USA – Holandsko 2:0 (kon.)
koniec
USA
2:0 (0:0)
Holandsko
Nedeľa 07.07.2019, 17:00Majstrovstvá sveta žien • Finále
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a s konštatovaním, že hráčky USA sú majsterkami sveta sa s vami lúčim. Prajem pekný zvyšok víkendu. (18:57:25)
     
    USA obhájilo titul spred štyroch rokov. Hráčky zo zámoria sú štvrtýkrát v histórii majsterkami sveta. Tešili sa už v rokoch 1991, 1999 a 2015, takže teraz vo Francúzku obhájili titul. Trénerka Jill Ellisová je prvou trénerku s dvomi titulmi na ženských MS. Na druhej strane, Holandsko pri svojej druhej účasti na MS prvýkrát preniklo až do finále.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Carli Lloydová sa ešte dostala k odrazenej lopte pred veľkým vápnom, jej pokus z voleja smeroval vedľa priestoru troch žrdí.
     
    90+3
    USA veľmi dobre kontroluje priebeh záveru stretnutia. Holanďanky sa nevedia dostať k ničomu zaujímavému.
     
    90+2
    Američanky rozohrali roh na krátko a držia loptu pri postrannej čiare na útočnej polovici ihriska.
     
    90+1
    Carli Lloydová sa kľučkou nedostala do šestnástky, na jej hranici ju zastavila aktívna Stefanie van der Gragtová.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    89
    Jill Roordová sa dostala k prihrávke na hranicu veľkého vápna, strelu z prvej poslala ľavačkou tesne vedľa. Alyssa Naeherová nemusela zasahovať.
     
    88
    Alyssa Naeherová naťahovala čas pomocou rozohrávky, žltú kartu nedostala. Výkopom našla iba futbalistky z Holandska.
     
    87
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Tobin Heathová, prichádza Carli Lloydová.
     
    86
    Alex Morganová nebola včas pri prihrávke z krídla, Rose Lavelleová našla miesta, kde sa nachádzala Stefanie van der Gragtová.
     
    85
    Tobin Heathová sa rozbehla s loptou do otvorenej defenzívy, tam ju nepustila k strele Stefanie van der Gragtová a spomínaná Američanka navyše faulovala.
     
    84
    Christen Pressová skúsila technickú strelu z rohu malého vápna. Sari van Veenendaalová bola znova tam, kde smerovalo aj zakončenie.
     
    83
    Alex Morganová si zľava naviezla loptu do šestnástky, cez obrankyňu Holandska aj vystrelila. Trafilo presne miesto, kde bola Sari van Veenendaalová.
     
    82
    Ofenzívny faul končí ďalšiu holandskú akciu. Rozohrávať bude Alyssa Naeherová, ale dáva si na čas.
     
    81
    Holandsko drží loptu v strede ihriska, jej hráčky sa teraz smerom dopredu cez futbalistky USA nevedia presadiť.
     
    80
    Holanďanky dostali k dispozícii priamy kop spred veľkého vápna. Sherida Spitseová poslala parádnu strelu ponad múr, ale tesne minula pravú žrď Naeherovej.
    79.

    Matej Kubove

    Góly: 61. Rapinoeová (pen.), 69. Lavelleová

    Karty:   42. Dahlkemperová (USA) – 10. Spitseová (NED), 60. van der Gragtová (NED)


    USA: Naeherová – O'Harová (46. Kriegerová), Dahlkemperová, Sauerbrunnová, Dunnová – Mewisová, Ertzová, Lavelleová – Heathová (87. Lloydová), Morganová, Rapinoeová (C) (79. Pressová).
    Náhradníci: Harrisová, Franchová – Pughová, Brianová, Horanová, Lloydová, Kriegerová, Davidsonová, Sonnettová, Longová, McDonaldová, Pressová.

    Holandsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, Dekkerová (74. van de Sandenová), van der Gragtová, Bloodworthová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – Beerensteynová, Miedemaová, Martensová (70. Roordová).
    Náhradníci: Kopová, Geurtsová – van Dongenová, van Esová, van de Sandenová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, van der Mostová.