Genk – Neapol 0:0 (kon.) | Slavia – Dortmund 0:2 (kon.) | Liverpool – Salzburg 4:3 (kon.)
Barcelona – Inter 2:1 (kon.) | Zenit – Benfica 3:1 (kon.) | Lipsko – Lyon 0:2 (kon.)
Valencia – Amsterdam 0:3 (kon.) | Lille – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
0:2 (0:1)
Olympique Lyon
cz Streda 02.10.2019, 21:00 • Red Bull Arena, Lipsko • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:6. (22:57:59)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí! Lyon si odváží zpět do Francie cenné vítězství 2:0 nad Lipskem.

    Lipští fotbalisté vstoupili do zápasu s velkou chutí a již v sedmé minutě mohli jít do vedení. To by ale musel Klostermannovu přihrávku uklidit do sítě z vyložené pozice Timo Werner. Naopak Lyon uspěl z první šance. Chybu v rozehrávce vystihl Aouar a z toho těžil útočící Memphis Depay, který propálil Gulácsiho. Timo Werner následně mohl srovnat stav, ale ani svou druhou obrovskou šanci neproměnil. Samostatný úprk od středu trávníku zakončil mizernou střelou nad. Těsně před přestávkou poté sice Depay dostal míč do sítě, ale pouze po zjevném ofsajdu.

    Po změně stran brankových příležitostí příliš nepřibylo. Hlavní rozhodčí přerušoval výrazně častěji hru a to neprospělo ani jednomu z týmů. V pětašedesáté minutě poté vyrobil další minelu v obraně Nordi Mukiele, který daroval druhou branku Martinu Terrierovi. V závěru sice Lipsko zvýšilo ofenzivní úsilí, ale na kontaktní gól se nezmohlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nápor Lipska nemá brankové vyústění. Domácí fanoušci si přejí snížení, ale ani Timo Werner je nevyslyšel. Nepovedená hlavička domácího střelce skončila nad brankou.
     
    90+2
    Lyon už sází na jistotu. O daleký odkop z hranice vápna se postaral Fernando Marcal. Hosté se navíc ještě dokázali dostat k míči zásluhou Lucase, ale ten před Gulácsim neuspěl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Hostující brankář rozhodně nespěchá s návratem do hry. Lipsku se čas na zdramatizování závěru zápasu výrazně krátí.
     
    89
    Anthony Lopes zůstal po kontaktu s Poulsenem na trávníku. Gólman Lyonu následně musel být ošetřován. Ani dánský útočník nevyšel ze souboje bez šrámu a tak musí být hra přerušena.
     
    88
    Youssouf Koné ještě našel zbytky sil k výpadu do útoku. Rozhozená obrana Lipska se ale dokázala rychle vrátit na své pozice a ještě srazila prudký centr mimo vápno.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Jean Lucas.
     
    86
    Až příliš přehuštěný prostor si vybral pro průnik do vápna Emil Forsberg. Střídající záložník narazil na dobře postaveného Marcela a ke střeleckému pokusu se nedostal.
     
    85
    Také Lyon se po dlouhé době dostal s míčem na útočné území. Mendesova pobídka našla rozběhnutého Traorého, který byl ale zablokován Mukielem. Lyon bude moci pokračovat vhazováním.
     
    84
    Domácí sice posouvají stále míč ze strany na stranu, ale k přesnému centru se ne a ne dostat. Nyní si balon sebral pohodlně do rukavic Anthony Lopes.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Dubois byl u postranní lajny faulován, než se postavil na trávník, tak ušetřil pro svůj tým několik sekund.
     
    82
    Převaha Lipska je v posledních minutách více než znatelná. Lyon se sice musí i nadále bránit, ale v německém prostředí vede stále o dva zásahy.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Moussa Dembélé.
     
    79
    Lyon se stále nemůže osvobodit z vlastní polovině trávníku. Sabitzerova souhra s Wernerem skončila pouze mizerným odkopem. Domácí ale mohou pokračovat v akci po chybě Duboise.
     
    78
    Aouar srazil k zemi na třiceti metrech Nkunka. Právě střídající Christopher Nkunku si postavil míč na místo přestupku, ale v pokutovém území neuspěl ve vyložené pozici Mukiele.
     
    77
    Do šestnáctky Lyonu nyní létá jeden centr za druhým. Werner ani Poulsen se ale ještě ke hlavičce neprodrali, vše sbírá hostující stoperská trojice Marcelo, Andersen a Marcal.

    Vít Schück

    Góly: 11. Depay (Aouar), 65. Terrier

    Karty:   53. Haidara (RBL), 54. Upamecano (RBL), 55. Orban (RBL), 57. trenér Nagelsmann (RBL) – 57. trenér Sylvinho (LYO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:6.
    RB Lipsko: Gulácsi – Orban (C), Upamecano (66. Nkunku), Konaté (23. Mukiele) – Halstenberg, Sabitzer, Laimer, Haidara (58. Forsberg), Klostermann – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Saracchi, Forsberg, Nkunku, Cunha, Mukiele, Demme.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C), Marcelo, J. Andersen, Marçal, Y. Koné – Mendes, Tousart, Aouar (87. Jean Lucas) – Terrier (69. B. Traoré), Depay (80. M. Dembélé).
    Náhradníci: Tătăruşanu – Tete, Rafael, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, M. Dembélé, B. Traoré.

    Rozhodca: Lahoz – Devís, Del Palomar (vš. ESP)