Leganés – Levante 1:2 (kon.) | Real Madrid – Granada 4:2 (kon.) | Valencia – Alavés 2:1 (kon.)
Osasuna – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
2:1 (0:1)
Villarreal CF
Sobota 05.10.2019, 21:00 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:36)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 4:5.
    Strely mimo: 7:9.
    Rohy: 8:9.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 9:15.
     
    Osasuna predviedla v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas. Hneď z prvého útoku druhého polčasu vyrovnal krásnym gólom Roncaglia, čo domácich ešte viac nakoplo a v ďalšom priebehu zápasu mali dostatok šancí na to, aby sa dostali do vedenia. Hral sa otvorený futbal zo strany na stranu a oba tímy mohli strhnúť výhru na svoju stranu, podarilo sa to ale domácim vďaka peknému gólu Ávilu. Záver už si Osasuna takticky postrážila a prvýkrát od prvého kola sa dočkala výhry. Bodovo sa v tabuľke vyrovnala práve svojmu dnešnému súperovi Villarrealu na 11 bodoch.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci získali loptu a z pravého krídla sa pekne prekombinovali až k šestnástke. Tam posunul Ávila loptu do druhej vlny na Ibáñeza, ktorý strelou z prvej minul bránu Villarrealu.
     
    90+3
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Aridanea v hlavičkovom súboji dostáva Carlos Bacca (Villarreal CF).
     
    90+2
    Ávila obral o loptu Albiola a hneď hľadal centrom do šestnástky Villarrealu dvoch svojich spoluhráčov. Pau Francisco Torres hruďou prihral loptu Asenjovi, ktorý okamžite loptu odkopol dopredu.
     
    90+1
    Peña si narazil loptu na pravom krídle so spoluhráčom a centrom takmer z bránkovej čiary poslal loptu do bránkoviska domácich. Brankár Martínez ju vyboxoval nad svoju bránu.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou a prihrávkami na vlastnej polovici nútia hostí, aby za nimi behali zo strany na stranu.
     
    88
    Ontiveros sa pokúsil o sólový prienik stredom obrany, proti štvorici protihráčov ale nemal šancu na úspech. Nakoniec po jeho centri hlavičkoval mimo domácej brány Moreno.
     
    87
    Hostia si vytvárajú tlak a zatláčajú domácich do obrany. Tí im však nedovoľujú dostať sa do streleckej pozície.
     
    86
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Vicente Iborra, prichádza Manu Trigueros.
     
    85
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza Darko Brašanac.
     
    84
    Domáci obrali o loptu rozohrávajúceho Albiola a prešli do rýchleho protiútoku. Na jeho konci bol Roberto Torres, ktorý si zasekol protihráča a strelou po zemi z hranice šestnástky trafil bočnú sieť brány Asenja.
     
    83
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oier, prichádza Jon Moncayola.
     
    82
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Carlos Bacca.
     
    81
    Cazorla rozohral ďalší rohový kop centrom na Anguissu, ten ale v obkľúčení hneď trojice brániacich hráčov domácich nemal žiadnu šancu na zakončenie.
    79. Ezequiel Ávila (OSS) - 2:1
     
    79
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci otáčajú skóre! Garcíov center z ľavej strany odkopol pred Robertom Torresom jeho menovec Pau Francisco Torres, avšak len k EZEQUIELOVI ÁVILOVI, ktorý krásnou strelou poslal loptu z hranice šestnástky k ľavej tyči Asenjovej brány.
     
    78
    Domáci znovu postupne zatláčajú hostí do obrany a všetci hráči Villarrealu sú veľmi blízko vlastnej šestnástky.
     
    76
    Roberto Torres rozohral štandardnú situáciu katastrofálnym centrom, ktorý sa zakrútil až do autu na opačnej strane. Domáci však loptu rýchlo získali späť.
     
    75
    Ávila dnes vybojoval veľké množstvo osobných súbojov a teraz pre domácich získal i priamy kop z pravej strany. Fauloval ho Iborra.
     
    74
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Robert Ibáñez.
     
    74
    I domáci získali rohový kop, center na prednú tyč však odhlavičkoval do autu prvý brániaci hráč Villarrealu na prednej tyči.
     
    73
    Iborra vyhral hlavičkový súboj s Aridaneom a lopta sa odrazila k Albiolovi, ktorého hlavičku letiacu do brány vykopol na bránkovej čiare Estupiñán.
     
    72
    Cazorla trafil centrom z rohu hneď prvého brániaceho hráča Osasuny. Nasleduje ďalší rohový kop hostí.
     
    71
    Oier druhým faulom v priebehu dvoch minút daroval hosťom priamy kop. Cazorla centroval na zadnú tyč na Albiola, pred ním však loptu odhlavičkoval Roncaglia. Anguissa potom zablokovaným centrom z ľavej strany získal pre Villarreal aspoň rohový kop.
     
    70
    Žltú kartu za držanie Ontiverosa dostáva Oier (Osasuna Pamplona).
     
    69
    Striedajúci Ontiveros sa hneď zapojil do hry, keď prihrávkou z ľavého krídla do druhej vlny pripravil priestor na strelu Morenovi. Útočník Villarrealu dal do strely obrovskú silu, i tak ale loptu poslal nad bránu Martíneza.
     
    68
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Javier Ontiveros.
     
    67
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Ávilu v hlavičkovom súboji dostáva Raúl Albiol (Villarreal CF).
    67. Ezequiel Ávila (OSS)
     
    67
    Mérida prihrávkou z prvej, ktorú nepochopiteľne prepustil za seba Albiol, vyslal do samostatného nájazdu Ávilu. Toho vychytal výborným zákrokom vybiehajúci brankár Asenjo.
     
    66
    Až po tom, čo Anguissa potiahol loptu na domácu polovicu, sa im to podarilo. Hráči Osasuny zatiaľ držia hostí na dištanc od priestorov, odkiaľ by mohli ohroziť Martínezovu bránu.
     
    65
    Hostia niekoľkokrát za sebou prerušili rozohrávku domácich, ani raz sa im ale nepodarilo usadiť sa na dlhšiu dobu na ich polovici.
     
    64
    Osasuna je v druhom polčase výrazne aktívnejším tímom. Teraz sa však Aridaneovi nákop nevydaril a loptu poslal priamo do autu.
     
    62
    Oier si spracoval prihrávku z pravej strany a z voleja vystrelil, avšak len vysoko nad Asenjovu bránu.
     
    61
    Garcíov center zo štandardky obrana hostí bez problémov vyriešila. Lopta sa ale vrátila na kopačky domácich, ktorí pokračujú v kombinácii v strede poľa.
     
    60
    Pau Francisco Torres podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Ávilu. Priamy kop pre Osasunu Pamplonu.
     
    59
    Tempo zápasu po predošlých akčných minútach trochu opadlo a hra sa odohráva predovšetkým v strede poľa.
     
    57
    Ávila sklepol hlavou center z ľavej strany za seba na Roberta Torresa, ktorého akrobatický lob ponad brankára Asenja skončil na hornej sieti brány hostí.
     
    56
    Napokon je v poriadku i Chukwueze a hra môže pokračovať. Cazorlov center z rohu odvrátila domáca obrana do autu.
     
    55
    Aridane už je na nohách a bude zrejme v poriadku, Chukwueze je ale stále v opatere lekárskeho tímu Villarrealu.
    54. Samuel Chukwueze (VLR)
     
    54
    Moreno skvelým centrom našiel v šestnástke Chukwuezeho, ktorý prudkou hlavičkou do zeme k ľavej tyči donútil brankára Martíneza k výbornému zákroku. Súčasne sa ale pritom zrazil s Aridaneom a obaja zostávajú ležať na trávniku.
     
    53
    Lopta po nákope od rohovej zástavky skákala v pokutovom území a niekoľko hráčov oboch tímov sa ju snažilo zasiahnuť, až sa to napokon podarilo Albiolovi, ktorý ju odkopol do bezpečia.
     
    52
    Estupiñán si na ľavom krídle dobre nabehol na kolmú prihrávku zo stredu poľa, loptu mu ale odkopol Peña na rohový kop.
     
    51
    Cazorla namiesto priameho centru prihral na pravú stranu Ekambimu, ktorý navzdory všetkej snahe nedokázal pretlačiť loptu na spoluhráčov v šestnástke. Domáci otáčajú hru.
     
    50
    Chukwuezeho center sklepával Toko Ekambi pre Morena, tesne pred útočníkom Villarrealu však loptu odkopol zo šestnástky Aridane. V následnom súboji o loptu však domáci faulovali, Villarreal tak bude mať priamy kop.
     
    49
    Strely na bránu: 1:4
     
    48
    Hostia sa hneď po výkope po inkasovanom góle dostali do útoku a získali rohový kop. Center si však v pokutovom území domácich spracoval pomocou pravej ruky Toko Ekambi.
     
    46
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci hneď v úvode druhého polčasu vyrovnávajú! Center z rohu rozohraného na krátko odhlavičkoval Anguissa k FACUNDOVI RONCAGLIOVI, ktorý si loptu spracoval a zo strednej vzdialenosti ju nádhernou strelou poslal presne k ľavej tyči brány Villarrealu. Sergio Asenjo v bráne hostí nemal žiadnu šancu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    Prvý polčas ponúkol futbal vo vysokom tempe, po ktorom idú do kabíny spokojnejší hráči Villarrealu. Tí vstúpili do zápasu veľmi aktívne, za čo boli odmenení gólom Paua Francisca Torresa už v 5. minúte. Domáci postupne prevzali iniciatívu a získali územnú prevahu, dobre fungujúca obrana hostí však nepustila hráčov Osasuny do žiadnej nebezpečnej príležitosti. Villarreal naopak predvádzal výborné rýchle protiútoky a pokojne mohol viesť aj vyšším skóre. Uvidíme, ako zareagujú domáci na taktiku hostí v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Center zo štandardky zastavil Anguissa, ktorý loptu zaviezol na polovicu Osasuny. Tam sa zrejme prvý polčas skončí.
     
    44
    Útok Ávilu zastavil faulom Albiol. Domáci budú mať v závere prvého polčasu priamy kop z ľavého krídla, takmer z autovej čiary.
     
    43
    Aridane vyhral hlavičkový súboj o loptu a posunul ju k Anguissovi, ktorý z prvej výrazne minul domácu bránu.
     
    42
    Za odkopom z polovice Villarrealu si nabehol Chukwueze, ktorý sa z pravého krídla dostal do šestnástky Osasuny a až tam mu loptu odkopol na tretí rohový kop hostí Roncaglia.
     
    41
    Osasuna drží loptou pod svojou kontrolou, dobre brániaci hostia ich ale do nebezpečných priestorov v blízkosti vlastnej šestnástky nepúšťajú.
     
    40
    Nacho Vidal si koleduje už o červenú kartu. Quintillu zasiahol v hlavičkovom súboji medzi lopatky a za tento zákrok mohol pokojne dostať druhú žltú kartu.
    38. Karl Toko Ekambi (VLR)
     
    38
    Po dlhej dobe sa do dlhšej kombinácie na polovici súpera dostali i hostia. Cazorla potom centrom z pravej strany nacentroval medzi stredných obrancov Osasuny, kde sa k lopte dostal ako prvý Ekambi a pred vybiehajúcim brankárom Martínezom ju tečoval. Hrací predmet napokon skončil len tesne mimo domácej brány.
     
    37
    Ávila sa pokúsil zaskočiť brankára Asenja strelou zo stredu ihriska, brankár hostí si ale dal pozor a poľahky strelu chytil.
     
    35
    Ávila pripravil pätičkou v šestnástke pozíciu pre Adriána Lópeza, Albiol však v sklze dokázal strelu zablokovať na rohový kop.
     
    34
    Domáci prevzali úplne iniciatívu a tlačia sa dopredu. Hostia sa zatiahli do obrany a čakajú na chyby domácich v rozohrávke, ktoré im umožňujú prejsť do rýchlych protiútokov.
     
    33
    Po zisku lopty domáci rýchlo zaútočili a ich akciu zakončil strelou zo zhruba 30 metrov Ávila. Jeho pokus skončil asi meter nad bránou Villarrealu.
     
    32
    Hostia tak môžu rozohrávať, čo im domáci prakticky neexistujúcim presingom len uľahčujú.
     
    31
    Domáci tím sa usadil na polovici Villarrealu, potom ale zase predviedol úplne nezmyselný pokus o útok po pravom krídle, ktorý skončil loptou v aute.
     
    30
    Osasuna stráca veľmi často nevynútene loptu v strede poľa a i teraz po nepresnej prihrávke vyrazili hostia dopredu. Ekambi okamžitým oblúčikom za obranu domácich našiel Chukwuezeho, ktorému ale lopta odskočila a dostala sa priamo k brankárovi Martínezovi.
     
    29
    Ekambiho center z ľavej strany odohral na rohový kop Estupiñán. Cazorla potom nacentroval presne na hlavu voľného Paua Francisca Torresa, ktorý loptu usmernil v skvelej pozícii mimo bránu domácich.
     
    27
    Ávila sklepol nákop z vlastnej polovice na prenikajúceho Garcíu, ktorý sa takmer dostal do samostatného úniku. Keď sa k nemu stiahol Pau Francisco Torres, tak sa okolo neho obtočil a potom poslal slabý center priamo do rúk brankára Asenja.
     
    26
    Asenjo vyboxoval center z priameho kopu na Ekambiho, ktorého však Nacho Vidal vytlačil do autu.
     
    25
    Peña podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Ávilu. Priamy kop pre domáci tím.
     
    25
    Držanie lopty: 56 % : 44 %
     
    24
    Mérida po zisku lopty vyrazil do rýchlej protiakcie, zbytočnými kľučkami ale zdržal útok domácich. Všetci hráči hosťujúceho tímu sa tak dokázali vrátiť a domáci musia útočiť „do plných“.
     
    23
    Strely na bránu: 0:4
     
    22
    Estupiñán zablokoval Cazorlov center na rohový kop. Kapitán Villarrealu potom rozohral i štandardnú situáciu a Iborrovi chýbali možno dva kroky na to, aby zasiahol jeho výborný center.
     
    21
    Hostia sa po niekoľkých nádejných situáciách domácich snažia hru trochu upokojiť a posúvajú si loptu okolo stredovej čiary.
     
    20
    Center z rohu doletel na hlavu Roncagliu, ktorý stál na prednej tyči. Ten hlavou poslal loptu výrazne mimo Asenjovej brány.
     
    19
    Strely: 3:4
     
    18
    V strede poľa získali domáci loptu a po peknej narážačke Estupiñána a Garcíu získali rohový kop. Po ňom vznikol v šestnástke Villarrealu menší chaos, ktorý ukončil zablokovanou strelou mimo Ávila.
     
    17
    Loptu získali hostia a tí sa s rozohrávkou v tejto chvíli nikam neponáhľajú.
     
    16
    Raúl Albiol fauloval v hlavičkovom súboji Ávilu. Domáci mali k dispozícii priamy kop, ktorý rozohrali nevydareným signálom.
     
    15
    Útok domácich viedol Nacho Vidal, ktorý potom pred šestnástkou preniesol hru na opačnú stranu na Estupiñána. Center ľavého obrancu Osasuny sa stal ľahkou korisťou brankára Sergia Asenja.
     
    14
    Hra sa po faule na kapitána hostí okamžite pritvrdila. Anguissa v strede poľa podkopol svojho protihráča, tentokrát sa to ale obišlo bez karty.
     
    13
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Cazorlu Nacho Vidal (Osasuna Pamplona).
     
    12
    Ekambi potiahol loptu z ľavej strany do šestnástky, kde si ju navádzal na pravačku. V zakončení mu ale zavadzal jeho spoluhráč Moreno a Ekambi napokon vystrelil len veľmi slabo do stredu brány.
     
    11
    Domáci získali svoj druhý rohový kop v zápase, skončil však presne takisto ako prvý – odkopom obrancu hostí z vlastnej šestnástky.
     
    10
    Rýchly protiútok Villarrealu zakončil po prihrávke Morena z ľavej strany z hranice pokutového územia Santi Cazorla. Strela kapitána hostí k pravej tyči sa stala korisťou brankára Martíneza.
     
    9
    Raúl Albiol odhlavičkoval i center z rohu domácich a následný nákop skončil v rukaviciach pripraveného brankára Asenja.
     
    8
    Mérida sa pekne uvoľnil na ľavej strane a nacentroval na prednú tyč, kde jeho nákop odhlavičkoval na rohový kop Raúl Albiol.
     
    7
    Na polovicu súpera sa ale hráči Osasuny predsa len dokázali dostať a rozvíjajú na nej svoju prvú postupnú útočnú kombináciu.
     
    6
    Až teraz sa domáci dostávajú k lopte, určite však nie spôsobom, akým chceli. Naďalej ale čelia vysokému presingu hostí, ktorí ich veľmi agresívne napádajú.
    5. Pau Francisco Torres (VLR) - 0:1
     
    5
    Villarreal dal gól!
    Hostia potvrdzujú svoj výborný vstup do zápasu a otvárajú skóre! Na Cazorlov center do stredu šestnástky si skvele naskočil Moreno, ktorého hlavičku ešte brankár Martínez vyrazil. Lopta ale zastavila priamo pred PAUOM FRANCISCOM TORRESOM, ktorý ju dorazil do odkrytej domácej brány.
     
    3
    Domáci sa od začiatku zápasu ešte nedostali k lopte a navyše po faule na Chukwuezeho budú mať hostia priamy kop zo zaujímavej pozície na pravej strane útočnej polovice.
     
    2
    Útok Villarrealu zatiaľ prebieha na pravej strane. Chukwueze centrom trafil jedného z obrancov domáceho tímu, lopta sa ale odrazila naspäť k nemu. Chukwueze ju potom posunul dozadu na svojich spoluhráčov v obrane.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na polovicu Osasuny. Tam ju znovu získali na svoje kopačky a môžu tak kombinovať na polovici súpera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáca Osasuna bude hrať v červenomodrých dresoch, Villarreal v tradičných žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Osasuna Pamplona: R. Martínez – Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán – R. Torres, Oier (C), Mérida, R. García – Adrián López, Ávila.
    Náhradníci: Herrera – Brašanac, Villar, Navas, Moncayola, Cardona, R. Ibáñez.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, Quintilla – Anguissa, Iborra, Cazorla (C) – Chukwueze, G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – M. Gaspar, Ra. Funes Mori, Trigueros, Moisés Gómez, Bacca, Ontiveros.

    Rozhodca: Pizarro – Cordero, Cerezo.
     
    Vzájomné zápasy

    Za posledných 10 sezón sa oba tímy stretli desaťkrát a táto vzájomná bilancia hovorí v prospech Villarrealu, ktorý päťkrát vyhral, trikrát prehral a dvakrát sa zápas skončil remízou. Villarreal prehral s Osasunou naposledy ešte v decembri 2011 a aktuálne ťahá sériu štyroch výhier za sebou. Posledné vzájomné zápasy sa hrali v sezóne 2016/2017. Villarreal vtedy doma vyhral 3:1 a vonku 4:1.
     
    Villarreal CF

    Villarrealu sa vstup do sezóny veľmi nevydaril, keď nedokázal zvíťaziť v prvých troch kolách, potom však z nasledujúcich štyroch zápasov vyhral tri a v tom štvrtom prehral len veľmi tesne v Barcelone. Aktuálna forma „Žltej ponorky“ je tak veľmi dobrá a v tabuľke ju vyniesla na priebežné ôsme miesto. Villarrealu to navyše, hlavne v posledných kolách, padá do brán súperov a má tak najvyšší počet strelených gólov zo všetkých tímov španielskej LaLigy. Uvidíme, ako si dnes poradí s nováčikom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Villarreal – Real Madrid 2:2
    Leganés – Villarreal 0:3
    Villarreal – Valladolid 2:0
    Barcelona – Villarreal 2:1
    Villarreal – Betis 5:1

    Nebude hrať: Alberto Moreno (zranenie lýtka)
     
    Osasuna Pamplona

    Nováčik LaLigy vstúpil do súťaže skvele, keď hneď v prvom kole vyhral na pôde Leganés 1:0. Pre Osasunu to však zatiaľ bola posledná výhra, pretože v ďalších zápasoch už uhrala len päť remíz a raz prehrala. S ôsmimi bodmi je Osasuna priebežne na 14. mieste. Pozitívom hry nováčika je dobre fungujúca obrana, pretože už trikrát si domáci dokázali udržať čisté konto a inkasovali celkovo len 6 gólov. Naopak 5 strelených gólov je veľmi málo a menej strelených gólov má len päť tímov z dna tabuľky. Doma v tejto sezóne Osasuna doteraz vždy remizovala, tak uvidíme, či sa jej to dnes podarí znovu.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Osasuna – Barcelona 2:2
    Valladolid – Osasuna 1:1
    Osasuna – Betis 0:0
    Real Madrid – Osasuna 2:0
    Levante – Osasuna 1:1

    Nebudú hrať: Enrique Barja (zranenie kolena), Unai García (zranenie kolena)
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu ôsmeho kola španielskej LaLigy medzi Osasunou Pamplonou a Villarrealom CF. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 46. Roncaglia, 79. Ávila – 5. Francisco Torres

    Karty:   13. Vidal (OSS), 70. Oier (OSS) – 67. Albiol (VLR), 90+3. Bacca (VLR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:9. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.
    Osasuna Pamplona: R. Martínez – Vidal, Aridane, Roncaglia, Estupiñán – R. Torres, Oier (C) (83. Moncayola), Mérida, R. García (85. Brašanac) – Adrián López (74. R. Ibáñez), Ávila.
    Náhradníci: Herrera – Brašanac, Villar, Navas, Moncayola, Cardona, R. Ibáñez.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, Quintilla – Anguissa (82. Bacca), Iborra (86. Trigueros), Cazorla (C) – Chukwueze, G. Moreno, Toko Ekambi (68. Ontiveros).
    Náhradníci: Andrés Fernández – M. Gaspar, Ra. Funes Mori, Trigueros, Moisés Gómez, Bacca, Ontiveros.

    Rozhodca: Pizarro – Cordero, Cerezo

    Diváci: 15 349