Košice – Vladivostok sk 5:4 (4:2 po s.n.) | Pardubice – Chabarovsk 3:6 (2:0 po s.n.)
po s.n. (4:2)
HC Košice
5:4 (2:1, 2:0, 1:3 - 1:0)
Admiral Vladivostok
cz Streda 14.08.2019, 15:00Memoriál Zbyňka Kusého
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Memoriál Zbyňka Kusého má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Košice a Admiral Vladivostok.
     
    Zatímco slovenský celek na svůj první zápas na tomto turnaji stále čeká, tak Vladivostok má první z nich za sebou. Ruský celek totiž změřil síly se Znojmem, přičemž tento duel nabídl hned pět branek. Admiral šel během deseti minut do vedení o tři branky, načež Znojmo jednou brankou korigovalo výsledek, avšak Vladivostok přeci jenom zvítězil 4:1. V tomto utkání se do role favorita dostává právě Admiral, který se bude pokoušet o druhé vítězství v řadě, naopak Košice o povedený vstup do tohoto turnaje.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Košice: Košarišťan (Škrovánek) – Koch (A), Slovák, Repe, Čížek (A), Růžička, Michalčin, Boldižár – Haščák, Chovan, Majdan – Bezúch, Skokan (C), Belluš – Suja, Bortňák, Rapáč – Jokel´, Vrábel, Milý – Cibák, Faith, Klhůfek, Köver, Manák

    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Veremčuk) – Almquist, Lalonde, Ugolnikov, Ibatullin, Djakov, Bobrjašov, Kozlovskij, Ostrovskij – Bakoš, Ljungh, Vicharev – A. Střelcov, V. Střelcov, Lomako – Voronin, Mereskin, Glazačev (C) – Sidljarov, Petrov (A), Dělnov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Admiral, který okamžitě nahazoval puk do útočného pásma. Následně přes všechny čáry vyhodil Koch.
     
    00:29
    Vyloučení v týmu HC Košice (Marcel Haščák – 2 min., podrážení).
     
    01:21
    První formace Admiralu se dostala do útočného pásma, avšak u pravého mantinelu se povedlo zasáhnout Repemu, který ihned vyhazoval za branku soupeře.
     
    02:03
    Poté to sám na sebe vzal obránce Ibatullin, který se nakonec dostal do útočného pásma. Košice si i tentokráte počínaly dobře, puk opět vyhodily.
     
    03:06
    Předávka na vedle stojícího Djakova byla hodně přesná, avšak nahození zablokoval jeden z protihráčů. O další vyvezení puku se postaral Petrov.
     
    04:01
    Tohle už byla šance! Zničehonic se u levého kruhu zjevil zcela osamocený Chovan, jehož rána bez větší přípravy prosvištěla vedle brankové konstrukce.
     
    05:13
    Na ledovou plochu zavítala druhá formace ruského celku. Ugolnikov čekal za branko na příjezd Střelcova, ten naopak protečoval puk za branku soupeře.
     
    06:03
    Po několika vteřinách přišlo na řadu zakázané uvolnění, provinil se Admiral. Hra se tak stěhuje zpět před Olkinuoru, na vhazování se staví člen třetí formace.
     
    07:51
    Vyloučení v týmu HC Košice (Christian Michalčin – 2 min., držení).
     
    08:01
    Zasahovat musel brankář Košarišťan, který si se zakončením od levého kruhu hravě poradil. Na řadu přichází první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    09:10
    Vyhození do středního pásma zachytil Glazačev, který se poté nedostal do útočné třetiny. Naopak Koch vyhodil o mantinel, zakázané uvolnění to nebude.
     
    09:53
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Admiral se na hodně dlouhou dobu usadil v útočném pásmu, přičemž dostal na modré čáře nabito obránce ALEXANDR UGOLNIKOV, jehož rána z první směřovala mimo dosah brankáře.
    Asistence: Ruslan Ibatullin
    09:53 UGOLNIKOV - 0:1
     
    10:13
    Košarišťan měl opět hodně práce, tentokráte se Voroninovi nepodařilo zamést puk do prázdné branky. Na opačné straně se daleko nedostal Majdan.
     
    11:10
    Konečně se také Košice dostaly na delší dobu do útočného pásma. U zadního hrazení bojoval o kotouč Rapáč, který ho přeci jenom procedil na Suju.
     
    12:23
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Shawn Lalonde – 2 min., pozdní dohrání).
     
    13:08
    U bližší tyče se nacházel Skokan, který ještě předkládal na lépe postaveného Majdana, jehož ránu z velké blízkosti pokryl brankář Olkinuora.
     
    13:46
    Košice vstřelily branku!
    Tak přeci jenom tady máme vyrovnání! Také slovenský celek se usadil kolem branky soupeře, u levého kruhu měl hodně prostoru na zakončení MARCEL HAŠČÁK, který v poklidu zamířil do odkryté branky finského brankáře.
    Asistence: Michal Chovan, Patrik Koch.
    13:46 HAŠČÁK - 1:1
     
    14:02
    Obránce Repe se snažil zavést puk do útočného pásma, nakonec se ještě rozhodl spolupracovat s kolegou Bellušem, který nahazoval za branku soupeře.
     
    15:03
    Ven z branky musel Košarišťan, kterému se povedlo rozehrát velice přesně. Posléze to sám na sebe zkoušel vzít Milý, který u levého hrazení narazil do protihráče.
     
    16:07
    Tentokráte se vhazovalo před brankářem Košarišťanem. Na vhazování se podařilo uspět Mereskinovovi, po jehož přihrávce nebezpečně nahazoval Djakov.
     
    17:01
    Hra byla opět přerušena, puk se totiž otřel o ochrannou síť za brankou Košic. Admiralu se i tentokráte podařilo vyhrát vhazování, následně puk zamířil na druhou stranu.
     
    18:24
    Košice vstřelily branku!
    Naprosto senzační kombinace Košic končí vedoucí brankou! Slovenský celek podnikl rychlou protiakci, přičemž Majdan přenechal na Chovana, který ještě přihrávkou před prázdnou brankou našel kolegu MARCELA HAŠČÁKA, který poslal pul do prázdné branky.
    Asistence: Michal Chovan, Juraj Majdan.
    18:24 HAŠČÁK - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám přinesla hned tři branky. Překvapivě ve vedení je slovenský celek, který sice prováhal, avšak poté se mu výsledek podařilo překlopit na vlastní stranu. Uvidíme teda, co nabídne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro slovenský celek, konkrétněji se dokázal prosadit Chovan, který odpálil kotouč až k Košarišťanovi.
     
    21:02
    Posléze se na malý moment dostal k touši obránce Almquist, avšak ho nedokázal trefit dle potřeb. Na ledovou plochu se tak dostávají obě druhé formace.
     
    22:10
    Poté se k levému kruhu dostal Lomako, který místo zakončení ještě hledal na modré čáře Ugolnikova, jehož nahození tečoval vedle branky forvard Střelcov.
     
    22:20
    Vyloučení v týmu HC Košice (Jakub Suja – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:03
    Hned po vhazování se Slovákovi nepodařilo vyhodit podél zadního hrazení. To vedlo ke střeleckému pokusu od modré čáry, který skončil na Košarišťanovi.
     
    24:08
    Následně si k pravému kruhu dokázal sjet Glazačev, který místo zakončení zkoušel akci vyšperkovat, avšak přihrávku se podařilo srazit pozornému Slovákovi.
     
    25:09
    Sidljarov ještě zkoušel nahodit puk do pásma, avšak tam se nacházela pouze přesila protihráčů. Následně se do hry dostal Majdan, který hledal Chovana.
     
    26:48
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Markus Ljungh – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:10
    Hodně nepříjemně to před malým momentem zkoušel obránce Michalčin, jenž zápěstím vypálil přesně do míst, kde se nacházel finský brankář Olkinuora.
     
    28:02
    Admiral se dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům, avšak Košarišťan byl pokaždé připravený. Následně se za červenou čáru dostal forvard Jokel´.
     
    28:37
    Košice vstřelily branku!
    Košice využívají také další přesilovou hru! Tentokráte jsme sledovali střelu od levého kruhu, kterou Olkinuora vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel velice pozorný a hlavně osamocený DAVID SKOKAN, jenž zametl puk do odkryté branky.
    Asistence: Marcel Haščák, Michal Chovan.
    28:37 SKOKAN - 3:1
     
    29:20
    Sám na sebe to zkoušel vzít Kozlovskij, který posléze přeci jenom přihrával o mantinel do volného prostoru, avšak Admiral jel naprosto zbytečně střídat.
     
    30:12
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vasilij Střelcov – 2 min.).
     
    30:51
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Voronin – 2 min., podrážení).
     
    31:33
    Košice sice hrají proti oslabenému soupeři, avšak až po necelých třiceti vteřinách se konečně usadily v pásmu. Zatím je to ale bez střeleckého pokusu.
     
    32:37
    Košice vstřelily branku!
    Další využitá přesilová hra slovenského týmu! Vypadalo to na beznadějné kombinování v útočném pásmu, nicméně poté se k hracímu předmětu dostal MARCEL HAŠČÁK, jenž vypálil mimo dosah finského brankáře ve službách Admiralu.
    Asistence: Martin Belluš.
    32:37 HAŠČÁK - 4:1
     
    33:05
    Po dlouhé kombinaci to z levého kruhu zkoušel Haščák, avšak jeho střela nebyla ničím nebezpečná. Posléze obránce Almquist odpálil puk na druhou stranu.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (David Boldižár – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    34:03
    Admiral podnikl bleskurychlou protiakci, která nakonec přinesla střelecký pokus v podání Bakoše, jehož okamžitá rána směřovala daleko vedle branky.
     
    35:01
    Vladivostok nehraje přesilovou hru vůbec špatně, avšak zatím si nemůže přijít na brankáře Košic. Následovalo vyhození přes všechny čáry.
     
    35:26
    Vyloučení v týmu HC Košice (Václav Čížek – 2 min., krosček).
     
    36:22
    Hodně prostoru měl kolem sebe Lalonde, který pálil hned dvakrát. První pokus vyrazil Košarišťan ramenem, ten druhý směřoval do protihráče.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Denis Vicharev – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Košice (Patrik Koch – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Košice (Tomáš Slovák – 2 min., zdržování hry / úprava výstroje).
     
    39:01
    Ve vlastním obranném pásmu kroužil s pukem Ljungh, který si poté chtěl narazit s Bobrjašovem. Admiral se opět dostal ke kombinaci za brankou soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která přinesla celkem zajímavou podívanou. Herně byl totiž aktivnější Admiral, avšak ten neustále narážel na velmi dobře chytajícího brankáře. Naopak Košice skórovaly ještě dvakrát, čímž své vedení navýšili na dosavadních 4:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak to bylo skutečně hodně rychlé! Admiral totiž vyhrál vhazování, poté jsme sledovali přihrávku středem hrací plochy, načež se k ní dostal MARTIN BAKOŠ, který pohodlně překonal brankáře Košic.
    Asistence: Shawn Lalonde.
    40:08 BAKOŠ - 4:2
     
    41:15
    Následně ve vlastním pásmu dokázal zodpovědným způsobem zasáhnout Koch který vypíchl puk před protihráčem. Zasahovat musel také Olkinuora.
     
    42:02
    První formace Košic velice dobře napadala rozehrávku soupeře, což k ničemu nevedlo. Posléze dostal nabito Almquist, který pořádně protáhl brankáře.
     
    43:10
    Aby toho nebylo málo, tak na řadu přišlo zakázané uvolnění. Nepřesně rozehrával obránce Djakov, kterému se nepodařilo najít rozjetého Mereskina.
     
    44:01
    Dělnov se podél hrazení dostal až za branku soupeře, kde moc dlouho nevydržel. Posléze si Košice přichystaly protiútok, Milý ale nevyzrál na brankáře.
     
    45:03
    Do zakončení se chtěl dostat Mereskin, kterému se nakonec vypálit vůbec nepovedlo. Košice se stále úspěšně brání, přičemž vedou o dva přesné zásahy.
     
    46:10
    Posléze se hrací předmět dostal na střídačku slovenského celku. Chvíli se tak hrát nebude, avšak posléze se bude opět vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:13
    Posléze se za vlastní brankou staral o rozehrávku Repe, jenž nahozením o mantinel oslovil vedle stojícího Čížka, který pro změnu nastartoval akci Košic.
     
    48:20
    Uklidnil se hru snažil obránce Růžička, který nakonec počkal na příchod další formace. Mezitím se na ledovou plochu dostala také nová formace Admiralu.
     
    48:35
    Košice vstřelily branku!
    K vidění byla rychlá protiakce Košic, která končí pátou brankou! Nakonec se finální přihrávka dostala přesně hokejku DAVIDA SKOKANA, kterému se podařilo překonat finského brankáře, jenž se přesouval ke své bližší konstrukci.
    Asistence: Tomáš Slovák.
    48:35 SKOKAN - 5:2
     
    49:05
    Vyloučení v týmu HC Košice (Jurij Repe – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:18
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak to byla velice rychle využitá přesilová hra Admiralu! Ihned po vhazování dostal puk proti hokejce obránce RUSLAN IBATULLIN, který to ihned zkoušel na branku soupeře, přičemž jeho tvrdé zakončení skončilo až v síti.
    Asistence: Alexander Ugolnikov, Alexander Střelcov.
    49:18 IBATULLIN - 5:3
     
    49:37
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Markus Ljungh – 2 min., držení).
     
    50:20
    Do hodně zajímavé pozice se dokázal dostat Haščák, který pálil z levého kruhu. Olkinuora se ke své tyči dostal včas, díky čemuž střelu v poklidu zneškodnil.
     
    51:01
    Košice se opět dostaly do pásma soupeře, avšak tam se k puku dostal pozorný Almquist, který ho vyhozením poslal až na hůl brankáře Košarišťana.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrážení).
     
    54:56
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom je tu využitá další přesilová hra! I tentokráte hráči Admiralu uspěli na vhazování, díky čemuž se do operativní pozice dostal OLEG LOMAKO, který střelou na přední konstrukci překvapil brankáře.
    Asistence: Alexander Ugolnikov.
    54:56 LOMAKO - 5:4
     
    55:10
    Do nebezpečné pozice se před malým momentem dostal Bakoš, který zkoušel ještě přihrávat na teč, avšak brankář Košarišťan stačil zasáhnout.
     
    56:01
    Slovenskému celku se sice puk podařilo vyhodit na druhou stranu, avšak soupeř se dostal rychle zpět. Poté se opět vyznamenal brankář Košarišťan.
     
    57:04
    Almquist si poradil s napadajícím protihráčem, načež jeho celek rozjížděl akci od své branky. Bobrjašov celkem dlouho váhal, nakonec si vybral Mereskina.
     
    58:20
    Následně se ve středu hrací plochy dostal k puku Haščák, který ale nepřesně hledal někoho ze svých spoluhráčů. Nyní sledujeme celkem dost nepřesností.
     
    59:09
    Vypadá to, že Košice jednobrankové vedení udrží až do konce zápasu. Admiral se totiž nemůže dostat do žádného většího náporu, avšak ještě nepředbíhejme.
     
    59:09
    Admiral to zkouší bez brankáře!
     
    59:30
    Košarišťan nyní zachránil svůj celek neskutečným zákrokem!
     
    Konec zápasu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:1
    Jako první se rozjel Bakoš, který to udělal mazácky, puk poslal mezi beton brankáře.
     
    1. séria
    1:1
    Na opačné straně to zkoušel Čížek, který kličkou do forhendu překonal brankáře.
     
    2. séria
    1:1
    Ljungh byl se střelou ke vzdálenější tyči úspěšný, puk skončil vedle.
     
    2. séria
    2:1
    Haščák byl mnohem přesnější, jeho blesková rána skončila až v síti.
     
    3. séria
    2:1
    Na druhé straně zamíchal s pukem Glazačev, který ale vypálil nad branku.
     
    3. séria
    3:1
    Skokanovo najetí a rychlé přesunutí puku na bekhend přineslo zakončení pod břevno.
     
    4. séria
    3:2
    Lomako měl štěstí, avšak přeci jenom procedil puk až do branky.
     
    4. séria
    4:2
    Následně Chovan poslal puk pod břevno, Olkinuora byl tentokráte bez šance.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Košič, které svého soupeře porazily poměrem 5:4. Utkání logicky ještě přineslo samostatné nájezdy, ve kterých byl opět úspěšnější slovenský celek, který bere další bod navíc. (17:35:42)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 14. Haščák (Chovan, Koch), 19. Haščák (Chovan, Majdan), 29. Skokan (Haščák, Chovan), 33. Haščák (Belluš), 49. Skokan (Slovák) – 10. Ugolnikov (Ibatullin), 41. Bakoš (Lalonde), 50. Ibatullin (Ugolnikov, Střelcov), 55. Lomako (Ugolnikov)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Bakoš (VLD)
    1:1   Čížek (KOS)
    2. séria:
    1:1   Ljungh (VLD)
    2:1   Haščák (KOS)
    3. séria:
    2:1   Glazačev (VLD)
    3:1   Skokan (KOS)
    4. séria:
    3:2   Lomako (VLD)
    4:2   Chovan (KOS)


    HC Košice: Košarišťan (Škrovánek) – Koch (A), Slovák, Repe, Čížek (A), Růžička, Michalčin, Boldižár – Haščák, Chovan, Majdan – Bezúch, Skokan (C), Belluš – Suja, Bortňák, Rapáč – Jokel´, Vrábel, Milý
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Veremčuk) – Almquist, Lalonde, Ugolnikov (A), Ibatullin, Djakov, Bobrjašov, Kozlovskij, Ostrovskij – Bakoš, Ljungh, Vicharev – A. Střelcov, V. Střelcov, Lomako – Voronin, Mereskin, Glazačev (C) – Sidljarov, Petrov (A), Dělnov

    Rozhodca: Barek, Úlehla – Bohuněk, Kis

    Diváci: 520