Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – LA Kings 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
koniec po predl.
Washington Capitals
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Dallas Stars
cz Streda 09.10.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:59:52)
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (WSH)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 15:12
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:59
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:29
    Andrej Sekera (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 23:37
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:20.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tyler Seguin (DAL) 1+1
    2. Nick Caamano (DAL) 1+0
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 32 – 26 (14:5, 13:6, 5:12, 0:3)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 13
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využité přesilové hry: 0/5 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 19 – 18.
     
    Je dobojováno! Všechny dosavadní zápasy obou týmů skončily nejtěsnějším možným rozdílem. Totéž platilo i v sedmi z posledních osmi vzájemných zápasů, takže dnes asi nikoho nepřekvapilo, že utkání mezi Washingtonem a Dallasem muselo rozseknout až prodloužení. Stars přitom měli dlouho nakročeno ke čtvrté porážce za sebou. Za první dvě třetiny vyprodukovali jen jedenáct střel a museli být rádi, že po gólech Kuzněcova, Hintze a Carlsona prohrávali pouze 1:2. Do třetí části však nastoupil úplně jiný Dallas, Bishop přes deset minut nemusel zasahovat a na druhém konci hřiště mezitím Radulov s Caamanem otočili stav na 2:3. Půlminutu před koncem zařídil Washingtonu bod Bäckström, nicméně v první minutě prodloužení rozhodl o první hostující výhře Tyler Seguin.
     
    Konec zápasu.
    60:43 Tyler SEGUIN - 3:4
     
    60:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    Mužstvo z Texasu nakonec nemusí vůbec mrzet, že půlminutu před koncem třetí třetiny ztratilo nejtěsnější vedení. Poté, co Alexandr Ovečkin ztratil puk v útočném pásmu, vyrazil na zteč jeho krajan Radulov. Ten zkušeně objel ležícího Carlsona a zleva předložil kotouč před branku, kde už to měl TYLER SEGUIN při zakončení do odkryté branky velice jednoduché. Asistence: Alexandr Radulov.
     
    60:15
    Hintz to musel zkusit individuálně, ovšem poslední bek Orlov ho dokázal na poslední chvíli rozhodit při bekhendovém zakončení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:29 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:3
     
    59:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrovská radost v Capital One Areně, která podle všeho uvidí prodloužení! Jako slepý k houslím se ke gólové střele dostal NICKLAS BÄCKSTRÖM, ke kterému Wilson posunul puk během nepřehledné trmy vrmy. Švédský útočník se rychle zorientoval a střelou přes nohu Sekery dopravil puk za vyjetého Bishopa. Asistence: Tom Wilson, John Carlson.
     
    59:07
    Ovečkin přenesl hru doprava, což vedlo k nahození Carlsona. Bishop si proti dorážce Bäckströma poradil, nicméně si oddechnout ještě nemůže.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Braden Holtby okamžitě vystartoval směrem na střídačku. Capitals riskují při hře v šesti proti pěti.
     
    58:26
    Carlson ztratil puk za vlastní brankou, kde domácím dělal problémy Rhett Gardner, nicméně se mu nepovedlo vystřelit z bezprostřední blízkosti.
     
    58:07
    Domácí v plném počtu.
     
    57:25
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu. Capitals vystřídali a díky Ellerovi vyhodili přes všechny čáry. Raději by se však viděli někde poblíž Bishopa.
     
    57:06
    Pavelski zastavil Gudasovo vyhození. Dallas se zabydlel v útočné třetině, ale Hagelin po sérii nepřesných přihrávek dostal puk do klidnějších vod.
     
    56:27
    Hosté v plném počtu.
     
    56:07
    Za katr tentokrát míří Jevgenij Kuzněcov, který mimo hru vysekl hokejku z rukou Mattiase Janmarka. Dvacet vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:06
    Opět příhra Carlsona na Ovečkina, jehož rána letěla vedle branky a tam trefila do nohy Oshieho. Navíc se bude znovu vylučovat na domácí straně.
     
    55:41
    Carlson nabil Ovečkinovi, jehož střelu golfákem zablokoval Andrej Sekera a navrch vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    55:28
    Cogliano vyhodil puk přes celé hřiště až k Holtbymu. To už jsou domácí v pěti a mají k dispozici dvojnásobnou přesilovku.
     
    55:21
    Domácí v plném počtu.
     
    54:54
    Bäckström uspěl na buly a Capitals se okamžitě usadili v útočném pásmu. Proti však byl Radek Faksa, který srazil jednu z mnoha přihrávek do středního pásma.
     
    54:27
    Další menší trest za držení! Při útočení se tentokrát provinil Tyler Seguin, takže Capitals rázem dostávají k dispozici přesilovku čtyři na tři.
     
    54:26
    Heiskanen prodloužil spoluhráčovu přihrávku na Seguina, který ještě stihl objet branku, ale kotoučem pak zasáhl jenom Johna Carlsona.
     
    54:03
    Tato přesilovka se do dějin Stars rozhodně nezapíše. Eller zkusil zaútočit a vynutil si faul, kterým se podruhé v utkání provinil John Klingberg.
     
    53:43
    Po šavlovačce v rohu hřiště se puk odrazil k modré čáře na Klingberga. Ten poté špatně přihrál na pravý mantinel a Capitals se díky tomu osvobodili.
     
    53:21
    Další velká komplikace pro Washington! Za držení míří na trestnou lavici útočník Garnet Hathaway.
    52:03 Nick CAAMANO - 2:3
     
    52:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se osm minut před koncem třetí třetiny poprvé ujímají vedení! Hagelin ztratil puk na obranné modré čáře. Cogliano ho pak přenechal NICKU CAAMANOVI, jenž se v levém kruhu prohnal kolem Carlsona a bekhendovou střelou mezi betony zaznamenal svůj první gól v kariéře! Asistence: Andrew Cogliano, Tyler Seguin.
     
    51:36
    Stars se s obtížemi drželi v útočném pásmu. Zezadu atakovaný Radulov naslepo nahazoval puk z pravého křídla, ale Holtbyho v nedbalkách nenachytal.
     
    50:28
    A další dva zákroky pro hostujícího strážce branky, který v obou případech s přehledem vychytal švédského útočníka Nicklase Bäckströma.
     
    50:11
    Tak až teď se trochu rozhýbal také Ben Bishop, který neměl problém se střelou Carlsona bezprostředně po Bäckströmem vyhraném buly.
     
    50:09
    Pokus o vysunutí Joela L'Esperance skončil jen odpískaným ofsajdem. Následuje komerční přestávka, která přichází vhod především Capitals. Ti jsou ve třetí třetině stále bez střely.
     
    49:46
    Radulov vybojoval puk na levé straně útočného pásma. Capitals si ho rychle získali zpět, jenže to platilo jen do nahození Larse Ellera.
     
    48:59
    Stephenson neměl šanci dosáhnout na přetažený pas od Leipsica, nicméně se mu alespoň povedlo zabránit zakázanému uvolnění.
    47:53 Alexandr RADULOV - 2:2
     
    47:53
    Dallas právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že nás čeká pořádně dramatická koncovka! Poprvé v sezóně se do střelecké listiny zapisuje urostlý ruský útočník ALEXANDR RADULOV, kterému se povedlo dorazit mezi Holtbyho betony Lindellovo nahození od modré čáry. Asistence: Esa Lindell, Jamie Benn.
     
    47:26
    Janmark dobře vyhodnotil situaci na pravém křídle a přihrávkou pod sebe nabil volnému Seguinovi, jenž napálil Holtbyho hrudník.
     
    46:45
    Dallas se po druhé přestávce bezesporu zvedl. Na kontě má už osm střel na branku, zatímco Bishop ve třetí části ještě zasahovat nemusel.
     
    46:12
    Garnerova střela švihem přes obránce letěla vedle Holtbyho brankoviště. Následuje velká pranice u rohu hostujícího útočného pásma.
     
    45:58
    Hagelinovo nahození z poloviny hřiště bylo sraženo až do ochranné sítě. Na řadu tak může přijít reklamní přestávka.
     
    45:44
    Obě obrany v těchto chvílích pracují velice dobře. Gudasovo nahození sebrali hosté, ale ti se pro změnu nedostali ani přes červenou čáru.
     
    44:59
    Kuzněcov si neobhodil Oleksiaka. Následnou akci Dallasu završila přihrávka L´Esperance na Faksu, ale ten se v předbrankovém prostoru neprosadil.
     
    44:13
    Klingberg rozehrál na Radulova, který uprostřed hřiště těžký puk nezkrotil. Ani přechodová fáze Capitals však povedená nebyla.
     
    43:30
    Domácí v plném počtu.
     
    43:25
    Seguin rozdal puk doprava na Pavelskiho, který zase otáčel hru doleva, ale i Lindellova střela švihem se stala snadnou kořistí pro domácího gólmana.
     
    43:07
    Teď už si ruský útočník Dallasu počínal šikovněji, odražený puk si bruslí posunul na hokejku, ale pak vystřelil jen na prostředek Holtbyho klece.
     
    42:36
    Radulova zradilo zpracování u pravého mantinelu a puk jeho vinou na pár vteřin opustil útočné pásmo Dallasu.
     
    42:06
    Carlson vyhodil s pomocí mantinelu do středního pásma. Stars se poté provinili postavením mimo hru a na plac tak přichází Faksova speciální formace.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jonas Siegenthaler – 2 min., hákování).
     
    41:21
    Jensen se vydal na útočný výlet, při kterém kotouč ztratil a pak zákonitě chyběl vzadu. Pavelski chytrou nahrávkou uvolnil Hintze, ovšem Holtby bekhendové zakončení vyrazil.
     
    40:27
    Hosté v plném počtu.
     
    40:15
    Zadovka Bäckströma šla jen na hůl Heiskanena, který poslal puk na druhý konec hřiště. Ani tuto přesilovku tak domácí hokejisté nevyužijí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 27 – 11 (14:5, 13:6)
    Zablokované střely soupeře: 6 – 10
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 16 – 14.
     
    Druhé dějství bylo dosti podobné tomu prvnímu. Washington znovu jednoznačně opanoval statistiku střel na branku a přestože v čase 21:59 inkasoval od Roopeho Hintze, tak odchází do šaten s opětovně získaným jednogólovým náskokem. Může za to situace z šestatřicáté minuty, kdy si Carlsonovu nenápadnou střelu od mantinelu srazil do vlastní sítě Ben Bishop. Hvězdy budou muset pořádně zabrat, aby zabránily čtvrté porážce v řadě. Kromě čtyřgólového Hintze v ofenzivě zrovna nezáří.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Sekera neustál souboj s Oshiem. Capitals zůstali nastěhovaní v útočném pásmu, dokud nebyla střela zmíněného útočníka s číslem 77 sražená do ochranné sítě.
     
    39:24
    John Carlson otočil hru doleva, kde ve své oblíbené palebné pozici čekal Alexandr Ovečkin, ale Bishop zakončení bez přípravy precizně zastavil.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:45
    Capitals kvůli prohranému vhazování přišli o útočné pásmo. Po nějakých dvaceti vteřinách se do něj vrátili, ale to zase přestalo platit po nepřesné střele Kuzněcova.
     
    38:27
    John Klingberg ve středním pásmu neoddiskutovatelně podrazil Ovečkina a daroval Washingtonu další přesilovou hru.
     
    38:04
    Cogliano vystřelil z otočky z levého mantinelu. Před brankovištěm clonil Nick Caamano, ale puk skončil v lapačce pozorného Holtbyho.
     
    37:26
    T. J. Oshie si nerozuměl s Jensenem a přihrávkou do zadního mantinelu doslova zadrbal nebezpečně vypadající přečíslení čtyři na dva.
    35:55 John CARLSON - 2:1
     
    35:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Krásná ukázka pravidla nedáš – dostaneš! Holtby udržel pro Capitals remízový stav a po chvilce se naopak mohl zaradovat z gólu na 2:1. JOHN CARLSON si prohodil pozici s Ovečkinem a Bishop si jeho střelu z pravého křídla ramenem smolně srazil do sítě. Asistence: Alex Ovečkin, Nicklas Bäckström.
     
    35:32
    Janmark měl na hokejce druhý gól Dallasu, jenže Holtby jeho zakončení po Seguinově centru z pravého křídla senzačně vyrazil. Zároveň založil protiútok a proti Pánikovi musel pro změnu zasahovat Bishop.
     
    34:57
    Pánik na levém křídle neobešel Oleksiaka. Holtby po nahození Janmarka špatně rozehrál a práci bude mít pro změnu Radko Gudas.
     
    34:28
    Brendan Leipsic si narazil se spoluhráčem a kvalitně vystřelil z pravého kruhu. Bishopovi se každopádně povedlo nadzvednout puk nad břevno.
     
    33:49
    Taylor Fedun na poslední chvíli vytlačil rozjetého Stephensona k zadnímu mantinelu, kde probíhají velké boje o kotouč.
     
    33:15
    Joe Pavelski posunul puk Bennovi, který se zastavil u levého mantinelu a pak pod tlakem obránce vybruslil až do středního pásma.
     
    32:14
    Hosté v plném počtu.
     
    31:55
    Znovu Ovečkin několik vteřin držel kotouč v levém kruhu, ale svižnou střelou zápěstím prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    31:36
    Carlson opět rozdával puky do obou kruhů. Kuzněcov se ke střele neměl, a tak to zleva zkusil až Ovečkin a trefil dobře postaveného Bishopa.
     
    31:03
    Špatná rozehrávka Capitals znamená zakázané uvolnění a vhazování před Holtbym. Domácí hráče tak čeká dlouhá cesta směrem do útočného pásma.
     
    30:35
    Carlson si vyměnil přihrávky s Bäckströmem a pak z jedničky vypálil z osy kluziště. Bishop do akce ale nemusel, puk proletěl vedle jeho branky.
     
    30:14
    Justin Dowlinga chtěl zasáhnout do výšky sražený puk rukavicí, ale místo toho sáhl Ellerovi do obličeje, za což si vysloužil menší trest za hrubost.
     
    29:26
    Střelecky aktivní Carlson znovu dvakrát napřáhl, ale Bishop ve finále nemusel zasahovat ani proti jednomu pokusu zpoza pravého kruhu.
     
    28:49
    Oleksiakovu pomalou střelu z levého mantinelu nevědomky dorážel Tyler Seguin. Holtby však byl v pozoru a nedopustil otočku ve skóre.
     
    28:18
    Janmark se štěstím obešel Lewingtona, který jej narazil na zadní mantinel, ovšem hlavní rozhodčí žádný prohřešek proti pravidlům nenašli.
     
    27:20
    Hintz centroval z pravého křídla, ale ke Coglianovi kotouč nedostal. Na druhé straně Pánikovo nahození za svou brankou zastavil Bishop.
     
    26:59
    Siegenthaler vyslyšel klepání Ovečkina a připravil mu zajímavou střeleckou pozici. Bishop ale zasáhl betonem a pak si poradil i s Wilsonovou ranou z levého mantinelu.
     
    26:36
    Orlov přihrál jenom na Heiskanena. Stars ve středním pásmu o kotouč ale přišli a teď už musí řešit útočnou akci první formace Capitals.
     
    25:41
    Netrpělivý Roope Hintz přejel útočnou modrou čáru o chloupek dříve než po ose hřiště jedoucí Fedun. Akce tři na tři tak ztroskotala na ofsajdu.
     
    25:08
    Joel L'Esperance nechtěně zablokoval nahození spoluhráče Sekery. Pukem zřejmě dostal do obličeje, neboť po odjezdu na střídačku zamířil rovnou na ošetřovnu.
     
    24:47
    Bennovi se po Seguinem vyhraném vhazování zamotal puk mezi nohama, ale pak měl trochu štěstí, že rychlý brejk Capitals přinesl jenom postavení mimo hru.
     
    24:40
    Nepochopená rozehrávka zpoza Holtbyho klece končí zakázaným uvolněním a vhazování v útočném pásmu Dallasu.
     
    24:18
    Oshie dlouho čekal na podporu od Kuzněcova. Přihrávka mezi kruhy byla snadno čitelná a hostující obránci ji k ruskému útočníkovi nepustili.
     
    23:25
    Ovečkin si u mantinelu vyměnil puk s Bäckströmem, načež jeho střelu zpoza levého kruhu tečoval Wilson, ale Bishop si i přesto v těžké situaci poradil.
    21:59 Roope HINTZ - 1:1
     
    21:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Zničehonic je vyrovnáno na 1:1! Jamie Oleksiak zachytil křižnou přihrávku a ve středním pásmu přihrál mezi obranné duo na vycházející hvězdu ROOPEHO HINTZE, který z levé strany vystřelil nad Holtbyho lapačku. Asistence: Jamie Oleksiak.
     
    21:23
    Hagelinův výpad zpoza branky Bishopa nepřekvapil a Pánik už se k dorážce nedostal. Přechodová fáze Dallasu skončila icingem.
     
    21:04
    Eller vyhrál buly nad Faksou, díky čemuž to mohl od modré čáry zkusit Dmitrij Orlov, ovšem hostující gólman svůj tým opět podržel. Kotouč vzápětí vyletěl mimo hřiště.
     
    20:45
    Ovečkin tentokrát obešel Heiskanena krásnou stahovačkou, díky které se dostal s pukem až před Bishopa, ale ten už jeho individuální akci zastavil.
     
    20:28
    Miro Heiskanen vypíchl puk Ovečkinovi a první obranný pár Washingtonu se kvůli tomu musel vrátit až k vlastnímu brankovišti.
     
    20:17
    Poprvé o sobě dala vědět elitní formace Dallasu. Radulov přihrál podél zadního mantinelu na Seguina, který našel před brankou třetího do party Benna. Holtby ho ale vychytal a Carlson odpálil puk na icing.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 14 – 5
    Zablokované střely soupeře: 5 – 6
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 64% – 36%
    Bodyčky: 11 – 7.
     
    Dallasu se v úvodu sezóny vůbec nedaří a první třetina zápasu s Washingtonem na tom vůbec nic nezměnila. Domácí byli celých dvacet minut jasně lepší, svého soupeře přestříleli 14:5 a v páté minutě se taktéž dostali do zaslouženého vedení, o které se postaral navrátilec Jevgenij Kuzněcov. Stars byli směrem dopředu bezzubí a ve finále mohou být rádi, že stále mají pouze jednogólové manko.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Lars Eller objel hostující branku, ovšem bekhendová střela moc nebezpečná nebyla. Oshieho pokus z menší skrumáže už byl nebezpečnější, ale Bishop kotouč vyrazil.
     
    19:19
    Orlov převzal Ovečkinovu přihrávku do dobré střelecké pozice. Místo zakončení ještě přihrával do pravého kruhu, ale puk se zastavil o nedaleko stojícího obránce.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Tom Wilson dostal dlouhý pas od Ovečkina a zprava ještě hledal Kuzněcova, přičemž puk skončil na betonu trochu překvapeného Bishopa.
     
    18:14
    John Carlson u mantinelu dobře zakřižoval Janmarka. Další útočnou vlnu obstaral Miro Heiskanen, jenže mu byl odpískán ofsajd.
     
    17:36
    U Siegenthalerem nahozeného puku byli zase rychleji hostující obránci, kteří od modré čáry sledovali neúspěšný pokus Stars o usazení se v útočném pásmu.
     
    17:15
    Benn nezpracoval Klingbergovu přihrávku směřující na osu kluziště. Puk sebral Jensen a započal útočné snažení týmu z hlavního města USA.
     
    16:48
    Hosté v plném počtu.
     
    16:44
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu. Hra je pochopitelně přerušena a Dallas může čtyři vteřiny před skončením oslabení v klidu střídat.
     
    16:15
    Stars se vysvobodili a pak sebrali puk Ellerovi, což vedlo k útoku L´Esperance a pošetření mnoha cenných vteřin.
     
    15:43
    Carlsonovu dělovku Bishop vyrazil před sebe a posléze měl co do činění se zakončením Oshieho po nahrávce Kuzněcova.
     
    15:11
    Faksa se Seguinem dostali puk jen kousek za modrou čáru, takže se Washington velice rychle vrátil před Bena Bishopa.
     
    14:48
    Esa Lindell se snažil prosmýknout mezi mantinelem a Siegenthalerem, kterého chytil kolem krku a stáhl k zemi. Je z toho první přesilovka pro Caps.
     
    14:39
    Alexandr Ovečkin rozehrál na Carlsona, jehož nahození ze středního pásma Bishop zastavil a raději neriskoval žádnou rozehrávku. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    14:20
    Roope Hintz o kousíček nedosáhl na oblouček z hloubi pole. Puk tečoval až těsně před brankovištěm a zvedl jej pouze do Holtbyho výstroje.
     
    13:59
    Hagelin jednoznačně přebruslil Feduna a byl u puku první, přestože startoval z mnohem větší dálky. Bishop bekhendový pokus z ostrého úhlu ale zlikvidoval.
     
    13:16
    Teď už Radko Gudas posílal puk od modré rovnou na branku. Ke chtěné teči však nedošlo a Ben Bishop si celou situaci bez potíží pohlídal.
     
    12:46
    Wilson složil k zemi Faksu a nenechal ho vyvézt puk z obranného pásma. Gudasovo nahození nicméně skončilo v moci zadáků Stars.
     
    12:01
    Nicklas Bäckström vyhrál buly nad zatím neviditelným Seguniem. Puk dostal na Ovečkina a ten okamžitou střelou přidělal Bishopovi další prácičku.
     
    11:52
    Jenom to zahučelo! Leipsic pohotově prodloužil přihrávku ze zadního mantinelu a z druhé vlny přijíždějící Orlov trefil rychlým švihem tyč!
     
    11:28
    Radulov sebral přihrávku Kuzněcova a rychle otočil hru po pravé straně. Hosté díky tomu zahrozili Oleksiakem, jehož pokus zpoza pravého kruhu Holtby snadno lapil.
     
    10:28
    Klingberovo nahození bylo sraženo k Hintzovi, který pro změnu trefil Oshieho. Protiakce Capitals skončila ofsajdem Jakuba Vrány.
     
    10:05
    Ovečkin převzal puk od Bäckströma. Pak ale byl podražený a rozhodčí k nelibosti ruského snajpra faul neodpískali. Vše tak skončilo nepřesnou střelou Bäckströma z pravého kruhu.
     
    09:49
    Tom Wilson u obranné modré čáry nerozehrál přes Gardnera, ovšem Stars se po jeho nahození už ke kotouči nedostali.
     
    09:16
    Domácí v plném počtu.
     
    08:57
    Radulov střílel z pravého křídla, ale Holtby byl na první tyči připravený. Neškodná byla i Klingbergova střela zpoza kruhu.
     
    08:36
    A znovu letí kotouč až na Bishopa. Z první početní výhody Hvězd zbývá už jenom čtyřicet posledních vteřinek.
     
    08:12
    Ani v přesilovce se zatím Dallas k ničemu nedostává, Richard Pánik dostal spoustu času a prostoru na vyhození kotouče do bezpečí.
     
    07:36
    Heiskanen vydoloval puk z boje u pravého mantinelu, jenže Siegenthaler jeho nahození srazil někam k zadnímu hrazení, odkud Holtbymu nic nehrozí.
     
    07:16
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Lars Eller – 2 min., podrážení).
     
    06:45
    Radko Gudas nahazoval puk na zadní mantinel, kde se faulem provinil dobře pokrytý Lars Eller. Stars ještě dostávají k dispozici výhodu.
     
    06:29
    Hathaway tečoval nástřel Jensena, ale kotouč skončil jenom na zadním mantinelu. Domácí však pokračují v útočné akci.
     
    05:45
    Lindell přes sebe nepustil průbojného Wilsona, který se pokoušel probít za obranu Dallasu. Tomu se pak znovu nepodařilo pořádně rozehrát.
     
    05:05
    Poprvé si kotouč ošahal také Braden Holtby, který neriskoval rozehrávku po nahození ze středního pásma od Taylora Feduna.
    04:49 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    04:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! Siegenthaler se vysunul do levého křídla, odkud s trochou štěstí přihrál na JEVGENIJE KUZNĚCOVA a ten bekhendem zvedl kotouč mimo dosah Bena Bishopa. Asistence: Jonas Siegenthaler.
     
    04:33
    Carlsonovo několikáté nahození z pravého konce modré čáry bylo sraženo zpět k mantinelu, odkud Bishopa propagačně vyzkoušel Lars Eller.
     
    04:01
    Vrána přihrál Oshiemu na brusle a trochu tak pokazil rychlou akci druhé formace Washingtonu, kterou u mantinelu definitivně zastavil Andrej Sekera.
     
    03:15
    Alexandr Ovečkin zůstal trestuhodně nehlídán v předbrankovém prostoru, nicméně po přihrávce od modré nenašel žádnou skulinku v postoji Bishopa.
     
    03:04
    Ještě jeden pokus od modré z hokejky Carlsona. V tomto případě se ale jednalo o zcela rutinní zákrok pro zkušeného gólmana Stars.
     
    02:56
    Stephenson a Leipsic zabojovali na zadním mantinelu. Jejich zásluhou se puk dostal na modrou, ale Carlsonova tečovaná střela na překonání Bishopa nestačila.
     
    02:03
    Domácí se chtěli rychle vrátit do útoku, jenže se dopustili zakázaného uvolnění, po němž se vhazuje po pravici zatím nezaměstnaného Holtbyho.
     
    01:43
    Kuzněcov si vybruslil k modré čáře a přihrávkou přes šířku kluziště oslovil Radka Gudase, s jehož střelou z první neměl Bishop moc velké problémy.
     
    01:15
    Po hodně vlažném úvodu se domácí dostali do přečíslení tři na dva, nicméně Vránovo zakončení celé situace postrádalo přesnost.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Lewington – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Kuzněcov, Hagelin – Hathaway, Stephenson, Leipsic.

    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Heiskanen, Lindell, J. Klingberg (A), Sekera, Fedun, Oleksiak – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pavelski, Hintz, Janmark – L'Esperance, Faksa, Cogliano – Dowling, Gardner, Caamano.

    Rozhodčí: Pollock, McIsaac – Tobias, Cormier.
     
    Československá stopa v utkání:

    Radko Gudas (WSH)

    Obránce, 29 let, 3 zápasy, 2 body (0+2)

    Jakub Vrána (WSH)
    Útočník, 23 let, 3 zápasy, 3 body (2+1)

    Richard Pánik (WSH)
    Útočník, 28 let, 3 zápasy, 0 bodů

    Andrej Sekera (DAL)
    Obránce, 33 let, 3 zápasy, 1 bod (0+1)

    Radek Faksa (DAL)
    Útočník, 25 let, 3 zápasy, 0 bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    05.01.2019 Dallas – Washington 2:1 pr.
    04.11.2018 Washington – Dallas 3:4 pr.
    21.03.2018 Washington – Dallas 4:3
    20.12.2017 Dallas – Washington 3:4 pr.
    07.03.2017 Washington – Dallas 2:4.
     
    Washington Capitals

    Předminulí vítězové Stanley Cupu v předchozí sezóně nezvládli první kolo play-off s Carolinou, nicméně ani to nedonutilo generálního manažera Briana MacLellana provést nějaké významnější změny v kádru. Ten opustil jen nevybroušený talent André Burakovsky a zkušený obránce Matt Niskanen, za kterého přišel český tvrďák Radko Gudas. Stejně jako u Dallasu, tak i v případě Washingtonu platí, že v prvních třech zápasech sezóny vždy svedl výsledkově velice vyrovnané bitvy. Capitals nejprve porazili v prodloužení St. Louis, nicméně po výhře 2:1 na ledě New Yorku Islanders padli 2:3 v prodloužení s již zmíněnou Carolinou. S poměrně hubeným skóre 7:6 je nalezneme na třetím místě Východní konference právě za Hurricanes a Sabres. Od závěru minulé sezóny Washingtonu chybí devětadvacetiletý bek Michal Kempný, který je jediným zraněným hráčem v celém týmu. Po vypršení disciplinárního trestu si poprvé v sezóně zahraje i ruský útočník Kuzněcov.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. J. Oshie – 3 body (2+1)
    • J. Vrána – 3 body (2+1)
    • J. Carlson – 3 body (0+3).
     
    Dallas Stars

    Klub z Texasu před sezónou zase výrazně posílil a jednoznačně vyhlásil útok na Stanley Cup, na který čeká od roku 1999. O to více zarážející je fakt, že Stars nemají po třech odehraných zápasech jediný bod. Drobnou omluvou může být nejtěžší možný los, neboť Dallas po domácí prohře 1:2 s Bostonem narazil i na druhého finalistu play-off ze St. Louis a opět prohrál o jeden jediný gól 2:3. Na třetí pokus už to pro svěřence Jima Montgomeryho vypadalo nadějněji. Na ledě průměrného Detroitu vedli v první třetině 0:2, jenže pak je čtyřmi góly převálcoval Anthony Mantha a rozhodl o výhře Red Wings 4:3. V tabulce Západní konference jsou Stars předposlední, hůře na tom překvapivě jsou už jenom hráči San Jose. Co se marodky týče, tak Dallasu delší dobu chybí obránce Johns a útočníci Perry, Hanzal, Comeau a Dickinson. V utkání s Bostonem se navíc zranili Roman Polák, Blake Comeau a Jason Dickinson.

    Nejproduktivnější hráči
    • R. Hintz – 3 body (3+0)
    • M. Janmark – 3 body (1+2)
    • M. Heiskanen – 2 body (1+1).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na atraktivní duel mezi Washingtonem Capitals a Dallasem Stars!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 5. Kuzněcov (Siegenthaler), 36. Carlson (Ovečkin, Bäckström), 60. Bäckström (T. Wilson, Carlson) – 22. Hintz (Oleksiak), 48. Radulov (Lindell, Ja. Benn), 53. Caamano (Cogliano, Seguin), 61. Seguin (Radulov)


    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Lewington – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Kuzněcov, Hagelin – Hathaway, Stephenson, Leipsic.
    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – Heiskanen, Lindell, J. Klingberg (A), Sekera, Fedun, Oleksiak – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pavelski, Hintz, Janmark – L'Esperance, Faksa, Cogliano – Dowling, Gardner, Caamano.

    Rozhodca: Pollock, McIsaac – Tobias, Cormier

    Diváci: 18 573