Anderlecht – Oostende 1:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Eupen – Antverpy 1:4 (kon.)
koniec
KAS Eupen
1:4 (1:1)
Royal Antverpy
cz Nedeľa 28.07.2019, 20:00 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgická Jupiler Pro League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má před sebou první kolo nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi KAS Eupen a Royal Antverpy FC.
     
    KAS Eupen

    Fotbalisté Eupenu se po základní části uplynulé sezóny dostali na dvanáctou pozici, což automaticky znamenalo skupinu o Evropskou ligu. Eupen nakonec nepředvedl nic oslnivého, naopak v šestičlenné skupině obsadil až pátou pozici, což neznamenalo žádné evropské boje. Domácí tým tohoto zápasu má za sebou hned pět přátelských zápasů na novou sezónu. Hned první dva zápasy přinesly nerozhodné výsledky, avšak poté Eupen dokázal hned ve třech případech naplno bodovat, přičemž dokonce porazil také německý Leverkusen. Eupen se tak bude pokoušet zvítězit také v prvním ligovém kole své domácí soutěže.
     
    Royal Antverpy FC

    Na opačné straně stojí Antverpy, které se naopak ocitly na šesté pozici, což byla poslední pozice, která zaručovala skupinu o titul. Royal navíc dokázal poskočit až na čtvrté místo, které automaticky přineslo závěrečný boj o Evropskou ligu, který Antverpy dokázaly zvládnout, neboť ve finálovém utkání zdolaly Sporting Charleroi. Royal má za sebou hned šest přátelských zápasů, přičemž ani v jednom případe nepocítil hořkost porážky. Avšak hned čtyři zápasy přinesly nerozhodný výsledek, logicky dva zbylé skončily kýženým vítězstvím hostujícího celku tohoto zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Koch, Blondelle, Gnaka, Beck – Laurent, Lambert, S. Marreh – Ciampichetti, Tojokawa, Bautista.
    Náhradníci: De Wolf – Keita, Schouterden, Molina, Rocha Miramar.

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Batubinsika, Seck, Jukleröd – Refaelov, De Sart, Haroun – Rodrigues, Hairemans, Mbokani.
    Náhradníci: Teunckens – Bolingi, Pius, Baby, Nazaryna, Coopman, De Laet..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé v utkání se k míči dostal hostující brankář Bolat, který zkoušel na opačné straně oslovit Hairemanse, jenž ale neodhadl dopad hracího předmětu.
     
    3
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nečekali vůbec dlouho! Jeden z domácích obránců chyboval, neboť za sebe pustil míč, pro který si seběhl Hairemans. Jeho ránu brankář vyrazil, avšak s dorážkou byl připraven DIEUMERCI MBOKANI.
    3. Dieumerci MBOKANI - 0:1
     
    4
    Nutno dodat, že úvodní brance tohoto zápasu předcházela velká hrubice Eupenu. První branka je tak minulostí, nyní jsou na tahu domácí.
     
    5
    Blondelle se dostal do nepříjemného obležení, přičemž po souboji s Mbokanim skončil na trávníků, avšak podle sudího to bylo v rámci pravidel.
     
    6
    Eupen si tak vybojoval autové vhazování z pravé strany. Koch našel u půlící čáry kolegu Tojokawu, který byl zezadu faulovan obráncem Batubinsikou.
     
    7
    Bolat gestem ruky naznačil, ať jeho spoluhráči jdou na druhou stranu. Dalekonosný odkop se snášel na Rodriguese, před kterým zasáhl Beck.
     
    8
    Mbokani ještě dokázal v pokutovém území přeposlat přihrávku na vedle stojícího Rodriguese, jehož okamžitou ránu dokázal vyhlavičkovat Koch.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Seck (Royal Antverpy FC).
     
    9
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi jeden z hráčů Eupenu. Opakovaný záběr nabídl tvrdý hlavičkový souboj, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    10
    Skutečně se nejednalo o nic vážnějšího, může se tak pokračovat ve hře. Navíc Eupen bude zahrávat standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů.
     
    11
    Nakonec se u míče sešla dvojice hráčů. Centrovanou nabídkou to zkoušel Ruiz, který v pokutovém území našel Kocha, jenž prodlužoval nad branku.
     
    12
    Jenomže na hrací plochu přispěchal i lékařský personál Antverp, který si vzal do péče obránce Secka. Vypadalo na mírné otřesení ze souboje.
     
    13
    Po krátkém ošetření se opět pokračuje ve hře. Mezitím domácí hráči došli s míčem na vlastní polovinu, kde Beck spolupracoval s kolegou Jonem.
     
    14
    Po nepřesné přihrávce se k míči dostal brankář Bolat, který na druhé straně zkoušel najít urostlého Mbokaniho, jenž souboj s Kochem nedokázal vyhrát.
     
    15
    Do pokutového území se chtěl prodrat Rodrigues, jehož následný centr v poklidu odklidil do bezpečí Blondelle. Na řadu přijde autové vhazování.
     
    16
    Celkem snadnou práci si připsal domácí brankář Van Crombrugge, který schoval centr do svých rukavic. Posléze ho nepřesně vyhazoval na Gnaku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, první branka přišla v samotném úvodu utkání. V tuto chvíli sledujeme lehce nezáživnou podívanou.
     
    22
    Hlavní sudí uviděl další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl jeden z domácích hráčů. Na řadu tak přijde další standardní situace.
     
    23
    I na opačné straně si Antverpy vyzkoušely volný kop. Míč směřoval do přehuštěného prostoru, načež Refaelov místo balónu trefil kopačku soupeře.
     
    24
    Míč se pro změnu ocitl celým objemem za postranní čárou, Hairemans ho tak neudržel před lajnou. Beck si tak vyzkoušel další autové vhazování.
     
    25
    Ani v tomto případě jsme nesledovali zrovna přesný nákop za obranu. Jukleroed ho raději poslal za čáru, Beck se tak postupuje s míčem kupředu.
     
    26
    Důležitý obranný zákrok předvedl domácí Blondelle, který za sebe nepustil přihrávku na De Sarta. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci.
     
    27
    V tomto případě domácí Gnaka zahrál rukou, což neuniklo ani pozornému sudímu. Hodně pečlivý moment pro rozhodčího, Rodrigues okamžitě rozehrál.
     
    28
    K hranici pokutového území si zkoušel seběhnout De Sart, avšak patřičně důrazně to provedl zadák Koch, který protihráče k balónu vůbec nepustil.
     
    29
    Hosté si vyzkoušeli další standardní situaci. Míč šel proti noze Refaelovi, jehož rána pravou nohou byla nakonec zablokována kousek vedle branky.
     
    30
    Následoval ještě rohový kop z pravé strany, načež si pro padající míč vyběhl domácí brankář, který rychlým odkopem našel pouze Batubinsiku.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Faris Haroun (Royal Antverpy FC).
     
    31
    Buta celkem dlouho váhal s provedením autu, přičemž se mu nakonec pro spolupráci nabídl Rodrigues, který u postranní lajny nepřešel přes Gnaku.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Juta Tojokawa (KAS Eupen).
     
    36
    Antverpy si vyzkoušely další standardní situaci. Přenesení hry směřovalo na Rodriguese, jehož centr přinesl hodně nepovedené zakončení od De Sarta.
     
    37
    Po dalekonosném odkopu skončil na zemi domácí Marreh, avšak ani tentokráte se dle sudího nejednalo o faul. Royal se ani přesto daleko nedostal.
     
    38
    Ciampichetti se pokoušel prosadit v hlavičkovém souboji proti Seckovi, avšak druhý jmenovaný odvracel do bezpečí. Poté si zákrok připsal také Bolat.
     
    39
    Van Crombrugge zkoušel u postranní čáry najít Becka, což se mu málem také podařilo. Jeho odkop byl nakonec o pár centimetrů delší a skončil v autu.
     
    40
    Royalu se nepovedl ani další volný kop, jehož centr přinesl nepřesnou nabídku ke vzdálenější tyči. Domácí brankář tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Hairemans si u postranní čáry poradil s vzdušnou přihrávkou, nicméně spolupráce s Rodriguesem se moc nepovedla. Vhazovat tak bude Beck.
     
    43
    Eupen právě vstřelil branku!
    Zničehonic tady máme vyrovnávací branku tohoto zápasu! JON BAUTISTA dostal přihrávku za pokutové území, kde měl hodně prostoru na zakončení, které mu opravdu sedlo. Jeho rána pravou nohou zamířila k zadní tyči, na což byl brankář Bolat krátký.
    43. Jon BAUTISTA - 1:1
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Hlavní sudí si všiml dalšího útočného faulu Antverp. To vše znamená, že domácí brankář Van Crombrugge bude odkopávat od své branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hne dva přesné zásahy. Do vedení se dostal hostující celek, konkrétněji se dokázal prosadit forvard Mbokani. Postupem času jsme sledovali čím dál více vyrovnanější podívanou, přičemž se domácímu celku podařilo srovnat krok v samotném závěru, což je nejlepší pozvánka do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišel na řadu rohový kop, o který se postaral Refaelov. Jeho nabídka směřovala k přední tyči, kde číhal Blondelle.
     
    49
    Logicky tak přišel na řadu ještě jeden rohový kop, který opětovně přistál na hlavě domácího hráče. Posléze Eupen odkopával míč do bezpečí.
     
    50
    Následně to útokem na útočnou polovinu zkoušel Laurent, avšak ten narazil na prvního protihráče. Přihrávka od Gnaky pro změnu skončila až u Bolata.
     
    51
    Gnaka i tentokráte operoval na levém křídle, odkud cpal do pokutového území další centr, který pro změnu dokázal na přední tyči odvrátit Jukleroed.
     
    52
    Bolat konstruktivně rozehrál od své branky, přičemž na levé straně oslovil osamoceného Jukleroeda, jenž na přesnou přihrávku nedokázal navázat.
     
    53
    Nákop za obranu si našel hostující Rodrigues, u kterého byl velice včas jeden z protihráčů. Royal se tak s míčem vrátil až ke středovému kruhu.
     
    54
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Hosté si berou jednobrankové vedení zpět! Rohový kop byl totiž rozehrán nakrátko, přičemž Buta posílal do přehuštěného prostoru nadýchanou nabídku, kterou si ve skrumáži dokázal najít DIEUMERCI MBOKANI, který zamířil mimo dosah brankáře.
    54. Dieumerci MBOKANI - 1:2
     
    55
    Tojokawa se celkem snadným způsobem dostal na útočnou polovinu, načež zkoušel za obranou najít Ciampichettiho, který byl u míče příliš pozdě.
     
    56
    Následně si velice dobře počínal obránce Blondelle, který na jistotu poslal balón pouze do zámezí, což pochopitelně přineslo další autové vhazování.
     
    57
    Eupen to bude mít opět hodně složité, i krátce po změně stran bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má ještě celkem dostatek času.
     
    58
    Jako poslední se míče dotkl hostující Rodrigues, Beck tak mohl vhazovat z levé strany, přičemž se v pokutovém území podařilo zasáhnout Seckovi.
     
    59
    Gnaka přispěchal za volným míčem, který ihned poslal zpět do moci brankáře Van Crombruggeho, jenž chytrým způsobem roztáhl hru vpravo.
     
    59
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Jenomže z rychlého protiútoku tady máme další branku Royalu! Ukázkovým způsobem to udělal Refaelov, který si počkal na náběh svého kolegy IVA RODRIGUESE, jenž se dostal až před brankáře, kterého překonal střelou mezi nohy.
    59. Ivo RODRIGUES - 1:3
     
    64
    Máme za sebou více než hodinu hry, hostujícímu celku o poznání lépe vyšel druhý poločas. Před malým momentem se k míči dostal také Van Crombrugge.
     
    65
    Rodrigues je dnes při chuti. Hostující křídelník to zkoušel pravačkou ke vzdálenější tyči, avšak míč minul konstrukci o několik centimetrů – odkop.
     
    66
    Ve středu hrací plochy došlo k hodně nevybíravému zákroku, po kterém skončil na zemi Haroun. V tento okamžik se jednoznačně dala udělit žlutá karta.
     
    67
    Van Crombrugge se opět postaral o rozehrávku od své branky, kterou poslal přesně k levé autové čáře, odkud Gnaka dokráčel na druhou stranu.
     
    68
    Nakonec to z pravé strany zkoušel centrem Beck, kterému se na hranici malého vápna přeci jenom povedlo najít Ciampichettiho, který hlavičkoval nad.
     
    69
    Bolat pochopitelně s rozehrávkou od své branky nikam nepospíchal. Po několika vteřinách se míč přesunul na druhou stranu, kde Royal vybojoval aut.
     
    70
    Buta si počkal na pohyb od Rodriguese, avšak přihrávka na druhého jmenovaného byla o něco delší. Toho využil Blondelle, který zažehnal nebezpečí.
     
    71
    Už to vypadalo, že se Laurent protlačí až do zakončení, avšak na poslední chvíli mu v tom zabránil Seck, který razantním způsobem poslal míč do ochozů.
     
    72
    Navíc to dle výroku sudího bylo s tečí, autové vhazování tak patřilo Antverpám. Po rychlém protiútoku to zkoušel Hairemans, který raději počkal na své kolegy.
     
    73
    Mbokani velice dobře napadal rozehrávku soupeře, navíc si počínal v rámci pravidel. To vše znamenalo, že svému celku zajistil další rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Adrian Ruiz, přichází Jean Thierry Lazare.
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Silas Gnaka, přichází Nils Schouterden.
     
    75
    Refaelov zahrával z pravé strany další rohový kop, který nebyl vůbec špatný. I tak si ho jako první našel Blondelle, který ho prodlužoval za sebe.
     
    76
    Vynikající zakončení vypustil ze své kopačky aktivní Refaelov, jehož rána pravou nohou o kousek minula pravou šibenici branky soupeře.
     
    81
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Tohle už vypadá na rozhodující branku! Jeden z domácích chyboval v hodně nebezpečném prostoru, poté se soupeř dostal do protiútoku, přičemž si do pokutového území seběhl LIOR REFAELOV, který bezpečně propálil brankáře.
    81. Lior REFAELOV - 1:4
     
    82
    Eupen necelých deset minut před koncem prohrává už o tři branky, což bude neřešitelný úkol. Podaří se domácím alespoň zkorigovat výsledek?
     
    83
    Domácí to rozhodně ještě nebalí, ba naopak. Laurent přenesl hru na levou stranu, načež to pohotovým způsobem zkoušel Lazare, jenž mířil doprostřed.
     
    84
    Bolat si tak připsal rutinní zákrok, načež hrací předmět posílal daleko na druhou stranu. Tam ve vzdušném prostoru doslova kraloval Laurent.
     
    85
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Siebe Blondelle, přichází Leonardo Rocha Miramar.
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Alexis De Sart, přichází Ritchie De Laet.
     
    86
    Hairemansovi se podařilo vysunout míč na druhou stranu, avšak Mbokani měl k přihrávce skutečně hodně daleko. Hrací předmět skončil až u Kocha.
     
    88
    Mbokanimu se podařilo sklepnout míč pod sebe, avšak tam se nacházel pouze chumel protihráčů. Eupenu nevyšel ani následný rychlý protiútok.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zcela určitě se dočkáme nastaveného času.
     
    89
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Lior Refaelov, přichází Sander Coopman.
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Dieumerci Mbokani, přichází Jonathan Bolingi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Eupen se v závěru tohoto zápasu dožadoval pokutového kopu, avšak sudí nechce o penaltě ani slyšet. Pokračuje se tedy ve hře.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Antverp, které svého soupeře porazily poměrem 4:1. Royalu vyšel i vstup do druhého poločasu, přičemž se v samotném úvodu hned dvakrát prosadil. Domácí tak museli pořádně zabrat, avšak nakonec nedokázali ani snížit, naopak se soupeř dostal ke čtvrté brance, kterou tento zápas dokázal rozlousknout.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:6. Rohy: 3:9. (21:49:56)

    David Suchý

    Góly: 43. Bautista – 3. Mbokani, 54. Mbokani, 59. Rodrigues, 81. Refaelov

    Karty:   34. Tojokawa (EUP) – 8. Seck (ANY), 30. Haroun (ANY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:6. Rohy: 3:9.
    KAS Eupen: Van Crombrugge – Gnaka (74. Schouterden), Blondelle (85. Rocha Miramar), Koch, Beck – Tojokawa, S. Marreh, Laurent, Ruiz (74. Lazare), Bautista – Ciampichetti.
    Náhradníci: De Wolf – Keita, Schouterden, Molina, Rocha Miramar, Magnee, Lazare.

    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Batubinsika, Seck, Jukleröd – Rodrigues, Haroun, Refaelov (89. Coopman), De Sart (85. De Laet), Hairemans – Mbokani (89. Bolingi).
    Náhradníci: Teunckens – Bolingi, Pius, Baby, Nazaryna, Coopman, De Laet.

    Rozhodca: Alen – Gilon, Walschap