Ufa – Jekaterinburg 0:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Novosibirsk 2:3 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 5:2 (kon.)
S.Moskva – Riga 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 3:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Štvrtok 12.09.2019, 16:00 • Ufa-Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Pašnin – 2 min., krosček).
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., podrážení).
     
    59:19
    Tohle klidně mohl být technický gól, jelikož se Arťom Garejev sám hnal na branku a zezadu jej podrazil Philip Larsen.
     
    59:10
    V závěru zápasu si Salavat Julajev vybírá ještě oddechový čas. Uvidíme, s čím domácí přijdou do posledních chvil střetnutí.
    57:45 Dan SEXTON - 0:2
     
    57:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Publikum i hráči Ufy se už radovali z branky, ovšem Kovářů beton je dnes nepřekonatelný. Český gólman zničil další tutovku soupeře a založil protiútok Avtomobilistu. Hosté ujížděli do přečíslení a celou akci na sebe vzal DAN SEXTON, jehož pokus zapadl ke vzdálenější tyči. Asistence: Geoff Platt a Peter Holland.
     
    53:27
    Od modré čáry se střelou prezentoval Jefim Gurkin, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. K dorážce se ještě dostal Brooks Macek, který trefil Metsolovu lapačku.
     
    52:55
    Od pravého mantinelu přihrával Pavel Koledov, jenž našel najetého spoluhráče. Nikita Sošnikov rychle zakončil do protipohybu brankáře, ovšem Kovářův beton byl znovu připravený.
     
    49:19
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., sekání).
     
    47:52
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Ivan Višněvskij – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:24
    Sakari Manninen měl před sebou odkrytou branku, ovšem přestřelil jí. Tentokrát měl Jakub Kovář obrovskou porci štěstí, kterou si za předešlé zákroky zasloužil.
     
    44:54
    A do třetice Linus Omark, který si sjel blíže k brance a vystřelil na zadní tyč. Český gólman si se zakončením do teploměru poradil a dál drží naději na čisté konto.
     
    43:50
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Peter Holland – 2 min., hákování).
     
    41:58
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Ivan Višněvskij – 2 min., podrážení).
     
    35:39
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Rafael Batyršin – 2 min., držení).
     
    29:46
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Linus Omark.
     
    28:47
    Zpoza branky zamířil kotouč mezi kruhy, kde se nacházel osamocený Alexandr Kučerjavenko. Jeho pokus byl ale nepřesný, a tak je stav zápasu stále stejný.
     
    27:40
    Avtomobilist už byl v plném počtu, když se na finského brankáře hnal z pravé strany Andrej Obidin. Jeho pokus mířil jen do hrudi domácího maskovaného muže.
     
    25:32
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Arťom Garejev – 2 min., hákování).
     
    21:40
    Z levé strany mířil před branku Eduard Gimatov, který také dostal přihrávku. Domácí útočník už byl sám před českým brankářem, jenž se opět skvěle přesunul a zapsal další spektakulární zákrok.
     
    19:59
    Jeden z obránců zavřel pásma a okamžitě zakončoval. Před branku sjížděl Teemu Hartikainen, který zvládl kotouč tečovat. Ovšem český brankář byl soupeři hodně blízko, a tak jej změna směru černé gumy nepřekvapila.
     
    18:58
    Po levé straně vnikl do útočného pásma Dan Sexton, který přihrál na druhou stranu, kde se nacházel Vitalij Popov. Jeho zakončení zamířilo do břevna.
     
    17:03
    Nádherný zákrok českého brankáře! Ufa ujížděla do přečíslení, Teemu Hartikainen přihrával přes střed k pravé tyči, kde se nacházel Sakari Manninen. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ale Jakub Kovář se skvěle přesunul a zastavil kotouč betonem.
     
    16:42
    Střelou od modré čáry se prezentoval Alexej Semjonov, který trefil Nigela Dawese. Ten okamžitě uháněl sám na brankáře a pokusil se o blafák. Ovšem zakončení mezi betony si pohlídal finský fantom.
     
    16:03
    Obrovskou chybu před finským brankářem vytvořil Michail Pašnin, který nezpracoval puk. Do šance se tedy dostal Jevgenij Mozer, jenž se otočil, ale střelou po ledě nepřekonal Juhu Metsolu.
    12:03 Nigel DAWES - 0:1
     
    12:03
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist otevírá stav zápasu přesilovkovým gólem! Od modré čáry se napřáhl Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl nepřesným, a tak zamířil jen do zadního mantinelu. Na odraz už číhal střelec z povolání NIGEL DAWES, před nímž byla odkrytá brána. Asistence: Alexej Vasilevskij a Andrej Obidin.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., hákování).
     
    10:46
    Zakončení Ufy bylo před brankou zastaveno, ale kotouč zamířil na pravou stranu, kam si sjížděl Linus Omark. Švédský útočník se snažil trefit odkrytou bránu, ale černou gumu minul.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Arťom Garejev – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    01:38
    Eduard Gimatov přejel středem modrou čáru a schoval pokus za obránce. Jakub Kovář si kotouč našel a vykopl ho před sebe betonem. O následnou dorážku se postaral Vjačeslav Soloduchin, jenže český gólman se znovu přemístil.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 13. Dawes (Alexej Vasilevskij, Obidin), 58. Sexton (Platt, Holland)


    HC Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Arzamascev, Koledov, Ar. Sergejev, Pašnin, Muchamadullin, Semionov – Hartikainen, Manninen, Omark (A) – Kugryšev, Burmistrov (A), Šošnikov – Gimatov, Kadejkin, Soloduchin – Amirov, Chochriakov, M. Majorov.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Gurkin, Trjamkin, Berezin, Višnevskij, Batyršin, Valitov – Macek, Litovčenko, Dawes (C) – Sexton, Holland, Platt (A) – Obidin, Kučeriavenko, A. Garejev – Chripunov, V. Popov, Mozer – Ovčinnikov.

    Rozhodca: Denis Bondar, Konstantin Olenin – Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin