Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Trnava – Sereď 2:0 (kon.) | Ružomberok – Nitra 1:0 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Nedeľa 21.07.2019, 19:00Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Napokon v druhom polčase hosťujúca Dunajská Streda ukázala svoju silu a v Zlatých Moravciach zvíťazila. O oba góly DAC sa postaral kapitán Zsolt Kalmár, ktorý skóroval v 68. a 88. minúte. Hostia teda získavajú tri body do tabuľky a domáci, bohužiaľ, vychádzajú naprázdno.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:52:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Loptu za postrannú čiaru vykopol Eric Davis, aut získavajú domáce Zlaté Moravce.
     
    90+1
    Veselovský z pravej strane hľadal vpredu Čmelíka, ktorý sa však cez protihráča nedokázal uvoľniť.
     
    90
    V úvodnom polčase si hráči DAC rozhodne určite nemohli povedať, že po tomto zápase budú mať na konte prvé tri body. Ich výkon sa však s pribúdajúcim časom stále zlepšoval a momentálne je to priaznivý stav pre hostí.
     
    88
    Dunajská Streda dala gól!
    DAC si zrejme zo Zlatých Moraviec odvezie tri body! V súbojoch v šestnástke uspel Ramirez, ktorý posunul loptu nakrátko Kružliakovi. Ten zase našiel prihrávkou tesne za šestnástku ZSOLTA KALMÁRA a on predviedol svoje strelecké majstrovstvo.
     
    87
    Válovčanovi sa po dlhšom čase podarilo zaútočiť. Dunajskostredčania si neboli takí istí v rozohrávke, lopta smerovala k Jedličkovi, ktorý stihol pred Válovčanom zasiahnuť.
     
    86
    Dunajská Streda rozbieha ďalší postupný útok. Hráči sú nasťahovaní po obvode šestnástky a hľadajú si miesta.
     
    85
    Kalmár prihrávkou z ľavej strany hľadal Čmelíka, ktorý sa síce k strele nedostal, ale zblízka chcel zakončovať aj Divković. Jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    84
    Dunajská Streda stále hýri aktivitou a v druhom polčase je rozhodne aktívnejšia v ofenzíve. Zlaté Moravce asi začínajú už iba brániť remízu, ktorá by taktiež bola úspechom.
     
    83
    Ronan posunul loptu za pokutovým územím Zsoltovi Kalmárovi, ktorý sa odhodlal k strele, no svoju delovku nasmeroval mimo priestoru bránky.
     
    82
    Prihrávka Ronana smerovala na kopačky Ramireza. Po pravej starne potom vybehol s loptou práve Ramirez a pre svoj tím vybojoval rohový kop.
     
    80
    Divković to teraz urobil výborne. Perfektnou prihrávkou pomedzi dvoch hráčov naštartoval Lukáša Čmelíka, ktorý strieľal, ale bránku minul.
     
    79
    Dlhá prihrávka pomerne dosť zahnala Richtárecha, ktorý utekal za loptou na útočnej polovici, no veľmi sa mu už v akcii pokračovať nepodarilo.
     
    78
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Kovaľ, prichádza Peter Orávik.
     
    77
    Po rohovom kope sa vo vápne obtáčal s loptou Eric Ramirez, mohol už pokojne strieľať, no zbytočne vymýšľal a správnu chvíľu prepásol.
     
    76
    Na opačnej strane ihriska vyskúšal prienik Eric David. Proti nemu dobre zapracoval Peter Čogley a Dunajská Streda získala rohový kop.
     
    75
    Silvio Júnior si vypýtal loptu na útočnej polovici. V hre však pokračovať nemohol, keďže sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    74
    Trochu otvoreného priestoru mal pred sebou Lukáš Čmelík, ktorý vybehol po pravej strane ihriska, ukazoval sa mu vo vápne Ramirez, ale prihrať mu napokon nedokázal.
     
    73
    V strede poľa bol faulovaný hosťujúci hráč Kružliak, Dunajská Streda teda poľahky získava loptu a môže pokračovať smerom dopredu.
     
    72
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Silvio Rodrigues Junior.
     
    69
    Aj napriek väčšiemu počtu šancí na domácej strane v priebehu druhého polčasu, si už Dunajská Streda pýtala vyrovnanie svojou aktívnou hrou.
     
    68
    Dunajská Streda dala gól!
    DAC vyrovnáva stav stretnutia. Na pravej strane sa k lopte dostal Koštrna, ktorý centrom do malého vápna našiel ZSOLTA KALMÁRA a jeho zakončenie zapadlo do bránky.
     
    67
    Zlaté Moravce zahrávali ďalší rohový kop. Lopta smerovala na bližšiu žrď, odkiaľ ju hostia bezpečne odvrátili.
     
    66
    Válovčan vrátil loptu na pravú stranu Kovaľovi, ktorý dobrým centrom pred malé vápno našiel Tomáša Ďubeka. Ten sklzom zakončoval z prvej a Jedlička len tak tak vyrazil loptu!
     
    65
    Ronan založil prečíslenie svojho tímu, no ďaleko sa s loptou veľmi nedostal. Skončila v rukách gólmana Pindrocha, ktorý môže rozohrávať.
     
    64
    Pintér z obrannej polovice loptu rázne vykopol preč a dostal ju až ku brankárovi Jedličkovi. Zaútočiť znovu môže DAC.
     
    63
    Dunajská Streda mala po dlhšej dobe šancu na zaútočenie. Connor Ronan centroval zo štandardky, v šestnástke však boli domáci dobre zorganizovaní.
     
    62
    Hlavný rozhodca žltými kartami potrestal ďalších hráčov. Eric Ramirez a Michal Pintér sa trochu do seba pustili a dostali obaja po žltej karte.
     
    61
    Na útočnej polovici vybojoval loptu Grozdanovski, ktorý vysunul po pravom krídle Ďubeka. Kapitán domácich vbehol do šestnástky, pekným centrom našiel Kovaľa. Jeho hlavičku perfektne vychytal Jedlička.
     
    60
    Válovčan sa vyhol ofsajdovej línii, dostal dobrú prihrávku. Rýchlo však ku nemu pribehol Davis a nedovolil mu vysunúť sa do zakončenia.
     
    59
    Hráči ViOnu v týchto chvíľach veľmi hlboko a aktívne napádajú rozohrávku svojho súpera a prinútili ho ku chybe. Válovčan vybojoval loptu na útočnej polovici, posunul ju na Dugu, ktorý tvrdo vypálil a Jedlčka musel okamžite vyrážať.
     
    58
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Vladimír Tkáč, prichádza Dávid Richtárech.
     
    57
    Dunajská Streda prežila ďalšiu nebezpečnú šancu Zlatých Moraviec. Kalmár zo šestnástky loptu odvrátil iba na kopačky Antonia Asanovića, ktorý vypálil a tesne minul pravú žrď.
     
    56
    Martin Válovčan vybehol za loptou po ľavej strane ihriska. Proti nemu dokázal zasiahnuť Beskorovajnyj a bude z toho roh pre Zlaté Moravce.
     
    55
    Koštrna centroval z pravej strany. Jeho center smeroval pred malé vápno, kde bol pripravený spoluhráč. K zakončeniu však nakoniec nedošlo.
     
    54
    Lopta prenikla cez prvého hráča DAC a črtala sa tam zaujímavá šanca pre ViOn. Domáci však túto možnosť nevyužili.
     
    53
    Hostia príliš dobre nevyriešili situáciu na kraji ihiriska, k lopte sa dostávajú futbalisti Zlatých Moraviec a zrejme uvidíme dlhé autové vhadzovanie.
     
    52
    Dunajská Streda je nasťahovaná na útočnej polovici a oblieha bránku ViOnu. Pri lopte je momentálne Beskorovajnyj.
     
    50
    Koštrna sa dostal do osobného súboja s Tkáčom, lopta prenikla za postrannú čiaru a bolo z toho autové vhadzovanie pre Zlaté Moravce.
     
    49
    Videli sme dlhý výkop Jedličku z obrannej polovice. Zlaté Moravce kontrolovali situáciu na vlastnej polovici, hostia bránku neohrozili.
     
    48
    Ospravedlňujem sa za predchádzajúci príspevok, mali sme tam počas polčasovej prestávky dve striedania na hosťujúcej strane. Na potvrdenie ešte stále čakáme.
     
    47
    Zlaté Moravce získali hneď v úvode druhého polčasu rohový kop. Domácim to však nevyšlo, o volej sa ešte pokúšal Čogley, ale taktiež nebol úspešný.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kristopher Vida, prichádza Marko Divković.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase herne dominovali síce futbalisti Dunajskej Stredy, ale nedokázali skórovať. Zlaté Moravce boli strelecky úspešnejšie, autorom gólu bol Denis Duga. Domáci teda po 45 minútach vedú nad súperom 1:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Martin Válovčan (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    44
    Davis to urobil zle na ľavej strane ihriska. K lopte sa dostal Vladimír Tkáč, ktorý sa dostal do ideálnej streleckej príležitosti. Jedlička vybehol a dokázal zlikvidovať strelu zblízka.
     
    43
    Po narážačke sa na čas otvoril priestor pre Blackmana na pravom krídle, no bolo to naozaj iba na chvíľu. DAC sa teraz nepresadil.
     
    42
    Center z kopačky Ronana bol dobre kopnutý a smeroval do malého vápna. Vo vzduchu však jednoznačne kraľoval domáci Antonio Asanović.
     
    41
    Koštrna vhadzoval aut spoza postrannej čiary, dával to však radšej iba dozadu. Zlaté Moravce vyčkávajú.
     
    40
    Dunajská Streda začína svoj nový útok postupnou rozohrávkou. Zlaté Moravce sú uzavreté vzadu a čakajú, čo urobí súper.
     
    38
    Spoza pokutového územia to vyskúšal opäť Máté Vida. Zasekol si protihráča na hranici vápna. Tentokrát už jeho strela bola príliš vysoká.
     
    37
    Ďaleko spoza pokutového územia sa odhodlal k strele Máté Vida. Jeho tvrdá delovka najprv nevyzerala nebezpečne, no potom zaplachtila a dopadla na brvno.
     
    36
    Zsolt Kalmár mal veľa otvoreného priestoru a vybral si napokon Erica Davisa. Davis to skúšal strieľaným centrom, ktorý dokázali prečítať futbalisti ViOnu.
     
    35
    Na útočnej polovici sa znovu predieral za loptou Kovaľ, no tentokrát už taký úspešný nebol. Dunajská Streda je už medzitým pri lopte a snaží sa rozvíjať ďalšiu akciu.
     
    34
    Domáci vyhrali súboj na útočnej polovici. Pri lopte sa ako prvý ocitol Tkáč, ktorý dokázal perfektne nájsť Martina Kovaľa. Ten sa vyhol ofsajdu, pálil tesne spoza vápna a Jedlička loptu vyrazil na brvno.
     
    33
    Dunajská Streda v týchto chvíľach rozhodne útočí naplno, Zlaté Moravce sa snažia zatvoriť hru a nepustiť cez seba žiadne lopty.
     
    32
    Hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok na Koštrnu. Previnil sa Jakub Brašeň a DAC získal štandardku. Aktérom bol Ronan, ktorý centrom nenašiel spoluhráčov.
     
    31
    Koštrna s Ďubekom sa do seba trochu pustili a hlavný rozhodca okamžite musel prísť krotiť vášne. Kružliak to vyriešil dohovorom bez kartových trestov.
     
    30
    Zlatomoravčania sa dokázali dostať do zaujímavého prečíslenia troch proti dvom. K strele sa dostal Vladimír Tkáč, no bolo to veľmi nevydarené zakončenie.
     
    29
    Kalmár vo veľkej šanci našiel Kristiána Koštrnu, ktorý už mohol z výhodnej pozície pokojne strieľať. Rozhodol sa ale prihrávať, a to určite nebolo dobré riešenie.
     
    28
    Ramirezova prihrávka došla na ľavú stranu ihriska, kde bol pripravený Ronan. Jeho následný center defenzíve Zlatých Moraviec dokázala odvrátiť.
     
    27
    Dunajskostredčania si v strede poľa sami skomplikovali situáciu a celé to museli riešiť až prihrávkou na brankára Jedličku, ktorého zapojili do hry.
     
    26
    Denis Duga si v týchto chvíľach dokázal celkom expresne vymeniť aj svoju ľavú kopačku. Teraz má na nohách dva rozdielne kusy, v hre však jednoznačne pokračuje.
     
    25
    DAC získal štandardku. Connor Ronan bol aktérom priameho kopu. Jeho center nenašiel ani jedného z hráčov v žltomodrých dresoch.
     
    24
    Ďalšiu nakopávanú loptu na útočnú polovicu posielal brankár Pindroch. Vo vzduchu sa snažil presadiť Ďubek, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    22
    Napriek tomu, že Zlaté Moravce mali od začiatku zápasu menej z hry, zatiaľ dokážu klásť súperovi výrazný odpor a využívajú každý náznak príležitosti.
     
    21
    Zlaté Moravce dali gól!
    ViOn sa dostáva do vedenia v stretnutí. Center Ďubeka zo štandardky došiel na hlavičku Asanovića, ktorý skvele predĺžil loptu do malého vápna na DENISA DUGU a ten hlavou zasunul loptu zblízka do siete.
     
    20
    Videli sme doposiaľ najväčšiu šancu v zápase. Kalmár perfektnou priamočiarou prihrávkou našiel v pokutovom území Kristophera Vidu. Jeho strele chýbali potrebné centimetre, aby skončila v bráne.
     
    19
    Sledovali sme prvý rohový kop v zápase. K rohovej zástavke sa postavil Ďubek, ktorý centrom našiel Grozdanovskeho, ale jeho nevydarené zakončenie bezpečne šlo na Jedličku.
     
    18
    Dunajská Streda znovu nakopávala ďalekú loptu na útočnú polovicu, no nebol to veľmi úspešný pokus. Skončilo to na kopačkách domácich.
     
    17
    Ronan založil akciu po pravom krídle. Dostal loptu na Blackmana, ktorého center domáci hráč odrazil iba na kopačky Kristophera Vidu. Jeho delovka potom letela ponad bránku.
     
    15
    Dunajská Streda poslala loptu ráznym odkopom preč z obrannej polovice. Šikovne to potom urobil domáci Asanović, ktorý nedovolil hosťom rýchlo získať loptu späť.
     
    14
    Na center Blackmana nevedel reagovať Kalmár ani Vida. K zakončeniu napokon došlo, tesne z hranice šestnástky sa to podarilo Ericovi Davisovi. Jeho zakončenie ľavačkou však letelo vedľa.
     
    13
    Blackman s Ramírezom boli nebezpeční na útočnej polovici. Rútili sa na bránku, Blackman si však nevedel poriadne spracovať prihrávku a lopta potom skončila aj so šťastím v rukách Pindrocha.
     
    12
    Blackman mohol zaútočiť zo stredu poľa, prihrávkou však hľadal Erica Ramireza. Prihrávka bola pre neho pridlhá a Zlatomoravčania sa ocitli pri lopte.
     
    11
    Hlavný rozhodca po druhýkrát v stretnutí vyťahuje žltú kartu. Za nedovolený zákrok ju dostáva Tomche Grozdanovski.
     
    10
    V strede poľa síce vybojoval loptu Vladimír Tkáč, ale v hre pokračovať nemohol. Hlavný rozhodca si všimol, že Tkáč si pomáhal nedovolene.
     
    9
    Zaujímavý center z ľavej strany poslal do vnútra vápna Eric Ramirez. Jeho pokus smeroval na bližšiu žrď, kde však bol stopercentne pripravený brankár Pindroch.
     
    8
    Dunajská Streda obliehala súperovu šestnástku. Connor Ronan však napokon vcelku lacno prišiel o loptu. Dopredu vyštartovali domáci. Spoza pokutového územia sa podarilo vypáliť Ďubekovi a Jedlička musel zasiahnuť.
     
    7
    Eric Davis pri postrannej čiare počkal na pohyb protihráča a vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie. V hre budú pokračovať hostia.
     
    6
    Hlavný rozhodca sa predsa len ešte vrátil k predchádzajúcemu súboji, v ktorom bol Cesar Blackman. Dunajskostredský futbalista sklzom nepríjemne fauloval Vladimíra Tkáča a dostáva žltú kartu.
     
    5
    Dobrú prihrávku posielal z pravej strany ihriska Ramirez. Výborný pas si v pokutovom území počkal Kristopher Vida, šiel do sklzu, no loptu v poslednej chvíli dostihnúť nedokázal.
     
    4
    Blackman vyšprintoval za loptou po pravom krídle. Stihol ešte loptu dobehnúť pred bránkovou čiarou. Následný strieľaný center skončil v rukách Pindrocha.
     
    3
    Jakub Brašeň pomerne agresívne vystúpil proti Kristiánovi Koštrnovi a napokon z toho bol nedovolený zákrok. DAC získava rozohrávku v strede poľa.
     
    2
    Máté Vida z osi ihriska posunul loptu na pravú stranu Cesarovi Blackmanovi, ktorý centroval smerom do vnútra vápna, no brankár Pindroch bol pripravený.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Zlatých Moraviec. Tomáš Ďubek bol aktérom výkopu a presunul loptu dozadu na obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávniku už máme oba celky. Zlaté Moravce odohrajú stretnutie v bielych dresoch, Dunajskostredčania v modrožltých.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Asanović, Pintér, Čögley – Kovaľ, Duga, Grozdanovski, Válovčan – Ďubek (C), Tkáč.
    Náhradníci: Chovan – Chren, Török, Richtárech, Orávik, Mihálik, Rodrigues Junior.

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Beskorovajnyj, Kružliak, Koštrna – Vida – K. Vida, Kalmár (C), Ronan, Rodolfo – Ramírez.
    Náhradníci: Száraz – Oravec, Abdulrahman, Veselovský, Divković, Čmelík, Bednár.

    Rozhodca: Kružliak – Hancko, Bednár.
     
    Na pláne je druhý hrací deň prvého kola nového ročníka Fortuna ligy, v ktorom uvidíme aj stretnutie medzi FC ViOn Zlaté Moravce a FC DAC Dunajská Streda. Stretnutie sa začína o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FC ViOn Zlaté Moravce
    Zlaté Moravce nemajú za sebou rozhodne najlepšiu sezónu, no po skončení druhej časti sezóny 2018/19 rozhodne mohli byť spokojní. Po základnej časti sa totižto nachádzali na poslednom 12. mieste so ziskom 14 bodov. V skupine o udržanie však dokázali zaknihovať niekoľko víťazstiev a napokon z toho bola 10. pozícia, ktorá im zaručila udržanie sa vo Fortuna lige a vyhnutie sa zostupu, či baráži. Zlaté Moravce v príprave na novú sezónu stihli odohrať päť prípravných zápasov. Vybojovali tri víťazstvá, a to nad Banskou Bystricou 2:0, nad Krasnodarom 0:1 a nad Komárnom 3:2. Potom prišli dve remízy, a to proti Petržalke 2:2 a proti Gyirmotu 0:0.

    FC DAC Dunajská Streda
    Dunajská Streda má za sebou rozhodne úspešnú sezónu a dokázala to potvrdiť aj v prvom predkole Európskej ligy. Dunajská Streda v sezóne 2018/19 vo Fortuna lige obsadila 2. miesto so ziskon 63 bodov a získala miestenku do prvého predkola Európskej ligy, v ktorom vyzvala poľskú Cracoviu Krakov. V úvodnom zápase v MOL Aréne sa zrodila remíza 1:1 a v druhom stretnutí Dunajskostredčania triumfovali v penaltovom rozstrele a zabezpečili si tak postup do druhého predkola, v ktorom vyzvú 25. júla grécky Atromitos.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 21. Duga (Asanović) – 68. Kalmár (Koštrna), 88. Kalmár (Kružliak)

    Karty:   11. Grozdanovski (ZMO), 44. Válovčan (ZMO), 62. Pintér (ZMO) – 6. Rodolfo (DUN), 62. Ramírez (DUN)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Asanović, Pintér, Čögley – Kovaľ (78. Orávik), Duga, Grozdanovski, Válovčan – Ďubek (C) (72. Rodrigues Junior), Tkáč (58. Richtárech).
    Náhradníci: Chovan – Chren, Török, Richtárech, Orávik, Mihálik, Rodrigues Junior.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Davis, Beskorovajnyj, Kružliak, Koštrna – Vida – K. Vida (46. Divković), Kalmár (C), Ronan, Rodolfo – Ramírez.
    Náhradníci: Száraz – Oravec, Abdulrahman, Veselovský, Divković, Čmelík, Bednár.

    Rozhodca: Kružliak – Hancko, Bednár