Buffalo – Montreal 5:4 (po pr.) | Philadelphia – NJ Devils 4:0 (kon.) | Vancouver – LA Kings 8:2 (kon.)
koniec po predl.
Buffalo Sabres
5:4 (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Štvrtok 10.10.2019, 01:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:04:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:25
    Tomáš Tatar (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:51
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jake Eichel (BUF) 2+2
    2. Joel Armia (MTL) 2+1
    3. Marcus Johansson (BUF) 1+1
     
    V prodloužení byli šťastnější domácí hokejisté, kteří využili výhody početní převahy, v níž sice nedokázali vstřelit branku, ovšem pět vteřin po jejím vypršení dokázal skórovat Marcus Johansson, který vystřelil pro Buffalo bonusový bod navíc. Jak Sabres, tak Canadiens si zatím z každého utkání letošní sezóny odnesli minimálně bod. Buffalo po prohře v prodloužení na ledě Colmbusu zapisuje třetí výhru v sezóně, Montreal si ve třetím zápase připisuje druhou porážku v nastaveném čase.
     
    Konec zápasu.
    61:30 Marcus JOHANSSON - 5:4
     
    61:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo vítězí! Chvilí po vypršení Danaultova trestu Miller připravil skvělou palebnou pozici pro MARCUSE JOHANSSONA, jenž bez problémů trefil polodkrytou bránu. Asistence: Colin Miller a Jack Eichel.
     
    60:48
    Jack Eichel nabil na vrcholek levého kruhu Samu Reinhartovi, jehož dělovka trefila jen Sheu Webera.
     
    60:05
    Početní převaha je netradiční óproti základní části. Hraje se čtyři na tři, neboť v prodloužení se klasicky hraje ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut nerozhodlo, půjdeme do prodloužení! V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nejprve Jeff Skinner poslal Buffalo do dvoubrankového vedení, jenže zásahy Jesperiho Kotkaniemiho a Bena Chiarota znamenali smazání dvougólové ztráty. A jelikož další branky nepadly, musí o vítězi střetnutí rozhodnout nastavený čas. Do něj půjde Buffalo v početní převaze, jež by měla trvat ještě více jak minutu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Jenžeto se nestane. Skinnerovo nahození zblokoval Jeff Petry do ochranné sítě. Sabres už nemají čas na založení útočné akce.
     
    59:25
    Phillip Danault se rozčiluje, avšak není mu to nic platné. Za sekání usedá na trestnou lavici, Buffalo má šanci strhnout vedení na svou stranu ještě v základní hrací době.
     
    59:01
    Rozběhla se závěrečná minuta třetí třetiny. Zápas směřuje do prodloužení, ještě ale je čas na založení gólové akce, jež by mohla rozhodnout celé utkání.
     
    58:16
    Ben Chiarot se pokusil o druhý zásah. Tentokráte Hutton na tvrdý projektil dobře viděl a uschoval ho v lapačce.
     
    58:01
    Thompsonovu ránu pozměnil drobnou tečí Paul Byron. Hutton měl velké štěstí, že černá guma proletěla vedle brány.
    57:26 Velkou šanci Skinnera zastavil Kinkaid pravým betonem
     
    57:26
    Marcus Johansson parádní nahrávkou vybídl ke skórování Jeffa Skinnera, který se dobře trefil do puku, Kinkaid podržel Canadiens skvělým zákrokem!

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 6. Olofsson (Eichel, Dahlin), 25. Eichel (Dahlin, S. Reinhart), 35. Eichel, 41. Skinner (Ma. Johansson), 62. Ma. Johansson (C. Miller, Eichel) – 15. Armia (N. Thompson), 20. Armia (Suzuki), 42. Kotkaniemi (Armia, Drouin), 53. Chiarot (Lehkonen, Reilly)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Rodrigues, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.
    Montreal Canadiens: Kinkaid (Price) – S. Weber (C), Mete, Petry, Chiarot, Folin, Reilly – Gallagher (A), Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Weal, N. Thompson, Byron (A).

    Rozhodca: Brank, Rank – Gawryletz, Sericolo

    Diváci: 15 383