Kladno – Liberec 4:2 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:6 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Chomutov – Hradec Králové 2:3 (po pr.) | Jihlava – Sparta Praha 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Slavia 6:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Motor České Budějovice
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
cz Piatok 13.09.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     


    BK Mladá Boleslav

    Bruslaři začali soutěž O Pohár DHL minulý týden dvojzápasem na domácím ledě. A snad si nemohli přát lepší vstup. V prvním zápase přetlačili Vítkovice, proti kterým skórovali celkem sedmkrát, a sobotní utkání přineslo výhru v prodloužení proti třineckým Ocelářům.

    Ve zmíněných zápasech se z mladoboleslavského celku nejvíce dařilo Andreji Moravčíkovi, jenž k třem asistencím přidal i jeden přesný zásah a po dvou zápasech má rovnou čtyři body. Parádně se prezentoval i Jan Závora, který do svých statistik pro začátek sezony zapsal tři branky.
     


    HC Motor České Budějovice

    Českobudějovický tým se pod vedením Luboše Roba vydal v prvních dvou hracích kolech na západ Čech. Nejprve vyzval plzeňskou Škodovku, proti níž padl 1:3. O den později se postavil nedalekým Karlovým Varům, které na svém ledě hrály prim a zvítězily 5:2. O první body v turnaji O Pohár DHL tak budou moci Jihočeši zabojovat právě proti Mladé Boleslavi.

    Nejvíce bodů mají po úvodním hracím víkendu Aleš Řezáč, jemuž se povedla vsítit branka, a přidal i asistenci. Dvě přesné nahrávky pak na kontě má další útočník Jakub Čížek.
     
    Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Štěpán Souček, jemuž budou na čarách asistovat Milan Jindra a Michal Zíka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Ludvík (Dvořák) – Najman, Hubata, Svach, Pavlát, J. Novák, Domtor – Matoušek, Vaculík, Řezáč, Anderle, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    BK Mladá Boleslav: Kmec (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Vacík, Dudycha, Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Mežnar, Moucha, V. Houška, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon

    Rozhodčí: Souček – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování vyhráli mladoboleslavští hokejisté, kteří hned nahazují do útočného pásma a snaží se poprvé překvapit domácího brankáře.
     
    00:53
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., podrážení).
     
    01:23
    Mladoboleslavská přesilovková formace se hned dostala do pásma, rychle zakombinovala a byla z toho šance! Michal Simon pálil z dobré pozice, přímo z předbrankového prostoru. Dvořák ale jeho střelu včas betonem zastavil!
     
    03:10
    Přesilovka hostujícího týmu je u konce. Kromě zmíněné šance jsme nic moc neviděli. Snad jednu propagační střelu, se kterou budějovický strážce svatyně neměl problém.
     
    04:18
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Šíma – 2 min., hákování).
     
    04:42
    Budějovičtí mají kotouč na svých holích, zatím se ale nedostali do žádné střelecké pozice. Uvidíme, zda jim kombinaci vynese alespoň útočnou třetinu. Zatím jsou v té neutrální.
     
    05:20
    Dvořák vyjel ze svého brankovišta a zkoušel rychle rozehrát kotouč. Trefil jednoho z mladoboleslavských dojíždějících útočníků. Naštěstí pro domácí se puk odrazil mimo dosah hostí.
     
    06:15
    Jakub Čížek dohnal kotouč na levém křídle, aby zkusil ihned poté vystřelit. Jeho táhlý pokus se zastavil o jednoho z hostujících obránců, který se stačil k budějovickému útočníkovi vrátit.
     
    07:02
    Budějovičtí se krásně dostali se ze svého pásma. Krcho dostal dobrou přihrávku o mantinel a Motor byl rázem v přečíslení tři na jednoho. Finální přihrávku před branku na Adama Rybu ale neskončila právě Rybovi na hokejce tak, jak by si přál. Nakonec jsme neviděli ani zakončení, kotouč končí v rohu kluziště.
     
    08:13
    Vojtěch Doktor zkoušel rychle vypálit od modré čáry. Jeho pokus se zastavil jen o prvního clonícího hráče, načež se Mladá Boleslav stěhuje před Dvořáka.
     
    08:46
    Lukáš Pavlát neměl na modré čáře moc prostoru. Jeden z hostů ho atakoval a hrozilo přečíslení, a tak raději kotouč jen rychle odpálil hlouběji do útočného pásma. Motor tak máš ještě šanci o něj zabojovat a vyslat střelu na Kmece.
     
    09:54
    František Schwartz zavezl kotouč do pásma a poslal ho před brankoviště. Tam k jeho smůle nikdo z jeho spoluhráčů nestál a nemohl tím pádem zakončovat. Budějovičtí ale stále drží pásmo.
     
    10:50
    Miroslav Matoušek se dostal ke kotouči poté, co dostal přihrávku od spoluhráče, se kteýrm se vrhl do útočné akce. S ničím neváhal a vypálil. Jeho pokus ale Zeithaml v pohodě vykryl.
     
    11:16
    Po jedné ze střel od modré čáry, kterou vyslal mladoboleslavský obránce, kotouč skončil vysoko v ochranné síti. Rozhodčí tedy přerušují hru a bude se vhazovat po pravici Marka Dvořáka.
     
    12:22
    Jakub Anderle dostal kotouč do prostoru mezi oběma kruhy, odkud zkusil zacílit do horních pater branky. Anderlův pokus nakonec skončil pár centimetrů nad horní tyčkou.
     
    13:57
    Českobudějovičtí hokejisté se stále drží v útočném pásmu, ovšem na Zeithamla ne a ne vyslat nějakou zajímavější střelu. Mladá Boleslav se v posledních okamžicích dostává do pásma spíše jen sporadicky.
     
    14:20
    Matěj Houška stál na modré čáře připraven ke střele. Poté dostal přihrávku a zkusil své štěstí z první. Jeho pokus byl velmi razantní, ale scházela mu přesnost. Kotouč zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    15:34
    Ve velké šanci se objevil Aleš Řezáč, ale střelou na vyrážečku si na Zeithamla nepřišel.
     
    16:43
    Obránce Václav Svach se drze prodral před branku hostů, ale zakončil jen do betonu boleslavského brankáře.
     
    17:54
    Na druhé straně se blýskl i Dvořák, když čapnul střelu z bezprostřední blízkosti.
     
    18:09
    Vojtěch Krcho stál na modré čáře tak dlouho, až se k němu dostal kotouč. Českobudějovický útočník ihned poté pálil. Zeithaml na jeho pokus viděl, a proto ho bez větších obtíží vykopl betonem mimo dosah českobudějovických hráčů.
     
    18:22
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Dotter – 2 min., podrážení).
     
    19:47
    A Vojtěch Krcho znovu v akci! Tentokrát zkoušel dohnat kotouč, ale byl bráněn jendím z boleslavských obránců. V pádu pak ale ještě stihl poslat puk na Michala Silného, který se ovšem do střelecké pozice nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství. Největší šanci měla Mladá Boleslav hned zkraje utkání, když ale Michal Simon z parádní pozice trefil jen Dvořákovy betony. Na kotouči pak byl více domácí tým, ovšem z této převahy nic nevytěžil. Další perioda bude začínat za stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:38
    Vladislav Houška se hnal do akce. Kotouč směřoval k brance a stejně tak on. Byl u něho jako první a zblízka brankoviště pak zkoušel vystřelit. Marek Dvořák ale zasáhl svou hokejkou včas.
     
    22:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tady první branku! Parádní přihrávku do mezikruží dostal ONDŘEJ VACULÍK, který táhlou střelou rozradostnil domácí diváky poprvé! Asistence: Adam Ryba.
     
    23:46
    Mladoboleslavští hokejisté se pokouší o rychlou odpověď. Vybojovali vhazování v útočném pásmu. Ihned po buly se z něho ale stěhují, když na druhou stranu otáčí hru Motor.
     
    24:29
    Jan Závora nebyl od odpovědi na první gól domácích vůbec daleko! Závora byl sám před brankou, ovšem na Zethaimla si nepřišel. Najman ho totiž včas stihl klepnout přes hokejku a zakončení mu značně zkomplikovat.
     
    25:50
    Štěpán Dudycha zkoušel střelu od modré čáry, ovšem na českobudějovickou obranu si nepřišel. Michal Silný do střely obětavě padl a kotouči v cestě do branky zabránil.
     
    26:57
    Ondřej Vaculík se nahnal s kotoučem, který si vedl u mantinelu, do útočného pásma. Nakonec ale jeho spoluhráči útočnou třetinu neudrželi, když se musejí stěhovat do neutrální zóny.
     
    27:45
    Závora si sjel až za branku domácího týmu. Následně se zpoza ní vytočil a zkoušel zasunout puk za brankovou čáru. Dvořák byl ale pozorný a změnli trajektorii kotouče za pomoci své hole.
     
    28:27
    Dvořák opět pozorný, i tentokrát úspěšně! Letěla na něj střela směřovaná z větší dálky od mantinelu. Budějovický strážce svatyně ji viděl a bez větších obtíží uchoval v lapačce.
     
    29:23
    Petr Šíma se hnal agilně do šance, ovšem od kotouče byl dobře odstaven domácím obráncem, který byl posledním hráčem v cestě k Dvořákově svatyni.
     
    30:41
    Eric Mežnar se objevil zcela sám před brankářem! Nikým nehlídaný zkoušel zakončit z bekhendu, ale Dvořák byl přesně tam, kde měl, a nepřipustil výraznější komplikace.
     
    31:37
    Mladá Boleslav má nyní skvělou pasáž, kdy domácí téměř nepouští ze třetiny. Motor zareagoval až vyhozením kotouče na icing. Uvidíme, zda Mladoboleslavští svou převahu zužitkují.
     
    32:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je tomu tak! Hostující celek si vytvořil parádní pasáž, ze které srovnává na 1:1! Matěj Houška našel svého bratra VLADISLAVA HOUŠKU, který naprosto přesnou trefou, která se otřela ještě o tyč, vyrovnává! Asistence: Matěj Houška, Petr Šíma.
     
    34:47
    Před Dvořákovou svatyní nastala menší roztržka, kterou ale sudí po chvilce uťal. Až se zformují pětky obou támů, bude se vhazovat po levici budějovického brankáře.
     
    36:20
    Na ledové ploše toho v posledních okamžicích není příliš k vidění. Mladá Boleslav zkoušela vybojovat kotouč v rohu kluziště útočné třetiny, ovšem bez úspěchu.
     
    37:02
    Michal Sliný se vytočil z rohu ledové plochy, aby zacílil do horních pater branky. Naneštěstí pro něj a jeho spoluhráče ale přestřelil a hra tak pokračuje v útočném pásmu domácích.
     
    38:45
    Domácí hokejisté se opět drží více na kotouči, ale nedaří se jim přejtí přes soupeřovu obranu. Zeithaml tak v posledních okamžicích moc práce nemá, to samé platí ale také o jeho protějšku.
     
    39:58
    S posledními sekundami této periody přilétla ještě střela od modré čáry, která zaduněla o zadní mantinel. Poté pálil ještě Dudycha, jeho pokus ale neměl potřebnou razanci a skončil na bránícím hráči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou i prostřední dějství, která přineslo branky na obou stranách. Nejprve šli do vedení domácí po přesné Vaculíkově střele. Mladá Boleslav ale měla parádní pasáž, kdy domácí nepouštěla ze třetiny, a zaslouženě srovnala. O vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Miroslav Matoušek nebyl zkraje periody vůbec daleko od vstřelené branky! Byl sám před brankou, sice neměl moc času, ale přesto byl jeho bekhendový pokus velmi nebezpečný. Zeithaml se ale položil včas a střelu zlikvidoval.
     
    41:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočechy předchozí šance nemusí mrzet, tu druhou totiž proměňují. Z větší vzdálenosti se naprosto přesnou trefou prosadil VOJTĚCH DOKTOR. Asistence: Lukáš Pavlát.
     
    42:16
    Jakub Anderle společně se spoluhráčem ujel do přečíslení dva na jednoho. Nakonec vzal celou akci na sebe, ovšem Zeithaml se proti jeho pokusu přemístil a včas jej zneškodnil.
     
    43:01
    Michal Silný poslal přihrávku na Aleše Řezáče, který byl sám před pravou částí svatyně. Zkusil zamířit zřejmě do bližšího horního růžku, jen těsně ho ale přestřelil. Střídačka Mladé Boleslavi si tak mohla výrazně oddychnout.
     
    44:40
    Michal Silný se snažil prosadit i za malý moment později! Tentokrát jeho pokus směřoval k tyčce, Zeithaml ale včas zaklekl a i s tímto pokusem si poradil, jak nejlépe mohl.
     
    46:24
    Karel Klikorka stál na modré čáře. Poté napřáhl a dostal přihrávku. Jeho pokus byl velmi razantní, ovšem cestu mezi tři tyče si nenašel. Dvořák proti jeho pokusu zasahovat nemusel.
     
    47:56
    Mladá Boleslav se pokouší o vyrovnání skóre. Nyní se ale nemůže udržet v útočném pásmu. Přihrávky totiž momentálně nejsou tak přesné, jak by si asi hosté přáli.
     
    48:54
    Českobudějovičtí se po delší době oklepali a také vyrazili do útočného pásma. Matouš Masopust pálil z levého kruhu k bližší tyči, s čímž neměl Zeithaml problémy.
     
    48:54
    Českobudějovická střídačka v čele s Lubošem Robem a Jiřím Hanzalem si bere oddychový čas. Poté se bude vhazovat v útočném pásmu, po Zeithamlově pravici.
     
    49:43
    Jeden z českobudějovických hokejistů zkoušel rozehrát ze středního pásma, ovšem kotouč poslal jen za Zeithamlovu svatyni, a sudí je tak nucen odpískat zakázané uvolnění.
     
    50:12
    Třetí perioda se nám přehoupla do své druhé poloviny. V tom čase pálil Eric Mežnar k bližší tyči, ovšem nepřesně. Na druhou stranu se pak vydal Motor a soupeřova brankáře k zákroku již přinutil.
     
    50:55
    Miroslav Vasilev se otočil a v rychlosti nahazoval kotouč z větší vzdálenosti. Bohužel pro něj ale nezamířil přesně, a tak jeho pokus nikomu starosti nenadělal.
     
    51:52
    Karel Klikorka vystřelil od modré čáry, nicméně střela mu nesedla, odrazila se od jednoho z obránců, a skončila mimo hrací plochu. Jeden z menších fanoušků si tak může doběhnou pro suvenýr.
     
    52:21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mámě opět srovnáno! JAKUB PETRŽILKA vystihl nepřesnou přihrávku jednoho z domácích hráčů, vydal se do úniku, a ten zakončil nekompromisní střelou do růžku. Bez asistence.
     
    53:44
    Václav Svach na poslední chvíli skočil jednomu z mladoboleslavských útočníků pod nohy, aby zabránli jeho nebezpečnému útočnému snažení. Budějovický obránce dobře zasáhl a mladoboleslavský postup zabránil.
     
    55:00
    Štěpán Dudycha zkoušel v rychlosti zakončit, nicméně jeho pokus neměl potřebnou razanci a k brance nakonec vůbec nedoputoval.
     
    56:52
    V posledních okamžicích mladoboleslavští hokejisté soupeře k puku moc nepouštějíl. Zatím jejich snažení ke kýžené trefě ale nevede.
     
    58:31
    Mohlo být rozhodnuto! Jan Janoch dostal dobrou přihrávku před branku. Byl tam zcela sám. Kotouč, který se k němu snesl, napálil z první, ale Zeithaml se dobře přemístil a předvedl velmi důležitý zákrok.
     
    59:57
    S posledními sekundami se Mladá Boleslav držela v pásmu, ale vyrovnaný stav neohrozila. Zřejmě tedy přijde na řadu prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Mohlo být rozhodnuto! Mladá Boleslav na jedné straně nepřesně zakombinovala, z čehož těžil Aleš Řezáč, jenž ujel sám na bránu! Jeho pokus pak ale zaduněl jen o zadní mantinel!
     
    61:55
    Jakub Čížek společně se spoluhráčem ujel do přečíslení dva na jednoho, ovšem ani z toho rozhodnutí utkání není! Právě budějovický útočník zakončoval do boční síťky, ovšem trefil jen boční síťku.
     
    63:21
    Hraje se sice tři na tři, ovšem moc příležitostí nyní k vidění nebylo. Matěj Houška až nyní pálil z vrcholku kruhu, ale přestřelil jen na pravou tyčku.
     
    64:31
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme rozhodnuto! Na jedné straně Motor dvakrát neproměnil velkou šanci, Boleslav tu svou ano! Vladislav Houška poslal přihrávku na ERICA MEŽNARA, který rozradostnil svůj tým! Asistence: Vladislav Houška.
     
    Konec zápasu. (19:39:37)

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 23. Vaculík (Ryba), 42. V. Doktor (Pavlát) – 33. V. Houška (M. Houška, Šíma), 53. Petržilka, 65. Mežnar (Houška)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Svach, Pavlát, J. Novák, Doktor – Matoušek, Vaculík, Řezáč, Anderle, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    BK Mladá Boleslav: Zeithaml (Kmec) – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Vacík, Dudycha, Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Mežnar, Moucha, V. Houška, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon

    Rozhodca: Souček – Jindra, Zíka