Arsenal – Lyon 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (1:0)
Olympique Lyon
cz Nedeľa 28.07.2019, 16:15 • Emirates Stadium (London) • Emirates Cup
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Krásný den všem fanouškům nejlepšího evropského fotbalu! Arsenal v rámci Emirates Cupu vyzve francouzský Lyon. Duel o letní pohár startuje v 16:15.
     
    OLYMPIQUE LYON

    Francouzský velkoklub je zatím v přípravě neúspěšný a prohrál dva duely v řadě. Nejdříve padl se švýcarském Servette 1:2, naposledy Lyon padl v přestřelce s italským Janovem 3:4.

    Olympique navíc zatím sčítá spíše ztráty, než-li zisky. Největším oslabením je odchod Nabila Fékira, jenž si plácl s Betisem. Tanguy Ndombélé pak odešel do Tottenhamu za šedesát miliónů. Nejvýraznějšími posily se stali obránce Joachim Andersen či záložník Thiago Mendes.
     
    ARSENAL FC

    Londýnský Arsenal má zatím dosti úspěšnou přípravu, která může fanoušky Gunners lehce nažhavit před startem Premier League. Arsenal dokázal porazit Bayern Mnichov (2:1) či Fiorentinu (3:0). Naposledy bojoval s Realem Madrid a prohrál až na penalty.

    Londýnští byli celkem kritizováni za aktivitu na přestupovém trhu. Aaron Ramsey odešel zadarmo do Juventusu, David Ospina se rozhodl pro Neapol. Na hostování Gunners sice získali Daniho Ceballose z Realu Madrid, ale to je zatím jediné výraznější jméno. Blízko je ovšem přestup Nicolase Pépého z Lille.
     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers, Papastathopulos, Monreal – Guendouzi, Xhaka – Mchitarjan, Willock, Aubameyang – Lacazette.
    Náhradníci: Martínez – Jenkinson, Martinelli, Nelson, Nketiah, Burton, Mustafi, Medley, John-Jules, Ceballos

    Olympique Lyon: Lopes – Dubois, Yanga-Mbiwa, Denayer, Marçal – Lucas, Mendes, Diop – Traoré, Depay, Terrier.
    Náhradníci: Tătărușanu – Ndiaye, Tousart, Rafael, Dembélé, Fofana, Racioppi, Aouar, Kitala, Tete, Augarreau, Gouiri, Andersen.
     
    Krásné odpoledne všem fanouškům kvalitního mezinárodního fotbalu! Oba celky jsou na travnaté ploše a duel o Emirates Cup brzy začne!
     
    Před startem utkání se bude držet minuta ticha za legendu Arsenalu, která v letošním roce zahynula. Jde o José Antonia Reyese...
     
    Místo minuty ticha se ovšem minutu v postoji tleskalo. Reyes byl u posledního titulu Arsenalu z roku 2004.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Lyonu, kteří si rozehráli v obraně a chtěli jít do útoku. Hráči Arsenalu ovšem míč zachytili, ale do prvního zakončení se neprodrali.
     
    2
    Až nyní se Gunnes dostávali do první nebezpečné. Po centru z pravé strany přišel střelecký pokus, který byl ale zablokován. Následně šel Lyonu dopředu, ale snažení bylo ukončeno faulem domácích.
     
    3
    Domácí mužstvo do utkání naskočilo dosti aktivně a pokouší se vymyslet první gólovou situaci. Lyonští zatím čekají, s aktivitou nicméně nejspíše počítali.
     
    4
    První standardku pak vybojovali Francouzi. Depay rozehrával rohový kop, který ale zakončen nebyl. Lyon se vzápětí ovšem dostal ke střele, ale míč skončil pouze nad brankou.
     
    5
    Domácí se nyní dostali pod menší tlak, ale parádně jej vyřešili a podél levé lajny mohli pokračovat směrem do útoku. Zakončit se jim sice nepovedlo, ale aktivita trvá i nadále.
     
    6
    Domácí se nyní dostali po aktivní kombinaci až do zakončení. Na konci byl bývalý hráč Lyonu, Alexandre Lacazette. Jeho rána z prostoru před vápnem šla po zemi, ale přesná nebyla.
     
    8
    Olympique klidní hru kombinací na vlastní polovině. Obránci si přihrávají, ale zatím to směrem do útoku tak aktivní není. Uvidíme, co z toho bude v následujících chvilkách.
     
    9
    Londýnský velkoklub si kombinační hrou na vlastní polovině někdy dosti koledují, ale zatím to zvládají celkem slušně. Běhavý soupeř ale někdy může překvapit.
     
    10
    Na levé straně se dostal za obranu obránce Nacho Monreal, jenž poslal na zadní tyčku velice dobrý centr. Jako jediný tam ovšem byl bránící hráč v modrém dresu, který míč poslal na roh.
     
    11
    První roh sice nevyšel podle představ a míč se dostal až na polovinu hřiště, ale Arsenal se k míči dostal podruhé a vybojoval další standardní situaci ze stejné pozice.
     
    12
    Emirates Stadium si nyní žádal penaltu poté, co Nacho Monreal vběhl do vápna. Rozhodčí ale zůstal klidný a desítku nepísknul, pokračuje se tak odkopem od branky.
     
    13
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Reiss Nelson.
     
    14
    Reiss Nelson hned připravil první větší šanci utkání! Na hranici šestnáctky přihrával k levé tyči na Willocka, který zakončoval. Hostující jednička si ale připsala první úspěšný zákrok!
     
    15
    Na druhé straně šel do protiakce Lyon, ale zakončení ze střední vzdálenosti by se dalo přirovnat k hokejovému nahození. Leno drží míč v rukavicích a rozehrává.
     
    16
    Mladý Reiss Nelson, který poslední sezónu strávil v německé Bundeslize, neskutečně oživil hru domácího celku. Nyní se utrhl na pravém křídle a vybojoval po zblokovaném centru rohový kop.
     
    17
    Hosté si nyní přihrávali na vlastní polovině, což jim ale moc nevyšlo. Anthony Lopes centroval na pravou stranu, ale spoluhráč na jeho přetažený výkop nedosáhl.
     
    18
    Na pravé straně si udělal místo Nelson, který si naběhl do šestnáctky a malým vápnem poslal skákavý míč. K jeho smůle se ale v tomto prostoru nikdo nenacházel...
     
    20
    Arsenal se nyní dostal do hodně rychlého protiútoku, který byl ale lehce před vápnem zbržděn. Akce nicméně pokračovala a z hranice vápna opět zakončoval Willock. Jeho rána po zemi ale šla jen do rukavic Lopese.
     
    21
    Tak to byla pořádná šance domácího celku! Maitland-Niles našel parádním centrem do vápna volného Willocka, který z penalty zakončoval z voleje. Anthony Lopes ale jeho rána parádně vyrazil!
     
    23
    Zatím vidíme hrát jen domácí Arsenal, který Lyon vlastně pustil pouze a jen k jednomu rohovému kopu. První branka nejspíše visí ve vzduchu a brzy by se Gunners mohli dočkat.
     
    25
    Domácí mužstvo pokračuje a Lopes musel opět zasahovat. Z levé strany pokoušel své štěstí Nelson, ale jeho pokus po zemi skončil jen v rukavicích brankáře.
     
    27
    Konečně se do útočné akce dostali také hosté. Vše vedl Depay, jenž naběhl s míčem před vápno. Nakonec to Lyon lehce překombinoval, ale vybojoval alespoň roh.
     
    29
    Po menší odmlce hraje opět domácí celek. Ten kombinuje před šestnáctkou soupeře, ale do jednobrankového vedení se stále Gunners nemohou dostat.
     
    30
    Riess Nelson opět rozjel útočnou akci. Před vápnem přihrával nalevo Monrealovi, jenž po zemi přihrával do vápna. Zde ale míč odkopl bránící hráč Lyonu.
     
    31
    Aubameyang se ve vápně pokoušel něco vymyslet, ale nakonec mu byl míč odebrán. Ten se hned odrazil před vápno, kde střílel z první Mchitarjan. Jeho bomba levačkou ale šla jen do středu branky.
     
    33
    Cheikh Diop poté vybojoval míč na pravé straně a chystal se centrovat do šestnáctky. Jeho pokus byl ale zablokován a Yanga-Mbiwa následně fauloval.
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Konečně se dočkáváme první branky, která je opravdu zasloužená! Autorem je PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG! Henrich Mchitarjan jej našel ve vápně centrem z pravé strany. Od gabonského střelce se pak míč spíše do branky odrazil.
    36. AUBAMEYANG - 1:0
     
    38
    Následně se Lyon dostal do útoku a pokoušel se o srovnání. Na hranici šestnáctky zakončoval v nadějné pozici Jean Lucas, ale ten trefil jen hlavu bránícího hráče. Bude to roh.
     
    40
    Lyonu roh nevyšel, ale aktivita pokračovala. Depay následně dostal přihrávku před vápno, ale z první zakončoval pouze vysoko nad brankou Lena.
     
    41
    Po brance je Arsenalu ovšem lehce zatažený a hraje spíše Lyon. Uvidíme ovšem, jak tomu bude v následujících chvilkách.
     
    42
    Arsenal se nakonec do útoku dostal a byla z toho celkem nebezpečná akce. Po centru z pravé strany přišlo zakončení, ale míč se do branky nakonec nedostal. Je z toho roh.
     
    44
    Gunners pokračovali ve hře na útočné polovině. Z levé strany přišel lob do vápna, kde ovšem nikdo v červeném nebyl. Míče se tak zmocnili bránící hráči Lyonu.
     
    45
    Hodně nebezpečná akce Lyonu těsně před odpískáním prvního poločasu. Francouzské mužstvo se dostalo do vápna, ale střela u pravé tyčky šla nakonec je vedle té vzdálenější.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Arsenalem a Lyonem. Zatím sledujeme aktivní hru domácího mužstvo, které toho Lyonu moc nedovolilo. Jediným střelcem je Aubameyang, jenž poslal svůj celek do vedení až v závěru poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Cheikh Diop, přichází Lucas Tousart.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Anthony Lopes, přichází Anthony Racioppi.
     
    46
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mattéo Guendouzi, přichází Edward Nketiah.
     
    47
    Druhý poločas začal v poklidném tempu a oba celky si přihrávají na vlastních polovinách. Uvidíme, kdo se jako první dostane do nějaké útočné akce.
     
    48
    Nakonec se do střelecké pozice dostali hosté, ale střela jednoho z hráčů po přihrávce Depaye šla jen vysoko nad branku. Odkopává se od branky Lena.
     
    50
    Gunners nyní byli nějakou dobu aktivní na útočné polovině, ale do žádné střelecké pozice se nedostali. Naopak na druhé straně nadějně zakončoval Depay, ale jeho rána k tyči se do branky nedostala. Leno skvěle vyrazil!
     
    51
    Lyonu se z rohového kopu nic vytěžit nepovedlo, a tak pokračuje aktivní kombinační hrou na útočné polovině. Arsenal se nyní pouze brání.
     
    53
    Domácímu celku se povedlo vybojovat míč na útočné polovině, ale pokračující aktivita již nic nepřinesla. Lyon se dostal k míči a jde s ním do útoku.
     
    54
    Nakonec vše zakončil svou střelou z hranice vápna Aouar. Jeho pokus na první tyčku ale skvěle vyrazil Leno v brance, ten jej nyní v dobrém zápřahu!
     
    55
    Arsenalu se nyní v obranné činnosti vůbec nedaří a Lyon se čím dál tím více dostává do zakončení. Nyní to sice moc nevyšlo, ale vzkazy to jsou naprosto jasné.
     
    56
    Střídající Nketiah si nyní naskočil na centr z pravé strany, ale hlavou jej neumístil ideálně. O zem se balon dostal nad branku a skončil tak v autu.
     
    58
    Následně domácí celek prošel po levé straně a jeden z hráčů přihrával skrz šestnáctku. Nikdo v červeném se ale k míči nedostal a stadionem to jen zahučelo.
     
    60
    Famózně to nyní udělal Reiss Nelson, po jehož akci je docela škoda, že z toho nebyla branka. Anglický mladík se dostal aktivně až na hranici vápna, ale jeho střela k pravé tyčce přesná nebyla o pár milimetrů!
     
    61
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Yanga-Mbiwa, přichází Andersen.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Marçal, přichází Rafael.
     
    62
    Až před branku se nyní nacpal Joseph Willock. Ten šel do šestnáctky a u levé tyčky dloubákem zakončoval. Racioppi mu ovšem zmenšil střelecký úhel a ránu pokryl!
     
    63
    Aktivita Lyonu je naopak bůhvíkde a hraje opět Arsenal. O střelu ze střední vzdálenosti se nyní pokusil Xhaka, ale jeho zakončení se do branky nedostalo.
     
    65
    Teď se hostům na kopačky nalepilo trochu smůly. Jeden z hráčů už šel do vápna, ale po nešťastném odrazu se nakonec míč dostal do autu a pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    67
    Lyon právě vstřelil branku!
    Následně máme srovnáno, krásná akce od francouzského mančaftu! Memphis Depay na levé straně odcentroval, aby ve vápně našel parádně postaveného MOUSSU DEMBÉLÉHO. Jeho přesná hlavička k pravé tyčce znamená srovnání stavu.
    67. DEMBÉLÉ - 1:1
     
    69
    Domácí celek se dostal do útoku, ale tam o míč přišel. Lyon se dostal do vápna a u levé tyčky už přicházelo zakončení. Maitland-Niles ale míč nakonec odkopl na poslední chvíli.
     
    70
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mchitarjan, přichází Ceballos.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Willock, přichází Martinelli.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Chambers, přichází Mustafi.
     
    71
    Na zemi se nyní objevil Maitland-Niles, který si z nohy dokonce musel sundat kopačku. Vypadá to na nějaký menší problém, s lékařem opustil hrací plochu.
     
    73
    Reiss Nelson začaroval na pravé straně a dostal se tak přes bránící hráče. Nakonec odcentroval po zemi, ale jeho přihrávku nikdo v červeném nakonec nezakončil.
     
    74
    Akce Arsenalu ovšem pokračovala a naposledy spoluhráč Pavla Kadeřábka zakončoval z voleje. Jeho rána byla ale zablokována obranou.
     
    75
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak tohle opravdu naštve! Arsenal se dočkal branky, ale ta rozhodčím nebyla uznána. Do protiakce se tak dostal Lyon a střídající MOUSSA DEMBÉLÉ vstřelil již svou druhou branku v tomto duelu!
    75. DEMBÉLÉ - 1:2
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Traoré, přichází Fofana.
     
    76
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nelson, přichází John-Jules.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Maitland-Niles, přichází Jenkinson.
     
    78
    Arsenal se pokouší hrát a co nejdříve vstřelit opět vyrovnávací branku. Lyonu se ale po obratu celkem daří, všeobecně jsou ve druhém poločasu lepším celkem oproti první části.
     
    80
    Dani Ceballos nyní menším teartálním pádem, který od španělským fotbalistů známe, vybojoval standardní situaci z velice luxusní pozice. Arsenal na hranici šestnáctky zahrává přímý kop.
     
    81
    Celou situaci na sebe vzal Pierre-Emerick Aubameyang. Jeho technický pokus šel na první tyčku, ale míč se do branky nakonec nedostal.
     
    83
    Hrálo se nyní u branky Lyonu, kde lehce zachyboval mladý švýcarský brankář. Gól z toho nicméně nebyl a pokračuje se hrou hostujícího mužstva.
     
    84
    Právě Olympique se pak dostal do rychlé akce. Byl to Memphis Depay, jenž pelášil sám na branku Arsenalu. Písknut mu byl ovšem ofsajd, a tak je akce ukončena.
     
    85
    Další nebezpečné snažení Arsenalu bylo ukončeno po střele z vápna. Rána jednoho z hráčů ale šla jen do středu branky, navíc sudí viděli další ofsajdové postavení.
     
    86
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Monreal, přichází Medley.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aubameyang, přichází Burton.
     
    87
    Pomalu a jistě se dnešní duel blíží ke svému konci. Aktuálně je o něco blíže k zisku trofeje Lyon, ale Arsenal se to v posledních minutách pokouší výrazně změnit.
     
    88
    Takhle Martinelli v dospělém fotbale nejspíše neuspěje. Brazilský mladík se dostal po pravé straně do útoku, ale mezi dvěma hráči neuvěřitelně teatrálně upadl. Sudí dneska tyto zákroky posuzuje velice správně.
     
    89
    Mustafi nyní na hranici zranění zastavoval akci Lyonu v šestnáctce. Německý obránce obětavě padl pod nohy hráče, který již mohl zakončovat. Bude z toho roh.
     
    90
    Gunners to nyní před vápnem zbytečně přehráli a o míč nakonec přišli. Bylo tam několik místeček pro zakončení, ale ani jedno nepřišlo. Pokračuje se hrou Lyonu.
     
    90+1
    Obránce Andersen nyní tělem skvěle zastavil Nketiaha a nechal míč doklouzat za brankovou čáru. Anthony Racioppi bude odkopávat od své branky a utkání brzy skončí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Lyon otočil utkání s Arsenalem díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase a získává Emirates Cup! Na obratu se podílel Moussa Dembélé, který vstřelil obě branky svého celku. Za Gunners se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang.

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:11. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9.
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u evropského fotbalu na počtěnou! (18:12:54)

    David Panuška

    Góly: 36. Aubameyang – 67. Dembélé, 75. Dembélé


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 12:11. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:9.
    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles (76. Jenkinson), Chambers (70. Mustafi), Papastathopulos, Monreal (86. Medley) – Guendouzi (46. Nketiah), Xhaka – Mchitarjan (70. Ceballos), Willock (70. Martinelli), Aubameyang (86. Burton) – Lacazette (13-76. Nelson (76. John-Jules))
    Náhradníci: Martínez – Jenkinson, Martinelli, Nelson, Nketiah, Burton, Mustafi, Medley, John-Jules, Ceballos

    Olympique Lyon: Lopes (46. Racioppi) – Dubois, Yanga-Mbiwa (61. Andersen), Denayer, Marçal (61. Rafael) – Lucas (46. Aouar), Mendes, Diop (46. Tousart) – Traoré, Depay, Gouiri (46. Dembélé).
    Náhradníci: Tătărușanu, Racioppi – Ndiaye, Tousart, Rafael, Dembélé, Fofana, Aouar, Kitala, Tete, Augarreau, Andersen