Anderlecht – Oostende 1:2 (kon.) | Charleroi – Gent 1:1 (kon.) | Eupen – Antverpy 1:4 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
1:2 (1:1)
KV Oostende
cz Nedeľa 28.07.2019, 14:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická Jupiler Pro League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:26:57)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:2.
     
    Je konec! Překvapení hned na úvod nového ligového ročníku! Oostende totiž dokázalo otočit utkání s Anderlechtem a vítězí 2:1! Anderlecht vlétl do nového ročníku jako velká voda a už po čtrnácti minutách se prosadil Michel Vlap! Stejný hráč se trefil také o dvě minuty později, ale jeho zásah nemohl kvůli ofsajdu platit. Oostende však bleskově srovnalo, když se prosadil Roberto Vargas. Stejný hráč mohl dokonat obrat, ale domácí brankář jeho zakončení špičkou kopačky vyrazil na roh. Po změně stran jsme dlouho čekali na první šanci. Až v 70. minutě zahrozil Amuzu, ale technickou střelou jen protáhl brankáře. V 76. minutě tak přišel trest. K míči se dostal střídající Sakala a přesnou střelou k tyči rozhodl!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jedna žlutá karta! Za taktický faul ji dostává Skúlason.
     
    90+4
    Anderlecht už působí hodně křečovitě. Hosté vystoupili na polovinu hrací plochy a drží míč na svých kopačkách. S Oostende už to vypadá velmi dobře.
     
    90+3
    Dutoit ještě vyfasoval žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+3
    Samir Nasri zahrával další přímý kop Anderlechtu. Nadýchaný centr si v pokutovém území našel důrazný Sebastiaan Bornauw, který své zakončení poslal nad břevno.
     
    90+2
    Jeremy Doku zkoušel odcentrovat z pravé strany, jenže pozorný brankář Oostende se vydal na malé vápno a jeho prudký centr vyboxoval.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Nasri procedil další přihrávku do pokutového území, nicméně Vlap si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do rukavic připraveného brankáře.
     
    89
    Samir Nasri zahrával další rohový kop domácího mužstva. Na jeho centr si naskočil Kompany, jehož hlavičku obětavě zastavil obránce Capon.
     
    88
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Pieter Gerkens, přichází Anúar Ait El Hadj.
     
    87
    Hosté už pouze odkopávají míče na polovinu Anderlechtu. Pro Oostende to budou nesmírně náročné závěrečné minuty dnešního střetnutí.
     
    86
    Doku dostal přihrávku na hranici velkého vápna, předvedl parádní obratnost, jenže musel zakončovat v pádu a vůbec netrefil branku Oostende.
     
    85
    Jeremy Doku si při zpracování prudké přihrávky pomohl rukou. Míč se od jeho končetiny odrazil do autu. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    84
    Lutonda vybojoval míč na pravé straně, ale sám nevěděl, co s ním udělat. Čerstvý hráč nakonec přihrál na střed. Oostende brání na podtrženou jedničku.
     
    83
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Hotman El Kababri, přichází Thierry Lutonda.
     
    82
    Thomas Didillon musel znovu zasahovat! Domácí brankář si poradil s dělovkou zpoza pokutového území a ukryl míč do svých rukavic.
     
    81
    Indy Boonen operoval s míčem na pravém křídle, ale dlouho míč na svých kopačkách neudržel. Hráči Anderlechtu teď rozehrávku soupeře atakují opravdu vysoko.
     
    80
    Domácí zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Samir Nasri, jenže jeho bývalý spoluhráč z Manchesteru City Kompany na prudký centr nedoskočil.
     
    79
    Anderlecht se po druhé inkasované brance prakticky nemůže dostat do hry. Favorizovaný celek se naopak musí bránit.
     
    78
    Anderlecht se ihned vydal do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Na centr z levé strany si naskočil Vlap, ale prudkou pobídku hlavou usměrnil mimo tři tyče.
    76. Fashion SAKALA - 1:2
     
    76
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Do vedení se naopak překvapivě dostává Oostende, které otáčí vývoj dnešního utkání! Přihrávka z pravé strany prošla až na osamoceného FASHIONA SAKALU, který uklidil míč přízemní střelou k tyči!
     
    75
    Francis Amuzu si naběhl na fantastickou přihrávku do velkého vápna, nechal projet obránce Capona, ale levačkou vůbec netrefil branku!
     
    74
    Anderlecht následně zahrával další přímý kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kde zasáhl právě faulující Brecht Capon.
     
    73
    Brecht Capon fauloval u pomezní čáry a za ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    72
    Jeremy Doku si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku na pravou stranu a balón mu utekl do zámezí. Vhazovat bude hostující Oostende.
     
    71
    Vincent Kompany si znovu splnil své defenzivní povinnosti a důraznou hrou tělem odstavil od míče aktivního soupeře. Domácí mohou pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    70
    Francis Amuzu utekl po levém křídle, navedl si míč na střed hřiště, ale jeho technickou ránu na zadní tyč dokázal Dutoit vyrazit!
     
    69
    Ari Skúlason zastavil rodící se útok Anderlechtu taktickým faulem na jeho polovině. Obránci Oostende se tak bez problémů stačili vrátit na svou polovinu.
     
    68
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Andrew Hjulsager, přichází Michiel Jonckheere.
     
    67
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Robbie D'Haese, přichází Indy Boonen.
     
    66
    Samir Nasri zkoušel chytrou patičkou uvolnil Michela Vlapa. Těsně před autrem první branky dnešního zápasu zasáhl jeden z obránců.
     
    65
    Samir Nasri se poprvé po svém příchodu na trávník dostal k odcentrování. Jeho pobídka ale přistála na hlavě obránce v zeleném dresu.
     
    64
    Ari Skúlason zahrával rohový kop hostujícího celku. Jeho centr však nebyl zrovna nebezpečný a skončil v rukavicích pozorného brankáře Anderlechtu.
     
    63
    Exekuce přímého kopu se nakonec ujal Michel Vlap, který svou střelu poslal kousek nad hlavou hráče ve zdi, jenže míč prolétl rovněž nad břevnem.
     
    62
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Yari Verschaeren, přichází Samir Nasri.
     
    61
    Žlutá karta také na straně Oostende. Za svůj faul ji dostává Goran Milović.
     
    60
    Je za námi hodina hry a v Bruselu stále platí nerozhodný stav. Po změně stran se ze hry vytratily také brankové příležitosti.
     
    59
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Ronald Vargas, přichází Fashion Sakala.
     
    58
    Peter Žulj poslal k zemi Vargase. Sudí měl střet přímo před očima a odpískal přímý kop pro Oostende.
     
    57
    Anderlechtu se po změně stran opravdu nedaří. Domácí kombinovali na hranici velkého vápna, ale sami se nepřesnými přihrávkami zahnali na vlastní polovinu.
     
    56
    Francis Amuzu si z levého křídla navedl míč na střed hrací plochy, jenže jeho technická rána pravou nohou prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    55
    Thomas Didillon si dal pozor na další prudký centr. Brankář domácího Anderlechtu tentokrát vyrazil na malé vápno a ukryl balón do rukavic.
     
    54
    Hosté podnikli nebezpečný výpad po pravém křídle. Do vápna nakonec přiletěl centr těsně nad zemí a Kompany zachraňoval situaci včasným skluzem.
     
    53
    Ronald Vargas se krásnou kličkou na levém křídle zbavil svého obránce a odcentroval. Nikdo z fotbalistů Oostende na jeho pobídku nemohl dosáhnout.
     
    52
    Francis Amuzu sice dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, jenže ani on nemohl kvůli odmávanému ofsajdu pokračovat ve hře.
     
    51
    William Dutoit se musel zapojit do rozehrávky Oostende. Hostující gólman nakopl míč na polovinu hřiště, jenže tam nebyl nikdo v zeleném dresu.
     
    50
    Pieter Gerkens si v pokutovém území naskočil na nadýchaný centr z levé strany, jenže musel zakončovat zády k brance a poslal míč nad břevno.
     
    49
    Brecht Capon si pomohl nedovoleným zákrokem na polovině soupeře a daoroval Anderlechtu další rozehrávku. Domácímu celku se ale v kombinaci nedaří.
     
    48
    Amuzu potáhl míč do blízkosti pokutového území. Nakonec se rozhodl pro přihrávku na střed, jenže Yari Verschaeren technickou střelou netrefil branku.
     
    47
    Francis Amuzu nedokázal obejít důrazného soupeře a v následném souboji si raději pomohl nedovoleným zákrokem. Oostende pokračuje v útočení.
     
    46
    Oostende obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté v něm budou chtít napodobit výkon z první půle a obrat favorita o body.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Anderlecht vlétl do nového ročníku jako velká voda a už po čtrnácti minutách se prosadil Michel Vlap! Stejný hráč se trefil také o dvě minuty později, ale jeho zásah nemohl kvůli ofsajdu platit. Oostende však bleskově srovnalo, když se prosadil Roberto Vargas. Stejný hráč mohl dokonat obrat, ale domácí brankář jeho zakončení špičkou kopačky vyrazil na roh. Do kabin se proto jde za stavu 1:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Anderlecht v závěru prvního poločasu působí poněkud křečovitým dojmem a nemůže se usadit v blízkosti velkého vápna. Vypadá to, že první půle skončí smírně.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    Hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky Oostende. Na jeho nákop nedosáhl nikdo v zeleném a míč dopadl až ke kolegovi v brance Anderlechtu.
     
    44
    Anderlecht je v závěru prvního poločasu mnohem aktivnějším týmem a tlačí se do útoku. Obranu Oostende čeká do konce první půle perná práce.
     
    43
    A bylo z toho zakončení! Na prudký centr si vyšplhal Peter Žulj, nicméně jeho hlavička mířila jen do míst, kde stál pozorný brankář Oostende.
     
    42
    Amuzu ustál souboj s obráncem na hranici pokutového území a vybojoval rohový kop pro Anderlecht. Hosté se diví, že se nepíská nedovolený zákrok.
     
    41
    Amuzu naháněl odražený míč na levém křídle. Balón byl o něco rychlejší než rychlonohý křídelník Anderlechtu a doputoval do zámezí.
     
    40
    Ani z něj však hosté nebezpečí pro branku Anderlechtu nepřipravili. Do vápna se totiž ve sprintu vrátil Francis Amuzu, jež míč odkopl do bezpečí.
     
    39
    Michel Vlap se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku, když jednoho ze soupeřů stáhl za dres k zemi. Oostende bude zahrávat přímý kop.
     
    38
    Anderlecht se po dlouhé době pokusil o útok vedený středem hracího pole. Michel Vlap však zůstal dlouho statický a nechal se předskočit jedním z obránců.
     
    37
    Právě Doku si nyní úplně nepotykal se zpracováním snadné přihrávky a následným centrem z ostrého úhlu daroval gólmanovi soupeře dárek.
     
    36
    Jeremy Doku se probil do velkého vápna, kde upadl po rychlé přešlapovačce. Ani tentokrát se pokutový kop ve prospěch Anderlechtu nepíská.
     
    35
    Vincent Kompany ukázal své zkušenosti, když přečetl nebezpečnou průnikovou přihrávku. U míče už je znovu Anderlecht, který se snaží útočit.
     
    34
    Oostende mělo k dispozici další přímý kop ze zajímavé pozice. Centrovaný míč přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhl pozorný obránce Bornauw.
     
    33
    Michel Vlap vymyslel nádhernou průnikovou přihrávku, na kterou si naběhl Pieter Gerkens, jež zakončoval ve skluzu a jen těsně minul branku Oostende!
     
    32
    Francis Amuzu si parádním zpracováním odraženého míče obhodil dotírajícího soupeře, který jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    31
    Také na druhé straně přiletěl na malé vápno nebezpečný centr z pravé strany. Přízemní pobídku chtěli odvrátit hned tři zadáci a málem z toho byl nešťastný vlastenec.
     
    30
    Hosté po půlhodině hry zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl příliš blízko k brance a pozorný brankář Didillon jej s přehledem vyboxoval.
    29. Vargasova možnost
     
    29
    Vargas mohl přidat druhou branku Oostende! Hostující střelec si naběhl na parádní centr z pravé strany, ale Thomas Didillon vytáhl fantastický zákrok!
     
    28
    Sebastiaan Bornauw nakopl míč až na hrot, nicméně tam uspěli fotbalisté v zeleném, kteří nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině.
     
    27
    Francis Amuzu si opět posunul míč mezi obránce, ale tentokrát souboj neustál a poroučel se k zemi. Domácí celek bude zahrávat přímý kop.
     
    26
    Vincent Kompany se poprvé ukázal domácím fanouškům v plné síle. Důrazný obránce tělem odstavil rozběhnutého soupeře a získal míč.
     
    25
    Francis Amuzu je na levém křídle nesmírně aktivní. Tentokrát se prosmýkl na hranici velkého vápna, prostrčil míč na Dokua, ale jeho ránu dokázal Dutoit udržet.
     
    24
    Pieter Gerkens se hnal za dalším nákopem mezi obránce Oostende, ale tentokrát jeho ofenzivní snažení zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    23
    Do rozehrávky Anderlechtu se muse zapojit také brankář Didillon, který svůj odkop nezvládl na podtrženou jedničku. Zadáci ve fialovém jeho chybu bleskurychle napravili.
     
    22
    Yari Verschaeren kouzlil s míčem v pokutovém území, jenže neustál jednu z kliček a poroučel se k zemi. Penalta se však pískat nebude.
    20. Ronald VARGAS - 1:1
     
    20
    Oostende právě vstřelilo branku!
    A je tedy velká rána pro domácí Anderlecht! Hostující celek totiž po druhé neuznané brance Michela Vlapa vyrovnává! Po krásné akci si na přihrávku z pravé strany naběhl RONALD VARGAS a střelou k tyči vyrovnal!
     
    19
    Oostende se po dlouhé době vydalo do útoku. Na přihrávku na pravou stranu si naběhl Vargas, ale čitelnou kličkou se nechal obrat o míč.
     
    18
    A Vlapův zásah nakonec neplatí! Dosud nejlepší hráč na hřišti stál v době převzetí přihrávky v ofsajdu!
     
    17
    Druhou branku Anderlechtu ještě zkoumá videorozhodčí!
     
    16
    Právě aktivní Vlap si v dalším souboji na polovině soupeře pomohl nedovoleným zákrokem, když jednoho ze soupeřů trefil ostrým šlapákem.
    14. Michel VLAP - 1:0
     
    14
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Nyní se už favorizovaný celek ujímá vedení a byla to opravdu nádherná branka! K odraženému míči se v pokutovém území dostal MICHEL VLAP, který technickou střelou zakroutil míč do šibenice!
     
    13
    Anderlecht zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde zasáhl první zadák v zeleném dresu.
     
    12
    Michel Vlap si nabíhal na dlouhou přihrávku mezi obránce Oostende. Stopeři v zelených dresech však zůstali stát blízko u sebe a nenechali jej zakončit.
     
    11
    Další přímý kop Oostende nebezpečí pro branku Anderlechtu nepřinesl. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, kde zasáhl připravený brankář.
     
    10
    Sebastiaan Bornauw zastavil ostrým skluzem rodící se útok soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    9
    Další zajímavá akce Anderlechtu. Právě Doku si udělal prostor na hranici velkého vápna, ale jeho centr přiletěl jen do míst, kde číhal obránce.
     
    8
    Jeremy Doku sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, jenže přihrávka byla příliš dlouhá a míč prosvištěl do autu. Vhazovat bude Oostende.
     
    7
    Stopeři Anderlechtu uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráčům ve fialových dresech v úvodu schází lepší nabídka.
     
    6
    Pieter Gerkens poslal před branku Oostende další prudký centr z pravé strany. Na jeho pobídku však nikdo ve fialovém dresu Anderlechtu nedosáhl.
     
    5
    Francis Amuzu se probil po levém křídle na hranici pokutového území, kde udělal rychlou přešlapovačku, ale spoluhráče centrem neoslovil.
     
    4
    Hosté zahrávali další přímý kop. Centrovaný míč tentokrát postrádal lepší délku a skončil na hlavě pozorného obránce v dresu Anderlechtu.
     
    3
    Sebastiaan Bornauw si na vlastní polovině troufl na riskantní manévr a otočil se s míčem před dotírajícím soupeřem. Nakonec mu jeho risk přinesl zisk.
     
    2
    Oostende si hned ve druhé minutě dnešního souboje vybojovalo přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Rajsel, jenže levačkou vysoko přestřelil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Didillon – El Kababri, Bornauw, Cobbaut, Kompany – Gerkens, Vlap, Verschaeren, Žulj – Doku, Amuzu.
    Náhradníci: Roef – Nasri, Sandler, Saelemaekers, Lutonda, Ait El Hadj.

    KV Oostende: Dutoit – Capon, Milović, Faes, A. Skúlason – R. Vargas, Palaversa, Vandendriessche – D'Haese, Hjulsager, Rajsel.
    Náhradníci: Schelfhout – Boonen, Canesin, Jonckheere, Marquet, F. Sakala, Ndenbe.

    Rozhodčí: van Driessche – Monteny, Cremers.
     
    Na úvod nejvyšší belgické soutěže budeme sledovat souboj dvou ambiciózních celků. Domácí Anderlecht každoročně bojuje o titul, zatímco Oostende se vždy snaží procpat do nejlepší šestky. Hosté však v přípravě zrovna nezářili. Dokázali porazit jen Panachaiki. Naopak padli s Mouscronem i Willem II. Naopak Anderlecht pro změnu porazil slavnou Benficu.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Anderlechtem a KV Oostende. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 14. Vlap – 20. R. Vargas, 76. F. Sakala

    Karty:   10. Bornauw (AND) – 61. Milović (OOS), 73. Capon (OOS), 90+3. Dutoit (OOS), 90+5. A. Skúlason (OOS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:2.
    R.S.C. Anderlecht: Didillon – El Kababri (83. Lutonda), Bornauw, Cobbaut, Kompany – Gerkens (88. Ait El Hadj), Vlap, Verschaeren (62. Nasri), Žulj – Doku, Amuzu.
    Náhradníci: Roef – Nasri, Sandler, Saelemaekers, Lutonda, Ait El Hadj.

    KV Oostende: Dutoit – Capon, Milović, Faes, A. Skúlason – R. Vargas (59. F. Sakala), Palaversa, Vandendriessche – D'Haese (67. Boonen), Hjulsager (68. Jonckheere), Rajsel.
    Náhradníci: Schelfhout – Boonen, Canesin, Jonckheere, Marquet, F. Sakala, Ndenbe.

    Rozhodca: van Driessche – Monteny, Cremers