Anglicko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Anglicko
1:2 (1:2)
Švédsko
cz Sobota 06.07.2019, 17:00 • Allianz Riviera, Nice • Majstrovstvá sveta žien
     
    Švédky jsou bronzové! O medailích rozhodly svěřenkyně trenéra Gerhardsoona v úvodních dvaceti minutách, v nichž vstřelily obě své branky. Nejprve se v 6. minutě prosadila po zaváhání Greenwoodové Kosovare Asllaniová, ve 22. minutě se následně krásnou technickou ranou trefila Sofia Jakobssonová. Angličanky se zmohly pouze na snížení, pěknou střelou k levé tyči vstřelila gól Fran Kirbyová. Šestnáctileté čekání na švédskou medaili tak je u konce, Angličankám zbyly pouze oči pro pláč.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:00:35)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tohle už Švédky ubrání. Poslední šanci Angličanek zastavila Jade Mooreová, jež ztratila balón a následn zfaulovala soupeřku, za což inkasovala žlutou kartu.
     
    90+3
    K přetaženému centru se na zadní tyči přiřítila nikým nebráněná Alex Greenwoodová. Míč však těsně před ní skočil, a tak anglická obránkyně zamířila vysoko nad.
    90+2. Stina Blacksteniusová mohla definitivně rozhodnout, Telfordovou ale neprostřelila
     
    90+2
    V brejku mohla definitivně o bronzových medailích rozhodnout Stina Blacksteniusová, Telfordová ještě skvělým zákrokem drží naděje Angličanek!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    90. Fischerová skvělou obrannou hlavičkou ubránila bronzové medaile pro Švédky
     
    90
    To je neskutečné! Lindahlová podcenila výběh, míč se dostal ke Scotoové jejíž dělovka mířila do brány, z brankové čáry ale balón vyhlavičkovala Nilla Fischerová!
     
    89
    Tlak Angličanek sílí. Po rohovém kopu odhlavičkovala Magdalena Erikssonová znovu pouze za brankovou čáru.
     
    88
    V dalším útoku se už Jakobssonová dokonce dostala k zakočení, ránu doprostřed brány ale Telfordová pokryla.
     
    87
    Sofia Jakobssonová měla možnost založit rychlý brejk. Do toho se jí ovšem moc nechtělo, místo toho raději chtěla co nejdéle pozdržet míč. Poměrně rychle jí ho ale vzala Greenwoodová.
     
    86
    Centr Jill Scottové z pravé strany si bez nějakých větších obtíží stáhla do moci Lindahlová. Švédky jsou každou vteřinkou blíže cennému kovu.
     
    85
    Vůbec pvní žlutou kartu v zápase obdržela za zdržování hry švédská brankářka Hedvig Lindahlová.
     
    84
    Nově příchozí Rachel Dalyová se hned zapojila do hry a nevedla si vůbec špatně. Proti dvojici protihráček vybojovala alespoň autové vhazování.
     
    83
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Abbie McManusová, přichází Rachel Dalyová.
     
    82
    Obránkyně Abbie McManusová si výborně poodstoupila proti balónu a následně tělem odmítla protihráčku. Může tak založit další postupný útok svého týmu.
     
    81
    Whiteová se po pádu rychle zvedla a málem zakončovala v obrovské šanci, na poslední chvíli jí ale do rány vložila nohu Fischerová.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Švédky i nadále drží těsné vedení, Angličanky se přes kompaktní obranu nedokáží dostat do nějaké vyložené šance.

    Milan Huppert

    Góly: 31. Kirbyová – 11. Asllaniová, 22. Jakobssonová

    Karty:   90+4. Mooreová (ENG) – 85. Lindahlová (SWE)


    Anglicko: Telfordová – Bronzeová, Houghtonová (C), McManusová (83. Dalyová), Greenwoodová – Kirbyová, Scottová, Mooreová – Parrisová (74. Carneyová), Whiteová, Meadová (50. Taylorová).
    Náhradníci: Bardsleyová, Earpsová – Carneyová, Dalyová, Dugganová, Staniforthová, Stanwayová, Stokesová, Taylorová, Walshová, Williamsonová.

    Švédsko: Lindahlová – Glasová, Fischerová, Sembrantová, Erikssonová – Björnová (70. Ilestedtová), Asllaniová (46. Zigiottiová Olmeová), Segerová (C) – Jakobssonová, Blacksteniusová, Rolföová (27. Hurtigová).
    Náhradníci: Falková, Mušovićová – Anderssonová, Anvegårdová, Hurtigová, Ilestedtová, Janogyová, Larssonová, Roddarová, Rubenssonová, Schoughová, Zigiottiová Olmeová.

    Rozhodca: Pustovoitovová (Rus.) – Kuročkinová (Rus.), Iugulescuová (Rum.)