FC Ural – Ufa 3:2 (kon.) | Rostov – Orenburg 2:1 (kon.)
koniec
FK Rostov
2:1 (2:0)
FK Orenburg
cz Sobota 13.07.2019, 20:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Rostov lépe vstoupil do nového ročníku ruské nejvyšší soutěže, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:29:55)
     
    Zápas prvního kola ruské nejvyšší soutěže nabídl zajímavou podívanou, kterou ovládl Rostov! Domácí celek se v prvním poločase dostal do dvoubrankového vedení, které ve druhém poločase ubránil. Orenburg se v úvodu druhé části dočkal snížení, ale to bylo opravdu vše. Hosté se pak dlouhou dobu do šance nedostali a v závěru odmítl vyrovnat Djordje Despotović, jelikož na malém vápně netrefil poskakující míč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centr z levé strany mířil na zadní tyč, odkud byl přiklepnut na malé vápno, kde se nacházel Djordje Despotović. Hostující hráč už chtěl zakončil, ale míč netrefil, a tak Orenburg na úvod prohraje.
     
    90+2
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Dennis Hadžikadunić, kterému se na nohy moc nechce. Ovšem už se zvedá, jinak by hlavní rozhodčí povolal do akce lékařský tým Rostova.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Už se hráči v bílých dresech přesunuli na útočnou polovinu, kde jejich centr poslal do vzduchu jeden ze stoperů. Zbytek práce dokonal Sergej Pesjakov, kterého ještě atakoval Djordje Despotović. Hostující hráč tak dostal pořádně naloženo.
     
    89
    Tým, který prohrává je sice u balonu, ovšem kombinuje na vlastní polovině. Orenburg se potřebuje přesunout úplně na druhou stranu hrací plochy.
    87. Björn Sigurdarson (RTV)
     
    87
    Na centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Björn Sigurdarson. k hlavičce se dostal díky výbornému pohybu, ale zamířil jen těsně vedle levé tyče.
     
    86
    Domácí hráči se už nikam neženou a hlavním úkolem je držet míč. Na to soupeř musí reagovat vysokým napadáním, ovšem k míči se zatím nedostává.
     
    85
    K rozehrání volného kopu se postavil Djordje Despotović, který ale zamířil jen nad branku. Sergej Pesjakov mohl zůstat v klidu a navíc bude odkopávat od brány.
     
    84
    V nebezpečné pozici se faulu dopustil Dmitrij Čisťakov, který atakoval soupeře kousek za šestnáctkou. Orenburg bude moci ohrozit branku nebo případně i vyrovnat.
     
    82
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Björn Sigurdarson.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Vadim Afonin (FK Orenburg).
     
    81
    Může se znovu pokračovat ve hře, jelikož Michail Sivakov odchází za postranní čáru. Hráči v bílých dresech budou navíc vhazovat.
     
    80
    Hráči ve žlutých dresech mířili do otevřené obrany, ale ve skluzu skvěle zasáhl Michail Sivakov, jenž akci překazil. Ovšem hostující hráč si při poslední akci sám zranil.
     
    79
    Pár minut vydržel domácí tým na útočné polovině a opět vymyslel centr z pravé strany. Orenburg měl obranu výborně rozestavenou a akci překazil.
     
    77
    Hráči ve žlutých dresech nespěchají ani s rozehráním autu. Rostov evidentně začíná tahat čas, ovšem hlavní rozhodčí zatím nereaguje.
     
    76
    Rostov rozehrával další rohový kop, jenž byl zahrán na první tyč. Ovšem Mathias Normann nečekal, že k němu balon projde, a tak se od něj odrazil mimo hrací plochu.
     
    75
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexej Kozlov, přichází Arsenij Logašov.
     
    74
    Do šestnáctky si naběhl Roman Jeremenko, který zleva přihrával před branku. Ovšem bránící hráč skvěle zasáhl a míč odkopl na rohový kop.
     
    73
    Směrem dopředu se podél pravé postranní čáry hnal Mathias Normann, jehož centr byl zastaven prvním bránícím hráčem. Ovšem Rostov se k balonu znovu vrátil a opět kombinuje.
     
    72
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Nikita Maljarov, přichází Timur Ajupov.
     
    71
    Hostující mužstvo by potřebovalo být více na balonu a nebo se alespoň dostávat do šancí. Jenže k vidění byla další nepřesnost, a tak útok Rostova začne až od gólmana.
     
    69
    Ke střele se mohl dostat nově příchozí Alexandr Zujev, který ale postrádal více klidu. V přerušené hře pak dostal žlutou kartu hostující trenér.
     
    68
    Rostov je znovu u balonu a opět kombinuje na útočné polovině. Ovšem hostující obrana se s přihrávkami výborně přesouvá a domácí k zakončení nepouští.
     
    67
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Alexandr Zujev.
     
    66
    Myslím, že držení míče na útočné polovině Rostovu více vyhovuje. Ovšem musí si dávat pozor na ztráty jako nyní. Jenže Andrej Malych přes soupeře do šestnáctky nepřešel.
     
    65
    Po dobré kombinaci byla hra rozražena doprava, kde se nacházel Andrej Malych. Hostující kapitán centroval do druhé vlny, ovšem hráči ve žlutém se znovu ubránili.
     
    64
    Jenže centr od rohového praporku zamířil jen na první tyč, kde se nacházel bránící hráč. Rostov se znovu ubránil a dál drží hubené vedení.
     
    63
    Kombinace zatím představovala spíše hru na zaháněnou, jelikož Savelij Kozlov měl plné nohy práce. Situaci zvládla, a tak se hra přenesla na druhou stranu, odkud přišel centr. Ovšem Rostov celou situaci zastavil a nabídl soupeři rohový kop.
     
    62
    Orenburg jistě bude chtít vyrovnat a stále mu zbývá dostatek času. Hráči v bílých dresech jsou opět na balonu a předvádí kombinaci na útočné polovině.
     
    61
    Střídání v týmu FK Orenburg: ze hřiště odchází Ricardo Alves, přichází Arťom Kulišev.
     
    60
    Hráči ve žlutých dresech uklidňují hru přihrávkami na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem soupeř vytahuje napadání hodně vysoko a nedá domácím nic zadarmo.
    59. Choren Bajramjan (RTV)
     
    59
    Domácí mužstvo sice vstřelilo třetí branku, která pro ofsajd neplatí. Domácím se podařilo přelobovat obranu, ovšem Choren Bajramjan si nepohlídal své postavení, a tak střela podél brankáře už byla zbytečná.
    58. Alexej Ionov (RTV)
     
    58
    Rostov vymyslel další přihrávku za obranu, jelikož si do šestnáctky nabíhal Alexej Ionov. Domácího hráče zradilo zpracování, po kterém se k míči dostal brankář.
     
    57
    Sledujeme další kombinační snažení na útočné polovině. Jeden z hráčů v šestnáctce upadl, ale hlavní rozhodčí zůstává v klidu.
     
    56
    Domácí mužstvo se pokusilo o přechod po levé straně, ale přihrávku sebral jen soupeř. Ovšem ani Orenburg toho na útočné polovině moc nevymyslel.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Mathias Normann (FK Rostov).
     
    52
    Hostující Michail Sivakov (Orenburg) si vyšlápl na soupeře, protože ho potřeboval zastavit. Hlavní rozhodčí ani chvíli neváhal a ukazuje mu žlutou kartu.
    49. Djordje DESPOTOVIĆ - 2:1
     
    49
    Orenburg právě vstřelil branku!
    A už je to opět o jediný gól! Zprava přes obránce odcentroval Andrej Malych, jenž našel v šestnáctce spoluhráče. DJORDJE DESPOTOVIĆ hlavičkou zamířil do pravé tyče a míč pak kopíroval brankovou čáru, ovšem tu přeci jen přešel. Asistence: Andrej Malych.
     
    48
    Rostov získal míč, který si převzal Choren Bajramjan. Jeho přihrávka mířila na střed hrací plochy, odkud se z hranice šestnáctky napřáhl Eldor Šomurodov. Jeho pokus postrádal razanci.
     
    48
    Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že ani jeden z trenérů do sestavy nesáhl. Vraťme se ke hře, jelikož na balonu je hostující tým.
     
    47
    Po souboji u rohového praporku byl atakován Michail Sivakov, jehož trefil Eldor Šomurodov. Hlavní rozhodčí běží za hráčem, který si říká o ošetření.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, jako první se chopili míče hosté. Ovšem jejich snažení nebylo úspěšné a navíc se museli bránit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do utkání lépe vstoupil hostující tým, který ale zahodil dvě možná tři slibné šance, a tak se rozkoukal Rostov. Ten se nejprve dostal do vedení, když se prosadil Eldor Šomurodov. Poté domácí kontrolovali hru a zcela zaslouženě přidali druhou branku, o kterou se parádní střelou postaral Alexej Ionov. Pokud chce Orenburg myslet na nějaký bod, bude v následujícím poločase muset hodně přidat a hlavně zlepšit zakončení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Centr od lajny zamířil na zadní tyč, kde se ale domácí hráč nacházel v ofsajdové pasti. Je tak jasné, že v prvním poločase se už nic závažného nestane.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě šedesát vteřin. Navíc Rostov bude rozehrávat volný kop z levé strany.
     
    45
    Další krásnou střelou se prezentoval Mathias Normann, jehož pokus byl vyslán z velké dálky. Zakončení ale zamířilo těsně nad břevno, Rostov v posledních minutách hraje skvěle.
     
    44
    Úvodní poločas se blíží ke konci a Rostov je znovu u balonu. Navíc se domácí celek nachází na útočné polovině, kde opět kombinuje.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Nikita Maljarov (FK Orenburg).
    42. Alexej IONOV - 2:0
     
    42
    Rostov právě vstřelil branku!
    Nádherná branka po parádní individuální akci! Na pravé straně šestnáctky oklamal dva soupeře ALEXEJ IONOV, jehož následná technická střela zapadla do vzdálenější šibenice. Alexandr Dovbňa se tak ocitl v roli diváka, protože s tímto nemohl nic dělat.
     
    41
    Už to vypadalo, že se Rostov požene za další šancí, jelikož hostující obrana byla otevřená Jenže balon jen skončil v moci brankáře.
     
    40
    Hostující mužstvo rozehrávalo další volný kop, jenže i tento pas do šestnáctky byl odvrácen. Následně přišel centr z levé strany, pro který si vyběhl Sergej Pesjakov.
     
    35
    Někteří domácí hráči burcují fanoušky, aby jim pomohli. V posledních minutách je totiž hostující tým nebezpečnější.
     
    33
    Nejprve centr hostujícího celku byl odvrácen a následně domácí obrana zastavila také pokus zpoza vápna. Ovšem akce Orenburgu dál trvá.
     
    32
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje, jelikož hlavně Rostov sahá k nedovoleným zákrokům. Tentokrát ale domácí opět šli do akce, jenže po centru zakončení nepřišlo.
     
    31
    Po dalším volném kopu si na míč naskočil Vadim Afonin, jenž se nacházel před první tyčí. Jeho hlavička měla mířit na zadní tyč, ale opustila jen hrací plochu.
     
    30
    Po dalším nedovoleném zákroku skončil na zeleném pažitu jeden z hostů, který navíc potřebuje ošetření. Chvíli se tedy hrát nebude, poté ale přijde další šance pro Orenburg.
    27. Vitalij Šachov (ORE)
     
    27
    Neskutečné! Ricardo Alves poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Vitalij Šachov. Ovšem jeho hlavička zamířila jen vedle branky, tohle prostě musí končit v brance.
     
    27
    U postranní čáry byl faulován Nikita Maljarov, jehož poslal na trávník Jevgenij Černov. Hostující tým tak bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    26
    Navíc Choren Bajramjan (Rostov) inkasuje žlutou kartu, jelikož se do předchozího souboje zapojil jako třetí hráč.
     
    26
    Hráči v bílých dresech kombinují kolem středové čáry, ale přes dobré napadání Rostova museli zvolit až přihrávku na brankáře. Následně se Orenburg hnal do akce po pravé straně, ale centr nepřišel.
     
    24
    O nepřipravený pokus se postaral Mathias Normann, který nejprve obral ve středovém kruhu soupeře. Jeho následné zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    23
    Za další přihrávkou se rozeběhl Andrej Malych, ovšem předním zahrál soupeř. Hostujícímu celku se dlouhé minuty nedaří ohrozit branku soupeře.
     
    22
    Již třetí rohový kop rozehrávalo domácí mužstvo, míč se ale znovu kroutil jen na první tyč. Orenburgu se znovu podařilo situaci uklidnit, navíc si hosté pohlídali i následný centr.
     
    20
    Pěkná kombinace Rostova končí přihrávkou z vápna do druhé vlny. Jeden z hostů se skvěle vrátil a míč poslala do bezpečné zóny.
     
    19
    O centr se z levé strany pokusil Jevgenij Černov, který ale nenašel nikoho ve žlutém. Míč propadl napravo, odkud byl další centr zastaven.
     
    18
    Fanoušci Rostova se baví zápasem, asi jim také chybělo ligové utkání. Ovšem aktuálně sledují kombinace hostujícího celku, který se znovu do vápna nedostal.
     
    16
    Jenže snažení Orenburgu končí po zbytečném faulu. Danijel Miškić se pokusil získat míč zpátky skluzem, ale trefil i soupeře.
     
    15
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud jej obrana odvrátila. Aktuálně sledujeme přechod hostujícího celku.
     
    15
    Za další akcí se hnal Jevgenij Černov, který obral soupeře u lajny o balon. Ovšem jeho střílenou přihrávku srazil Vitalij Šachov na další rohový kop.
    11. Eldor ŠOMURODOV - 1:0
     
    11
    Rostov právě vstřelil branku!
    Další šance už brankou končí! Na pravé straně se k centru dostal Alexej Ionov, jenž viděl osamoceného spoluhráče na penaltovém puntíku. ELDOR ŠOMURODOV se pak hlavou nemýlil a je prvním autorem branky. Pokus uzbekistánského útočníka šel přesně k levé tyči. Asistence: Alexej Ionov.
    10. Eldor Šomurodov (RTV)
     
    10
    Domácí hráči se nacházejí u balonu a kombinují na vlastní polovině hrací plochy. Ovšem po pár přihrávkách se přemístili až do šestnáctky, kde hlavičkoval na branku Eldor Šomurodov.
     
    9
    Ještě se pojďme podívat, který tým v jaké barvě dresů hraje. Rostov pro dnešní střetnutí oblékl žlutou sadu, naopak Orenburg je v bílém.
     
    8
    Rostov rozehrával první rohový kop, míč mířil jen na krátko. Následně přišel centr na zadní tyč, kam si nabíhal Roman Jeremenko. Jenže na balon v dobré pozici nedoskočil.
     
    7
    Hostující mužstvo se znovu pokusilo o přenesení hry na levou stranu šestnáctky, kde se opět nacházel Sergej Těrechov. Jenže tentokrát ho zradilo zpracování a míč poté opustil hrací plochu.
    5. Alexej Ionov (RTV)
     
    5
    Jeden z hostujících stoperů propadl, a tak se Alexej Ionov hnal do šestnáctky. Domácímu hráči se zakončení moc nepovedlo, a tak v pohodě zakročil Alexandr Dovbňa.
     
    4
    Rostov se pokusil o vysunutí útočníka dlouhým nákopem, ale pro míč si vyběhl Alexandr Dovbňa. Hostující brankář si pak stál balon do vápna, aby mohl zahrát rukama.
     
    3
    Orenburg vybojoval faul u pravé postranní čáry a balon pak poslal do vápna Nikita Maljarov. Ovšem domácí obrana byla pozorná a nepříjemnou situaci vyřešila.
     
    2
    Na levé straně šestnáctky si balon na prsa zpracoval Sergej Těrechov, jehož následný pokus šel nad branku. Hostující mužstvo se snaží o vstřelení úvodní branky zápasu.
     
    1
    Po zisku míče si to pelášil směrem k pokutovému území Djordje Despotović, jehož pokus zpoza šestnáctky byl zablokován.
     
    1
    Páté vzájemné střetnutí obou celků právě začalo! Hlavní rozhodčí pan Vladislav Bezborodov dal pokyn k zahájení zápasu, jako první se balonu chopili domácí hráči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Pesjakov – J. Černov, R. Sigurdsson (C), Čisťakov, Kozlov – Ionov, Jeremenko, Normann, Bajramjan – Šomurodov, I. Popov.
    Náhradníci: Barulin – Gaţcan, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, B. Sigurdarson, Wilusz, Zujev, A. Dolgov.

    FK Orenburg: Dovbňa – Šachov, Sivakov, Kozlov – Malych (C), Maljarov, Miškić, Afonin, S. Těrechov – Despotović, R. Alves.
    Náhradníci: Ruděnko – Čukanov, Kulišev, Ajupov, Bidlovskij, Bolotov.

    Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Stipidi.
     
    V loňské sezóně odehrály oba kluby dva zápasy a vždy se z vítězství radoval Orenburg. Dnes hostující celek navíc soupeři nedovolil vsítit branku. Naopak poslední vítězství Rostova se datuje až na 30. červenec roku 2016.

    Orenburg – Rostov 3:0
    Rostov – Orenburg 0:1
    Orenburg – Rostov 2:0
    Rostov – Orenburg 1:0
     
    FK Rostov

    V loňské sezóně se Rostov umístil na devátém místě, když zaznamenal jednačtyřicet bodů. Domácí celek mířil ale výše, jeho cílem byly evropské poháry, což se nepovedlo splnit.

    V přípravě na nový ročník nastoupil domácí celek ke čtyřem zápasům, v nichž dvakrát zvítězil a dvakrát prohrál. Rostov se převážně snažil hrát s ruskými soupeři, ovšem na generálku si pozval německý Hannover.

    Rostov – Hannover (GER) 1:2
    CSKA Moskva – Rostov 1:2
    Krasnodar – Rostov 3:0
    Rostov – Spartak Moskva 2:0
     
    FK Orenburg

    Hostující celek v loňském ročníku ruské ligy obsadil sedmou příčku, když získal třiačtyřicet bodů. Orenburg tak o jedinou pozici nepostoupil do hry o evropské poháry.

    Pokud se podíváme na přípravu zjistíme, že Orenburg prohrál pouze s Kluží. Dále zaznamenal dvě remízy a stejný počet vítězství. Hostující mužstvo si například vyšláplo na dánskou Kodaň.

    Orenburg – Dinamo Záhřeb (CRO) 2:2
    Orenburg – FC Kodaň (DEN) 2:0
    Cracovia (POL) – Orenburg 0:1
    Orenburg – Craiova (ROU) 1:1
    Orenburg – Kluž (ROU) 0:1
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u ruské Premier ligy, která se po letní přestávce znovu hlásí o slovo. V prvním kole se proti sobě postaví FK Rostov a FK Orenburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Luxa

    Góly: 11. Šomurodov (Ionov), 42. Ionov – 49. Despotović (Malych)

    Karty:   26. Bajramjan (RTV), 54. Normann (RTV) – 42. Maljarov (ORE), 52. Sivakov (ORE), 82. Afonin (ORE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:15.
    FK Rostov: Pesjakov – J. Černov, R. Sigurdsson (C), Čisťakov, Kozlov (75. Logašov) – Ionov, Jeremenko, Normann, Bajramjan (67. Zujev) – Šomurodov (82. B. Sigurdarson), I. Popov.
    Náhradníci: Barulin – Gaţcan, Glebov, Hadžikadunić, Logašov, Saplinov, B. Sigurdarson, Wilusz, Zujev, A. Dolgov.

    FK Orenburg: Dovbňa – Šachov, Sivakov, Kozlov – Malych (C), Maljarov (72. Ajupov), Miškić, Afonin, S. Těrechov – Despotović, R. Alves (61. Kulišev).
    Náhradníci: Ruděnko – Čukanov, Kulišev, Ajupov, Bidlovskij, Bolotov.

    Rozhodca: Bezborodov – Dančenko, Stipidi