Columbus – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago Fire 2:0 (kon.) | Toronto – Houston 1:3 (kon.)
Kansas City – Dallas 0:2 (kon.) | Colorado Rapids – New York City 1:2 (kon.) | Real Salt Lake – Minnesota 1:1 (kon.)
Vancouver – San Jose 1:3 (kon.) | Atlanta United – DC United 2:0 (kon.)
koniec
Colorado Rapids
1:2 (1:1)
New York City FC
cz Nedeľa 21.07.2019, 03:38 • Dick's Sporting Goods Park • MLS
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    New York City FC

    Hosté nezačali probíhající sezónu vůbec dobře, když se prvního ligového vítězství dočkali až ve svém sedmém utkání. Posléze sice přišla dlouhatánská série bez porážky, jenže poslední dny na ni znovu nechali zapomenout. City prohráli už třikrát za sebou, když v MLS nestačili na Portland s New Yorkem a mezitím stihli vypadnout i z poháru US Open, kde nezvládli penaltový rozstřel s Orlandem. I přesto Newyorčanům patří příčka zaručující postup do play-off, ve Východní konferenci jsou s dvoubodovou ztrátou na čtvrté Red Bulls sedmí.
     
    Colorado Rapids

    Vítězové MLS z ročníku 2010 patří v probíhající sezóně do skupinky těch nejslabších. S bilancí pěti výher, pěti remíz a deseti porážek nalezneme Colorado až na předposledním jedenáctém místě, přičemž hůře na tom jsou už jen fotbalisté Vancouveru. Rapids si na konci června překvapivě vyšlápli na Los Angeles FC, avšak proti New Englandu Revolution na to navázat nedokázali a prohráli 1:2. Před týdnem Colorado remizovalo s Portlandem 2:2, a tak na postup do play-off momentálně ztrácí devět bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    19.05.2018 New York City – Colorado 4:0
    17.09.2017 Colorado – New York City 1:1
    30.07.2016 New York City – Colorado 5:1
    21.03.2015 Colorado – New York City 0:0.
     
    Kvůli bouřce v okolí stadionu je úvodní výkop posunut na 3:38 SELČ.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Rapids: Howard – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Price, Wilson – Anderson, Bassett, Lewis – Shinyashiki.
    Náhradníci: Irwin – Sjöberg, Opare, Serna, Blomberg, Mezquida, Nicholson.

    New York City FC: Johnson – Ibeagha, Sands, Callens – Tinnerholm, Matarrita, Ofori, Parks – Castelllanos, Moralez, Héber.
    Náhradníci: Stuver – Sweat, Rocha, Torres, Medina, Mackay-Steven, Mitriță.

    Rozhodčí: Penso – Mitchell-Carvalho, Zablocki.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop obstarali domácí, kteří nastupují v purpurových, zatímco hosté ve světle modrých dresech.
     
    3
    Špatná forma Colorada se v kombinaci s nepříznivým počasím výrazně odrazila na návštěvě. Ochozy tribunu jsou zaplněny nanejvýš ze třetiny.
     
    4
    První desítky vteřin patří Newyorčanům, kteří prakticky neopouští útočnou polovinu. Domácí obrana však zatím odolává.
     
    5
    Howard zastavil Héberův centr a okamžitě rozehrál možný protiútok. Postup jeho spoluhráčů každopádně skončil velmi záhy.
     
    6
    Colorado Rapids právě vstřelilo branku!
    Domácí se v šesté minutě dostávají do vedení! Vinesovi vyšel riskantní manévr na vlastní půlce, a tak mohl po levé straně zaútočit Lewis. Ten se zbavil Ibeaghy a přihrál do malého vápna, kde se v důrazném skluzu premiérově prosadil teprve šestnáctiletý talent SEBASTIAN ANDERSON!
    6. Sebastian ANDERSON - 1:0
     
    8
    City by samozřejmě rádi odpověděli. Jmenovitě se o to pokusil Anton Tinnerholm, nicméně střelou z dálky vůbec netrefil prostor branky.
     
    9
    Vcelku brzký gól by neměl zásadně změnit dění na hřišti. Klub New Yorku pokračuje v dobývání zatím skálopevné obrany.
     
    10
    Callens se pustil do drzého průniku, který korunoval přihrávkou na Castellanose. Argentinský ofenzivní hráč však vybíhal z ofsajdu.
     
    12
    Hosté si malinko zkomplikovali život po vhazování na vlastní polovině. Rapids ale nezaútočili podle představ a umožnili Johnsonovi vykopávat.
     
    13
    Rohový kop pro City...
     
    14
    Rónald Matarrita kroutil centr směrem od branky, ale obrana Colorada si s ním snadno poradila. Následný zpětný nákop si už pohlídal Howard.
     
    15
    Diskomunikace v rozehrávce New Yorku se pokusil využít Bassett, jenže to by kousek před pokutovým územím musel ustát čistý zákrok tělem.
     
    16
    Castellanos byl uprostřed hřiště faulován Dannym Wilsonem. Hosté rychle rozehráli, ale znovu musí bušit do zavřených vrat.
     
    17
    Sebastien Ibeagha se pokoušel o dlouhý nákop na Moraleze, nicméně balón proletěl až do rukavic domácího gólmana.
     
    18
    Parks elegantně roztáhl hru doprava na Tinnerholma, který po zemi centroval, jenže jeden z jeho spoluhráčů při snaze vystřelit promáchl.
     
    19
    Tommy Smith v pokutovém území ukopl míč od nohy Castellanose. Následuej rohový kop, který se chystá rozehrát Moralez.
     
    20
    Héber neměl ve vzduchu tolik klidu a prostoru, aby mohl se svou hlavičkou naložit nějak smysluplně. Z Moralezova centru tak nic nebylo.
     
    21
    Abubakar odvrátil další střílený centr za cenu rohového kopu. Ani další přetažený centr ale nezpůsobil před Howardovou brankou žádnou nebezpečnou situaci.
     
    22
    Matarrita dělal co mohl, ale neposedně skákající míč na levém křídle nezkrotil. Na programu dne je rozehrávka čtyřicátníka Tima Howarda.
     
    23
    Asi by se nenašlo moc lidí, kteří by ohodnotili domácí vedení jako zasloužené. Colorado provedlo za třiadvacet minut jediný útok, který však dokázalo dokonale zužitkovat.
     
    24
    A další rychle odevzdaný míč ze strany domácích fotbalistů. Ti s trochou problémů ubránili i další centr z nohy kostarického křídelníka Matarrity.
     
    25
    Náběh Andersona vyšel vniveč, neboť přihrávka směřující před něj skončila v autu. City z protiútoku vytěžili alespoň rozehrávku z blízkosti praporku.
     
    26
    Vines si ukrojil až příliš velké sousto a uprostřed hrací plochy balón ztratil. Hosté následně sází na opatrnou rozehrávku z vlastní poloviny.
     
    27
    Moralez okamžitě po příjmu balónu adresoval přihrávku na střed, kde byl další Argentinec Valentín Castellanos. Howard si s jeho střelou ze střední vzdálenosti poradil skokem k pravé tyči.
    27. Valentín Castellanos (NYC)
     
    28
    Z nařízeného rohu už hosté nezahrozili, nicméně v držení balónu zůstávají. To zřejmě bude platit i v několika následujících minutách.
     
    30
    Držení míče: 21% – 79%.
     
    31
    Většina akcí City jde přes levou stranu, kterou má na starosti Rónald Matarrita. Kvalita jeho centrů však zatím hodně pokulhává.
     
    32
    James Sands se jako stoper vysunul hodně vysoko, zatímco útočník Shinyashiki se poslušně stáhnul, aby si došel pro faul.
     
    33
    No to jsou věci! Sebastian Anderson šel na útočné polovině do poměrně tvrdého skluzu, který odnesl Matarrita. Hlavní rozhodčí vůbec neváhal a vytasil ze zadní kapsy rovnou červenou kartu.
    33. Červená karta
     
    35
    Keaton Parks elegantním obloučkem přelstil domácí obranu a vyslal do šance nabíhajícího Moraleze. Howard mu však zmenšil střelecký úhel a levou nohou zakončení vyrazil.
    35. Maximiliano Moralez (NYC)
     
    36
    Tom Howard si po hodně nepovedené střele Castellanose stavěl míč tak dlouho, až mu hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu za zdržování.
     
    37
    Teď už se píská ve prospěch domácího týmu. Nedovolený zákrok Parkse na Wilsona přináší Coloradu standardní situaci z pravé strany.
     
    38
    Sérii soubojů na hranici pokutového území zvládl vítězně bránící jednotky New Yorku City. Akce Rapids byla vytlačena do klidnějších vod, kde vhazuje Vines.
     
    40
    New York City právě vstřelilo branku!
    Hosté se konečně dočkali a v závěru prvního poločasu zaslouženě vyrovnávají na 1:1! Maximiliano Moralez znovu překonal obranu Rapids vysokým obloučkem, který přistál přesně na hrudi HÉBERA. Brazilský útočník si ani nenechal balón spadnout a levačkou ho nechytatelně uklidil za Howardova záda. O fanoušky žádaný ofsajd se nejednalo.
    40. HÉBER - 1:1
     
    41
    Pro Colorado to teď bude hodně složité. Herně na svého soupeře viditelně nestačí a navíc hraje bez vyloučeného mladíka Andersona.
     
    42
    Další parádní centr za obranu od Moraleze! Matarritovi však chybělo pár centimetrů, aby mohl vpádu balón lépe nasměrovat na branku.
     
    43
    Abych těch ran nebylo pro Rapids málo, tak se zdá, že Tim Howard bude muset brzy střídat. Náhradní gólman Clint Irwin už dokonce sundal rozlišovák.
     
    44
    Ještě před neplánovaným střídáním přišla na řadu další kombinační akce, kterou zpoza šestnáctky zakončil Ofori. Balón mezi tři tyče každopádně neletěl.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Tim Howard, přichází Clint Irwin.
     
    45+2
    Andre Shinyashiki na pravém okraji pokutového území balón neudržel, nicméně pro svůj tým vybojoval rohový kop. Centr letící do malého vápna však defenziva City snadno a rychle zneškodnila.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, kterému půlhodinový odklad rozhodně neuškodil. Diváci na skromně zaplněném stadionu sledovali velmi atraktivní fotbal okořeněný o dva góly, červenou kartu i mnohé další zajímavé situace. Rapids po celou dobu bránili, avšak v šesté minutě se po rychlém protiútoku dostali do vedení. Postaral se o to teprve šestnáctiletý Sebastian Anderson, jenž svému týmu zanedlouho poté pořádně přitížil, neboť se za skluz na útočné polovině nechal vyloučit. City svůj tlak neustále navyšovali a ve čtyřicáté minutě zaslouženě srovnali na 1:1, když geniální pas Moraleze zužitkoval poosmé v sezóně skórující Héber. Oslabené Colorado tak bude mít plné ruce a nohy práce, aby stávající skóre udrželo. V dalším průběhu mu navíc nepomůže veterán Tim Howard, kterého v domácí brance musel nahradit Irwin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Cole Bassett, přichází Nicolás Mezquida.
     
    47
    Dobrý start do druhé půle od oslabených Rapids! Zásluhu na tom měl Shinyashiki, jehož střele z pravé strany pomohl Johnson do boční sítě.
     
    48
    Zákonitě následoval roh a poté i střela nově příchozího muže Mezquidy, kterou třicetiletý strážce hostující branky s přehledem zastavil.
     
    49
    A už zase rychle na druhou stranu, kde si Castellanos udělal místo ke střele z devatenácti metrů. Irwin byl ale rychle na zemi a taktéž vyrazil míč na roh.
     
    50
    Clint Irwin se už nemohl dívat na několik soubojů před jeho brankou a razantním vyboxováním poslal balón z pokutového území pryč. Akce City každopádně pokračuje.
     
    51
    Hosté se bez větších problémů do předbrankového prostoru vrátili. Moralez ani Parks svými napůl nebezpečnými pokusy na domácího brankáře ale nevyzráli.
     
    52
    Další střelecký pokus z hostujících kopaček na sebe nenechal dlouho čekat. Po přihrávce Tinnerholma pálil Castellanos, ale Irwin zasahovat nemusel.
     
    53
    Šance přibývají podobně rychle, jako kapky deště. Parks však znovu nebyl v tak dobré pozici, aby zvládl nasměrovat míč mezi tři tyče. Nahravačem byl opět švédský legionář Tinnerholm.
     
    54
    A další rána! Z poměrně velké dálky vyzkoušel Irwinovu pozornost Héber. Gól nedal, nicméně Moralez bude pokračovat rohovým kopem.
     
    55
    Moralezův nezachycený centr propadl k Matarritovi. Jeho pas byl odvrácen před šestnáctku na Castellanose a ten přidal do sbírky další nepřesnou ranku.
     
    56
    Nicolás Mezquida vybojoval faul na svou osobu. Colorado si tak může po pekelné desetiminutovce trošku odfrknout.
     
    57
    Callens odvrátil centr z pravé strany na roh. Neúplně povedený centr Mezquidy skončil u Wilsona, který chtěl vysunout Price, ale ten se toho času vynacházel v ofsajdu.
     
    58
    Hosté dostali spoustu času a prostoru na menší báčko, kterým se prokombinovali až těsně před pokutové území. Pak už přišla nepřesná narážečka znamenající Irwinův odkop.
     
    59
    Jedna z mála opravdu nevynucených chyb hráčů New Yorku. Přihrávka směřující k pravé postranní čáře zmizela v zámezí, a tak může vhazovat Sam Vines.
     
    60
    Držení míče: 23% – 77%.
     
    61
    Druhý gól Colorada by se v současnosti rovnal fotbalovému zázraku. Naopak to jsou hosté, kteří na hřišti zcela dominují a zdá se být jen otázkou času, kdy se jim povede skóre otočit.
     
    62
    Rosenberry ztečoval Castellanosu krátkou přihrávkou za koncovou čáru. Je z toho rohový kop, jenž obstará Rónald Matarrita.
     
    63
    Samotný roh nebezpečný nebyl. Až o chvíli později potáhl míč přes střed hřiště Tinnerholm a střelou z pětadvaceti metrů trošku protáhl gólmana soupeře. Irwin vyrazil míč jen před sebe, ale tam už nebyl nikdo v modrém.
     
    63
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Sebastien Ibeagha, přichází Alexandru Mitriță.
     
    64
    Ojedinělý brejk Rapids táhl Mezquida, dokud mu nebyl odpískán útočný faul. City na nic nečekali a během pěti vteřin se vrátili na dostřel Irwinovy branky.
     
    65
    Vines ztečoval centr z pravé strany na další roh. Hosté tentokrát zvolili rozehrávku na krátko, po které přišel neškodný centr do Irwinovy náruče.
     
    66
    Statistika střeleckých pokusů je velmi výmluvná. Rapids mají na kontě tři, zatímco City už jednadvacet.
     
    68
    Rapids zvládli přechod přes střed hřiště. Shinyashiki měl před sebou dost volného prostoru, kterého využil k individuálnímu postupu. Na zakončení mu už ale síly nezbyly.
     
    69
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Jonathan Lewis, přichází Sam Nicholson.
     
    70
    Castellanos dostal za obranu Parkse, jehož lob skončil nad břevnem. K tomu všemu byl signalizován ofsajd.
     
    71
    Stoprocentní gólovku hosté ve druhé půli ještě neměli, přestože na branku střílí o sto šest. Udrží Rapids cennou plichtu až do konce?
     
    72
    Anton Tinnerholm zkazil centr bez přípravy, kterému předcházel jeho ofsajd. Irwin před rozehrávkou ukrajuje další vteřinky.
     
    73
    Neuvěřitelně neproměněná šance! Héber přihrál z hranice šestnáctky pod sebe na volnějšího Parkse. Jeho střelu Irwin vyrazil právě na Hébera, který měl před sebou poloprázdnou branku, jenže ji trestuhodně nepovedeným kopem minul.
    73. Héber (NYC)
     
    74
    Rosenberry vhazoval z hodně nevýhodné pozice. Přes Mezquidu a Abubakara se balón dostal do klidnějšího středu hřiště, kde se už nedokázal prosadit Shinyashiki.
     
    75
    Parksův nepovedený centr proletěl napříč pokutovým územím do zámezí. Fotbalistům ve světle modrých dresech pomalinku dochází čas.
     
    77
    Mitriță trochu ukvapeně střílel z velké dálky. Díky teči Shinyashikého každopádně získal rohový kop.
     
    78
    Colorado rohový kop ubránilo a div, že se z úniku nevrátilo do vedení. Mezquida po nahrávce Nicholsona před Johnsonem nezaváhal, nicméně mu byl kousek za půlící čarou odmáván těsný ofsajd.
     
    79
    Lalas Abubakar nechtěl riskovat a míč prolétající malým vápnem raději odhlavičkoval na roh, který se bude ještě jednou opakovat z druhé strany.
     
    80
    Znovu se hosté zmohli jen na unáhlenou střelu z dálky. Tentokrát to byl Anton Tinnerholm, který pouze daroval Irwinovi odkop od branky.
     
    80
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Jesús Medina.
     
    81
    Alexandru Mitriță si naváděl míč na osu hřiště. Úmysl vystřelit však byl snadno čitelný a jeden z protihráčů jeho projektil okamžitě zablokoval.
     
    82
    Rumun Mitriță tentokrát centroval z hloubi pole. Keaton Parks vysoký balón sklepl pod sebe, ale tam se zjevil jenom domácí obránce.
     
    83
    New York City právě vstřelilo branku!
    Nějakých deset minut před koncem je zřejmě rozhodnuto! Abubakar během couvání odehrál vysoký balón jen před sebe, kde byl ALEXANDRU MITRIȚĂ a krásně umístěnou ranou z dvaceti metrů nedal Irwinovi šanci zareagovat.
    83. Alexandru MITRIȚĂ - 1:2
     
    85
    Parks zpomalil rodící se protiútok. City se několika kratšími přihrávkami přesunuli na levou stranu k Mitrițovi, který to znovu zkusil, ale z hranice vápna branku netrefil.
     
    86
    Po faulu Matarrity na Mezquidu letěl před Johnsona dlouhatánský nákop, za kterým se řítil Abubakar, jenomže na balón o kousek nedosáhl.
     
    87
    Hráči Rapids přeci jen ještě našli poslední zbytky fyzických i morálních sil! Zpoza šestnáctky napřáhl Mezquida a Johnson měl co dělat, aby povedený pokus vytěsnil na roh.
     
    88
    Sam Nicholson byl na hranici pokutového území hodně důrazně sražen k zemi, zatímco spěchal za propadlým míčem. Hvizd označující faul se každopádně neozval.
     
    89
    Callens si ve zmíněném souboji počínal hodně neohrabaně. Měl ale štěstí, že Nicholsona nesrazil uvnitř vápna, takže se do hry nemůže vložit video.
     
    90
    James Sands si vynutil faul Sama Nicholsona. Johnson poté milimetrově přesným nákopem našel své spoluhráče a započal jejich postupnou kombinaci.
     
    90+1
    Znovu skončil Nicholson na kolenou poté, co jej vedle pokutového území fauoval Rónald Matarrita. Tento skluz už si hvizd zasloužil, navíc i se žlutou kartou.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut rozehrál důležitou standardku Nicolás Mezquida. Jemně tečovaný centr letěl za vzdálenější tyč, kde z rohu malého vápna vypálil z voleje Rosenberry, jenže balón proletěl pouze vedle brány.
     
    90+3
    Střídání v týmu New York City FC: ze hřiště odchází Ebenezer Ofori, přichází Tony Rocha.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Celek z New Yorku po celý zápas na hřišti vládl, ale ani tak to při cestě za vítězstvím neměl vůbec jednoduché. V šesté minutě si totiž nepohlídal rychlý brejk a nechal z něj skórovat teprve šestnáctiletého Sebastiana Andersona. Ten byl i u druhé důležité situace, na kterou už v dobrém vzpomínat nebude, protože se po půlhodině hry nechal zbytečně vyloučit. To samozřejmě nahrálo do karet favorizovaným City, kteří nabídnutou přesilovku po sedmi minutách využili zásluhou Hébera. Po změně stran to rovněž byla naprosto jednostranná záležitost. Rapids dlouho odolávali, leč v 83. tlaku přeci jen podlehli. Rozhodující gól dal povedenou střelou ze střední vzdálenosti střídající Alexandru Mitriță.
     
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:14. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:8.
     
    Z tohoto zajímavého utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (05:37:44)

    Michal Břuchanský

    Góly: 6. Anderson (Lewis) – 40. Héber (Moralez), 83. Mitriță

    Karty:   36. Howard (COL) – 90+1. Matarrita (NYC)   33. Anderson (COL)


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 4:14. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:8.
    Colorado Rapids: Howard (45+1. Irwin) – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Price, Wilson – Anderson, Bassett (46. Mezquida), Lewis (69. Nicholson) – Shinyashiki.
    Náhradníci: Irwin – Sjöberg, Opare, Serna, Blomberg, Mezquida, Nicholson.

    New York City FC: Johnson – Ibeagha (63. Mitriță), Sands, Callens – Tinnerholm, Matarrita, Ofori (90+3. Rocha), Parks – Castelllanos (80. Medina), Moralez, Héber.
    Náhradníci: Stuver – Sweat, Rocha, Torres, Medina, Mackay-Steven, Mitriță.

    Rozhodca: Penso – Mitchell-Carvalho, Zablocki