Anderlecht – Oostende 1:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Eupen – Antverpy 1:4 (kon.)
koniec
Sporting Charleroi
1:1 (0:0)
KAA Gent
cz Nedeľa 28.07.2019, 18:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická Jupiler Pro League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:6. (19:53:00)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. I druhý poločas nám přinesl hodně zajímavou podívanou, přičemž jsme sledovali hodně vyrovnanou partii, která nabídla úvodní trefu Gentu, o kterou se postaral bývalý hráč Slavie Praha Michael Ngadeu. Sporting Charleroi chtěl v závěru srovnat krok, což se mu nakonec podařilo a oba celky si tak rozdělí po bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V tuto chvíli to vypadá na dělbu bodů, ani jeden z celků se nedokáže dostat na dostřel branky soupeře.
     
    90+2
    Gent si vyzkoušel rozehrávku volného kopu z velké vzdálenosti od branky, samotný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. Massimo BRUNO - 1:1
     
    89
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Domácí celek to přeci jenom dokázal! Po pravém křídle se Henen protáhl až do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou oslovil volného MASSIMA BRUNA, jehož okamžitá rána pravou nohou směřovala do protipohybu brankáře.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem, který bude nějakou tu dobu trvat.
     
    87
    Castro celkem zbytečně odkopával míč na druhou polovinu, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Navíc poté přišel na řadu další nedovolený zákrok.
     
    85
    Na řadu přišla další standardní situace pro Sporting. Tentokráte se k balónu postavil Diandy, jehož vysoký centr pouze proletěl za brankovou čáru.
     
    84
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Louis Verstraete.
     
    84
    Charleroi se opět dostalo k pokutovému území soupeře, kde to sám na sebe zkoušel vzít Diandy, jehož rána v pádu nevylekala hostujícího brankáře.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Mamadou Fall, přichází David Henen.
     
    82
    Posléze to centrem z pravé strany zkoušel Marinos, jehož nabídky se hostující brankář přeci jenom dotkl. Následný rohový kop ale nic nepřinesl.
     
    81
    Opět jsme se dostali do pasáže, která nabízí celou řadu nepřesností. Jedna z nich přinesla nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Odjidja-Ofoe.
     
    80
    Do kombinace se zapojil také brankář Kaminski, který celkem zahnal Plastuna, avšak i přesto se druhému jmenovanému podařilo odkopnout.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Igor Plastun (KAA Gent).
     
    77
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Jérémy Perbet.
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Giorgi Beridze.
     
    74
    Ve svém pokutovém území se podařilo včas zakročit Diagnemu, který zasahoval před dvojicí protihráčů. Jeho odklizení našlo kopačku Owusua.
     
    73
    Napadající Fortuna si nakonec pomohl zákrokem proti pravidlům, kterého si všiml také hlavní sudí. V tomto případě se klidně mohla tasit žlutá karta.
     
    72
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující Kubo, který se nedostal ani přes prvního protihráče. Posléze Fall nepřesně centroval do pokutového území.
     
    71
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Milád Mohammadí.
     
    70
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Adama Niane, přichází Chris Bedia.
     
    69
    Záhy si Morioka vyzkoušel rozehrávku dalšího volného kopu. Ten velice přesně směřoval na hruď Falla, který poté nepředvedl přesvědčivé zpracování.
     
    68
    Pro přihrávku si ke středu hrací plochy seběhl Jaremčuk, kterému se podařilo přesně vrátit zpět na nohu Kuby, jehož druhá trefa padla z dalšího ofsajdu.
     
    67
    Jeden z hostů sáhl k nedovolenému zákroku kousek před pokutovým územím. Sporting tak měl na kopačce vyrovnání, Bruno ale mířil vysoko nad.
     
    66
    Hodně prostoru měl kolem sebe Ilaimaharitra, jehož polovysoký centr se nesetkal s kýženým úspěchem. Naopak Fortuna bude vhazovat z levé strany.
     
    65
    Zároveň máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Gent se dostal do kýženého vedení, nyní se dá čekat nápor v podání domácích fotbalistů.
     
    64
    Před malým momentem se chvíli nehrálo, neboť zdravotní problémy měl hostující hráč. Na nic vážného to nevypadá, poprvé by se tak střídat nemělo.
     
    59
    VF pokutovém území moc nescházelo Moriokovi, který na vzdušnou nabídku přeci jenom nedosáhl. Míč tak pouze proletěl ven z hrací plochy, aut.
     
    58
    Ihned po rozehrávce to Diagne zkoušel velice chytrým přenesením hry k postranní lajně, kde Bruno ještě přeposílal přihrávku na kopačku Marinose.
     
    57
    V tuto chvíli to budou mít hráči Sportingu hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. To zatím není fatální, do konce zbývá dostatek času.
    56. Michael NGADEU - 0:1
     
    56
    Gent právě vstřelil branku!
    Až v tuto chvíli jsme se dočkali úvodního zápasu! Hráči Gentu rozehráli rohový kop nakrátko, načež do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, pro který si chtěl seběhnout brankář Penneteau. Nejvýše do vzduchu se ale dostal MICHAEL NGADEU-NGADJUI, jenž tak střílí první trefu v novém působišti.
     
    56
    Penneteau rovněž musel jednat hodně rychlým způsobem, přičemž se na druhé straně snažil oslovit Nianeho, před kterým v poklidu zasahoval Ngadeu.
     
    55
    Za přihrávkou mezi obránce si pokoušel ještě seběhnout Niane, avšak ani on na prudkou nabídku neměl šanci dosáhnout. Kaminski okamžitě rozehrál od branky.
     
    54
    Posléze přišla na řadu standardní situace pro Sporting. Samotný centr nic nebezpečného nepřinesl, avšak posléze pálil hodně vysoko nad branku Diandy.
     
    53
    Naopak to bylo bez teče Marinose, což znamenalo odkop od branky pro domácí celek. Penneteau velice přesným odkopem dokázal najít Falla.
     
    52
    Owusu dokázal šikovným způsobem roztáhnout hru na pravou stranu, kde to průnikem do pokutového území zkoušel Castro, který se daleko nedostal.
    51. Neuznaná branka hostů.
     
    51
    Gent se sice dostal do vedení, avšak branka kvůli ofsajdovému postavení neplatí. Zcela jistě tomu tak bylo už při první přihrávce na Kubu.
     
    50
    Gent si vyzkoušel rozehrávku rohového kopu, který nebyl vůbec špatný. Naopak se k hlavičkovému pokusu dostal Ngadeu, jenž vyprášil rukavice brankáře.
     
    49
    Kubovi se už nepodařilo zachytit míč na hrací ploše, logicky z toho bylo autové vhazování pro soupeře. O jeho provedení se zapříčinil zadák Marinos.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišlo na řadu autové vhazování z pravé strany. Postaral se o něj obránce Castro, který oslovil kolegu Owusua.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme totiž vyrovnanou podívanou, jenž se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy, dokonce jsme se nedočkali ani jedné vyložené šance. Navíc sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, a sice v podání hráčů Gentu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Následně si s míčem zahrál také domácí brankář Penneteau, kterému se podařilo zachytit přihrávku od protihráče. Sledujeme celou řadu nepřesností.
     
    41
    Ze vzdálenosti třiatřiceti metrů od branky soupeře rozehrával Morioka další standardní situaci, která v tomto případě skončil hned na prvním protihráči.
     
    40
    Přetahovanou u postranní čáry nakonec lépe zvládl hostující Jaremčuk, který byl posléze zastaven taktickým zákrokem v podání jednoho z protihráčů.
     
    39
    Diagne nerozehrál zrovna nejlépe, naopak svůj pokus poslal přímo do moci hostujícího brankáře Kaminskiho, který pro změnu rozehrál do strany.
     
    34
    Nakonec je pískáno ve prospěch domácího celku. Odjidja-Ofoe totiž měl nohu příliš vysoko, nicméně soupeři se standardní situace moc nepovedla.
     
    33
    Navíc jsme sledovali další rohový kop, o jehož rozehrávku se z pravé strany postaral Kubo, jenž svůj pokus poslal přímo do rukavic brankáře.
     
    32
    Ngadeu je v prvním dějství neustále u míče, neboť jeho celek často kombinuje na své polovině. Stejně tomu bylo také v tomto případě.
     
    31
    Hosté se celkem snadným způsobem dostali z obležení. Následně Owusu našel na pravém křídle Castra, který okamžitě vrátil prvně jmenovanému.
     
    30
    Další rozehrávka pro změnu směřovala na pravou stranu, kde Castro omylem zahrál horní končetinou, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    29
    Penneteau předvedl dalekonosný odkop od své branky, avšak ten směřoval mimo dosah všech spoluhráčů. V tuto chvíli se k míči dostal Odjidja-Ofoe.
     
    28
    Hodně prostoru měl kolem sebe Dejaegere, který místo centru ještě volil zpětnou přihrávku, díky čemuž se Gent na delší dobu usídlil na druhé straně.
     
    27
    Další Ngadeuova přihrávka tentokrátě směřovala na kopačku Kuba, jenž se z první snažil přeposlat na Davida, který byl zastaven čistým způsobem.
     
    26
    Do kombinace svého celku se zapojil také Ngadeu, který přenášel hru na volného Castra, kterému se ale nepodařilo vysunout do šance Davida.
     
    25
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. I nadále platí, že sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    24
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující David, přičemž hlavní sudí okamžitě pískl do své píšťalky. Gent tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    19
    Na opačné straně zodpovědně zakročil Odjidja-Ofoe, který se za pokutovým územím dostal do zakončení, jenž mu zablokoval protihráč.
     
    18
    Čistým způsobem zasáhl domácí Fall, který přiťukl na Ilaimaharitru, jenž svým centrem poslal míč do protihráče. Sporting si vyzkouší další roh.
     
    17
    Dokonce byl na pořadu dne úvodní rohový kop, který Morioka cpal ke vzdálenější konstrukci, kde Niane hlavičkoval daleko vedle branky soupeře.
     
    16
    Gent se na malý moment dostal na polovinu soupeře a ihned z toho pramenil nedovolený zákrok. Poté si faulem vypomohl také hostující Castro.
     
    15
    Míč se opět snesl ven z hrací plochy, což přineslo další autové vhazování. Asare celkem dlouho váhal, nakonec zvolil přihrávku na záložníka Owusua.
     
    14
    Kaminski tak opět mohl rozehrávat od své branky, přičemž si u postranní čáry vybral kolegu Davida, jehož razantní odkop zablokoval jeden z protihráčů.
     
    13
    Charleroi mělo k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice. Odpovědnost na sebe vzal Morioka, jehož centr se zakroutil vedle branky.
     
    12
    Kaminski to pro změnu zkoušel dalekonosným pasem, na který Jaremčuk nedosáhl. Místo toho se k míči dostal Dessoleil, který doslova odletěl od protihráče.
     
    11
    Asare se postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, prostřednictvím kterého našel pouze nohu jednoho z hráčů soupeře.
     
    10
    David raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře Kaminskiho, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu. Plastun ale chyboval.
     
    9
    Včas u hranice svého pokutového území zasáhl Diandy, který navíc poslal míč na vedle stojícího Fortunu. Charleroi se daleko s balónem nedostalo.
     
    8
    O přihrávku si na pravém křídle řekl Dajaegere, který zkoušel odcentrovat do pokutového území, kde opětovně našel pouze kopačku jednoho z protihráčů.
     
    7
    Jaremčuk nedokázal převzít těžkou přihrávku, ke které se naopak dostal domácí obránce Marinos, jehož odkop pravačkou skončil pouze v zámezí.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Kaminski, který konstruktivně rozehrál do strany. To vedlo k nedovolenému zákroku na Ilaimaharitru.
     
    5
    Pokus o přenesení hry na Morioku se moc nepovedl, naopak tento záměr dokázal přečíst pozorný Dejaegere, který na pravém křídle nepřešel přes protihráče.
     
    4
    Hlavní sudí přerušil hru, načež Sporting rozehrával ze své poloviny. O to se postaral Fall, jehož zpětná přihrávka směřovala na kopačku Marinose.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si to na pravou stranu namířil obránce Diagne, který zkoušel poslat míč do pokutového území, avšak tam nikoho z kolegů nenašel.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Charleroi: Penneteau – Niane, Diagne, Diandy, Marinos – Dessoleil, Fortuna, Ilaimaharitra, Fall, Morioka – Bruno.
    Náhradníci: Riou – Busi, Bedia, Hendrickx, Henen, Perbet, Willems, Keita, Tshiend.

    KAA Gent: Kaminski – David, Rosted, Ngadeu, Asare – Dejaegere, Owusu, Castro-Montes, Odjidja-Ofoe – Kubo, Jaremčuk.
    Náhradníci: Coosemans – Bezus, Sylla, Derijck, Mohammadí, Beridze, L. Verstraete.

    Rozhodčí: Laforge – Divincenzo, Battiston.
     
    KAA Gent

    Na opačné straně stojí hráči Gentu, kteří se pro změnu umístili na páté pozici, což automaticky znamenalo skupiny o titul. Tam se Gent nakonec nedokázal vyšplhat na pohárové pozice, nakonec mu skutečně patřila pátá pozice, přičemž manko na čtvrté Antverpy bylo pouze jednobodové. Gent má za sebou hned devět přátelských zápasů, což je pořádná dávka. Hostující tým tohoto zápasu dokázalo hned v sedmi případech zvítězit, navíc pouze jedna porážka přišla v souboji s Truidenem, který vyhrál výsledkem 4:2. Uskutečnila se také jedna remíza, Gent odešel smírně s francouzskou Remeší (1:1).
     
    Sporting Charleroi

    Fotbalisté Sportingu se po základní části uplynulé sezóně dostali na devátou pozici, což automaticky znamenalo skupinu o Evropskou ligu. Charleroi se nakonec ve své skupině dostalo na první pozici, čímž si zajistilo semifinále play-off o Evropskou ligu, ve kterém se mu podařilo překonat Kortrijk. Až v následném finále se radovali hráči Antverp, kteří si zajistili Evropskou ligu. Sporting má za sebou čtyři přátelské zápasy na tento ročník, dohromady se mu podařilo zvítězit ve třech případech, přičemž jediná porážka přišla proti francouzským Métám, které zvítězily poměrem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má před sebou první kolo nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi Sporting Charleroi a KAA Gent.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 89. Bruno – 56. Ngadeu

    Karty:   78. Plastun (GNT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:6.
    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Diagne, Dessoleil (C), Fortuna – Fall (83. Henen), Ilaimaharitra, Morioka (77. Perbet), Diandy, Bruno – Niane (70. Bedia).
    Náhradníci: Riou – Busi, Bedia, Hendrickx, Henen, Perbet, Willems, Keita, Tshiend.

    KAA Gent: Kaminski – Castro-Montes, Ngadeu, Plastun, Dejaegere (71. Mohammadí) – Owusu, Odjidja-Ofoe (C), Jaremčuk (84. L. Verstraete) – Asare, David, Kubo (77. Beridze).
    Náhradníci: Coosemans – Beridze, Bezus, Derijck, L. Verstraete, Sylla, Mohammadí.

    Rozhodca: Laforge – Divincenzo, Battiston