Žižkov – Sokolov 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Třinec 2:2 (kon.) | Vyšehrad – Ústí n. L. 4:1 (kon.)
koniec
FK Viktoria Žižkov
2:1 (1:0)
FK Baník Sokolov
cz Nedeľa 28.07.2019, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 2. kolo FNL, ve kterém se představí FK Viktoria Žižkov – FK Baník Sokolov. Žižkov v prvním kole padl v Pardubicích, zatímco Sokolov remizoval s Hradcem 0:0. I přesto jsou favorité hráči z Prahy. Výkop je stanoven na 10:15.
     
    FK Viktoria Žižkov se v minulé sezóně jen tak tak zachránil a setrval v druhé nejvyšší soutěži. Žižkov odehrál až sedm přípravných utkání, ze kterých si odnesli 4 výhry a 3 prohry. První kolo jim zrovna nevyšlo podle plánů, jelikož podlehli Pardubicím 2:1. Pardubice již po prvním poločase vedly 2:0, a to díky gólů Čelůstky a vlastní brance Gila. Žižkovu se dvanáct minut před konce podařilo snížit, ale na vyrovnání to už nestačilo. Poslední vzájemný zápas se odehrál právě na Žižkovském stadionu, a to 7.4. kdy utkání skončilo remízou 1:1. Jak si Žižkov povede dnes, to se dozvíme již v 10:15.
     
    FK Baník Sokolov i po špatném jaru zůstal v druhé nejvyšší soutěži. Sokolov měl o něco těžšího soupeře, čímž byl Hradec Králové. Hradec byl statistikově lepší a před zápasem byli favorité, ovšem Sokolov udržel bezbrankovou remízu a připsal si úvodní bod. Oproti Žižkovu byla příprava o tři zápasy chudší a také výsledky z nich nebyly dobré. Ze čtyř zápasů vyhráli pouze jeden, a to 1:0 nad Domažlicemi. Musíme taky podotknout, že Sokolov se připravoval na silných týmech, například Plzeň, Teplice a Mladá Boleslav. Sokolov je považován za outsidera, ovšem naposledy zde remizoval, tak uvidíme zda to bude i dnes.
     
    Vzájemná utkání

    7.4.2019 – Žižkov – Sokolov 1:1
    1.9.2018 – Sokolov – Žižkov 1:0
    15.4.2018 – Sokolov – Žižkov 1:2
    17.9.2017 – Žižkov – Sokolov 1:2
    1.4.2017 – Sokolov – Žižkov 0:5
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Urbanec (C), Gil, Bazal – Jaroslav Diviš.
    Náhradníci: P. Soukup – Antl, Maksić, Petrlák, Halgoš, Cabaña, Egidio.

    FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Hošek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. (C) – A. Čihák, Kopřiva, Štípek, Glaser – Wermke, Červenka.
    Náhradníci: Šiman – Fišer, Machek, Selnar, Vávra, Šmehyl, Ruml.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Karel Mikeska, Jakub Bureš.
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Domácí nastupují v bílo-červených dresech, zatímco hosté v dresech žlutých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří ihned přesunuli hru na svojí polovinu, nyní kombinunují na polovině hřiště.
     
    2
    Domácí se pokoušeli o první ohrožení, konkrétně Josef Bazal, jenže na hranici vápna ho čistě odstavil hostující Jan Hošek, který založil protiútok na druhou stranu.
     
    3
    Protiútok Sokolova nebyl zrovna úspěšný, jelikož se hráči nedostali ani k brankovišti domácího celku, tudíž míč přebírají hráči v bílo-červených dresech.
     
    4
    Máme tu pvní menší faul. Jakub Kopřiva srazil na středu hřiště Bazala, pro domácí je tu volný kop.
     
    5
    Jan Mejdr hledal svojí přihrávkou volného Kopřivu, ovšem přihrávka měla přiliš velkou razanci, tudíž se míč od Kopřivy odrazil pouze na autové vhazování.
     
    6
    Další faul ze strany hostů. Adam Čihák na středovém kruhu silně podrazil jednoho z domácích hráčů, kartu ale nedostává.
     
    7
    Domácí jako první ohrozili branku! Igor Súkenník našel na hranici vápna volného Luise Gila, který se ihned rozhodl pro střelu z první, tu mu ale výtečně vyrazil Jakub Dvořák I.
     
    8
    Byla nařízena penalta pro Žižkov!
     
    9
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak a máme tu první branku!! Po faulu v brankovišti, byla nařízena penalta, za kterou se postavil zkušený JAKUB URBANEC, který míč skvěle umístil k levé tyči.
     
    10
    Po úvodní brance, tu byla ihned další šance domácích, konkrétně po levé straně přišla přihrávka do běhu, na kterou si seběhl Jaroslav Diviš, jenže zapomněl si pohlídat své postavení, nacházel se totiž v ofsajdu.
     
    11
    Utkání nám kromě pokuse Gila a pokutového kopu nic nepřineslo, tudíž nemůžeme říct, zda to Sokolov zaskočilo. Uvidíme co nám utkání přinese v následujících minutách.
     
    12
    Nyní nastal první útok hostů. Marek Červenka se probojojoval obranou Žižkova, vše tedy bylo v rukách posledního obránce Březiny, který nakonec domácí zachránil před katastrofou.
     
    13
    Žižkovu se nedaří dostat z vlastní poloviny. Řezáč a následně Batioja zkoušeli přihrávku dopředu, ta byla ale zblokovaná.
     
    14
    Ondřej Ševčík byl ve vápně Žižkova zfaulován a žádal si pokutový kop, který nakonec hlavní sudí nařídil, ovšem pomezní sudí ještě předtím ukázal ofsajd, tudíž to bude pouze odkop od brány.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Marek Opluštil (FK Viktoria Žižkov).
     
    16
    Jakub Dvořák II. až z obrany posílal do běhu po pravé straně Červenku, hru ale lépe přečetl obránce Opluštil a akci zaženhal.
     
    17
    Do vápna Sokolova přilétl zajímavý centr z pravé strany, na který si ve vápně zkoušel vyskočit Jaroslav Diviš, ovšem centrovaný balón letěl příliš vysoko, takže žádna velká akce se nekonala.
     
    18
    Hráči v žlutých dresech, se nyní přesunuli na polovinu Žižkova, kde i vhazovali aut v blízkosti vápna, jenže celou akci opět ukončil nepohlídaný ofsajd.
     
    19
    Josef Bazal byl na samotné hranici vápna, kde místo střely zvolil přihrávku za obranu, na kterou mu sbíhal Luis Gil, ovšem celou akci zřejmě očekával jeden z obránců Sokolova, který akci zneškodnil.
     
    20
    A znovu Josef Bazal. Tentokrát se o střelu pokusil, a to zpoza vápna, jeho pokus ale putoval pouze nad bránu Jakuba Dvořáka.
     
    21
    Marek Opluštil si teď pomohl faulem na vlastní polovině, pro Sokolov je tu volný kop.
     
    22
    Sokolov měl k dispozici první roh utkání, který putoval na přední tyč, tam byl ale jako první domácí brankář Milan Švenger, který míč vyrazil pouze na hranici vápna, odkud to ještě zkoušel David Štípek, ovšem jeho rána branku nijak neohrozila.
     
    24
    Sokolov začíná poměrně více útočit. Nyní si vybojovali centr z levé strany, ten ale ihned sbíral brankář Švenger.
     
    25
    Tak to byla škoda! Domácí se mohli dostat do slibné šance, jenže rychlého Urbance na pravé straně zradil praporek pomezního sudího.
     
    26
    Žižkov uklidňuje hru a do hry zapojuje i brankáře Švengera, který následě vykopl dlouhý míč dopředu, kde se momentálně hráči v bílo-červeném nachází.
     
    27
    A nákop se vyplatil. Hosté faulují v blízkosti vápna, pro Žižkov je tu nadějný přímý kop, za který se staví David Březina.
     
    28
    Březinův přímý kop směřoval na zadní tyč, kde však vyskočil pouze hostující obránce, který míč odhlavičkoval na roh.
     
    29
    Rohový kop letěl mimo vápno, a to konkrétně na volného Řezáče, který zkoušel zakončit, střela mu ale nevyšla podle plánu, tudíž akce končí.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Jakub Dvořák I. (FK Baník Sokolov).
     
    30
    Hosté se rázem vydali do útoku, a to po levé straně. Kopřiva dostal dobrou kolmou přihrávku, kterou ale velmi smolně nedoběhl, což se trenérovi nelíbilo.
     
    31
    Roman Wermke chtěl proběhnout na středu kolem Batioja, to se mu ale nepovedlo a domácí se tak vydali do útoku. Z pravé strany přišla výtečná přihrávka na přední tyč, kde zakončoval Jaroslav Diviš, ten ale z metru netrefil branku!!
     
    32
    Po promarněné tutovce Diviše, nastala další akce za obranu, ovšem přihrávka Gila na Bazala nedopadla nejlépe.
     
    34
    Ofsajdy dnes dělají oboum týmům značné problémy. Řezáč chtěl posunout dopředu zkušeného Gila, jenže jak jsem již zmiňoval, akci překazil následný ofsajd.
     
    35
    Po delší době hosté navštívili brankoviště Žižkova, kde se o nebezpečnou střelu z otočky pokoušel Jakub Kopřiva, pokud byl ale zblokován dvěma obránci Žižkova.
     
    36
    Pro Sokolov tu byla šance na vyrovnaní, a to díky přímémů kopu z dobré vzdálenosti, ovšem nakonec se nic velkého nestalo. Na zadní tyči se Jan Hošek nedostal do hlavičky a domácí tak mohou založit protiútok.
     
    37
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Josef Bazal, přichází Maximiliano Ezequiel Cabaña.
     
    38
    Protiútok se nekonal, jelikož domácí střídali, přesný důvod však nevíme, zřejmě nějaké svalové zranění.
     
    39
    Blíží se konec prvního poločasu, uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    40
    Hostům dnes nedělají problém jen ofsajdy, ale také agresivní hra, která nyní způsobila přímý kop Žižkova z dobré vzdálenosti!
     
    41
    Březinův přímý kop letěl přímo na hlavičku Batioja, který se do ní přímo opřel, ovšem mířidla mířila příliš vysoko.
     
    42
    Není srovnáno! Hosté proklouzli až do brankoviště Žižkova, kde se míče zmocnil nebezpečný Jan Mejdr, který nejdříve držel míč a až za nějakou dobu vystřelil, což již zřejmě očekával Milan Švenger, páč si se střelou lehce poradil.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Jan Mejdr (FK Baník Sokolov).
     
    44
    Marek Červenka sklepl dobrý míč na Romana Wermka, kterému však nešťastě utekl, ovšem Marek Opluštil odkopl míč na rohový kop.
     
    45
    Po rohovém kopu se nic závažného nestalo. Hlavní sudí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    Domácí se chtěli osvobodit ze své poloviny, jenže na středu zbytečně fauloval David Březina a bude tu ještě volný kop.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, domácí Žižkov vede 1:0. Utkání začalo poměrně klidně, ovšem vše se změnilo v 7. minutě po ráně Gila a následně, po nařízené penaltě po zbytečném faulu hostů. Pokutový kop na sebe vzal Jakub Urbanec, který míč poslal k skvěle k pravé tyči. Sokolov mohl vzápětí srovnat, ale nadějnou akci ukončil ofsajd. Do konce prvního poločasu se již nic vážného nestalo, pouze nepřesné pokusy, nebo vše zneškodnili brankáři.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Roman Wermke, přichází Šimon Šmehyl.
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Jakub Selnar.
     
    48
    Sokolov se ihned pokoušel o nákop za obranu, na který si výtečně seběhl Marek Červenka, ovšem jeho hlavičkový pokus zpoza malého vápna vyrazil na roh Švenger!
     
    49
    Rohový kop putoval na přední tyč, kde si ho rozebrali obránci a založili rychlý protiútok. Následné přečislení Žižkova však na poslední chvíli zmařil Ondřej Ševčík.
     
    50
    Tak tohle pro Žižkov nevypadá dobře! Jaroslav Diviš zfauloval velmi tvrdě jednoho z hráčů Sokolova, a to na na středu hřiště, rozhodčí bez váhání vytáhl červenou kartu!
     
    51
    Po červené kartě, se dopředu dostali hosté, a to až do dvou zakončení. První zpoza vápna vyrazil Švenger, to druhé letělo mimo bránu.
     
    52
    Sokolov teď bude zřejmě hodně tlačit, aby využili čtyřiceti minutové přečislení 11 na 10, uvidíme zda se jim podaří srovnat.
     
    53
    Sokolov měl rázem k dispozici rohový kop, který letěl spíše na zadní tyč, to ale mohlo být hráčům v žlutém jedno, páč si na něj nikdo nenaběhl.
     
    55
    Sokolov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno!! Po tutové šance Žižkova nastal rychlý protiútok, který Sokolov využil. Čerstvý Selnar obdržel přesnou přihrávku a ze středu vápna prostřelil bezmocného Švengera.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Adam Čihák (FK Baník Sokolov).
     
    57
    Tak tohle ! Adam Čihák podrazil zezadu Batioju, který následně ležel dlouho na zemi, ovšem rozhodčí dal pouze žlutou kartu, což se hráčům a hlavně divákům nelíbílo. Dle mě zde červená měla být též.
     
    58
    To se s fauly a kartami roztrhl pytel. Hosté sice hrají ve výhodě, ovšem faulují co se dá, aby je to nakonec nestálo také červenou. Kartu dostává Petr Glaser.
     
    60
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov: ze hřiště odchází Adam Čihák, přichází Stanislav Vávra.
     
    61
    Hosté kombinovali na vlastní polovině, jednu z přihrávek ale zachytil domácí Igor Súkenník, který se s míčem dostal až do zakončení zpoza vápna, to bylo ale zblokované.
     
    63
    David Štípek chtěl proklouznout kolem Davida Březiny, to se mu ale nepovedlo. I přesto, že byl Březina atakován dvě hráči Sokolova, tak i tak si poradil a míč vyvedl z vlastní poloviny.
     
    64
    Tak tentokrát je tu i faul ze strany Žižkova. Maximiliano Ezequiel Cabaña nečestně obral o míč Jana Mejdra a rozhodčí vytahuje žlutý kartonek.
     
    66
    Sokolov je, co se týče držení míče jednoznačně lepší. Nyní se hráči ve žlutém drželi u brankoviště Žižkova, veškéré nebezpečí však žažehnal hlavičkou Luboš Tusjak.
     
    67
    Jan Mejdr fauluje v blízkosti vápna, což znamená, že pro domácí celek je tu nadějný přímý kop z cca 21 metrů !
     
    68
    Březina se nakonec místo centrovaného kopu rozhodl pro přímou střelu na bránu, která ale letěla vysoko nad, do sítě za bránou.
     
    69
    Dopředu se opět dostali hráči Sokolova a nechybělo ani zakončení. Přesnou a dobrou přihrávku obdržel na hranici vápna Jakub Selnar, ovšem ten si druhou branku v zápase nepřipsal, jeho rána totiž letěla nad.
     
    70
    Žižkov začíná mít značné problémy! Z pravé strany přilétl dobrý centr, ten ale hlavičkou zažehnal hlavičkou na roh Luboš Tusjak.
     
    71
    Akce nekončí! Sokolov se po rohovém kopu dostal do dalších dvou zakončení, ovšem rána Jakuba Selnara a následně Petra Glasera, skončila v rukavicích Švengera.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jakub Selnar (FK Baník Sokolov).
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 1168 diváků.
     
    74
    Augusto Batioja ve vzdušném souboji srazil a zřejmě trefil loktem Petra Glasere, karta ovšem nepřichází, hosté mají volný kop.
     
    75
    Maximiliano Ezequiel Cabaña chtěl něco vymyslet, a tka zkusil projít obranou Sokolova, na poslední chvíli ho však čistě odstavil Jan Hošek.
     
    76
    Augusto Batioja držel míč na kopačce, ale žádný ze spoluhráčů mu nenabíhal, až ho najednou atakovali dva hráči ve žlutém, ovšem Augusto Batioja to udělal zkušeně a pro svůj tým vybojoval faul.
     
    78
    Po chvilce klidu, nastala finta od Jana Mejdra, ale jeho Zidanovku nakonec přečetl Marek Opluštil a nikam ho nepustil.
     
    79
    Tak to je škoda pro Sokolov! David Štípek našel skvěle nabíhajícího Marka Červenku, který se dostal do tutové šance, jenže střela zpoza malého vápna letěla pouze kolem zadní tyče!
     
    80
    Tak nakonec se má předpověď opravdu naplnila! Sokolov po zbytečných faulech opravdu červenou dostává a oba týmy budou hrát ve stejném počtu. Druhou žlutou dostává Jan Mejdr.
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Felipe Egidio.
     
    81
    Tomu říkám zápas!! Po druhé žluté a následně červené kartě, je tu další červená a znovu v týmu Žižkova. Stanislav Vávra běžel sám na bránu, ovšem zezadu ho silně podrazil Maximiliano Ezequiel Cabaña, který ihned dostal červenou kartu!
     
    84
    Do konce utkání zbýva necelých šest minut + nastavení, uvídíme zda se ještě dočkáme nějaké branky.
     
    85
    Pro Sokolov tu byl rohový kop, který putoval mimo vápno, tam se ale k míči dostal stoper Jan Hošek, jeho pokus však mířil do středu brány, kde byl připravený Milan Švenger.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Felipe Egidio (FK Viktoria Žižkov).
     
    87
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luis Gil, přichází Filip Maksić.
     
    88
    Viktorka Žižkov ještě měla k dispozici přímý kop, který ale ve vápně nenadělal obraně žádné problémy, hráči Sokolova tak mohou dopředu.
     
    89
    Marek Červenka se s míčem dostal až do brankoviště, kde ho ovšem atakoval obránce Filip Maksić a právě Maksič byl úspěšný.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+1
    Hosté mohli založit protiútok, který ale ztroskotal na špatné přihrávce na středu hřiště. David Štípek hledal svojí přihrávkou na levé straně Jakuba Dvořáka, ten však míč vůbec nezastihl.
     
    90+2
    Pro domácí je tu možná poslední standartní situace!
     
    90+3
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to je senzace!! David Březina poslal svůj přímý kop na zadní tyč, kde si míč v chumlu dokázal zpracovat MAREK OPLUŠTIL a z bezprostřední blízkosti propálil brankáře Dvořáka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak tomu říkám skvělý zápas! I přesto, že hrál Žižkov bez dvou hráčů, tak dokázal vyhrát. Druhý poločas začal lépe ve prospěch hostů, kteří v 55. minutě dokázali vyrovnat a už to vypadalo, že si oba celky odnesou jeden bod, ovšem v samotném závěru pomocí přímého kopu a následné dorážky, poslal MAREK OPLUŠTIL celý Žižkov k radosti. Utkání také vidělo mnoho karet, včetně tři červených. Hráčem utkání byl zvolen zachránce Viktorky, Marek Opluštil.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalších zápasů z FNL, na viděnou. (12:10:42)

    Gerard Filip

    Góly: 9. Urbanec (pen.), 90+3. Opluštil – 55. Selnar

    Karty:   15. Opluštil (ZIZ), 64. Cabaña (ZIZ), 86. Egidio (ZIZ) – 30. Jakub Dvořák I. (SOK), 43. Mejdr (SOK), 56. A. Čihák (SOK), 58. Glaser (SOK), 72. Selnar (SOK)   80. Mejdr (SOK)   50. Jaroslav Diviš (ZIZ), 81. Cabaña (ZIZ)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Urbanec (C) (81. Egidio), Gil (87. Maksić), Bazal (37. Cabaña) – Jaroslav Diviš.
    Náhradníci: P. Soukup – Antl, Maksić, Petrlák, Halgoš, Cabaña, Egidio.

    FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Hošek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. (C) – A. Čihák (60. Vávra), Kopřiva (47. Selnar), Štípek, Glaser – Wermke (47. Šmehyl), Červenka.
    Náhradníci: Šiman – Fišer, Machek, Selnar, Vávra, Šmehyl, Ruml.

    Rozhodca: Pavel Orel – Karel Mikeska, Jakub Bureš

    Diváci: 1168