Hamburger – Darmstadt 1:1 (kon.) | Regensburg – Bochum 3:1 (kon.) | Fürth – Aue 0:2 (kon.)
Wiesbaden – Karlsruher SC 1:2 (kon.)
koniec
Greuther Fürth
0:2 (0:1)
FC Erzgebirge Aue
cz Nedeľa 28.07.2019, 15:30 • Trolli Arena, Fürth • 2. nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:17. (17:27:44)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Aue, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Hostující celek se ve druhém dějství dostal pod velký tlak, přičemž si soupeř vypracoval celou řadu zajímavých šancí, avšak ani jedna neskončila vyrovnávací brankou. Aue mělo velké štěstí, největší šance soupeře totiž skončila na brankové konstrukci, nicméně hostující celek v závěru rozhodl toto utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, navíc se domácí celek nachází daleko od branky soupeře.
     
    90+4
    Männel si dával s rozehrávkou od své branky pořádně načas, nakonec mu to u sudího prošlo a míč poslal daleko na druhou stranu.
     
    90+3
    V tuto chvíli se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet hostující Mihojević, avšak se zřejmě jednalo o zdržování hry.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
    90. HOCHSCHEIDT - 0:2
     
    90
    Aue právě vstřelilo branku!
    Máme tady rozhodující branku tohoto zápasu! Domácí obrana propadla při bránění, z pravé strany se sám na branku hnal jeden z hostujících hráčů, který neuspěl. I tak se o úspěšnou dorážku postaral JAN HOCHSCHEIDTA, který zamířil do prázdné branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Fürt i nadále prohrává o jednu branku, ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Aue se už delší dobu nedostalo na polovinu soupeře, neustále totiž sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Další standardka pro domácí.
     
    85
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Tobias Mohr, přichází Jamie Leweling.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Tom Baumgart (FC Erzgebirge Aue).
     
    85
    Aue se mohlo dostat do dvoubrankového vedení, avšak Hochscheidt se v době přihrávky nacházel v ofsajdu, jeho trefa tak neplatí.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Domácímu celku se stále nedaří vsítit vyrovnávací branka, do konce nezbývá už moc času.
     
    83
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Filip Kusić, přichází Calogero Rizzuto.
     
    83
    Nakonec se k rozehrávce volného kopu postavil Sauer, který trefil pouze vzdálenější tyči. Následná dorážka pro změnu směřoval nad branku.
     
    82
    I tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohlo Aue, konkrétněji se jednalo o Fandricha. Domácí tak mají velkou příležitost ke kontaktní brance.
     
    81
    Hodně sympatickým způsobem to na druhé straně zkoušel Riese, který si za pokutovým územím hodil míč na pravou nohu a poté minul branku.
     
    80
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází Maximilian Sauer.
     
    80
    Burchert tak hodně rychle spěchal s rozehrávkou od své branky, přičemž si na pravém křídle vybral Meyerhöfera, jenž narazil na prvního protihráče.
     
    79
    Po delší době si také hostující celek vyzkoušel rozehrávku volného kopu. U míče se sešla dvojice hráčů, Hochscheidt nakonec centroval mimo dosah Kusiće.
     
    75
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Philipp Zulechner, přichází Tom Baumgart.
     
    74
    Následně si to po levém křídle namířil až k centru do pokutového území domácí Wittek, avšak svým pokusem našel pouze přesně kopačku Kusiće.
     
    73
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Kenny Redondo, přichází Havard Kallevik Nielsen.
     
    72
    Před malým momentem to z hodně velké vzdálenosti od branky zkoušel domácí Mavraj, avšak ani jeho projektil nemířil mezi tyče hostující svatyně.
     
    71
    Ještě se následně do zakončení dostal Green, avšak jeho pokus nebyl nikterak slavný. Männel nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat od branky.
     
    70
    Fürth měl k dispozici další rohový kop, avšak ani v tomto případě jsme nesledovali zrovna přesný centr. Nejvýše do vzduchu se tak dostal Kalig.
     
    69
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na druhou branku tohoto zápasu stále čekáme. Fürth je ve druhém dějství výrazně aktivnějším celkem.
     
    68
    Už to vypadalo, že hostující Wydra poběží sám na branku, avšak včas se zpět do obrany dokázal vrátit pozorný Mavraj, který akci tak přerušil.
     
    67
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Florian Krüger, přichází Dominik Wydra.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Clemens Fandrich (FC Erzgebirge Aue).
     
    65
    Až nyní se hostující celek konečně dostal na útočnou polovinu. Zulechner si s těžkou přihrávku neporadil, poté Mavraj nekompromisně odklízel do bezpečí.
     
    64
    I předchozí zákrok Aue zaváněl žlutým kartónkem, který hlavní sudí nevytasil. Naopak Wittek opět centroval do šestnáctky, kde se nacházel Kusić.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Philipp Riese (FC Erzgebirge Aue).
     
    59
    O rozehrávku volného kopu se opět postaral obránce Wittek, který nenašel nikoho ze spoluhráčů, naopak jsme sledovali další útočný faul domácích.
     
    58
    Ten se pro změnu snášel do malého vápna, kam celkem pohotovým způsobem dokráčel hostující brankář, kterému se povedlo sevřít míč do své náruče.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Fabian Kalig (FC Erzgebirge Aue).
     
    56
    Na pravém křídle se protáhl do pokutového území Stefaniak, jehož nabídku ale srazil za brankovou čáru jeden z protihráčů. Na řadu tak přijde rohový kop.
     
    55
    K němu se postavil právě levý obránce Wittek, který ho stáčel směrem od branky. Nakonec jsme sledovali útočný faul, po kterém skončil na zemi hráč Aue.
     
    54
    Fürth se s míčem dostal zpět na vlastní polovinu, odkud Caligiuri velice přesně přenášel hru na Witteka, jehož ránu srazil jeden z protihráčů – roh.
     
    53
    Samotný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, nicméně Fürth ještě cosi reklamoval. I tak se pokračuje ve hře, Meyerhöfer bude moci vhazovat.
     
    52
    Hostující brankář musel opět do akce. Tentokráte to hodně nebezpečným pokusem zkoušel Stefaniak, jehož ránu brankář vyrazil na rohový kop.
     
    51
    Männel se tak ujal dalšího odkopu od své svatyně, kterým na druhé polovině našel pouze kopačku Mavraje, jenž s míčem přešel na druhou stranu.
    50. Keita-Ruel minul branku.
     
    50
    V úvodu druhého poločasu šance pro domácí! Centr se totiž snášel do malého vápna, kam si naskakoval Keita-Ruel, jenž ale přestřelil branku.
     
    49
    Tak nakonec se jí ujal hostující brankář Männel, který míč poslal až k hranici opačného pokutového území, kde se nacházel pouze obránce Mavraj.
     
    48
    I v úvodu poločasu přišel na řadu celkem tvrdý zákrok, po kterém hlavní sudí udělil žlutý kartónek. Aue bude rozehrávat standardku z velké vzdálenosti.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Maximilian Wittek (SpVgg Greuther Fürth).
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž si obě mužstva vytvořila několik zajímavých šancí, avšak pouze jedna skončila v brance. Fürth tak bude muset ve druhém dějství zabrat, ztrácí totiž jednu branku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru prvního poločasu se opět předvedl hostující brankář, který pokryl zakončení v podání Greena.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Tu z velké vzdálenosti rozehrál Mohr, kterému se v pokutovém území nepodařilo najít nikoho ze spoluhráčů. Naopak se nejvýše do vzduchu dostal Kalig.
     
    42
    Před malým momentem přišel na řadu další nedovolený zákrok, v posledních minutách se hodně přiostřuje. Domácí mají k dispozici standardku.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Tohle už zavánělo žlutou kartou. Hodně nebezpečně si počínal domácí obránce Caligiuri, který u středového kruhu hodně důrazně zajel do Nazarova.
     
    38
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující Nazarov, přičemž hlavní sudí skutečně pískl do své píšťalky. Následovat bude standardka pro Aue.
     
    37
    Meyerhöfer to zkoušel vzít sám na sebe, avšak neprošel hned přes prvního protihráče. I tak se domácí dostali do šance, Männel svůj celek podržel.
     
    36
    Keita-Ruel si sice dokázal poradit s těžkou přihrávkou, avšak hodně rychle byl u něj pozorný obránce Kusić, který odklidil hrací předmět do zámezí.
     
    31
    Nyní sledujeme celkem nezáživnou pasáž tohoto zápasu. Domácí se sice nachází na útočné polovině, avšak k ničemu nebezpečnému nedochází.
     
    30
    Mohr chtěl protihráči nasadit jesličky, avšak tento záměr se mu vůbec nepovedl. Fürth tak mohl opět vhazovat, o což se postaral obránce Meyerhofer.
     
    29
    Männel tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel konstruktivně po zemi. Následný pas od Mihojeviće zaplul pouze ven z hrací plochy.
     
    28
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali nákop k hranici pokutového území, kde Keita-Ruel, ještě roztáhl hru na Stefaniaka, jehož centr nebyl povedený.
     
    27
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut hry, hosté se dostali do vedení, na tahu jsou tak domácí hráči.
    26. NAZAROV - 0:1
     
    26
    Aue právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Krüger měl na levém křídle hodně prostoru, přičemž se mu v pokutovém území podařilo najít nohu DIMITRIJE NAZAROVA, který mířil velice tvrdě pod břevno.
     
    26
    Obrannou povinnost si splnil hostující Riese, který za sebe nepustil jednoho z protihráčů, ba naopak vypíchl hrací předmět pouze ven z hrací plochy.
     
    25
    Aue se opět s velkou lehkostí dostalo na druhou stranu, kde tentokráte pracoval s míčem Kalig, který si pro spolupráci vybral kolegu Mihojeviće.
     
    24
    Podél autové čáry to zkoušel domácí Wittek, který poté centroval do pokutového území, avšak žádný z jeho spoluhráčů hrací předmět nezasáhl.
     
    23
    Hodně sympaticky si před malým momentem počínal Riese, který si přichystal míč na silnější nohu, avšak poté zamířil pouze doprostřed branky.
     
    22
    Za pokutovým územím se nacházel Krüger, který se také dostal do zakončení. Dělovka pravou nohou nebyla přesná, Burchert tak nezasahoval.
     
    21
    Domácí rozehráli volný kop z oblasti středového kruhu. Následně Mavraj přenášel hru na pravou stranu, odkud jeho centr odklízel obránce Kalig.
     
    16
    Pro změnu se centr nepovedl domácímu Redondovi, jehož nabídka zaplula daleko za brankovou čáru. Männel tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    15
    Pokus o nákop na pravou stranu hostujícímu celku vůbec nevyšel. Naopak se jako první dostal k míči domácí brankář Burchert, jenž okamžitě rozehrál.
     
    14
    Jenomže akce Fürthu neměla dlouhého trvání. Stefaniak si nedokázal pohlídat své postavení, pomezní sudí tak jasným gestem signalizoval ofsajd.
     
    13
    Na vlastní polovinu musel spěchat Wittek, kterému se přeci jenom podařilo odklidit míč do bezpečí, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Zulechner.
     
    12
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Männel, který zkoušel dalekonosným pasem oslovit Zulechnera, jenž se ale nedokázal prosadit.
     
    11
    Aue se mohlo dostat do vedení! Krüger se dokázal protancovat až před domácího brankáře, kterému se povedlo proti prudkému zakončení zakročit.
     
    10
    Hlavní sudí uviděl další nedovolený zákrok, po kterém odpískal faul ve prospěch domácích. Meyerhoferovo řešení skončilo pouze u brankáře Männela.
     
    9
    Aue se dokázalo s míčem dostat na útočnou polovinu, načež to Riese zkoušel nákopem za obranu soupeře, avšak včas zasahoval obránce Mavraj.
     
    8
    Mihojević se daleko podél autové čáry nedokázal dostat, naopak velice dobře zasahoval pozorný Wittek, který za sebe nepustil prvně jmenovaného.
     
    7
    Domácí se dokázali dostat do pokutového území, kde se do nadějné pozice dostal křídelník Stefaniak, jehož zakončení zlikvidoval pozorný brankář Männel.
     
    6
    Na opačné straně se musel bleskově vracet obránce Mavraj, který za sebe nepustil hodně nebezpečnou přihrávku z levé strany. Na pořadu dne bude rohový kop.
     
    5
    Witek posílal centr ke vzdálenější tyči, kde se po něm natahoval hostující brankář Männel, který na něj nedosáhl, čehož Keita-Ruel nedokázal využít.
     
    4
    Pokus o přenesení hry na pravou stranu nebyl vůbec špatný, avšak Stefaniak si neporadil s padajícím míčem. Männel bude odkopávat od branky.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu přišel hodně ostrý nedovolený zákrok, kterým si pomohl hostující Fandrich, jenž poslal na zemi domácího Keitu-Ruela.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Caligiuri, Mavraj, Wittek – Seguin – Mohr, Redondo – Stefaniak, Keita-Ruel, Green
    Náhradníci: Funk – Bauer, Ernst, Jaeckel, Nielsen, Leweling, Sarpei, Sauer, Zahn

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Kusić, Gonther, Kalig – Mihojević, Hochscheidt, Riese, Fandrich – Krüger, Zulechner, Nazarov
    Náhradníci: Jendrusch – Baumgart, Ciftci, Daferner, Kupusović, Rizzuto, Sessa, Strauss, Wydra

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Wessel.
     
    SPVGG GREUTHER FÜRTH

    Tento tým, jenž sídlí v bavorském městečku Fürth, pár let zpět hrát nejvyšší soutěž. Ve svém premiérovém ročníku mezi elitou však skončil poslední a nyní už pět sezon válčí v lize druhé. Loňské umístění také nebylo příliš dobré. Fürth se umístil na patnácté pozici. V přípravě sehrál tři ostré duely. S anglickým Huddersfieldem jednou remizoval a následně prohrál. V generálce na ligu podlehl Augsburgu 0:1.
     
    FC ERZGEBIRGE AUE

    Je fotbalový klub, který sídlí v saském městě Aue-Bad Schlema. V posledních letech patří do spodních pater druhé nejvyšší německé soutěže, v předešlé sezoně totiž vybojoval konečné 14. místo a zachránil se pouze o pár bodů. V přípravě si vedl velice dobře, neboť si připsal 6 výher a remízu v generálce s Unionem Berlín. Uvidíme, jakým způsobem vstoupí dnes do ligového ročníku.
     
    Přeji vám krásné nedělní odpoledne při sledování textového přenosu z 2. německé Bundesligy. Celek SpVgg Greuther Fürth přivítá FC Erzgebirge Aue. Utkání začíná v 15:30. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 26. Nazarov, 90. Hochscheidt

    Karty:   47. Wittek (FRT) – 57. Kalig (AUE), 61. Riese (AUE), 66. Fandrich (AUE), 85. Baumgart (AUE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:17.
    Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Caligiuri, Mavraj, Wittek (80. Sauer)– Seguin – Mohr (85. Leweling), Redondo (73. Nielsen) – Stefaniak, Keita-Ruel, Green
    Náhradníci: Funk – Bauer, Ernst, Jaeckel, Nielsen, Leweling, Sarpei, Sauer, Zahn

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Kusić (83. Rizzuto), Gonther, Kalig – Mihojević, Hochscheidt, Riese, Fandrich – Krüger (67. Wydra), Zulechner (75. Baumgart), Nazarov
    Náhradníci: Jendrusch – Baumgart, Ciftci, Daferner, Kupusović, Rizzuto, Sessa, Strauss, Wydra

    Rozhodca: Siebert – Seidel, Wessel