra. Nejlepším střelcem klokanů je shodou okolností mladoboleslavský odchovanec Jan Vodháněl, který se v letošním ročníku trefil třikrát. V posledních dvou mačích ale on i ostatní střelci mlčí a zeleno-bílí pokračují v nepřesvědčivých výkonech. Po veledůležité výhře nad Opavou utrpěla Bohemka debakl na Letné, kde Spartě podlehla 0:4. Minulý týden zajíždělo do Ďolíčku kousavé Slovácko a po neatraktivním průběhu se oba celky rozešly smírně. Proti Středočechům ale mají Pražané na co navazovat, v prvním vzájemném střetnutí totiž doma svého soupeře porazili jasně 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek – Bucha, Budínský, Hubínek (C), Ladra – Komličenko, Mešanović.
    Náhradníci: Šeda – Arroyo, Hašek, Jiří Klíma, Auer, Paixao da Silva, Křapka.

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Bederka, Krch, Pokorný – Bartek, Hůlka, Jindřišek (C), Podaný – M. Havel, Nečas, Vodháněl.
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Keita, Vondra, Vaníček, Köstl, Ugwu.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Jan Paták, Petr Caletka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Emanuel Marek poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří nastupují v bílých dresech. Jejich soupeř naopak zvolil tradiční zeleno-bílou sadu.
     
    2
    Na Klímův nákop si do lajny sbíhal Komličenko, před kterým však stačil míč odhlavičkovat do zámezí Pokorný.
     
    3
    Vodháněl přišel o balon v přechodové fázi a Budínský se následně pokusil vyslat do útoku Mešanoviće, nicméně pas boleslavského špílmachra vystihl Krch.
     
    4
    Dobrou práci v defenzivě teď odvedl Ladra, jenž obral o balon Barteka a poté jej uklidil do bezpečí.
     
    5
    Hůlka odhlavičkoval míč je k Budínskému, jenž si ho navedl na levačku a poté pořádně protáhl Le Gianga, který jeho ráno vyrazil na rohový kop.
     
    6
    Roh rozehráli domácí na krátkou vzdálenost a po chvilce centroval Bucha, jenž však nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    7
    Středočeši jsou momentálně nastěhovaní na polovině soupeře a snaží se prokombinovat k pokutovému území hostů.
     
    8
    Nečas se utrhl na pravé straně a poté nabízel balon pod sebe, jenže jeho centr stačil zblokovat vracející se Fulnek.
     
    9
    Na následný roh Jindřiška si naskakoval Pokorný, ovšem před ním stačil balon odhlavičkovat na přední tyči stojící Komličenko.
     
    10
    Ladra prostrčil míč na Buchu, který se nacházel v dobré palebné pozici. Rychle k němu ale přistoupil Hůlka, jenž svého soupeře odzbrojil.
     
    11
    V hlavičkovém souboji se nyní srazil Mešanović s Pokorným a hra je přerušena, jelikož oba borci zůstávají ležet na hrací ploše.
     
    12
    Po krátkém ošetření se ale oba zvedli a vypadá to, že budou moct pokračovat v utkání.
     
    12
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani se dostávají do vedení! Pudil na hranici šestnáctky nezvládl souboj s Vodhánělem, který prodloužil balon na sbíhajícího DAVIDA BARTEKA a ten se tváří v tvář Stejskalovi nemýlil.
     
    14
    Dobrý centr poslal do vápna Klíma a Krch měl co dělat, aby jej odhlavičkoval před Mešanovićem.
     
    15
    Bartek chtěl posunout míč na Vodháněla, nicméně Fulnek jeho pas vystihl a kombinovat nyní mohou domácí.
     
    16
    Jakub Klíma je zatím na prvé straně poměrně aktivní. Jeho další centr mířil na zadní tyč, nicméně k hlavičce nikoho nepustil Le Giang, jenž si balon ze vzduchu stáhl pro sebe.
     
    17
    Bucha sice nepropasíroval míč na Mešanoviće, nicméně poté se k ráně z voleje dostal Komličenko, jenž však bránu přestřelil.
     
    18
    Hubínek chtěl přenést hru doprava na Klímu, jenže Bartek nepovedený pas domácího kapitána vystihl a poté hlavou poslal míč do náruče Le Gianga.
     
    19
    Málem už to bylo o dvě branky! Po rohovém kopu hlavičkoval z hranice malého vápna a jeho zakončení ztečoval jeden z boleslavských obránců na břevno. Teď měli domácí velké štěstí!
     
    20
    Mešanović vracel nabídku Buchy před bránu, jenže Le Giang znovu včas vyběhl a balon uzmul pro sebe.
     
    21
    Nečas si navedl míč na střed hřiště a poté prověřil Stejskala, jenž si ale proti jeho střele připsal rutinní zákrok.
     
    22
    Možnost rohového kopu měli také hráči měli Mladé Boleslavi, ovšem brankář Pražanů dokázal míč vyboxovat daleko od své svatyně.
     
    23
    Domácí jsou i po inkasované brance daleko aktivnější. Dočkají se brzy vyrovnávací branky?
     
    24
    Hosté mohli postupovat do brejku, ale Klíma taktickým faulem poslal k zemi Vodháněla, čímž dal svým spoluhráčům dostatek času pro návrat do obranného bloku.
     
    25
    Klíma znovu hledal své spoluhráče číhající v šestnáctce, jenže tentokrát oba útočníci jeho nabídku podskočili.
     
    26
    Bartek dlouho otravoval Fulneka a tomu nakonec nezbylo nic jiného než nahrát dozadu na Pudila.
     
    27
    Bohemians se soustředí výhradně na defenzivní činnost a sázku na tuto taktiku jí zatím vychází, domácím se vůbec nedaří vytvářet si nějaké šance.
     
    28
    Z otočky teď pálil Muris Mešanović, nicméně s jeho zakončení si Le Giang bez problémů poradil.
     
    29
    Na levé straně dostal hodně prostoru Podaný a jeho následný střílený centr musel jen na roh odvrátit Tatajev.
     
    30
    Balon mířil od rohového praporku na přední tyč, kde si však nejvýše naskočil Klíma a ten odhlavičkoval balon mimo šestnáctku.
     
    31
    Do akce se znovu dostal Podaný, avšak tentokrát se mu nepodařilo vyzrát na pozorně bránícího Klímu.
     
    32
    V posledních minutách s velkou chutí hrající Podaný se probil do šestnáctky a poté posílal balon před bránu, ovšem jeho nabídku si našel brankář Stejskal.
     
    33
    Jindřišek se dostal pod tlak dvou napadajících soupeřů, ale s touto svízelnou situací se dokázal poradit a míč přenesl doprava na volného Barteka.
     
    34
    Mešanović sice prokličkoval mezi třemi protihráči, jenže poté špatně přihrál a nebýt toho, že hlavní sudí odpískal faul Krchovi, tak Vodháněl se mohl hnát do brejku.
     
    35
    V pokutovém území se k zemi poroučel Komličenko a domácí se dožadovali pokutového kopu, avšak ten hlavní sudí Marek nenařídil.
     
    36
    Po krásné akci centroval z pravé strany Bartek, ale v šestnáctce se v daný moment nenacházel nikdo v zeleno-bílém, takže Stejskal mohl zůstat v klidu.
     
    37
    Mešanović si zabíhal za obranu na pas Hubínka, ovšem v souboji s Hůlkou si pomohl nedovoleným zákrokem, který mu byl následně odpískán.
     
    38
    Klíma chyboval v rozehrávce a k velké individuální akci se poté odhodlal Vodháněl. Ten přebehl s míčem téměř celé hřiště a poté pálil na přední tyč, kde si však na jeho zakončení počíhal Stejskal.
     
    39
    Po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice Tatajev, jehož hlavičku ale stačil odklidit dobře postavený Havel.
     
    40
    Vodháněl na pravé straně umotal Fulneka, jenže poté podklouzl a o míč ho připravil Ladra.
     
    40
    Fantastický Le Giang podržel svůj tým! Bucha našel svým centrem Murise Mešanoviće, proti jehož zakončení předvedl brankář Bohemians bezchybný zákrok.
     
    41
    Pudil následně posílal do vápna dlouhý aut, ale tentokrát balon stačil před dotírajícími protihráči odklidit Pokorný.
     
    42
    Podaný u postranní čáry fauloval Buchu a Boleslav bude moct rozehrávat na útočné polovině.
     
    43
    Buchu chtěl vyslat do akce Budínského, avšak ten nakonec nebyl dost rychlý na to, aby balon zastihl na hrací ploše.
     
    44
    Komličenko teď málem dostal do stoprocentní šance Budínského, jenže nahrávka ruského útočníka se nakonec ukázala být jako příliš prudká a jeho spoluhráč na míč o kousek nedosáhl.
     
    45
    Klíma se sice dokázal uvolnit, jenže poté neměl komu nahrát a poté musel otočit hru zpět na Tatajeva.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a hráči odcházejí do kabin za stavu 0:1 z pohledu domácích. Boleslav vstoupila do utkání o poznání lépe a svého soupeře tlačila, avšak její tlak ke gólu nevedl, a tak se po rychlém brejku prosadili hosté. Vodháněl vybídl ke skórování Barteka a ten zblízka propálil Stejskal. Ani poté se obraz hry nezměnil, ovšem když už se domácí do nějaké brankové příležitosti dostali, tak Bohemku podržel zatím bezchybný Le Giang.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu. Uvidíme, zda dokáží boleslavští fotbalisté s tímto mačem ještě něco udělat.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal během přestávky žádnou změnu. Uvidíme, zda dokáží boleslavští fotbalisté s tímto mačem ještě něco udělat.
     
    49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V Mladé Boleslavi je krátce po přestávce vyrovnáno! Tomáš Ladra centrem z levé strany našel MURISE MEŠANOVIĆE, který hlavou překonal Le Gianga.
     
    51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí během dvou minut otáčejí skóre! Ladra udržel míč v pokutovém území, poté vrátil balon LUKÁŠI BUDÍNSKÉMU, jenž zakončil přesně k tyči a rázem je všechno jinak!
     
    52
    Mladá Boleslav se drží na míči a kombinuje na útočné polovině.
     
    53
    Mešanović faulován a domácí rozehrají standardní situaci z levé strany.
     
    54
    Budínského centr odvrácen a dopředu míří Bohemians.
     
    55
    Dlouhé autové vhazování hostů skončilo až v pokutovém území, Středočeši se však ubránili a následně vybojovali aut.
     
    58
    Centr domácích na Komličenka byl příliš vysoký, Bohemians otáčí situaci a snaží se vyrazit do protiakce.
     
    59
    Jindřišek hledal nabíhajícího Vodháněla, ale nedokázal mu poslat přesnou přihrávku.
     
    61
    Vodháněl kličkoval na hraně pokutového území, sice míč neudržel, ale odražený míč napálil na branku Krch a hezkou ranou trefil břevno! Stejskal se natahoval marně, zachránilo ho břevno.
     
    62
    Vodháněl sestřelen Pudilem, zůstává ležet na trávníku. Kulhá a bude muset střídat.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Antonín Vaníček.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Nečas, přichází Michael Ugwu.
     
    63
    Podaného centr z přímého kopu nebezpečí nepřineslo, přihrával jen spoluhráči do ofsajdu.
     
    64
    Mešanović kličkoval do pokutového území a zkoušel nečekaně zakončovat přes obránce k pravé tyči, jenže nezamířil přesně.
     
    65
    Krch se dopustil hraní rukou a Mladá Boleslav rozehrává z půlící čáry.
     
    66
    Ladra po dvou asistencích zkoušel sám vypálit a z dvaceti metrů jen těsně minul pravou tyčku!
     
    67
    Bartkův centr z pravé strany trefil do obličeje Fulneka. Domácí bek otřesen, Bohemians rozehrají rohový kop.
     
    68
    Podaného první centr sražen, hostující obránce dostal šanci na druhý pokus, odražený míč poté napálil Bartek, trefil jen mladoboleslavského beka.
     
    69
    Jindřišek chyboval v rozehrávce, Budínský přihrál Buchovi, po jeho sražené střele už hrál Mešanović v ofsajdu a z dobré šance nic nebylo.
     
    71
    Buchova přihrávka připravila domácí o míč, výborně se však vrátil Fulnek, který ubránil Vaníčka.
     
    72
    Středočeši vybojovali standardku z pravé strany, s rozehrávkou nespěchají.
     
    72
    Lukáš Budínský nakonec rozehrál nakrátko, Hubínkův centr hosté odvrátili k Tatajevovi, který hlavou v těžké pozici branku netrefil.
     
    73
    Ugwu po souboji s Fulnekem u postranní čáry zůstává ležet na trávníků, Mladá Boleslav balon zakopla.
     
    75
    Pokračuje se ve hře, Bohemians vracejí míč domácím.
     
    75
    Vaníček dobře zapracoval v defenzivě a byl faulován.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Michael Ugwu (Bohemians Praha 1905), za faul na Daniela Pudila.
     
    76
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Jiří Klíma.
     
    77
    Ladra po dvou asistencích touží i po gólu, po přihrávce Jiřího Klímy se obtočil kolem Bederky a vypálil, míč skončil kousek vedle levé tyče.
     
    78
    Ugwu si nasprintoval na dlouhou přihrávku, přes obráncem našel na malém vápně skluzujícího Havla, proti jehož zakončení se skvěle přesunul Stejskal! Rychlá akce Bohemians přinesla dobrou příležitost, ne však gól.
     
    79
    Rohovému kopu se domácí ubránili, míč až u Le Gianga.
     
    80
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Ibrahim Keita.
     
    80
    Centr z levé strany byl protečován až k Bederkovi, který v tísni z malého vápna branku přestřelil!
     
    80
    Při akci se nešťastně srazili spoluhráči Budínský a Stejskal, oba zůstávají ležet na trávníku.
     
    81
    Mladoboleslavští lékaři museli na hrací plochu, jelikož v brance zůstal po velké šanci Bohemians ležet Lukáš Budínský. Ovšem domácí hráč je v pořádku, a tak se může pokračovat.
     
    83
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Klíma, přichází Antonín Křapka.
     
    83
    Domácí celek si vynutil faul na útočné poloviny, kde si pak míč vzal Lukáš Budínský. Za balonem se hnal Antonín Křapka, ale k zakončení se neprobojoval.
     
    84
    Antonín Vaníček pracoval u postranní čáry, kde přešel přes Jakuba Fulneka. Ovšem do cesty se mu postavil další soupeř, jenž akci celku z Prahy zažehnal.
     
    85
    aktivní Antonín Vaníček se opět pokoušel zaběhnout do šestnáctky, kde ho tentokrát zastavil Jiří Klíma. Ten balon odevzdal, a tak odcentroval Jakub Podaný, který zase našel soupeře.
     
    86
    Nikolaj Komličenko se vydal do rychlé protiakce, ale místo přihrávky na Murise Mešanoviće vystřelil zpoza šestnáctky. Pokus ruského reprezentanta letěl jen nad branku.
     
    87
    Ibrahim Keita prohodil míč na nabíhajícího Daniela Krcha, který ihned poslal míč před branku. Mladá Boleslav se znovu ubránila, když jeden z hráčů balon odvrátil do bezpečných vod.
     
    88
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Jonas Auer.
     
    88
    Bohemians by se mělo nadechovat k závěrečnému tlaku, ze kterého by chtěli vyrovnat. Ovšem hostující hráči jsou sice na balonu,jenomže pouze na vlastní polovině hrací plochy.
     
    89
    Alexej Tatajev (Ml. Boleslav) je dalším potrestaným hráčem, jelikož skluzem vystoupil proti Ibrahimu Keitovi, jenž si balon šikovně přikryl.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Mladá Boleslav kombinovala na pravé straně útočné poloviny, kde si vynutila rohový kop. Domácí celek centr do vápna nepošle a bude držet míč u praporku.
     
    90+2
    Daniel Krch posunul balon doprava, odkud hned odcentroval Antonín Vaníček. Pro míč si na zadní tyč vyběhl Jan Stejskal, kterého při zákroku zbořil Ibrahim Keita.
     
    90+3
    Pro dnešní zápas má dohráno Michael Ugwu (Bohemians Praha 1905), který se snažil zachytit balon, ale přitom fauloval zbytečně soupeře. Hostující hráč tak viděl druhou žlutou kartu, která změnila barvu v červenou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hostující celek nezvládl druhý poločas, v němž ztratila nadějné vedení. Zejména desetiminutovka na začátku druhé části byla špatnou, čehož využila Mladá Boleslav. Ovšem klokani se nemusí za nic stydět, oproti předchozímu zápasu byl výkon výrazně zlepšený. Ze tří bodů se radují Středočeši, kteří se posunuli na třetí příčku FORTUNA:LIGY.
     
    S konstatováním, že o osudu zápasu rozhodla úvodní desetiminutovka druhého poločasu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:59:50)

    Michal Luxa

    Matěj Vybíral

    Jáchym Tůma

    Góly: 49. Mesanović (Ladra), 51. Budínský (Ladra) – 12. Bartek (Vodháněl)

    Karty:   89. Tatajev (MBL) – 75. Ugwu (BOH)   90+3. Ugwu (BOH)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:4.
    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma (83. Křapka), Tatajev, Pudil, Fulnek – Bucha (76. Jiří Klíma), Budínský, Hubínek (C), Ladra – Komličenko, Mesanović (88. Auer).
    Náhradníci: Šeda – Arroyo, Hašek, Jiří Klíma, Auer, Paixao da Silva, Křapka.

    Bohemians 1905: P. Le Giang – Bederka, Krch, Pokorný – Bartek, Hůlka, Jindřišek (C) (80. Keita), Podaný – M. Havel, Nečas (63. Ugwu), Vodháněl (63. Vaníček).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Keita, Vondra, Vaníček, Köstl, Ugwu.

    Rozhodca: Emanuel Marek – Jan Paták, Petr Caletka