Mattersburg – Hartberg 2:1 (kon.) | Sturm Graz – St. Pölten 3:0 (kon.) | Linz – Rheindorf Altach 2:0 (kon.)
koniec
SK Sturm Graz
3:0 (2:0)
SKN St. Pölten
cz Nedeľa 28.07.2019, 17:00 • UPC-Arena, Graz • Rakúska Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:50:49)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:18.
     
    Je konec! Sturm Graz zvládl první ligové klání letošního ročníku a poráží St. Polten 3:0. Sturm Graz vlétl do utkání opravdu skvěle a už ve druhé minutě se trefil Jantscher. Hosté poté byli aktivnější, ale jejich snahu zastavil červená karta pro Gartlera. Graz se ale dlouho nemohl dostat do vyložených šancí. V závěru poločasu však přidal druhou branku Juan Domínguez. Po změně stran se už hrálo v menším tempu. Přesto se domácí dočkali ještě jedné branky, kterou vsítil Jantscher.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Graz ještě jednou zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jakob Jantscher však zvolil rozehrávku do postupné kombinace.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Hosté se usadili na polovině Grazu a kombinují s míčem na kopačkách. Fanoušci stojí a odměňují hráče v bílém za parádní výkon.
     
    89
    Graz zahrával ještě jeden rohový kop. Prudký centr směřoval do prostoru u přední tyčky, ale tam nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    88
    Dominik Hofbauer poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho pobídka byla příliš vysoká a spoluhráč na balón nedosáhl.
     
    87
    George Davies si skvěle obhodil domácího Avlonitise, ale následně si ukopl míč daleko od sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    86
    Luan si dal pozor na další nebezpečný centr z pravé strany a hrudí poslal míč do rukavic vlastního brankáře.
     
    85
    Daniel Luxbacher si na polovině hrací plochy v souboji u pomezní čáry pomohl nedovoleným zákrokem a daroval Grazu možnost k rozehrávce.
     
    84
    Christoph Leitgeb se hnal za povedeným centrem z pravé strany, ale obránce Luan na poslední chvíli špičkou kopačky odkopl míč do zámezí.
     
    83
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Husein Balič, přichází Lorenz Grabovac.
     
    82
    Juan Domínguez odcentroval z levé strany do pokutového území, nicméně brankář Riegler si došel pro míč.
     
    81
    Tassos Avlonitis nakopl míč na levou stranu hrací plochy, nicméně nikdo v bílém dresu na jeho nákop nedosáhl. Duel se už opravdu jen dohrává.
     
    80
    Husein Balič uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. K odraženému míči se však dostal Tassos Avlonitis.
     
    79
    Luan zastavil nepřesnou přihrávku domácího celku. Fotbalisté St. Poltenu už nemají dostatek sil na nějaký ofenzivní tlak.
     
    78
    Hráči St. Poltenu už znovu kombinují na vlastní polovině a nikomu nepůjčují míč. Naopak fotbalisté Grazu vyčkávají, co vymyslí soupeř.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Otar Kitejšvili, přichází Christoph Leitgeb.
     
    76
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Philipp Huspek, přichází Michael John Lema.
     
    75
    Pink se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočného snažení. Čerstvý fotbalista však sprintoval za pobídkou, kterou nemohl dostihnout.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Thorsten Röcher, přichází Markus Pink.
     
    73
    Luca Meisl neustál souboj s Avolonitisem. Krajní obránce Grazu se poté vydal do útoku, ale při průniku do velkého vápna si počínal nedovoleně.
     
    72
    Domácí se usadili na pravé straně hrací plochy, nicméně nikdo v bílém dresu si netroufl na odcentrování. Obrana St. Poltenu další situaci ustála.
     
    71
    Tassos Avlonitis si v hlavičkovém souboji pomohl loktem a vyfasoval žlutou kartu.
     
    70
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kam se vydal brankář, jež balón bez problémů vyboxoval.
     
    68
    Stopeři Sturmu si znovu vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Ani jeden z týmů se už nikam nežene. Dnešní duel se už spíše dohrává.
     
    67
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Luan (SKN St. Pölten).
     
    65
    Emanuel Sakic poslal průnikovou přihrávku za obranu soupeře, nicméně obránce Luan se stačil vrátit a včasným skluzem zakopl míč do zámezí.
     
    64
    Hosté se dožadovali rozehrávky rohového kopu, nicméně rozhodčí byl nekompromisní a ukázal odkop od branky.
     
    63
    George Davies poslal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně Emanuel Sakic jeho pobídku zastavil a zakopl míč do autu.
     
    62
    Robert Ljubicic napadal rozehrávku soupeře na polovině hrací plochy. Stoper domácího celku se však nenechal rozhodit a pomohl si malou domů.
     
    61
    Juan Domínguez poslal přihrávku na hranici pokutového území, jenže nikdo v bílém dresu jeho náběh tentokrát nepodpořil.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Graz nadále ovládá dění na hrací ploše. Fotbalisté St. Poltenu by se nejraději viděli v kabině po zápase.
    58. Jakob JANTSCHER - 3:0
     
    58
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává třetí branku a prakticky potvrzuje svůj triumf! Na krásnou přihrávku z pravé strany si naběhl JAKOB JANTSCHER, který si položil brankáře a přidal svůj druhý zásah!
     
    57
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Michael Ambichl, přichází Dominik Hofbauer.
     
    56
    Emanuel Sakic podpořil útočnou akci domácího celku náběhem po levém křídle, ale sám si ukopl míč do autu.
     
    55
    Davies krátce po svém příchodu na trávník vyfasoval žlutou kartu.
     
    54
    Luan poslal zajímavou přihrávku na pravou stranu hřiště, jenže následný centr mířil jen do míst, kde číhal pozorný brankář domácího mužstva.
     
    53
    Také hostující brankář se znovu musel zapojit do rozehrávky. Nákop na levé křídlo se mu ale vůbec nepovedl. Míč tak získali zadáci Grazu.
     
    52
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Aleksandar Vucenovic, přichází George Davies.
     
    51
    Jantscher zahrával rohový kop domácího celku. Jeho nákop přiletěl na značku pokutového kopu, jenže i tam byla hradba obránců ve žlutém.
     
    50
    Domácí brankář se musel zapojit do rozehrávky Grazu. Thorsten Röcher se poté snažil uspět v hlavičkovém souboji, ale pouze upadl.
     
    49
    Thorsten Röcher si řekl o přihrávku mezi obránce soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k pozornému obránci.
     
    48
    Zadáci hostujícího celku kombinují s míčem na kopačkách a snaží se probít na polovinu soupeře. Nikdo v bílém rozehrávku St. Poltenu nenapadá.
     
    47
    Domácí se už usadili na polovině svého soupeře a snaží se hrát aktivně. Obraně St. Polten budou v závěru duelu docházet síly.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. St. Polten to bude mít hodně těžké. Proti dominantnímu Grazu hraje oslaben o jednoho muže.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po první půli mohou být mnohem spokojenější domácí fotbalisté. Sturm Graz vlétl do utkání opravdu skvěle a už ve druhé minutě se trefil Jantscher. Hosté poté byli aktivnější, ale jejich snahu zastavil červená karta pro Gartlera. Graz se ale dlouho nemohl dostat do vyložených šancí. V závěru poločasu však přidal druhou branku Juan Domínguez.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Juan DOMÍNGUEZ - 2:0
     
    45
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Domácí celek přetavil svou přesilovku v závěru prvního poločasu v druhou branku! Do vápna přiletěl další centr od rohového praporku. Nakonec propadl na malé vápno a JUAN DOMÍNGUEZ jej poslal do sítě!
     
    44
    Domácí se usadili na polovině soupeře, nicméně hosté brání v pevném obranném bloku a číhají na ojedinělé možnosti k protiútokům.
     
    43
    Otar Kitejšvili napřáhl ke střele z nějakých dvaceti metrů. Domácí záložník vsadil na technický pokus, ale obtočil míč kolem vzdálenější tyčky.
     
    42
    Jakob Jantscher sprintoval za dlouhou přihrávkou na křídlo, ale míč už neudržel ve hře ani ve skluzu. Hostující brankář tak bude rozehrávat.
     
    41
    Michael Ambichl se po pravém křídle prosmýkl do solidní pozice, nicméně jeho zpětný centr přiletěl do míst, kde číhali jen připravení zadáci.
     
    40
    Thomas Schrammel se krásnou kličkou zbavil obránce na pravé straně a pohotově odcentroval před branku. Na jeho pobídku nedosáhl nikdo v bílém.
     
    39
    Na stadionu rovněž panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci si vývoj dnešního duelu opravdu užívají a hlasitým skandováním ženou Sturm do útoku.
     
    38
    Stopeři domácího celku si vyměňují míč na vlastní polovině a nepůjčují jej nikomu ve žlutém dresu. Domácí mají vývoj utkání zcela pod kontrolou.
     
    37
    Jakob Jantscher prošel po levé straně až na hranici pokutového území, odkud poslal oblouček na malé vápno, ale pozorný gólman si došel pro míč.
     
    36
    Domácí fotbalisté se po souboji v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí se rozhodl hru nepřerušovat.
     
    35
    Do rozehrávky Sturmu Graz se musel zapojit také brankář Siebenhandl. Ten ukázal, že umí skvěle hrát také nohama a přenesl hru na pravou stranu.
     
    34
    Sturm Graz zahrával další přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč se tentokrát snesl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce.
     
    33
    Robert Ljubicic si skvěle pohlídal přihrávku na rozběhnutého Huspeka a nechal míč propadnout do zámezí. Hostující celek bude rozehrávat.
     
    32
    Jakob Jantscher našel chytrou přihrávkou Kitejšviliho, který si míč přehodil na levačku, ale fantastický brankář hostujícího celku jeho ránu vyrazil na roh!
     
    31
    Domácí celek nevypadá zrovna nabuzeně. Hosté i v oslabení kombinují s míčem na kopačkách a snaží se něco udělat s výsledkem.
    29. Červená karta
     
    29
    Tak pozor! Hosté budou dohrávat v deseti lidech! René Gartler za ostrý skluz na polovině soupeře vyfasoval červenou kartu!
     
    28
    St. Polten zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde sice hlavičkoval Vučenović, ale ten trefil prvního hráče před sebou.
     
    27
    Jakob Jantscher dostal po rychlém protiútoku přihrávku na levou stranu, bleskově si přehodil míč na levačku, ale technickou střelou překopl branku.
     
    26
    Ojedinělou útočnou akci domácího Sturmu Graz zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Otar Kitejšvili se do hry zapojil v ofsajdu.
     
    25
    Aleksandar Vucenovic dostal přihrávku na hranici pokutového území a střílel z ostrého úhlu. Do jeho rány se obětavým zákrokem položil obránce.
     
    24
    Hosté jsou v posledních minutách mnohem aktivnějším týmem, ale zatím nemohou najít recept na pozornou obranu Sturmu Graz.
     
    23
    Hosté pro změnu zahrávali také kop rohový. Prudký centr přiletěl na přední tyč, odkud jej nikým neatakován odhlavičkoval Emanuel Sakic.
     
    22
    Hosté zahrávali další přímý kop ze zajímavé pozice, ale ani tentokrát nedokázali ohrozit branku domácího výběru. Vysoký centr propadl do autu.
     
    21
    Další obrovská šance domácích! Thorsten Röcher si naskočil na parádní centr z levé strany, jenže hlavou těsně minul branku soupeře!
     
    20
    Zadáci hostujícího mužstva nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v dresu Sturmu Graz jejich rozehrávku neatakuje.
     
    19
    Hostující celek sehrál z rohového kopu zajímavý signál, po kterém zakončoval Michael Ambichl, jehož dělovka prolétla vysoko nad břevnem.
     
    18
    Až nyní se hostující celek poprvé během utkání dostal do zakončení. Z ostrého úhlu pálil Aleksandar Vucenovic, ale jeho ránu brankář vytěsnil na roh.
     
    17
    Robert Ljubicic poslal nákop na hranici pokutového území, jenže tam na míč číhali jen pozorní zadáci v bílých dresech Grazu.
     
    16
    Otar Kitejšvili neustál souboj po autovém vhazování. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    15
    Graz zahrával další přímý kop. Nadýchaný centr z pravé strany přiletěl na malé vápno, kam vystartoval brankář, jež míč vyboxoval do bezpečí.
     
    14
    Luca Meisl přidržel Jantschera za nohu a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácí celek tak může pokračovat v útočném snažení.
    13. Obrovská šance Kitejšviliho
     
    13
    Další obrovská šance domácího celku! Na povedenou přihrávku z pravé strany si naběhl Otar Kitejšvili, ale bez přípravy nezakroutil svou ránu mezi tři tyče!
     
    12
    Sandro Ingolitsch zkusil své střelecké štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Rána levačkou se mu ale příliš nepovedla a míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    11
    Lukas Spendlhofer si skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Domácí obránce se včasným skluzem položil pod nohy rozběhnutého soupeře a odehrál míč do autu.
     
    10
    Daniel Luxbacher vybojoval odražený míč na hranici velkého vápna a bez váhání jej odkopl pryč z vlastní poloviny. Graz může znovu kombinovat.
     
    9
    Jeden z hostujících hráčů hlavou prodloužil míč do prostoru za sebou, ale tam nebyl nikdo v dresu St. Poltenu a brankář Siebenhandl si s přehledem došel pro míč.
     
    8
    Do velkého vápna přiletěl dlouhý míč přímo z autového vhazování. Sudí však viděl nějaký přestupek a dává Schrammelovi žlutou kartu.
     
    7
    Sandro Ingolitsch si posunul míč kolem obránce, jenže neměl dostatečnou rychlost a další hráč domácího celku před ním balón zakopl do bezpečí.
     
    6
    Domácí fanoušci jsou s úvodem dnešního souboje spokojení a hlasitým skandováním ženou fotbalisty Grazu do útoku. St. Polten to nebude mít snadné.
     
    5
    Domácí celek zahrával úvodní rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v dresu Grazu.
     
    4
    Domácí nadále pokračují v aktivní hře. Sturm Graz ihned po výkopu vybojoval míč zpátky na své kopačky a opět se tlačí na polovinu soupeře.
    2. Jakob JANTSCHER - 1:0
     
    2
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Neskutečný vstup domácího celku do nového ligového ročníku! Sturm Graz se dostává do vedení! JAKOB JANTSCHER prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, přehodil si balón na pravačku a nedal gólmanovi nárok!
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. St. Polten se ihned vydal do útoku, ale Luca Meisl si v hlavičkovém souboji pomohl loktem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Sakic, Spendlhofer, Avlonitis, Schrammel – Ljubic, J. Domínguez – Huspek, Kitejšvili, Jantscher – Röcher.
    Náhradníci: Schützenauer – Maresic, Leitgeb, T. Koch, Hosiner, Pink, Lema.

    SKN St. Pölten: Riegler – Ingolitsch, Luan, Meisl, Ljubicic – Luxbacher, Rasner, Gartler, Ambichl – Balič, Vucenovic.
    Náhradníci: Vollnhofer – Drescher, Petrović, Davies, Ouédraogo, Hofbauer, Grabovac.

    Rozhodčí: Altmann – Staudinger, Beganovič.
     
    Favoritem dnešního utkání je jednoznačně domácí Sturm Graz. Domácí celek v posledních sezónách vybojoval umístění v horních patrech tabulky. Naopak hosté patří ke druhé polovině rakouské ligy. V přípravě hostující celek padl třeba se Slovanem Bratislava, ale dokázal si poradit se Znojmem. Naopak domácí celek vyzrál na Mladou Boleslav.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání rakouské Bundesligy mezi Sturm Graz a St. Polten. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 2. Jantscher, 45. J. Domínguez, 58. Jantscher

    Karty:   8. Schrammel (STG), 71. Avlonitis (STG) – 55. Davies (SPN), 66. Luan (SPN)   29. Gartler (SPN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:18.
    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Sakic, Spendlhofer, Avlonitis, Schrammel – Ljubic, J. Domínguez – Huspek (76. Lema), Kitejšvili (77. Leitgeb), Jantscher – Röcher (74. Pink).
    Náhradníci: Schützenauer – Maresic, Leitgeb, T. Koch, Hosiner, Pink, Lema.

    SKN St. Pölten: Riegler – Ingolitsch, Luan, Meisl, Ljubicic – Luxbacher, Rasner, Gartler, Ambichl (57. Hofbauer) – Balič (83. Grabovac), Vucenovic (52. Davies).
    Náhradníci: Vollnhofer – Drescher, Petrović, Davies, Ouédraogo, Hofbauer, Grabovac.

    Rozhodca: Altmann – Staudinger, Beganovič