Sparta Praha – Ostrava 2:0 (kon.) | Karviná – Liberec 0:1 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Teplice – Plzeň 1:1 (kon.)
koniec
FK Jablonec
2:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 18.08.2019, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji klidný závěr víkendu. (19:00:40)
     
    Držení míče - 47 % : 53 %.
    Střely na branku - 4:5. Střely mimo - 8:4. Rohy - 7:7.
     
    Jablonec ve vyrovnaném mači poráží Boleslav a posouvá se na druhou příčku tabulky FORTUNA:LIGY!

    Úvod druhého poločasu příliš vzruchu nenabídl. O to víc tak oko nezaujatého diváka potěšila akce z pětašedesáté minuty, kdy Severočeši skvostně zahranou standardní situací zvýšili na 2:0. Míč poslal hlavou do sítě Martin Doležal. Postupem času nicméně přibývalo zajímavých situací a diváci se bavili. Na drama zadělal Tomáš Ladra, jenž levačkou procedil míč za Hrubého, čímž využil hezkou přihrávku Budínského. Kratochvíl následně mířil v úniku do tyčky a Wágner se ve velké šanci nezachoval jako střelec.

    Svěřenci Petra Rady tak mohou slavit posun na druhou příčku ligové tabulky. Mladá Boleslav po dnešku nikam neposkočí, stále má ale zápas k dobru.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Chramostův sprint přišel vniveč také nyní, rozhodčí jej totiž viděl v postavení mimo hru. Jan Chramosta (JAB) přesto kopl balon do brány a vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Jakub Jugas odkopem založil šanci. Martin Doležal se ale nezorientoval, a namísto přihrávky Chramostovi, jenž by šel sám na branku, raději zpomalil hru.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty! V úvodu bonusového času se do vápna prodíral Michal Hubínek, stopku mu však vystavil Holík. Vlastimil Hrubý poté v klidu sbírá míč ze země.
     
    90
    Daniel Pudil si v souboji dvou tělesně zdatných borců pokryl míč před Doležalem, a ještě se jím nechal faulovat. Hosté budou rozehrávat ze své obranné poloviny.
     
    89
    Jablonečtí už hrají na čas. Jan Chramosta mohl za vápnem pálit, místo toho ale přihrál doleva Sýkorovi. Ten vycestoval k rohovému praporku, kde chvíli manipuloval s míčem, aby jej následně přihrál dozadu.
     
    88
    Protiútok zelenobílých přerušil Michal Hubínek, jenž dohnal Pilíka a vypíchl mu balon do autu. Domácí budou vhazovat.
     
    87
    Tomáš Hübschman odkopl míč ze své obranné poloviny až k Šedově brance. Boleslav má čas tak akorát na závěrečný nápor.
     
    86
    Marek Matějovský si pořádně zahrával u půlicí čáry. Přistoupil k němu Pilík a Matějovský může být rád, že rozhodčí odpískal nedovolený zákrok.
     
    85
    Martin Doležal svojí zarputilostí vybojoval balon, do střely mu lehl Pudil a byl z toho další roh. Ten rozehrál Krob pouze na mladoboleslavské hlavy.
     
    85
    Urodila. Jan Sýkora dobrým centrem našel Doležala, jenž se po míči natáhl hlavou, nicméně nedokázal jej usměrnit směrem na bránu.
     
    84
    Domácí budou zahrávat přímý kop od levé postranní čáry. Solidní pozice pro centr, urodí se další šance?
     
    83
    To jsou věci! Tomáš Wágner zůstal úplně osamocen uvnitř pokutového území. Trošku mu ale trvalo zpracování míče a pak ve zmatku zbytečně, a hlavně nepřesně, přihrával. Měl přitom otevřenou cestu až k Hrubému!
     
    82
    Další zajímavý brejk zelenobílých. Pilík táhl míč možná o trochu déle, než bylo nutné. Pobídku před branku hosté odvrátili pouze k Jugasovi, jenž v netradiční pozici střelce napálil protihráče.

    Ondřej Belák

    Góly: 22. Jovović, 65. Doležal (Sýkora) – 80. Ladra (Budínský)

    Karty:   90+2. Chramosta (JAB) – 15. Bucha (MBL), 34. Křapka (MBL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:7.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Jovović (82. Chramosta), Hübschman (C), Považanec (76. T. Pilík), Sýkora – Matoušek (56. Kratochvíl), Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Kratochvíl, T. Pilík, Chramosta, Petrović.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka (77. Pech), Takács, Pudil, Fulnek – Bucha, Matějovský (C), Budínský, Ladra, Jiří Klíma (66. Wágner) – Auer (60. Hubínek).
    Náhradníci: Mikulec – Hubínek, Provazník, Wágner, Pech, Jakub Klíma, Hönig.

    Rozhodca: Klíma – Blažej, Caletka

    Diváci: 3 053