Jablonec – Slovácko 6:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 4:1 (kon.) | Slavia – Sigma Olomouc 1:0 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
4:1 (2:1)
Slezský FC Opava
cz Nedeľa 28.07.2019, 16:30 • Loko Trans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4. (18:27:24)
     
    Je dobojováno, Mladá Boleslav nakonec poráží Opavu vysoko 4:1, zbavuje ji neporazitelnosti a sama získává druhé vítězství v sezoně. Začátek utkání se pro domácí nevyvíjel dobře, už ve čtvrté minutě se prosadil René Dedič. Středočeši ale postupem času přebrali otěže a byli jasně lepším týmem, ještě do přestávky se stačili trefit Muris Mešanović s Pavlem Buchou. Po přestávce Weberova družina pokračovala v jistém výkonu, na 3:1 zvýšil Lukáš Budínský a o poslední gól zápasu se postaral přesně hlavičkující Ladislav Takács.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    89
    Domácí se pustili do další rychlé kombinaci, v jejímž závěru chyběla Mešanovićově nahrávce trocha přesnosti, Buchovi totiž přistál balon na patách.
     
    88
    Nedlouho poté se musel mít boleslavský brankář znovu na pozoru, když jej z uctivé vzdálenosti prověřil Tomáš Jursa, jenže Šeda se nenechal překvapit.
     
    87
    Ladra fauloval Hrabinu, Opava na to konto zahrávala standardní situaci. Pro vysoký centr z pravé strany si ale vyběhl Jan Šeda.
     
    86
    Šance na obou stranách. Nejprve po dalším rohu Slezanů vedle pálil Žídek, poté dnes výborný Túlio vyslal do samostatného úniku Mešanoviće, jenže ten také minul.
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Nikolaj Komličenko, přichází Jakub Klíma.
     
    84
    Opavští se díky Šulcovi dostali k rozehrávce rohového kopu. Svého soupeře ale nenapodobili, protože na bližší tyči balon mimo šestnáctku odvrátil Nikolaj Komličenko.
     
    82
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    O vítězi dnešního utkání je už nyní rozhodnuto, Mladá Boleslav totiž zhruba deset minut před koncem zvyšuje na 4:1. Další gólová situace se narodila po rohovém kopu, na centr Marka Matějovského si naskočil LADISLAV TAKÁCS a přesnou hlavičkou překonal marně se natahujícího Fendricha.
     
    82
    Túliova nepovedená střela se nakonec málem ukázala býti geniální přihrávkou, před Mešanovićem ovšem balon stačil odkopnout vracející se Žídek.
     
    81
    Na druhé straně se něco pokoušeli vymyslet Ladra s Budínským. Druhý jmenovaný si po nahrávce od svého kolegy chystal balon na střelu, sudí Ratajová ale odmávala ofsajd.
     
    80
    René Dedič se hnal sám na gólmana Šedu. Takács jej nestíhal, s famózním obranným skluzem ale v poslední možný okamžik přispěchal Daniel Pudil.
     
    79
    Ladra si tělem odstavil Stáňu, poté se dobře zorientoval a vymyslel šikovnou nahrávku pro Buchu, kterému k dosažení na balon scházel jeden krok.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 35. Mesanović (Komličenko), 45+1. Bucha (Ladra), 75. Budínský, 82. Takács (Matějovský) – 4. Dedič (Zapalač)

    Karty:   66. Hrabina (OPA), 74. Simerský (OPA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Pudil, Takács (C), Túlio – Hubínek (33. Matějovský), Bucha – Fulnek (33. Mesanović), Budínský, Ladra – Komličenko (85. Jakub Klíma).
    Náhradníci: Mikulec – Matějovský, Mesanović, Auer, Jakub Klíma, Pech, Wágner.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Schaffartzik, Simerský, Žídek (C), Hrabina – Jan Řezníček (69. Bernadina), Jursa – Mondek (62. Stáňa), Jurečka, Zapalač (46. Šulc) – Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Helebrand, Souček, Šulc, Bernadina, Juřena, Stáňa.

    Rozhodca: Ondřej Lerch – Jaroslav Poživil, Lucie Ratajová

    Diváci: 2662