Bašič – Forejtek 0:2 (kon.) | Polášek, Zelenay – Laaksonen, Kym sk 2:0 (kon.)
Brkic – Veselý 0:2 (kon.) | Gombos – Laaksonen sk 2:0 (kon.)
Martin – Ehrat sk 0:0 (zruš.)
zrušené
Andrej Martin
Andrej Martin
0
0
0
 
Sandro Ehrat
Sandro Ehrat
0
0
0
 
Sobota 14.09.2019, 19:30 • Bratislava (Slovensko) • Davis Cup • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov tenisu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Martin Kližan a Henri Laaksonen. Predbežný začiatok je naplánovaný na 17:30.

    Slovensko čakajú v piatok a v sobotu súboje so Švajčiarskom. Bude to v rámci zápasu 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev. Víťaz tohto zápolenia v Bratislave postúpi do marcovej kvalifikácie o postup na budúcoročný finálový turnaj Davisovho pohára v Madride. Nehrajúci kapitán Slovenska Dominik Hrbatý nominoval na toto stretnutie Martina Kližana, Andreja Martina, Norberta Gombosa a dvoch deblových špecialistov Filipa Poláška a Igora Zelenaya. Švajčiarsko pricestovalo do Bratislavy bez svojich dvoch hlavných hviezd, diváci tak naživo neuvidia Rogera Federera a Stana Wawrinku. Aj na základe tohto môžme hovoriť o tom, že sme v tomto zápolení favoritom, ale budeme to musieť dokázať aj na kurte.

    PO PRVOM HRACOM DNI JE STAV VYROVNANÝ 1:1!
    Podľa slôv nehrajúceho kapitána Dominika Hrbatého sme si tento stav po prvom dni aj celkom želali. O náš prvý bod sa však podľa očakávania nepostarala naša tímová jednotka Martin Kližan. Sandro Ehrat sa v tomto zápase prezentoval vynikajúcim výkonom, Martinovi tento zápas naopak vôbec nevyšiel a napokon podľahol švajčiarskej dvojke 0:2 na sety a úlohu favorita tak nenaplnil. Vyrovnanie na 1:1 však potom zaobstaral Andrej Martin, ktorý vo vyrovnanom zápase bez favorita porazil švajčiarsku jednotku Henriho Laaksonena 2:1 na sety, tento zápas trval cez dve hodiny.

    Dnešný program štvorhra, ktorá určite veľa napovie, ako sa ďalej toto zápolenie bude vyvíjať. Na slovenskej strane sú nominovaní podľa očakávania naši debloví špecialisti Filip Polášek a Igor Zelenay. Filip po svojich návrtoch na kurty po dlhoročnej pauze predvádza výborné výkony, na tohtoročnom Wimbledone to dotiahol až do semifinále a nedávno vyhral so svojou tenisovou dvojičkou Ivanom Dodigom prestížny turnaj v Cincinati. Momentálne sa Filip Polášek v deblovom rebríčku nachádza na 30. mieste. Jeho tímový kolega Igor Zelenay je už tradičnou oporou našej reprezentácie v posledných rokoch a pravidelne nastupuje do štvorhry. Igrovi patrí v deblovom rebríčku 66. mieste. Zatiaľ sa Filip Polášek a Igor Zelenay bok po boku predstavili práve v reprezentácii. V oboch prípadoch boli úspešní a tak verme, že túto bilanciu sa im podarí natiahnúť. Švajčiarko nemá práve deblových špecialistov ako Slovensko. Henri Laaksonen síce hráva aj štvorhru, ako také veľké výsledky v nej nedosahuje. Momentálne mu v deblovom rebríčku patrí 294. miesto. Marc-Andrea Huesler sa v tomto rebríčku nachádza na 149. mieste, takisto sa skorej špecializuje na dvojhru.V tejto štvorhre je Slovensko určite favoritom. Verme teda, že v tomto prípade sa už tie papierové prognózy naplnia a Filip s Igorom vybojujú pre naše farby veľmi dôležitý druhý bod.

    Po štvorhre by mal podľa nominácie nasledovať súboj tímových jednotiek. Uvidíme, kto však do tejto dvojhry napokon za obe strany zasiahne, prípadná nominácia sa ešte môže meniť. Od približne 19:00 by sa mala ešte odohrať posledná dvojhra, ale v prípade, že sa o celom osude rozhodne už v tomto zápase, je otázne, či sa ešte bude pokračovať ďalej.
     
    Norbert Gombos absolútne zmietol švajčiarsku jednotku z kurtu a po dvoch zhodných hrách 6:1 vybojoval pre Slovensko tretí bod, ktorý znamená definitívne rozhodnutie o celkovom víťazstve nad Švajčiarskom!

    Je teda teraz otázne, či sa toto posledné stretnutie odohrá. Budeme vás informovať.
     
    Keďže je už o postupujúcom rozhodnuté, tak posledný zápas, ktorý bol v programe sa neodohrá!
     
    Ďakujeme vám teda za vašu pozornosť pri tomto programe Davis Cupu medzi Slovenskom a Švajčiarskom a prajeme pekný zvyšok sobotného večera! (19:17:33)

    Miroslav Revaj

    Andrej Martin
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 20.09.1989
    Vek: 34 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 72 kg

    Sandro Ehrat
    Štát: Švajčiarsko
    Dátum narodenia: 18.04.1991
    Vek: 32 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 64 kg
    SVK 3 1 SUI
    #1 Piatok 13.09.2019 • 17:09
    Kližan - Ehrat 0:2
    #2 Piatok 13.09.2019 • 19:11
    Martin - Laaksonen 2:1
    #3 Sobota 14.09.2019 • 16:10
    Polášek, Zelenay - Laaksonen, Kym 2:0
    #4 Sobota 14.09.2019 • 18:15
    Gombos - Laaksonen 2:0
    #5 Sobota 14.09.2019 • 19:30
    Martin - Ehrat