Reading – Chelsea 3:4 (kon.) | Liverpool – Neapol 0:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:3 (0:2)
SSC Neapol
cz Nedeľa 28.07.2019, 18:00 • Murrayfield Stadium (Edinburgh) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 6:15. (19:53:54)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. V přípravném duelu přehrála Neapol Liverpool vysoko 3:0.

    Souboj začal bez většího nasazení z obou stran. Až po úvodní čtvrthodině se Neapol dostala do tlaku. Lorenzo Insigne si naběhl pro nakopnutý balon, poté si obhodil Van Dijka a střelou z hranice vápna překonal Minogleta. Druhý gól inkasovali vítězové posledního ročníku Ligy mistrů po půlhodině hry, kdy neatakovaný Insigne našel Arkadiusze Milika a ten ve skluzu poslal míč za brankáře Liverpoolu. Těsně před koncem se anglický celek radoval ze snížení, ale radost trvala jen několik sekund, Georginio Wijnaldum totiž pálil z ofsajdu.

    Po změně stran se prosadil střídající Amin Younes, který dorazil za Mignoleta vyraženou ránu Insigneho. Následně oba týmy odměnily téměř všechny hráče na trávníku, ale ani to Liverpoolu nepomohlo. V závěru se sice Angličané dostali do tlaku, ale jedinou nebezpečnou střelu Harryho Wilsona zlikvidoval Alex Meret.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Alex Meret musel ještě řešit složitý zákrok. Po kličce více k ose trávníku se opřel do balonu Harry Wilson, ale brankář Neapole předvedl vynikající reflex u své tyče.
     
    90
    Rhian Brewser se dlouho snažil vymotat z obležení několika soupeřů, ale nakonec zvolil pouze přihrávku zpět na Lovrena. Zkušený chorvatský stoper následně nakopl míč k Wilsonovi.
     
    89
    Lallanův oblouček našel na hranici vápna Elliotta, ten se poté zbavil bránícího Ghoulama, ale tvrdou ránu následně umístil jen vysoko nad branku Alexe Mereta.
     
    88
    Střídající útočník chtěl ještě najít svého kolegu v pokutovém území, ale o Tutiho se starala hned dvojice bránících soupeřů. Nakonec získal míč Simon Mignolet.
     
    87
    Liverpool sice drží balon ve středu pole, ale dále se přes zhuštěný prostor dostat nemůže. Naopak do protiútoku spěchal Gianluca Gaetano.
     
    86
    Lewisova souhra s Wilsonem postrádala potřebnou přesnost. Elliott si poté nabíhal na prudkou přihrávku, ale míč mu utekl až k Meretovi.
     
    85
    Souhra Liverpoolu vázne. Lallana si chtěl narazit s Duncanem, ale míč už nedostal zpět přesně do pohybu. Mezitím se už Neapol vrátila do obrany.
     
    84
    Tutina sestřelil u postranní lajny Lewis. Neapol se dostala s balonem až do středu trávníku, odkud bude moci rozehrávat další útočnou akci.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po rohovém kopu mohl navýšit vedení Hysaj, ale jeho pokus skončil nad brankou.
     
    82
    Liverpool přitlačil soupeře. Meret měl co dělat a pokusem Lewise, ale nakonec míč nadvakrát zkrotil. Na druhé straně vybojoval roh pro Neapol Insigne.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Duncan.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Wijnaldum, přichází Elliott.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Milner, přichází Lewis.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Van Dijk, přichází Van den Berg.
     
    78
    Právě Harry Wilson si vzal na starost volný přímý kop z nadějné pozice, ale míč odpálil vysoko nad branku Alexe Mereta.
     
    77
    Ve středu pole ztratil míč Callejón, následně se hnal do protiútoku Harry Wilson, kterého musel jen za cenu faulu zastavit Faouzi Ghoulam.
     
    76
    Liverpool se snaží útočit, ale nemůže se dostat ani do blízkosti pokutového území soupeře. Lallanova pobídka na Brewsera byla mizerná.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Milik, přichází Tutino.
     
    75
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alexander-Arnold, přichází Gomez.
     
    74
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Robertson, přichází Hoever.
     
    73
    Ghoulamova přihrávka podél postranní lajny byla hodně riskantní, ale Insigne se přece jen k míči dostal. Následně vybojoval faul před vápnem.
     
    72
    Nadýchaný balon posílal do vápna Adam Lallana. Wilson byl ale postaven jen zády k brance a nedokázal si míč lépe zpracovat do pohybu.
     
    71
    Rhian Brewser se rozbíhal po přihrávce Fabinha. Mladý útočník však narazil do dobře postaveného Hysaje a o míč velmi rychle přišel.
     
    70
    Luperto s Chirichesem si několikrát vyměnili míč. Následně ale přihrával pouze k Milnerovi Zielinski. Obrana italského celku ale rychle zareagovala.
     
    69
    Alexander-Arnold se na pravé straně k centru neodvážil, poté Liverpool musel přihrávat zpět až k Van Dijkovi. Neapol skvěle zhustila prostor před vápnem.
     
    68
    Milnerova spolupráce s Lallanou byla příliš pomalá. Obrana neapolského celku se snadno dokázala vrátit do svých pozic před pokutovým územím.
     
    66
    Insigne si na pravé straně pomohl přihrávkou na Milika, ten poté ještě hledal Gaetana, ale ani střídající útočník poté nevyzrál na Van Dijka.
     
    65
    Liverpool se stále nemůže dostat do tempa. Střídající Brewser se marně pokoušel přejít přes Chirichese. Neapol naopak přešla snadno na útočnou polovinu.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Oxlade-Chamberlain, přichází Wilson.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Origi, přichází Brewser.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Henderson, přichází Lallana.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Matip, přichází Lovren.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Verdi, přichází Gaetano.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Di Lorenzo, přichází Hysaj.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Maksimovič, přichází Luperto.
     
    60
    I po hodině hry vede Neapol nad Liverpoolem o tři zásahy. Angličané sice zvýšili nasazení, ale až před Mereta se nemohou prosadit.
     
    59
    Hned ve čtyřech pádili hráči italského týmu do protiútoku. Insigne ale tentokrát nedokázal najít lépe postaveného Milika v prostoru před pokutovým územím.
     
    58
    Ve středu pole získal míč Zielinski, poté přihrával do vápna Insigne a jen díky parádnímu zákroku Simona Mignoleta to není o čtyři góly. Belgický gólman pokryl pokus Milika.
     
    57
    Insigne přehrál nadějnou situaci. Přihrávka zpět do druhé vlny již nabíhajícího Verdiho minula o pořádný kus. Balon tak mohl sebrat Matip.
     
    56
    Meret rozehrával na krátko s Maksimovičem, poté se sice italský celek dostal pod tlakem, ale vynikající prací s balonem se přenesl až před branku Mignoleta.
     
    55
    Liverpool se po třetí inkasované brance nadechuje do náporu. Henderson však prudkým pokusem trefil jen soupeře před sebou. Van Dijkův centr poté odhlavičkoval Chiriches.
    53. Amin YOUNES - 0:3
     
    53
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se prosazuje i po změně stran! Insigne měl na levé straně spoustu místa i času, Alexander-Arnold byl od střelce dnešní první branky příliš daleko. Prudkou ránu ještě dokázal Mignolet zlikvidovat, ale na dorážku střídajícího AMINA YOUNESE už reagovat nedokázal.
     
    52
    Snadná práce pro Maksimoviče. Srbský stoper lehce předskočil Origiho a malou domů poslal míč Meretovi. Neapol hraje i po změně stran s velkým přehledem.
     
    51
    Neapol hrála konstruktivně i pod tlakem před vlastním vápnem. Italové bez potíží vykombinovali složitou situaci a dostali se na útočné území.
     
    49
    Na pravé straně se rozběhl za míčem Amin Younes. Střídající fotbalista poté zkoušel ještě centrem najít Milika, ale polského útočníka si obrana Liverpoolu hledala velmi pečlivě.
     
    48
    V rozehrávce zaváhal Callejón a hned bylo před brankou Neapole pořádně horko. Hendersonovu ránu bez razance ale snadno zkrotil v rukavicích Meret.
     
    47
    Liverpool vstoupil do druhé půle s velkým nasazením. Nápor anglického celku ale přerušil faulem Jordan Henderson.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Mertens, přichází Younes.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Manolas, přichází Chiriches.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Rui, přichází Ghoulam.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. V polovině utkání vede Neapol nad Liverpoolem 2:0.

    Souboj začal bez většího nasazení z obou stran. Až po úvodní čtvrthodině se Neapol dostala do tlaku. Lorenzo Insigne si naběhl pro nakopnutý balon, poté si obhodil Van Dijka a střelou z hranice vápna překonal Minogleta. Druhý gól inkasovali vítězové posledního ročníku Ligy mistrů po půlhodině hry, kdy neatakovaný Insigne našel Arkadiusze Milika a ten ve skluzu poslal míč za brankáře Liverpoolu. Těsně před koncem se anglický celek radoval ze snížení, ale radost trvala jen několik sekund, Georginio Wijnaldum totiž pálil z ofsajdu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
    45+1. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    45+1
    Liverpool se už už radoval ze snížení. Po přihrávce Alexandera-Arnolda pálil nekompromisně pod břevno Wijnaldum. V momentě přihrávky byl ale v jednoznačném ofsajdu.
     
    45
    Liverpool se ještě před přestávkou nadechoval k tlaku. Zpoza vápna se pokusil vystřelit Wijnaldum, ale v klíčovou chvíli podklouzl.
     
    44
    Minutu před pauzou se připomněl na trávníku Dries Mertens. Belgický reprezentant hledal Milika, který stál ale až za stoperskou dvojicí Liverpoolu.
     
    43
    Van Dijk měl potíže s rozehrávkou proti napadajícímu Mertensovi. Nizozemský stoper si musel pomoci zpětnou přihrávkou až k Mignoletovi.
     
    42
    Manolas se sice vrací do hry, ale za postranní lajnou se začal rozcvičovat Chiriches. Liverpool mezi tím přešel s míčem na útočnou polovinu trávníku.
     
    41
    Zdravotní trable má také Konstantinos Manolas. Řecký obránce musí být na hrací ploše ošetřován, vypadá to na potíže s levým lýtkem.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Callejónova přihrávka mířila sice na neobsazeného Milika, ale střelec druhého dnešního gólu se nacházel v ofsajdu.
     
    39
    Divock Origi si dělal místo tělem v souboji s Di Lorenzem, ale úspěšnější byl opět italský obránce. Origi se neprobojoval k míči.
     
    38
    Callejón přihrával na pravou stranu k Verdimu, ten ještě ve skluzu stačil před koncovou lajnu odcentrovat, ale lehkým pokusem našel jen připraveného Matipa.
     
    37
    Až od Van Dijka musela vzniknout útočná akce anglického velkoklubu. Wijnaldum ale nehraje podařený zápas, proti Di Lorenzovi si pomohl jen faulem.
     
    36
    Mário Rui přihrával podél postranní lajny k Insignemu, ten se rozhodl centrovat, ale míč přistál pouze na brance. Mignolet bude rozehrávat z vlastního vápna.
     
    35
    A další odpískaný faul Oxlade-Chamberlaina. Útočník Liverpoolu byl příliš pozdě v souboji s Di Lorenzem a musel si pomoci nedovoleným zatažením za dres.
     
    34
    Neapol i po druhé vstřelené brance kontroluje balon. Maksimovič se sice dostal do problémů, ale vysvobodil ho útočným faulem Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    33
    Hlavní rozhodčí pustil sporný zákrok na Zielinského, Liverpool ale zisk míče nedokázal využít. Fabinho nepřihrával přesně do běhu Origimu.
    31. Arkadiusz MILIK - 0:2
     
    31
    Neapol právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly! Liverpoolská obrana si vůbec nevšímala na levém kraji Insigneho. Autor první branky poté po trávníku odcentroval do vápna a zcela volný ARKADIUSZ MILIK píchl balon za Mignoletova záda.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Neapol nad Liverpoolem o jednu branku, o tu se postaral po individuální akci Lorenzo Insigne.
     
    29
    Virgil Van Dijk si musel pomoci v souboji s Mertensem pouze faulem. Neapol dlouho neotálela s rozehrávkou, ale Verdimu utekl míč za postranní čáru.
     
    28
    Také vítěz posledního ročníku Ligy mistrů se dostal k rohovému kopu. Po centru Alexandera-Arnolda se však k míči dostal pouze Manolas.
     
    27
    Alexander-Arnold se na pravé straně k centru neprosadil. Následně zůstal na trávníku Callejón, který odnesl souboj s Hendersonem.
     
    26
    Italský vicemistr rozehrával rohový kop. Ten ale skončil jen na kopačce Matipa, který stál u první tyče. Akce Neapole ještě pokračovala, ale jen do chvíle, než byl pískán další ofsajd.
     
    25
    Už už to vypadalo na rychlý protiútok Liverpoolu. Milner posouval míč k Hendersonovi, který ale nedokázal v rychlém pohybu zpracovat.
     
    24
    Neapol se snaží přidat druhou branku. Insigne byl opět u míče, ale tentokrát po narážečce s Mertensem skončil v ofsajdovém postavení.
     
    23
    Ošetření potřeboval po střetu s Mertensem Origi. Útočník Liverpoolu se ale rychle zvedl z trávníku a zápas může bez větší pauzy pokračovat.
     
    22
    Liverpool se snaží o rychlou odpověď. Van Dijk ale musel hasit nebezpečnou ztrátu Milnera čistým skluzem proti Verdimu.
     
    20
    Za obranu si zabíhal také Divock Origi. Při přihrávce Hendersona byl ale ve více než metrovém ofsajdu a míč musel velmi rychle odevzdat.
    19. Lorenzo INSIGNE - 0:1
     
    19
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se dostává do vedení! Za nakopnutým balonem se na levé straně rozběhl LORENZO INSIGNE. Osmadvacetiletý fotbalisté poté nedal šanci Van Dijkovi k obrannému zákroku, navedl si míč více k ose trávníku a poté zakončil k pravé tyči.
     
    18
    Alex Meret musel na zem. Milnerova přihrávka do pokutového území měla najít Origiho, ale Meret skvěle vyběhl proti balonu a sebral ho do rukavic.
     
    17
    Dries Mertens naprosto zazdil situaci třech proti třem. Zkušený Belgičan posílal příliš pozdě přihrávku na Insigneho, který už byl v ofsajdu.
     
    16
    Liverpool se opět v několika hráčích vytáhl napadat až k vápnu soupeře, ale Wijnaldum se proti Di Lorenzovi neprosadil a navíc také fauloval.
     
    15
    Ani od rohového praporku se ale Neapol neprosadila. Před brankářem Liverpoolu se dostal jako první k balonu Andrew Robertson.
     
    14
    Z volného přímého kopu pálil Lorenzo Insigne a pořádně vylekal Mignoleta, který byl u své tyče na poslední chvíli. Neapol bude pokračovat rohový kopem.
     
    13
    Simone Verdi nebezpečně pálil z hranice pokutového území. Jeho lehký pokus ale skončil jen v rukavicích Simona Mignoleta. Následně fauloval na třiceti metrech Fabinho.
     
    12
    Opatrný úvod z obou stran pokračuje. Maksimovič se ujal rozehrávky, ale na pravé straně byl okamžitě napadán Piotr Zielinski. Neapol se ale ještě udržela u balonu.
     
    11
    Georginio Wijnaldum spěchal za míčem na pravé straně. Proti Ruiovi se ale osmadvacetiletý útočník neprosadil, Neapol se ale pouze uchýlila k dalšímu odkopu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Liverpool se nyní usadil na útočné polovině trávníku, ale až do pokutového území se přes Maksimoviče s Manolasem nedostal.
     
    9
    Callejón zkoušel prostrčit míč mezi obránci na Milika, ale polský útočník s takovou variantou nepočítal. K balonu se tak téměř zadarmo dostal Joël Matip.
     
    8
    Manolas výborně vystoupil proti Milnerovi a sebral mu balon. Neapol poté uklidnila hru postupnou kombinací u středového kruhu. Ani jeden z týmů se v úvodu nikam nežene.
     
    7
    Také Simon Mignolet si poprvé sáhl na balon. Pokus Lorenza Insigneho ale postrádal potřebnou razanci, aby potrápil brankáře Liverpoolu.
     
    6
    Mário Rui přihrával podél postranní lajny pouze k Fabinhovi, následně centroval z levé strany Robertson a Origi tečoval míč těsně vedle Meretovy branky.
     
    5
    Zápas se zatím odehrává v komorní atmosféře. Fabinho si několikrát vyměnil míč s Hendersonem, ten poté posouval míč jen ke stoperům.
     
    4
    Di Lorenzo byl pod tlakem napadajícího Milnera, následně se ujal balonu Oxlade-Chamberlaine, který hledal před vápnem Origiho. Belgický útočník byl ale hlídán dvojicí soupeřů.
     
    3
    Útočným faulem se provinil Origi. Neapol se poprvé dostala k balonu, ale přes vysunuté napadání liverpoolského celku se nemůže dostat kombinací po trávníku.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté Liverpoolu. Wijnaldum si na levé straně říkal o přihrávku, ale Henderson ze středu pole raději kombinoval s Fabinhem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Milner – Wijnaldum, Origi, Oxlade-Chamberlain
    Náhradníci: Lonergan – Lovren, Gomez, Lallana, Brewster, Lewis, Hoever, Duncan, Wilson, Elliott, van den Berg

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Maksimovič, Manolas, Rui – Callejón, Zielinski – Verdi, Mertens, Insigne – Milik
    Náhradníci: Idasiak, Karnezis – Chiriches, Younes, Tutino, Gaetano, Luperto, Hysaj, Ghoulam.
     
    SSC Neapol

    Neapolští fotbalisté sice v Serii A marně naháněli suverénní Juventus, ale před dalšími pronásledovateli měli pohodlný desetibodový náskok a skončili tak v nejvyšší italské soutěži na stříbrné příčce.

    V přípravě má Neapol za sebou pouze tři zápasy s italskými týmy z nižších soutěží. Nejprve senzačně Neapol prohrála 1:2 s Beneventem. Následně ale přejela 5:0 Feralpisalo, když se dvěma góly předvedl Simone Verdi. Ani po utkání s Cremonese nemohla být Neapol spokojena, o branky si sice postaral Insigne, Verdi a Younes, ale druhý celek poslední sezony Serie A stejný počet inkasoval.

    Nadobro může Neapol počítat s brankářem Davidem Ospinou, který přišel z londýnského Arsenalu. Další posilou je poté Giovanni Di Lorenzo, který oblékal dres Empoli. Naopak za Neapol už nenastoupí Diawara, Gnhore, Albiol nebo Vinicius.
     
    Liverpool FC

    Kloppova parta vystoupala v loňské sezoně až na samotný vrchol. Ve finále Ligy mistrů překonal Liverpool vyčkávací taktikou rivala z Premier League Tottenham 2:0, když se prosadili Salah s Origim. V nejvyšší anglické soutěži poté Liverpool skončil pouze o bod za mistrovským Manchesterem City.

    Do přípravy sice Liverpool vletěl vítězstvím 6:0 nad Tranmere, následně zdolal 3:1 i Bradford City. Poté ale v dalších třech zápasech nevyhrál. Proti Dortmundu i Seville vítěz Ligy mistrů padl o jeden gól, následně se Sportingem jenom remizoval 2:2.

    Liverpool udržel i do následující sezony všechny své hvězdy. Do Southamptonu odešel Danny Ings, jedinou posilou je poté sedmnáctiletý stoper Sepp van den Berg, který přichází z nizozemského Zwolle.
     
    Krásný nedělní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nová sezona v nejprestižnějších evropských soutěžích již klepe na dveře. Týmy jsou v plné přípravě a v přátelském duelu změří síly Liverpool s Neapolí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Schück

    Góly: 19. Insigne, 31. Milik, 53. Younes


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 6:15.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (75. Gomez), Matip (63. Lovren) Van Dijk (79. Van der Berg), Robertson (74. Hoever) – Fabinho (80. Duncan), Henderson (63. Lallana), Milner (79. Lewis) – Wijnaldum (80. Elliott), Origi (63. Brewser), Oxlade-Chamberlain (63. Wilson)
    Náhradníci: Lonergan – Lovren, Gomez, Lallana, Brewster, Lewis, Hoever, Duncan, Wilson, Elliott, van den Berg

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (61. Hysaj), Maksimovič (61. Luperto), Manolas (46. Chiriches), Rui (46. Ghoulam) – Callejón, Zielinski – Verdi (61. Gaetano), Mertens (46. Younes), Insigne – Milik (75. Tutino)
    Náhradníci: Idasiak, Karnezis – Chiriches, Younes, Tutino, Gaetano, Luperto, Hysaj, Ghoulam