Kazachstan – Izrael 1:2 (kon.) | S. Macedónsko – Faerské ostrovy 7:1 (kon.) | Grécko – Litva 1:0 (kon.)
Ukrajina – Malta 4:0 (kon.) | Poľsko – Estónsko 4:0 (kon.) | Fínsko – Sev. Írsko 1:1 (kon.)
Švédsko – Írsko 1:3 (kon.) | Taliansko – Luxembursko 5:0 (kon.) | Azerbajdžan – Gruzínsko 0:3 (kon.)
Lichtenštajnsko – Švajčiarsko 0:5 (kon.) | Dánsko – Rumunsko 2:1 (kon.) | Srbsko – Lotyšsko 1:1 (kon.)
Bielorusko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Holandsko – Cyprus 5:1 (kon.) | Bulharsko – Rusko 0:0 (kon.)
Španielsko – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Chorvátsko – Škótsko 1:2 (kon.) | Wales – Nemecko 1:5 (kon.)
Belgicko – Bosna 0:0 (kon.)
koniec
Belgicko
0:0 (0:0)
Bosna a Hercegovina
cz Utorok 10.09.2019, 20:00 • Den Dreef, Louvain • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 9
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:42:59)
     
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:23.
     
    Je konec. Belgie po prohře s Walesem nedokázali gólově vyzrát ani na fotbalisty z Bosny a Hercegoviny a ještě více si zkomplikovali pozici v boji o postup. Po dvou z osmi zápasů má na kontě jediný bod a ztrátu tří bodů na svého dnešního soupeře, který se nachází na čele deváté kvalifikační skupiny. Přímo na hřišti měli domácí navrch, moc velkých šancí si ale nevytvořili a když už se jim to povedlo, tak balón letěl do tyče nebo kompletně mimo branku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěru poslední čtvrté minuty nastavení si Saelemaekers naposledy vyzkoušel rozehrávku rohového kopu, po kterém před brankou fauloval Bornauw.
     
    90+3
    Bornauwův pokus zpoza vápna měl jen minimální šanci na úspěch. Martin Zlomislić si jednoduše připsal jeden z mála zákroků.
     
    90+2
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Nardin Mulahusejnović.
     
    90+1
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Louis Verstraete, přichází Dante Vanzeir.
     
    90+1
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Amuzu, přichází Jéremy Doku.
     
    90
    Ermedin Demirović neměl dost a u hostující střídačky naložil i Busimu. Bulharský sudí už vytáhl žlutou kartu.
     
    89
    Bosňanům se v posledních minutách daří hru kouskovat. Kvůli nedovolenému zákroku Daniloviće se však budou muset zatáhnout.
     
    88
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Marijan Ćavar, přichází Jasmin Čeliković.
     
    87
    Stále se hraje na útočné třetině Belgie. Hosté se ale dobře brání a už jsou hodně blízko velmi cennému bodu.
     
    85
    Další křeče na bosenské straně. Tentokrát si na pár vteřin ustlal na trávník kapitán Marijan Ćavar. Na lavičce se možná i proto chystá další změna.
     
    84
    Bataillemu se nepovedl centr z pravé strany. Sám si přitom myslel že se bude opět kopat roh, nicméně nařízen je pouze odkop od Zlomislićovy branky.
     
    82
    Rocky Bushiri si naběhl na bližší tyč, kde se po centru Saelemaekerse probil k hlavičce, ale bosenskou branku trefit nedokázal.
     
    81
    Verstraetemu na pravé straně vypíchl míč Nihad Mujakić. Následovat bude rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Amar Ćatić, přichází Benjamin Hadžić.
     
    80
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Francesco Antonucci, přichází Jelle Bataille.
     
    80
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Daouda Peeters, přichází Rocky Bushiri.
     
    79
    Nakonec se to neukázal být jako dobrý nápad. Belgičané zachytili míč ještě na útočné polovině a už znovu hledají cestu k vedoucí brance.
     
    78
    Někteří z hostující jedenáctky už toho mají skutečně plné zuby. Možná i proto hosté volí pozvolnou rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    77
    Až teď si mohou Bosňané oddechnout. Verstraete nepustil do útoku Daniloviće, kterého pak ještě chytly křeče.
     
    75
    Tlak Belgie s postupem času nabírá na intenzitě. Openda byl ve středu pole zezadu faulován Mujakićem, takže červení mohou pokračovat.
    74. Lois Openda (BEL)
     
    74
    Celá belgická lavička schovává hlavu do dlaní! Zdvojený Louis Verstraete z pravého okraje velkého vápna výtečně přihrál do kapsy mezi obránci, kam si seběhl Openda, jenže z dobré šance branku přestřelil!
     
    73
    Saelemaekers si na pravé straně přehodil balón na levačku, čímž se zbavil Miličevice. Amuzu z jeho přetaženého centru ale nic nevymyslel.
     
    72
    Mujakić posunul míč doleva Ćatićovi, který nabíral zajímavou rychlost, ale rozhodčí jeho akci zastavili. Pravděpodobně už viděli balón v autu.
     
    71
    Asi by Belgičanům bodlo, kdyby sáhli pro první z pěti možných střídání. I dvacet minut před koncem se hraje v základních sestavách.
     
    70
    První hlavu vyhrála obrana Bosny, která si poradila i s opakovaným centrem z pravého křídla.
     
    69
    Další standardka na sebe nenechala dlouho čekat. Pátý domácí roh rozehraje Antonucci.
     
    67
    Míč si připravil Alexis Saelemaekers, jenomže trefil jenom dobře postavenou zeď. Hned poté fauloval Openda a dokonce to bylo i s první žlutou pro tým Belgie.
     
    66
    Danilović ve skluzu vypíchl míč Saelemaekersovi. Podle sudího to ale bylo z faulem, takže se bude konat nebezpečný přímý kop.
     
    65
    Mile Svilar si špatně zpracoval malou domů a jen s dávkou štěstí nedaroval napadajícímu Demirovićovi dáreček v podobě střely do prázdné branky.
     
    64
    Besim Šerbečić na chvíli opustil pozici stopera a na půlce hřiště hodně tvrdě dohrál Amuzua, za což vyfasoval žlutou kartu.
     
    63
    Domácím se ve druhé půli směrem dopředu nedaří vymyslet nic nebezpečného. Verstraete teď byl ubráněn Šerbečićem, kterého navrch fauloval.
     
    61
    Remíza stále platí a více pod tlakem určitě jsou hráči Belgie, kterým hrozí, že po prohře s Walesem neporazí ani Bosnu. A to by byla hodně velká komplikace v boji o jedinou přímou místenku na Euro.
     
    60
    Další prohřešek Bosny už byl odměněn žlutou kartou. Amar Ćatić zvládl i při držení míče na půlící čáře faulovat Verstraetea.
     
    60
    Mustedanagić hýří aktivitou. Teď to ale zároveň přehnal s důrazem, když na pravém kraji hřiště fauloval Francise Amuzua.
     
    59
    Amuzu si narazil se spoluhráčem a ve finále pustil míč na Antonucciho, který napálil jen nejbližšího obránce v bílém dresu. Celou situaci dohrával Amuzu, jenž byl čistě zastaven na hranici vápna.
     
    58
    Mujakić si pomohl faulem v souboji s Opendou. Antonucci rozehrál na krátko, nicméně finální pas z koncové čáry skončil na bosenských kopačkách.
     
    57
    Znovu v akci Mustedanagić, který trochu zahnal jednoho ze spoluhráčů. Rychlá akce šesti proti pěti tak zůstala nezakončena.
     
    56
    Belgičané po autu Saelemaekerse sportovně vrátili balón hostům, kteří rozehrávají až od brankáře Zlomisliće. Mustedanagić se mezitím znovu zapojil do hry.
     
    55
    Právě Mustedanagić hlásí nějaké zdravotní komplikace po skluzu na Verstraetea. V akci už je realizační tým Bosny a Hercegoviny.
     
    54
    Zinedin Mustedanagić centroval na zadní tyč, ke které si sbíhal Mujakić, ale De Smet ho pohlídal natolik, že balón proletěl za koncovou čáru.
     
    53
    Hráči v bílém se posunuli o dalších patnáct metrů. Po faulu Bornauwa na Demiroviće to přesto mají dost daleko na přímou střelu z volného kopu.
     
    52
    Ćavar se nechal faulovat v souboji dvou desítek Antonuccim. Hosté rozehrají ze středového kruhu a také si vyzkouší útok do plných.
     
    51
    Další kolotoč přihrávek od Belgičanů. Jedna z nich ale vycestovala do zámezí a vhazovat tak bude Ivan Miličević.
    50. Francis Amuzu (BEL)
     
    50
    Tbibault De Smet měl celou levou stranu hřiště jenom pro sebe. Z křídla dal míč pod sebe, ale Amuzu z dobré pozice vypálil hodně nad.
     
    49
    Vesměs žádný z Belgičanů nedotírá na obrannou linii Bosny. Ta je stále hodně vysoko a domácí kombinují jen poblíž středové lajny.
     
    48
    První koncovku vyrobili hosté a jmenovitě Bojo. Nepřekvapivě to bylo z dálky, ale Svilarovi stačilo předvést zcela rutinní zákrok.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal. Pokračujeme tedy v původních základních sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Rozhodčí neměli sebemenší důvod nastavovat, a tak hlavní Činkov ukončil první poločas hned po uplynutí pětačtyřicáté minuty. Belgie byla podle očekávání malinko aktivnější, prakticky všechny střely ale vyslala ze střední a delší vzdálenosti, což platilo i o pokusu Saelemaekerse, který v devětadvacáté minutě skončil na tyči. Z dálky to mnohokrát zkoušela i Bosna, o obě nejnebezpečnější rány se zasloužil Mustedanagić, ale ani on na bezbrankovém stavu nic nezměnil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Demirović se u levé postranní čáry nezbavil Busiho. Ten sice fauloval, ale prvně jmenovaný pak rozehrál jen k obráncům.
     
    44
    Nic se na tom nebude měnit ani v nejbližších vteřinách. Bosna neprošla přes zahuštěný střed hřiště kvůli faulu Ćatiće na Peeterse.
     
    43
    Tempo hry je takové nemastné neslané. Obě obrany nemusí řešit žádné zapeklité situace, neboť se hraje daleko od obou branek.
     
    41
    Ivan Miličević si dal balón daleko od nohy, zachraňoval to skluzem, ale z něj vyplynul faul na Busiho. Postupný útok Bosny tak skončil předčasně.
     
    40
    Vhazování z útočné třetiny hřiště Belgičané nijak nevyužili. Krátce po hodu Busiho totži Bornauw fauloval Demiroviće.
     
    39
    Nihad Mujakić dobře vystoupil z obranné dvojce a dobře načasovaným skluzem přibrzdil domácí akci po pravém křídle.
     
    38
    Dohromady snad desátá střela z větší než dvacetimetrové vzdálenosti. Teď po ose hřiště potáhl balón Amuzu, ale pak rovněž vypálil nad břevno.
     
    37
    Centr letěl na zadní tyč, kde si dělal místo Thibault De Smet, ale obrana Bosny k němu balón nepustila. Posléze se neujal ani další pas z pravé strany.
     
    36
    Amuzu byl doslova zalehnut na levém křídle, i tak ale získal pro belgickou jednadvacítku rohový kop.
     
    35
    Bosňané si musí nechat zajít chuť na útočení. Po faulu Demiroviće budou domácí kopat proti Zlomislićovi.
     
    34
    Kvalitnější zakončení jsou rozhodně k vidění od Belgičanů. Z necelých třiceti metrů natáhl i Francesco Antonucci, ale Zlomislić zasahovat nemusel.
     
    32
    Jeden z obránců Belgie odhlavičkoval centrovaný balón přesně k Danilovićovi. Ten trefil vlastního spoluhráče a dalekonosná dorážka Ćavara také nestála za nic.
     
    30
    Openda byl v ofsajdu a chvíli poté ve středovém kruhu tvrdě atakován Mustedanagićem. Kmenový hráč pražské Sparty přesto vyvázl bez karty.
    29. Alexis Saelemaekers (BEL)
     
    29
    Domácí málem vedli! Zničehonic z dálky vypálil Saelemaekers. Zlomislić zaklekl a očima vytlačil balón na svou pravou tyč!
     
    28
    Hlavní arbitr nechtěně překazil přihrávku bosenského hráče. Podle nedávno změněných pravidel tak musel hostům balón vrátit.
     
    27
    Bosna si s centrem do vápna poradila a postupně vytlačila domácí fotbalisty až k brankáři Svilarovi.
     
    26
    Pěknou belgickou souhru ukončil sražený Busiho centr z pravého křídla. Pokračovat se bude rohovým kopem.
    25. Francesco Antonucci (BEL)
     
    25
    Francesco Antonucci svou pravačkou překopl zeď a společně s ní i horní tyč branky Martina Zlomisliće. Bylo to nanejvýš o metr.
     
    24
    Mujakić nedal ani centimetr prostoru Saelemaekersovi. Vrazil do něj a sudí okamžitě nařídil malinko přísný přímý kop.
     
    22
    Přenesení hry na volnou pravou stranu nastartovalo Alexise Saelemaekerse. Po zpracování míče se ale zjistilo, že vybíhal z ofsajdu.
     
    21
    Lois Openda zabojoval na pravém křídle a díky menší nešikovnosti Šerbečiće vybojoval rohový kop. Saelemaekersův centr doplachtil před De Smeta, který vystřelil z jedničky, ale i on zamířil jen vedle brankové konstrukce.
    20. Zinedin Mustedanagić (BSN)
     
    20
    Útok to byl solidní a po delší době i zakončený. Mustedanagićova přízemní střela zpoza vápna proletěla jen kousek vedle Svilarovy levé tyče.
     
    19
    Nakonec se domácí ani nestihli přiblížit k pokutovém území. Po faulu Verstraeteho na Miličeviće mohou útočit hosté.
     
    18
    Bosna a Hercegovina se zatáhla do kompaktního bloku, čímž nutí domácí fotbalisty k nic neřešící kombinaci na polovině hřiště.
     
    17
    Už poněkolikáté Belgičané pracně získali míč a během chvíle ho zase odevzdali. Neadresný nákop skončil u Martina Zlomisliće.
     
    16
    Tak dlouho si Danilović u středového kruhu kryl balón před Verstraetem, až se ho hlavní sudí rozhodl vysvobodit odpískáním faulu.
     
    14
    Zatímco začátek patřil Belgii, tak v posledních minutách útočí zejména hráči Bosny, kteří svou aktivitou nutí domácí fotbalisty k poměrně častým chybám.
     
    13
    Šerbečićova střela z dálky byla pořádně nepřesná. Po belgické chybě v rozehrávce to zkusil i Mustedanagić a přestože gól nedal, tak aspoň protáhl brankáře Svilara.
     
    12
    Slibně rozjetou akci čtyři na čtyři Bosně zmařila hodně nepovedená přihrávka do křídelního prostoru. Po faulu na Demiroviće přesto zůstanou u míče hosté.
     
    11
    Hraje se na belgické půdě, nicméně o atmosféru se stará zejména malá skupinka fanoušků Bosny, kteří chrlí jeden chorál za druhým.
     
    9
    Antonucciho pozdrav z hodně velké dálky proletěl vysoko nad břevnem Zlomislićovy branky.
     
    8
    Znovu to hostující fotbalisté zkusili dlouhým nákopem z hloubi vlastní poloviny. Demirović však vybíhal z odmávaného ofsajdu.
     
    7
    Až teď se poprvé zapojil do hry belgický gólman Svilar, který vyběhl daleko z vápna a zabránil možnému rychlému kontru Bosny.
     
    6
    Belgičané se ke střele opět nedostali, ale i tak zůstávají uprostřed hřiště v držení balónu.
     
    5
    Šabanović se hodně bál možného zaváhání a zcela nepřesný centr Busiho pro jistotu odehrál na rohový kop.
     
    4
    Openda se na hranici vápna natlačil před Daniloviće, na kterém se pokusil ochotným pádem získat penaltu, ovšem bulharští rozhodčí mu ji nedopřáli.
     
    3
    Antonucci se pilně připravoval na rozehrávku standardky z levého konce hřiště. Centr z jeho kopačky nakonec doplachtil až do náruče Zomisliće.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Svilar – Busi, Bornauw, Faes (C), De Smet – Verstraete, Antonucci, Peeters – Saelemaekers, Openda, Amuzu.
    Náhradníci: Teunckens – Sardella, Rigo, Doku, Pletinckx, Bushiri, Bataille, Vanzeir, Verreth.

    Bosna a Hercegovina: Zlomislić – Šabanović, Šerbečić, Mujakić, Miličević – Danilović, Ćavar – Bojo, Mustedanagić, Ćatić – Demirović.
    Náhradníci: Topolović – Nikolić, Šabanadžović, Mulahusejnović, Beganović, Čeliković, Djokanović, Maksimović, Hadžić.

    Rozhodčí: Činkov – Džuganski, Sokolov (všichni BUL).
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kvalifikace na mistrovství Evropy do jednadvaceti let, které se v příštím roce bude konat b v Maďarsku a Slovinsku. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na měření sil mezi výběry Belgie a Bosny a Hercegoviny.

    Mnohem lépe je na tom po prvním odehraném zápase Bosna a Hercegovina, která na domácí půdě splnila povinnost a porazila papírově nejslabší Moldavsko rozdílem třídy 4:0. Dvěma góly se na tomto výsledku podílel záložník Zinedin Mustedanagić, který v současnosti hostuje z pražské Sparty v Českých Budějovicích.

    Domácí před pár dny narazili na mnohem těžšího protivníka, ale ani to mladé Belgičany moc neomlouvá, neboť na hřišti Walesu překvapivě padli 0:1 gólem ze třetí minuty zápasu. Pro Belgii to může být velká překážka v cestě na šampionát, kromě Bosny a Moldavska mají v deváté kvalifikační skupině i silné Němce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   67. Openda (BEL) – 60. Ćatić (BSN), 64. Šerbečić (BSN), 90. Demirović (BSN)


    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:23.
    Belgicko: Svilar – Busi, Bornauw, Faes (C), De Smet – Verstraete (90+1. Vanzeir), Antonucci (80. Bataille), Peeters (80. Bushiri) – Saelemaekers, Openda, Amuzu (90+1. Doku).
    Náhradníci: Teunckens – Sardella, Rigo, Doku, Pletinckx, Bushiri, Bataille, Vanzeir, Verreth.

    Bosna a Hercegovina: Zlomislić – Šabanović, Šerbečić, Mujakić, Miličević – Danilović, Ćavar (88. Čeliković) – Bojo, Mustedanagić, Ćatić – Demirović (90+2. Mulahusejnović).
    Náhradníci: Topolović – Nikolić, Šabanadžović, Mulahusejnović, Beganović, Čeliković, Djokanović, Maksimović, Hadžić.

    Rozhodca: Činkov – Džuganski, Sokolov (všichni BUL)