FC Ural – Ufa 3:2 (kon.) | Rostov – Orenburg 2:1 (kon.)
koniec
FK Rostov
2:1 (2:0)
FK Orenburg
cz Sobota 13.07.2019, 20:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rostov lépe vstoupil do nového ročníku ruské nejvyšší soutěže, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:29:55)
     
    Zápas prvního kola ruské nejvyšší soutěže nabídl zajímavou podívanou, kterou ovládl Rostov! Domácí celek se v prvním poločase dostal do dvoubrankového vedení, které ve druhém poločase ubránil. Orenburg se v úvodu druhé části dočkal snížení, ale to bylo opravdu vše. Hosté se pak dlouhou dobu do šance nedostali a v závěru odmítl vyrovnat Djordje Despotović, jelikož na malém vápně netrefil poskakující míč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centr z levé strany mířil na zadní tyč, odkud byl přiklepnut na malé vápno, kde se nacházel Djordje Despotović. Hostující hráč už chtěl zakončil, ale míč netrefil, a tak Orenburg na úvod prohraje.
     
    90+2
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Dennis Hadžikadunić, kterému se na nohy moc nechce. Ovšem už se zvedá, jinak by hlavní rozhodčí povolal do akce lékařský tým Rostova.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Už se hráči v bílých dresech přesunuli na útočnou polovinu, kde jejich centr poslal do vzduchu jeden ze stoperů. Zbytek práce dokonal Sergej Pesjakov, kterého ještě atakoval Djordje Despotović. Hostující hráč tak dostal pořádně naloženo.
     
    89
    Tým, který prohrává je sice u balonu, ovšem kombinuje na vlastní polovině. Orenburg se potřebuje přesunout úplně na druhou stranu hrací plochy.
    87. Björn Sigurdarson (RTV)
     
    87
    Na centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Björn Sigurdarson. k hlavičce se dostal díky výbornému pohybu, ale zamířil jen těsně vedle levé tyče.
     
    86
    Domácí hráči se už nikam neženou a hlavním úkolem je držet míč. Na to soupeř musí reagovat vysokým napadáním, ovšem k míči se zatím nedostává.
     
    85
    K rozehrání volného kopu se postavil Djordje Despotović, který ale zamířil jen nad branku. Sergej Pesjakov mohl zůstat v klidu a navíc bude odkopávat od brány.
     
    84
    V nebezpečné pozici se faulu dopustil Dmitrij Čisťakov, který atakoval soupeře kousek za šestnáctkou. Orenburg bude moci ohrozit branku nebo případně i vyrovnat.
     
    82
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Björn Sigurdarson.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Vadim Afonin (FK Orenburg).
     
    81
    Může se znovu pokračovat ve hře, jelikož Michail Sivakov odchází za postranní čáru. Hráči v bílých dresech budou navíc vhazovat.
     
    80
    Hráči ve žlutých dresech mířili do otevřené obrany, ale ve skluzu skvěle zasáhl Michail Sivakov, jenž akci překazil. Ovšem hostující hráč si při poslední akci sám zranil.
     
    79
    Pár minut vydržel domácí tým na útočné polovině a opět vymyslel centr z pravé strany. Orenburg měl obranu výborně rozestavenou a akci překazil.
     
    77
    Hráči ve žlutých dresech nespěchají ani s rozehráním autu. Rostov evidentně začíná tahat čas, ovšem hlavní rozhodčí zatím nereaguje.

    Michal Luxa

    Góly: 11. Šomurodov (Ionov), 42. Ionov – 49. Despotović (Malych)

    Karty:   26. Bajramjan (RTV), 54. Normann (RTV) – 42. Maljarov (ORE), 52. Sivakov (ORE), 82. Afonin (ORE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:15.
    FK Rostov: Pesjakov – J. Černov, R. Sigurdsson (C), Čisťakov, Kozlov (75. Logašov) – Ionov, Jeremenko, Normann, Bajramjan (67. Zujev) – Šomurodov (82. B. Sigurdarson), I. Popov.
    Náhradníci: Barulin – Gaţcan, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, B. Sigurdarson, Wilusz, Zujev, A. Dolgov.

    FK Orenburg: Dovbňa – Šachov, Sivakov, Kozlov – Malych (C), Maljarov (72. Ajupov), Miškić, Afonin, S. Těrechov – Despotović, R. Alves (61. Kulišev).
    Náhradníci: Ruděnko – Čukanov, Kulišev, Ajupov, Bidlovskij, Bolotov.

    Rozhodca: Bezborodov – Dančenko, Stipidi