FC Ural – Groznyj 3:0 (kon.) | Lok. Moskva – Tambov 2:1 (kon.) | FK Dinamo Moskva – Kazaň 0:1 (kon.)
Soči – Zenit 0:2 (kon.)
koniec
PFK Soči
0:2 (0:1)
Zenit Petrohrad
cz Nedeľa 21.07.2019, 20:30 • Fisht Olympic Stadium, Soči • Ruská Premier Liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání druhého kola ruské Premier Ligy, v němž Zenit potvrdil roli favorita, na hřišti nováčka ze Soči vyhrál 2:0. Vítězství se ovšem nerodilo vůbec lehce. První branka přišla po půl hodině hry, kdy Sardár Azmún proměnil pokutový kop po faulu na svou osobu. Hráče Soči ale inkasovaný gól nepoložil, proti úřadujícímu mistrovi hráli velmi odhodlaně a a málem za bojovnost i byli odměněni, vždy však při povedené akci scházela ta poslední fáze, tedy vstřelení gólu. O vítězství Petrohradu definitivně rozhodl těsně před koncem utkání Magomed Ozdojev, jenž využil skvělé zpětné přihrávky Dzjuby. Zenit dokázal porazit i druhého nováčka, pro Soči se naopak jedná o druhou prohru v sezóně.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:33:39)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru se ještě o třetí branku mohl zasloužit Wílmar Barrios, v mírném záklonu ovšem zakončil nad horní tyčku.
     
    90+2
    Zdá se, že Zenit dohraje utkání s míčem na kopačkách, domácím evidentně došly fyzické síly.
     
    90+1
    Sebastián Driussi získal balón na špatně rozehrávajícím Pesegovovi a posléze z pravé lajny poslal centr do vápna, do něhož se z jedničky opřel Jurij Žirkov. Projektil velezkušeného záložníka proletěl těsně nad břevnem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    88. Magomed OZDOJEV - 0:2
     
    88
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Dzjuba po přetaženém centru nezazmatkoval a hlavičkou vrátil míč na úroveň penalty, kam si skvěle naběhl MAGOMED OZDOJEV, jenž ránou z první propálil gólmana i obránce stojícího na brankové čáře!
     
    87
    Soči se nadechuje k závěrečnému náporu, moc času už nezbývá, s nastavením ještě zhruba pět minut.
     
    86
    Ivan Novoselcev signalizoval, že byl při malé domů faulován Dzjubou, což se ovšem halvnímu rozhodčímu nezdálo. Buď jak buď, Nikolaj Zabolotnyj dlouhým odkopem poslal míč na polovinu Zenitu.
     
    85
    Nově příchozí Žirkov si pěkně narazil s Driussim, při střele však balón netrefil ideálně, pouze pozdravil diváky na tribuně.
     
    84
    Zakončení Branislava Ivanoviće po rohovém kopu rozpoutalo v domácím pokutovém území velkou skrumáž, z níž nakonec vyšel vítězně Fjodor Kudrjašov.
     
    83
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sardár Azmún, přichází Jurij Žirkov.
     
    82
    Na druhé straně po rychlém brejku vracel Driussi do ohně, kam si výborně sběhl Dzjuva, ve skluzu ale nedokázal poslat míč za záda klečícího Zabolotného.
     
    81
    Akrobatické zakončení nůžkami se Polozovovi vůbec nepovedlo, jenže balón se šťastně odrazil ke Karapeťanovi, jenž v obrovské šanci zamířil nad!
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Zenit pořád vede o jednu branku, Soči ale ještě rozhodně nesložilo zbraně.
     
    79
    Velké nedorozumění v domácí rozehrávce, kdy Igor Jurganov vracel míč do běhu Pesegovovi, ten se ale zastavil, a tak na míč nedosáhl.
     
    78
    Sardár Azmún se dnes už poněkolikáté hnal sám na gólmana, výborně na něj ale dotíral Ibragim Callagov, kvůli němuž útočník ani nestihl zakončit.
     
    77
    Zenit kopal roh tentokráte z druhé strany. Gólový účonek to nepřineslo ani tentokrát, neboť se nejvýše do vzduchu vyšplhal Fjodor Kudrjašov.

    Milan Huppert

    Góly: 30. Azmún (pen.), 88. Ozdojev (Dzjuba)

    Karty:   29. Miladinović (SOC), 43. Novoselcev (SOC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    PFK Soči: N. Zabolotnyj – Callagov, Novoselcev, Miladinović (46. Jurganov), Kudrjašov, Margasov – Burmistrov (59. Karapeťan), Kazajev, Pesegov (C), Nabiullin – Obuchov (72. Poloz).
    Náhradníci: Frolov, Džanajev – N. Kalugin, Karapeťan, Lagator, Počivalin, Poloz, Poměrko, Šakuro, Jurganov.

    Zenit Petrohrad: Luňov – Smolnikov (46. Terentěv), Ivanović (C), Rakyckyj, Santos – Jerochin (65. Dzjuba), Ozdojev, Barrios, Suťormin – Azmún (83. Žirkov), Driussi.
    Náhradníci: M. Keržakov, Rybikov – Dzjuba, Djorděvić, M. Mevlja, Mak, Mammana, Le Musajev, Rigoni, Žirkov, Terentěv.

    Rozhodca: Matyunin – Averianov, Kobzev