Reading – Chelsea 3:4 (kon.) | Liverpool – Neapol 0:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:3 (0:2)
SSC Neapol
cz Nedeľa 28.07.2019, 18:00 • Murrayfield Stadium (Edinburgh) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 6:15. (19:53:54)
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. V přípravném duelu přehrála Neapol Liverpool vysoko 3:0.

    Souboj začal bez většího nasazení z obou stran. Až po úvodní čtvrthodině se Neapol dostala do tlaku. Lorenzo Insigne si naběhl pro nakopnutý balon, poté si obhodil Van Dijka a střelou z hranice vápna překonal Minogleta. Druhý gól inkasovali vítězové posledního ročníku Ligy mistrů po půlhodině hry, kdy neatakovaný Insigne našel Arkadiusze Milika a ten ve skluzu poslal míč za brankáře Liverpoolu. Těsně před koncem se anglický celek radoval ze snížení, ale radost trvala jen několik sekund, Georginio Wijnaldum totiž pálil z ofsajdu.

    Po změně stran se prosadil střídající Amin Younes, který dorazil za Mignoleta vyraženou ránu Insigneho. Následně oba týmy odměnily téměř všechny hráče na trávníku, ale ani to Liverpoolu nepomohlo. V závěru se sice Angličané dostali do tlaku, ale jedinou nebezpečnou střelu Harryho Wilsona zlikvidoval Alex Meret.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Alex Meret musel ještě řešit složitý zákrok. Po kličce více k ose trávníku se opřel do balonu Harry Wilson, ale brankář Neapole předvedl vynikající reflex u své tyče.
     
    90
    Rhian Brewser se dlouho snažil vymotat z obležení několika soupeřů, ale nakonec zvolil pouze přihrávku zpět na Lovrena. Zkušený chorvatský stoper následně nakopl míč k Wilsonovi.
     
    89
    Lallanův oblouček našel na hranici vápna Elliotta, ten se poté zbavil bránícího Ghoulama, ale tvrdou ránu následně umístil jen vysoko nad branku Alexe Mereta.
     
    88
    Střídající útočník chtěl ještě najít svého kolegu v pokutovém území, ale o Tutiho se starala hned dvojice bránících soupeřů. Nakonec získal míč Simon Mignolet.
     
    87
    Liverpool sice drží balon ve středu pole, ale dále se přes zhuštěný prostor dostat nemůže. Naopak do protiútoku spěchal Gianluca Gaetano.
     
    86
    Lewisova souhra s Wilsonem postrádala potřebnou přesnost. Elliott si poté nabíhal na prudkou přihrávku, ale míč mu utekl až k Meretovi.
     
    85
    Souhra Liverpoolu vázne. Lallana si chtěl narazit s Duncanem, ale míč už nedostal zpět přesně do pohybu. Mezitím se už Neapol vrátila do obrany.
     
    84
    Tutina sestřelil u postranní lajny Lewis. Neapol se dostala s balonem až do středu trávníku, odkud bude moci rozehrávat další útočnou akci.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po rohovém kopu mohl navýšit vedení Hysaj, ale jeho pokus skončil nad brankou.
     
    82
    Liverpool přitlačil soupeře. Meret měl co dělat a pokusem Lewise, ale nakonec míč nadvakrát zkrotil. Na druhé straně vybojoval roh pro Neapol Insigne.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Duncan.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Wijnaldum, přichází Elliott.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Milner, přichází Lewis.
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Van Dijk, přichází Van den Berg.

    Vít Schück

    Góly: 19. Insigne, 31. Milik, 53. Younes


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 6:15.
    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (75. Gomez), Matip (63. Lovren) Van Dijk (79. Van der Berg), Robertson (74. Hoever) – Fabinho (80. Duncan), Henderson (63. Lallana), Milner (79. Lewis) – Wijnaldum (80. Elliott), Origi (63. Brewser), Oxlade-Chamberlain (63. Wilson)
    Náhradníci: Lonergan – Lovren, Gomez, Lallana, Brewster, Lewis, Hoever, Duncan, Wilson, Elliott, van den Berg

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (61. Hysaj), Maksimovič (61. Luperto), Manolas (46. Chiriches), Rui (46. Ghoulam) – Callejón, Zielinski – Verdi (61. Gaetano), Mertens (46. Younes), Insigne – Milik (75. Tutino)
    Náhradníci: Idasiak, Karnezis – Chiriches, Younes, Tutino, Gaetano, Luperto, Hysaj, Ghoulam