Rusko – Fínsko 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
koniec
Rusko
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Fínsko
cz Štvrtok 07.11.2019, 17:30 • Hartwall Arena (Helsinky) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:04:06)
     
    Střely na branku: 32 – 22
     
    Nejlepším hráčem na straně Rusů byl vyhlášen Rušan Rafikov, na té finské pak Harri Pesonen.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině strhli vedení na svou stranu Rusové, ale Finové dokázali vyrovnat. A poté se dostali do vedení, které si udrželi až do konce a slaví tak na domácím turnaji v rámci Karjala Cupu první vítězství a tři body do tabulky. Rusové naopak nakonec nezískali ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 421 diváků.
     
    59:59
    Finové z vlastního obranného pásma vyhodili puk až před ruskou klec i za cenu zakázaného uvolnění. Vteřinu před koncem třetí části hry se ještě bude vhazovat před Säterim.
     
    59:36
    Bočarov je na střídačce a ruský tým to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    59:12
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    58:26
    Niko Ojamäki dorážel nadvakrát před Bočarovem, ale jeho pokus nakonec nekončí za jeho zády. Pak se Rusové zase osvobozují a posílají puk až před Säteriho.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:35
    Finové hrají další přesilovou hru a už se usadili v pásmu soupeře. Jenž ten po chvilce kotouč sebral a vyhodil ho až před branku Finů.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Miščenko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:30
    Rusové mají ještě tři a půl minuty na to, aby s utkáním něco udělali a vynutili si případné prodloužení. Finská obrana ale nyní byla proti tvrdé střele Nikity Čerepanova.
     
    55:32
    Následuje další komerční přestávka.
     
    55:26
    Konstantin Okulov obkroužil branku Finů a dostal se před Säteriho, ovšem jeho svižná střela z mezikruží skončila na jeho zákroku.
     
    54:52
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    54:20
    Lehtonenovu střelu od modré čáry sice tečoval před Bočarovem jeden z Finů, ale kotouč se nevešel do jeho branky. Poté se Rusové zase osvobozují.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 6. Šaripzjanov (Burdasov, Kuzmenko), 34. Rafikov (Žafiarov), 46. Rafikov (Burdasov, Okulov) – 31. Pesonen (Lehtonen), 33. Manninen (t.s.), 48. M. Aaltonen (Rajala, Hietanen), 51. Pesonen (Puljujärvi, Pokka)


    Rusko: Bočarov (Bobkov) – Šaripzjanov, Miščenko, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Čerepanov, Ožiganov, Blažijevskij – Žafiarov, Semionov, Šumakov – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Šošnikov, Kadejkin, Makejev – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A).
    Fínsko: Säteri (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa (A), Eronen, Pokka, Hietanen, Nikkilä, Vittasmäki, Vainio – Kuusela, Lammikko, Anttila (C) – Pesonen, Manninen, Puljujärvi – Haapala, M. Aaltonen, Hartikainen – Rajala, Tyrväinen, Ojamäki.

    Rozhodca: Harnebring, Nord – Elonen, Hägerström

    Diváci: 9 421