Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – LA Kings 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
koniec
New York Islanders
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Edmonton Oilers
cz Streda 09.10.2019, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Partner:
    53:32 Matt MARTIN - 2:5
     
    53:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí snižují! Dobson zachytil nahrávku po mantinelu a v předbrankovém prostoru našel MATTA MARTINA, jenž dokázal prostřelit přesunujícího se Koskinena. Asistence: Noah Dobson a Casey Cizikas.
     
    47:39
    Po delší době si přesilovou hru zahrají i domácí. Unikajícího Nelsona nedovoleně zastavil Ethan Bear.
    46:51 James NEAL - 1:5
     
    46:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Galapředstavení JAMESE NEALA pokračuje! Kanaďan si v protiútoku vyměnil kotouč s Tomášem Jurčem a následně z velkého úhlu našel mezeru mezi betony Greisse. Asistence: Tomáš Jurčo a Oskar Klefbom.
     
    42:53
    Nesmyslný faul Caseyho Cizikase, jenž zahákoval Nugenta-Hopkinse, s nímž prohrál v sobním souboji. Edmonton čeká čtvrtá přesilová hra.
     
    28:46
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Semjon Varlamov, přichází Thomas Greiss.
    28:46 Zack KASSIAN - 1:4
     
    28:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Skvělá souhra první lajny pramení ve čtvrtou branku Oilers! McDavid si připisuje druhý bod, když svou přihrávkou našel Draisaitla. Německý útočník nahrávkou trefil brusli ZACKA KASSIANA, od níž se puk dostal do brány. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
    26:31 James NEAL - 1:3
     
    26:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jsme svědky hattricku! Parádní přesilovková kombinace vyvrcholila nahrávkou Draisaitla do předbrankového prostoru, kde nikým neatakovaný JAMES NEAL zvedl kotouč mimo dosah gólmana. Asistence: Leon Draisaitl a Oscar Klefbom.
     
    25:07
    Parádní hit předvedl Nurse proti Komarovovi. Pro odplatu obránci se rozhodl Anthony Beauvillier, ten ale atakoval Nurseho nedoleně. Jsou z toho zbytečné dvě minuty.
    23:11 Střela Beauvilliera se odrazila od horní tyčky zpět do hry
     
    23:11
    Nechybělo mnoho a mohlo jsme opět začínat od nuly! Beauvillier nabral rychlost po levé straně, jeho rána zápěstím se od horní tyčky odrazila zpět do hry! Někteří diváci se začali předčasně radovat.
    19:29 James NEAL - 1:2
     
    19:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton během krátkého časového úseku převrací vývoj zápasu na svou stranu! Přihrávku McDavida převzal JAMES NEAL, jenž rychlým zakončením zaskočil Varlamova, ten s pokusem kanadského forvarda viditelně vůbec nepočítal. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
     
    18:42
    To je velká nepříjemnost. Brock Nelson zahrál vysokou holí a v obličeji oběti faulu se objevila i krev, jedná se tudíž o čtyřminutový trest.
    17:54 James NEAL - 1:1
     
    17:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nahrávku Nugenta-Hopkinse si JAMES NEAL zpracoval a z vrcholku pravého kruhu vypálil těžkou střelu těsně nad ledem, na níž Varlamov nedokázal reagovat. Bez asistence.
    14:14 Anthony BEAUVILLIER - 1:0
     
    14:14
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme tu branku v oslabení! Ze skvělého presinku a neméně dobré nahrávky Komarova vytěžil ANTHONY BEAUVILLIER, jenž tváří v tvář Koskinenovi natáhl ke kličce do bekhendu a poté uspěl milimetrově přesným zakončením o tyč! Asistence: Leo Komarov.
     
    13:10
    I Edmonton dostane po komerční pauze k dispozici první přesilovou hru. Za nedovolené bránění na hostujícího kapitána usedá za katr Brock Nelson.
     
    05:10
    Máme tu první vyloučení. Přesilovku vybojoval Nelson, jenž se nechal zahákovat Zackem Kassianem.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 15. Beauvillier (Komarov), 54. M. Martin (Dobson, Cizikas) – 18. Neal, 20. Neal (McDavid, Nurse), 27. Neal (Draisaitl, Klefbom), 29. Kassian (Draisaitl, McDavid), 47. Neal (Jurčo, Klefbom)


    New York Islanders: Varlamov (29. Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, Dobson, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Dal Colle, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Brassard, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom (A), Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Jurčo – M. Granlund, Haas, Nygård – P. Russell, Sheahan, Khaira.

    Rozhodca: Hanson, Kozari – Daisy, Gibbons

    Diváci: 10 985