Orenburg – Zenit 0:2 (kon.) | Arsenal Tula – Rostov 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
1:0 (1:0)
Lokomotiv Moskva
cz Nedeľa 28.07.2019, 18:00 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Ruská Premier Liga má na programu o tomto víkendu třetí kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy CSKA Moskva a FK Lokomotiv Moskva.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté moskevského CSKA jsou po dvou kolech zatím na nelichotivém třináctém místě, když dosud získali tři body za jednu výhru. Ta se zrodila v posledním odehraném kole na domácí půdě. Hráči CSKA porazili Orenburg těsně 2:1. Předtím padli v Samaře 0:2. Dnes by rádi na domácí půdě opět zvítězili a v moskevském derby se o to rozhodně pokusí. Uvidíme, jak si proti svému městskému rivalovi povedou.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    To hosté z Lokomotivu Moskva jsou na tom lépe. Na svém kontě mají čtyři body za výhru a remízu a jsou šestí. V prvním kole remizovali s Kazaní 1:1 ve svém teritoriu a i další domácí duel zvládli, když vyhráli 2:1 nad Tambovem. Dnes se poprvé představí na cizím hřišti a rádi by urvali další důležité body. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly na jaře letošního roku, kdy se zrodila remíza 1:1. Bude i dnes zápas vyrovnaný, nebo jeden z týmů zvítězí? To se nechme překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Divejev, Vasin, Magnússon – Mário Fernandes, Bistrović, I. Achmetov, Obljakov – Sigurdsson, Vlašić – Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Tiknizjan, N'Diaye, Maradišvili, Nišimura, Šarlija, Jefremov, Kučajev, Nababkin, N. Černov, Bijol.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov, Cerqueira, Ćorluka (C), Rybus – Krychowiak, Barinov – Ignatěv, Al. Mirančuk, Žemaletdinov – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Smolov, Lysov, Idowu, Kulikov, Kolomejcev, Tugarev, Höwedes, Dorofejev, Magkejev, S. Kvěrkvelija.

    Rozhodčí: Bezborodov – Safjan, Murašov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání ještě předcházela minuta ticha za zesnulé děti v táboře u Chabarovsku a až poté byl zápas zahájen. U míče jsou domácí hráči a hned směřují před branku hostů.
     
    1
    Dlouhý nákop, který směřoval na nabíhajícího Fjodora Čalova nakonec končí u gólmana Lokomotivu Moskva, který míč dostal do rukavic a odkopl ho od své branky.
     
    2
    Poté hru na druhou stranu otočili hosté a hned z toho byla střela v pokutovém území, kterou vyslal Éder, avšak jeho pokus směřoval jen vysoko nad břevno Akinfejevovy brány.
     
    3
    Domácí se opět natlačili před pokutové území a také na branku Lokomotivu Moskva letěla střela, kterou ale obrana hráčů v zelenočervených dresech srazila za zadní čáru. Rohový kop pro CSKA Moskva.
     
    4
    Moskevské derby je od úvodních minut hodně útočné. Nyní domácí hráč Bistrović zajel nešetrně do soupeře a jako první inkasuje žlutou kartu.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Kristijan Bistrović (CSKA Moskva).
     
    5
    Následoval volný přímý kop, míč se stočil před branku CSKA, kde ho pohodlně jistil brankář Igor Akinfejev. Hosté tak z této standardní situace nevytěžili vůbec nic.
     
    6
    Rychlý protiútok moskevského CSKA a domácí vybojovali další rohový kop.
     
    7
    Ten rozehrál Ivan Obljakov, ale svůj centr neposlal do pokutového území. Ovšem následně pak chtěl vrátit hru zpět do pokutového území a zřejmě zahrál hostující hráč rukou!
     
    8
    Nyní komunikuje hlavní sudí s VAR, zda se skutečně jednalo o ruku či nikoli.
     
    9
    A arbitr dnešního utkání už naznačuje, že se půjde podívat na video.
     
    10
    Penalta se nekoná. Nakonec video prokázalo, že se o ruku nejednalo. U míče tak jsou hosté a pokusí se projít na druhou stranu.
     
    11
    Jenže uprostřed hřiště přišli hosté o míč a domácí šli do rychlého protiútoku. Avšak ten do zdárného konce nedotáhli a rázem tak končí další jejich akce.
     
    12
    Po další akce moskevského CSKA odehráli hosté míč znovu za zadní čáru a opět tak domácí fotbalisté budou zahrávat další rohový kop.
     
    13
    Z něho sice domácí nic nevytěžili, ale z další akce už se dostali ke střele, kterou znovu v pohodě pokryl hostující brankář Guilherme a odkopl ho rychle od svého zařízení.
     
    14
    Na polovině domácích vybojovali autové vhazování hosté a zůstanou tak u míče. Budou se snažit ohrozit domácí branku, kterou hájí Igor Akinfejev.
     
    16
    Z levé strany táhl akci CSKA Ivan Obljakov, ale nakonec se dále než před velké vápno nedostal. Špatně si prohodil míč na druhou nohu a ten bleskově zachytil jeden z obránců Lokomotivu Moskva.
     
    17
    Na pravé straně uvolnil Dmitrij Živogljadov svého spoluhráče, ten už ale míč zbytečně prohazoval mezi nohama, až o něj přišel. Do rychlého protiútoku tak míří zase domácí hráči.
     
    18
    Kus před velkým vápnem poslal obloučkem balon do pokutového území Kristijan Bistrović, Obljakov na něj sice dosáhl, ale následně už svou střelu poslal do připraveného hráče před sebou.
     
    19
    Ivan Obljakov po faulu hostujícího hráče zahraje volný přímý kop.
     
    20
    Ovšem tuto standardku příliš dobře nezahrál, jeho centr sebrali hosté a nedopustili, aby domácí fotbalisté jakkoli ohrozili branku Lokomotivu Moskva.
     
    21
    Vladislav Ignatěv nyní poslal k zemi Arnóra Sigurdssona a dostalo se mu domluvy od hlavního rozhodčího. U míče zůstanou domácí a mohou dále kombinovat před brankou Guilherma.
     
    22
    Jenomže akce se domácím tedy nevyvedla, dva spoluhráči se nedomluvili a přihrávka se odrazila od nohy Obljakova a skončila za postranní čárou. Autové vhazování pro Lokomotiv Moskva.
     
    23
    Těžkou přihrávku od Édera zpracovával Grzegorz Krychowiak, nakonec se mu povedlo míč poslat spoluhráči, který o něj však záhy přišel.
     
    24
    Lokomotiv se tak musel vracet zpátky do obrany, protože CSKA šlo do rychlé akce před branku Guilherma.
     
    25
    Fjodor Čalov se utrhl na levé straně a rodila se slibná akce moskevského CSKA. Obránce hostů Vedran Ćorluka se však stihl vrátit a nebezpečí dobrým obranným zákrokem zažehnal.
     
    25
    Éder nyní zasáhl kopačkou Vasina, ale šlo o nezaviněný střet a sudí proto žlutou kartu neuděluje. Hostující hráč se směrem k tomu domácímu omluvil a vše se obešlo bez zbytečného zdržování.
     
    26
    Hra tedy pokračuje dále, a to s míčem na kopačkách domácího celku.
     
    27
    Ale znovu se hráči CSKA nedostali blíže hostující brance a hosté je pak o balon připravili. Mohou tak projít do následného rychlého protiútoku.
     
    28
    Stále jsme se nedočkali úvodní branky, oba celky ale hýří aktivitou a dostávají se do šancí. Zatím ale oba brankáři drží čistá konta.
     
    28
    Nyní už ale došlo na nebezpečnou situaci ze strany CSKA. Čalov vystřelil uvnitř velkého vápna a jeho pumelici zastavil pozorný zákrok hostujícího brankáře!
    28. Čalovovu ránu zastavil gólman Lokomotivu Moskva.
     
    29
    Na druhé straně se o vzruch před soupeřovou brankou postaral hostující Alexej Mirančuk, který ale z otočky netrefil branku domácích.
     
    30
    Třicet minut hry za nám, stále jsme se úvodní branky nedočkali. Ovšem nyní znovu zakročil Guilherme, jenž zastavil skákavou střelu z kopačky domácího Nikoly Vlašiće.
     
    32
    Viktor Vasin byl faulován soupeřem a nyní se chvíli hrát nebude. Bude potřeba jeho ošetření přímo na hrací ploše.
     
    33
    No a vypadá to, že pro Vasina utkání skončilo. Lavička CSKA tak musí sáhnout k nucenému střídání. Domácího hráče zranění do hry zpět nepustí.
     
    33
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Viktor Vasin, přichází Zvonimir Šarlija.
     
    34
    Domácí se dostali znovu s míčem na polovinu hostů, avšak míč ztratili. Do rychlého brejku pak šli hosté, ale Rifat Žemaletdinov nakonec neproklouzl do pokutového území.
     
    35
    Autové vhazování zahrají hosté na polovině CSKA. Mají tak šanci dostat se znovu do obležení branky Akinfejeva.
     
    36
    Ten ale vše dobře viděl a pohlídal si situaci. Poté dostal míč do rukavic a následně pak ho odkopl daleko od své branky. Posílá tak své spoluhráče do útoku.
     
    37
    Další rohový kop měli domácí, centr do pokutového území chtěl u bližší tyče usměrnit do branky Ivan Obljakov, leč marně. Guilherme si svůj prostor u tyče dokonale pohlídal.
     
    38
    Na pravou stranu dostal centr Mário Fernandes, hrudí si zpracoval míč a poté ho poslal dále. Jeho spoluhráč byl však tísněn obranou Lokomotivu a nedostal se k žádné střele.
     
    39
    Agilní Čalov se znovu cpal s míčem do pokutového území. Poté upadl a rázem bylo po akci.
     
    39
    Žlutí se ale na domácí straně. Magnússon se tvrdě opřel do soupeře a sudí už k němu spěchá se žlutou kartou.
     
    40
    Tak nyní komunikuje hlavní rozhodčí znovu s VAR a je to kvůli předchozímu faulu na domácího hráče v pokutovém území. Rozhodčí je už u videa.
     
    41
    Nakonec je to penalta pro CSKA!
    41. Cerqueirův faul na Čalova - penalta.
     
    42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil sám faulovaný FJODOR ČALOV a poté vystihl směr brankáře hostů. Míč pak umístil do jeho protipohybu k levé tyči – 1:0.
    42. Fjodor ČALOV - 1:0
     
    44
    Hosté se okamžitě snažili najít rychlou odpověď, jejich pokus se však mezi tři tyče nevešel. Rázem se pak rodí slibná akce domácích.
     
    45
    Další zákrok vytáhl Guilherme, jenž zlikvidoval střelu Čalova. Ten je dnes hodně aktivní a i po proměněné penaltě se chtěl prosadit.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě šest minut.
     
    45+1
    Mário Fernandes přiťukl míč v pokutovém území Arnóru Sigurdssonovi, ten však na balon nedosáhl. Pro domácí škoda, mohli být znovu v dobré šanci skórovat.
     
    45+2
    Na druhé straně pak prověřili pozornost domácího brankáře hosté, ten uspěl a následně pak znovu odkopl míč od své branky.
     
    45+3
    Domácí znovu zahrozili před brankou soupeře, jejich souhra ale kýžené ovoce v podobě navýšení vedení nepřinesla.
     
    45+4
    Po nepřesné akci Lokomotivu Moskva jdou do postupné akce znovu hráči CSKA. Uvidíme, zda se jim podaří ještě ohrozit soupeřovu bránu.
     
    45+5
    Nakonec z toho nic nebylo a je tu jen odkop od hostující branky, který provede Guilherme.
     
    45+5
    Éder se hnal do pokutového území a chtěl vystřelit. Jeho akci ale zmařil praporek postranního sudího, který byl zdvižen. Éder se vystavil ofsajdu.
     
    45+6
    Záhy na hranici velkého vápna střílel Mirančuk, avšak jen do připraveného obránce domácích. Poté se ještě Éder pokusil sebrat míč, ale to se mu už nepovedlo.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    Dlouhý první poločas je za námi. Hrálo se jednapadesát minut. Domácí se dostali do vedení ve dvaačtyřicáté minutě, když nařízenou penaltu proměnil sám faulovaný Fjodor Čalov. Hosté měli šanci v závěru utkání, avšak Éder byl v ofsajdové pasti, takže se srovnání stavu nekonalo. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 19:13.
     
    Střely na branku: 4 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kristijan Bistrović, přichází Kirill Nababkin.
     
    47
    Hosté se dostali na polovinu domácího celku, z pravé strany pak vyslal centr směr branka Živogljadov, ale ten srazil bek CSKA za postranní čáru. Autové vhazování pro Lokomotiv.
     
    48
    Alexej Mirančuk vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku, kterou vykryl Igor Akinfejev a připsal si tak vůbec první zákrok v tomto utkání.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Grzegorz Krychowiak (FK Lokomotiv Moskva).
     
    49
    Fjodor Čalov dostal přihrávku před velké vápno, jeho přízemní střela pak končí jen vedle hostující brány. Guilherme tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    50
    Dmitrij Živogljadov inkasoval zákrok od Čalova a domácí hráč dostal od hlavního sudího domluvu. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu. Hosté jsou u míče a jdou před domácí branku.
     
    52
    Nepřesná akce hostů znamenala ztrátu míče a domácí tak mohli otočit hru.
     
    52
    Ale také CSKA nic nevymyslelo a nedonutilo soupeřovo brankáře k zákroku. Hráči v červených dresech jeho zařízení vůbec neohrozili.
     
    54
    Nababkin vyslal z dvaceti metrů střelu, která se otřela o špičku kopačky obránce hostů a balon pak zaletěl za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro moskevské CSKA.
     
    55
    Centr, který se snesl do pokutového území, odhlavičkoval mimo ohrožení vlastní branky hostující obránce Dmitrij Živogljadov.
     
    55
    Kirill Nababkin byl opět hodně aktivní, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    56
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Živogljadov, přichází Fjodor Smolov.
     
    58
    Divejev rukou stáhl Édera, který poté ztratil rovnováhu a ocitl se na zemi. Sudí tak vytahuje další žlutou kartu v utkání.
     
    58
    Následuje tak nebezpečný volný přímý kop, kousek od hranice velkého vápna.
     
    59
    Ten zahrál Alexej Mirančuk, jenž to neudělal vůbec špatně. Jeho střela mířila na branku soupeře, ale míč se poté stočil a skončil kousek o pravé tyče Akinfejeva.
     
    60
    Po šedesáti minutách hry stále domácí celek drží těsné vedení. Rád by ho navýšil, hosté naopak by chtěli srovnat. Nyní mají k dispozici rohový kop.
     
    61
    Balon hlavou chtěl mezi tři tyče usměrnit Mirančuk, avšak jeho pokus skončil pouze na pozorné obraně domácího celku.
     
    61
    Následně pak se rodila akce na domácí straně. Magnússon se dral dopředu a dostal míč od Nababkina, jeho okamžitý pokus však zaletěl jen do připravené obrany Lokomotivu Moskva.
     
    62
    Domácí zvýšili svou aktivitu a opět se dostali před branku soupeře. Divejev ale svou střelu dostal jen vysoko nad branku Guilhermeho branky.
     
    63
    Domácí rozehráli autové vhazování, které provedl Zvonimir Šarlija, ale nedostali se s míčem před branku Lokomotivu. Jeden z domácích byl totiž faulován a zůstal na trávníku.
     
    64
    Poté měli stále míč na svých kopačkách hráči CSKA, do výraznější akce před moskevským Lokomotivem se nedostali.
     
    65
    Fernandes centroval míč před branku hostů, ale v tom mu zabránil další pozorný zákrok obrany Lokomotivu.
     
    66
    Fjodor Čalov proskočil do pokutového území, nepodařilo se mu však vystřelit. Poté inkasoval bolestivý zákrok domácí Fernandes, ale nakonec je v pořádku a pokračuje dále ve hře.
     
    67
    Mirančukův únik před velké vápno skončil na obraně CSKA. Domácí stále hájí svůj těsný náskok, ale hosté se dále snaží o vyrovnání.
     
    68
    Volný kop zahrávali hosté, Mirančuk posadil míč na hlavu Murila Cerqueiry, ten ale jen těsně poslal míč nad břevno domácí branky.
     
    70
    Vedran Ćorluka srazil soupeře k zemi a hosté ztrácejí míč. U něho jsou domácí, kteří už obléhají Guilhermeho bránu.
     
    72
    Nababkin poslal míč na Sigurdssona, který pohotově vystřelil na branku Lokomotivu, ale bylo to hodně nepřesné. Končí tak další pokus CSKA a do akce jdou hosté.
     
    73
    Na polovině hřiště ale o balon přišli a CSKA vrací hru před hostující branku. Uvidíme, zda se jim podaří ohrozit brankáře Lokomotivu.
     
    74
    Nic z toho nebylo a hosté okamžitě dostali míč do bezpečí a mohou tak projít do další útočné akce na opačném konci hřiště.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Zvonimir Šarlija (CSKA Moskva).
     
    75
    Další žlutou kartu inkasoval domácí hráč, Šarlija nevybíravým způsobem poslal k zemi Édera a sudí opět trestal.
     
    77
    Ilzat Achmetov se pokusil projít s míčem až do pokutového území, v cestě mu stála kopačka soupeře a ten dostal balon mimo ohrožení branky Lokomotivu.
     
    78
    Na opačné straně se nepovedla akce hostům, kteří stále marně dobývají domácí branku a nedaří se jim srovnat stav zápasu. Pořád tak mají jednobrankovou ztrátu.
     
    79
    Mirančuk neprošel přes zhuštěnou obranu domácích a nemohl se tak dostat ke střele. Míč se však ještě na chvíli ocitl v moci Lokomotivu, ale znovu z toho nic nebylo.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí drží těsný náskok. Ještě nás ale určitě čekají zajímavé poslední minuty utkání.
     
    81
    Rybus napálil míč z rohu velkého vápna, ale ten zaletěl jen vysoko nad domácí branku. Nicméně hosté stále drží balon a operují s ním před domácím brankářem Akinfejevem.
     
    82
    Nababkin svedl souboj o míč se Smolovem, hostující hráč byl úspěšnější a dostal tak svůj tým znovu před domácí branku.
     
    84
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Roman Tugarev.
     
    84
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Jaka Bijol.
     
    85
    Arnór Sigurdsson byl přidržen soupeřem a sudí si toho okamžitě všiml. Hosté tak ztrácejí míč a musejí se vracet zpět do obrany. Domácí jdou totiž do rychlé akce na opačné straně.
     
    86
    Fjodor Smolov našel přihrávkou na pravé straně pokutového území volného Édera, který vyslal střelu z první, ale ta zamířila pouze vedle domácí brány. Akinfejev tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    87
    Hráči Lokomotivu se pokusili o další akci, v níž se ale nedostali k další střele, která by mohla vést k vyrovnání. Nyní následuje odkop od domácí branky, který provede Igor Akinfejev.
     
    88
    Další šance Mirančuka, který střílel z dobré pozice, ale bylo to zase jen vysoko nad branku domácího celku.
     
    89
    Hosté nemají co ztratit, všechny své poslední síly vynakládají do útočení. Zatím je to ale bez gólového efektu. Domácí dobře kryjí prostor před Akinfejevem.
     
    90
    Hostující Ćorluka dostává žlutou kartu za protesty směrem k hlavnímu sudímu. Po faulu na Smolova se dožadoval penalty a něco ostřejšího mu řekl.
     
    90
    Zápas bude nastaven o tři minuty navíc.
     
    90+2
    U míče jsou domácí hráči, Fernandes odehrál autové vhazování a CSKA tak mohou nadále zůstat na polovině moskevského Lokomotivu.
     
    90+3
    Domácí vybojovali další rohový kop, který rozehráli nakrátko. Poté se ale do zakončení před hostující bránou nedostali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči nakonec svůj těsný náskok, kterého docílili v závěru prvního poločasu, uhájili až do samého konce. Hosté ve druhé půli dali jasně najevo, že chtějí vyrovnat. Měli na to spousty příležitostí, ale marně dobývali branku Igora Akinfejeva. Ten míč za svá záda nepustil a udržel tak čisté konto. Domácí tak slaví v moskevském derby tři body, hosté z Lokomotivu odešli ze hřiště bez zisku jediného bodu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:10.
     
    Dnešní utkání sledovalo 27 897 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:05:45)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 42. Čalov (pen.)

    Karty:   4. Bistrović (CSK), 39. Magnússon (CSK), 58. Divejev (CSK), 74. Šarlija (CSK) – 48. Krychowiak (LMO), 90. Ćorluka (LMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 19:10.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Divejev, Vasin (33. Šarlija), Magnússon – Mário Fernandes, Bistrović (46. Nababkin), I. Achmetov (84. Bijol), Obljakov – Sigurdsson, Vlašić – Čalov.
    Náhradníci: Pomazun, Kyrnac – Tiknizjan, N'Diaye, Maradišvili, Nišimura, Šarlija, Jefremov, Kučajev, Nababkin, N. Černov, Bijol.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov (56. Smolov), Cerqueira, Ćorluka (C), Rybus – Krychowiak, Barinov – Ignatěv, Al. Mirančuk, Žemaletdinov (84. Tugarev) – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Smolov, Lysov, Idowu, Kulikov, Kolomejcev, Tugarev, Höwedes, Dorofejev, Magkejev, S. Kvěrkvelija.

    Rozhodca: Bezborodov – Safjan, Murašov

    Diváci: 27897