Liberec – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Bohemians sk 3:1 (kon.) | Vítkovice – Dubnica sk 0:2 (kon.)
Sturm Graz – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
koniec
SK Sturm Graz
1:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
cz Utorok 25.06.2019, 18:00 • UPC-Arena, Graz • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi SK Sturm Graz a FK Mladá Boleslav. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Mladá Boleslav zakončila minulou sezónu úspěchem v podobě postupu do předkola Evropské ligy. Ten si zajistila až ve finálovém utkání na půdě Baníku Ostrava, kde vyhrála 1:0. Ve druhém předkole Evropské ligy se Mladá Boleslav střetne s vítězem dvojzápasu Ordobasy Šimkent – Torpedo Kutaisi. Středočeský celek navíc mohutně posiluje. Do kádru přivedl Tomáše Wágnera a Lukáše Budinského z Karviné. Z Anglie se pak vrací Daniel Pudil.
     
    Přípravu rozjela Mladá Boleslav už o víkendu. Na turnaji v Benátkách nad Jizerou nejprve remizovala 3:3 s Příbramí, ale v dalším duelu přehrála 2:1 Teplice a slaví turnajové prvenství.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mladá Boleslav měla hned v úvodní minutě dnešního souboje obrovskou šanci! Střela zpoza pokutového území skončila na tyči!
     
    2
    Daniel Pudil si na vlastní polovině pomohl nedovoleným zákrokem a přišlápl jednomu ze soupeřů kopačku. Rozehrávat bude Sturm Graz.
     
    3
    Fotbalisté Mladé Boleslavi kombinují s míčem na vlastní polovině a nechtějí jej půjčit svému soupeři. Rakouský celek však napadá velmi vysoko.
     
    4
    Další zakončení Mladé Boleslavi. Znovu se jednalo o střelu zpoza hranice pokutového území, jenže dělovka tentokrát postrádala přesnost.
     
    5
    Marek Matějovský tradičně diriguje rozehrávku středočeského celku. Záložník, který má zkušenosti z Premier League, vybojoval jen vhazování.
     
    6
    Marek Matějovský tentokrát skvěle přenesl hru na pravé křídlo, nicméně následný centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo v modrém zasáhl.
     
    7
    Tomáš Přikryl si u rohového praporku pomohl zpětnou přihrávkou na Matějovského. Ani jeho další centr neoslovil nikoho z hráčů v modrém dresu.
     
    8
    Po delší době se do útoku dostal také Graz. Centrovaný míč z pravé strany však stoper Mladé Boleslavi srazil do zámezí na rohový kop.
     
    9
    Rohový kop se však rakouskému celku nepovedl. Prudký centr se snesl na malé vápno, nicméně nikdo v černém dresu se nedostal do zakončení.
     
    10
    Spendlhofer zastavil rodící se akci Mladé Boleslavi a dostává žlutou kartu.
     
    11
    Rakouský celek se po rychlém přechodu do útoku hodně zlobí. Jeden z fotbalistů v černém totiž upadl po souboji na hranici šestnáctky, ale sudí hru nepřerušil.
     
    12
    Marek Matějovský tentokrát skvěle vypomohl defenzivě, když se vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem zastavil rodící se akci soupeře.
     
    13
    Před branku Mladé Boleslavi přiletěl zajímavý centr z levé strany. Brankář českého výběru byl pozorný, vyrazil na malé vápno a ukryl míč v rukavicích.
     
    14
    Znovu to obrana Mladé Boleslavi sehrála skvěle. Mezi stopery sice přiletěla prudká průniková přihrávka, nicméně jeden ze zadáků si pomohl malou domů.
     
    15
    Muris Mešanovič napadal stopery rakouského celku na hranici velkého vápna. Jednoho ze středních obránců vytlačil až k rohovému praporku, kde míč nezískal.
     
    16
    Právě Mešanovič dostal pěknou přihrávku do pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho ránu srazila obrana na rohový kop.
     
    17
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Budinský. Bývalý fotbalista Karviné zvolil rozehrávku do kombinace, po které se Mladá Boleslav do šance nedostala.
     
    18
    Příležitost však přišla nyní! Na prudký přízemní centr si počkal jeden z fotbalistů Mladé Boleslavi, ale jeho technický pokus vyhlavičkoval obránce mimo tři tyče.
    18. Zajímavá možnost Mladé Boleslavi
     
    19
    Rakouský celek zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale obrana Mladé Boleslavi znovu dokázala zasáhnout.
     
    20
    Mladá Boleslav nadále pokračuje ve své aktivitě. Středočeský celek se znovu nastěhoval na polovinu soupeře a hledá si cestičku do zakončení.
     
    21
    Graz se nyní jen brání a odkopává míče z hranice pokutového území na polovinu Mladé Boleslavi. Hráči v modrém zatím hrají opravdu dobře.
     
    22
    Do rozehrávky Mladé Boleslavi se musel zapojit také brankář. Ten přenesl hru na levou stranu a český celek se už znovu tlačí do útoku.
     
    23
    Rozhodčí nyní na kratší dobu přerušil hru a oba týmy mají možnost občerstvit se.
     
    25
    Pokračuje se ve hře. Marek Matějovský odcentroval na hranici velkého vápna, jenže tam v hlavičkovém souboji uspěl jen obránce Grazu.
     
    26
    Marek Matějovský si povodil soupeře na vlastní polovině, krásně se s míčem otočil, jenže jeho následný nákop na Přikryla byl příliš prudký.
     
    27
    Hosté se po dlouhé době usadili v blízkosti pokutového území Mladé Boleslavi. Z velkého házenkářského tlaku vybojovali jen rohový kop.
     
    28
    Ani tento rohový kop nebezpečí pro branku Mladé Boleslavi nepřinesl. Obrana v modrém si dala na prudký centr pozor a odehrála míč ven ze šestnáctky.
     
    29
    Mešanovič se v pokutovém území natahoval po centru z pravé strany, nicméně špičkou kopačky na prudkou pobídku nedosáhl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a stále čekáme na úvodní branku. Mladá Boleslav je zatím o něco aktivnější, ale do šancí se dostává jen těžko.
     
    31
    Marek Matějovský se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče a přímým nártem jej poslal směrem na branku. Jeho rána však prosvištěla nad břevnem.
     
    32
    Právě Matějovský se při napadání rozehrávky soupeře dopustil útočného faulu a připravil Mladou Boleslav o držení míče. Rozehrávat bude Graz.
     
    33
    Zajímavou šanci měl také rakouský celek! Po pěkné přihrávce zakončoval Lackner, jenže mířil přímo do míst, kde stál brankář!
     
    34
    Muris Mešanovič se v pokutovém území krásně otočil kolem obránce a zakončil nártem. Také brankář rakouského mužstva předvedl dobrý zákrok.
     
    35
    Graz se v posledních minutách přeci jen o něco osmělil a tlačí se do útoku. Nikdo v černém dresu se tentokrát neprobil do střelecké pozice.
     
    36
    Tomáš Přikryl se snažil kouzlit s míčem u levé pomezní čáry. Rychlonohý křídelník měl proti sobě přesilu dvou obránců a nedokázal se jich zbavit.
     
    37
    Ani další centr před branku Sturmu nebyl zrovna přesný. Za míčem se sice hnal rychlonohý Mešanovič, ale ani rychlost mu k zakončení nepomohla.
     
    38
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Mladé Boleslavi si při zpracování podle všeho natáhl sval, ale bude schopen nadále pokračovat.
     
    39
    Další hráč Mladé Boleslavi zůstává ležet na trávníku! Tentokrát byl důvodem šlapák jednoho z hráčů Grazu.
     
    40
    Marek Matějovský dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže si zrovna nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k obránci.
     
    41
    Tomáš Přikryl schytal v souboji na levé straně hřiště úder loktem do obličeje a poroučel se k zemi. Mladá Boleslav bude zahrávat přímý kop.
     
    42
    A byla z toho obrovská šance! Po přímém kopu se do zakončení hlavou dostal Tulio, ale brankář Grazu jeho střelu vyrazil nad břevno!
     
    43
    Mešanovič při napadání rozehrávky soupeře napadal až brankáře rakouského mužstva. Gólman Grazu si jej všiml a odkopl míč do bezpečí.
     
    44
    Mladá Boleslav skvěle brání už od půlící čáry. Hráči v modrém napadají rozehrávku Grazu a nenechávají soupeři čas na rozehrávku.
     
    45
    Mladá Boleslav ještě v závěru prvního poločasu zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v modrém nezakončil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali! O něco aktivnějším mužstvem byla Mladá Boleslav, která v úvodu nastřelila tyč a poté si vypracovala další šance. Ani jedna z nich se však neujala. Graz byl směrem dopředu spíše hodně opatrný. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Muris Mešanovič obstaral výkop do druhého poločasu. Mladá Boleslav se ihned vydala do útoku, ale nákop na levé křídlo byl příliš dlouhý.
     
    47
    Rakouský celek zahrával svůj první roh ve druhé půli. Tentokrát vyslali dlouhý centr do pokutového území, ale nikdo v černém na balón nedosáhl.
     
    48
    Také Mladá Boleslav se vydala do útoku, nicméně nikdo v modrém dresu nedokázal odcentrovat do šestnáctky. Graz může přejít do útoku.
     
    49
    Koch odcentroval z levé strany do pokutového území, kam si na míč naběhl Obermair, jenže jeho hlavička prolétla nad břevnem.
     
    50
    Koch dostal ještě jednu šanci na reparát. Jeho centr se snesl na malé vápno, nicméně nikdo v černém dresu se do zakončení nedostal.
     
    51
    Graz po změně stran o něco zvýšil svou aktivitu. Fotbalisté v černém se stále nemohou dostat do zakončení, ale obrana Mladé Boleslavi si musí dávat pozor.
     
    52
    Další útočnou akci Grazu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    53
    Před českým celkem se otevřela skvělá možnost. Fulnek si zbytečně zasekával míč na levačku, ale obránce v černém skvěle zasáhl.
     
    54
    Fulnek znovu potáhl míč několik metrů vpřed. Tentokrát se pokusil překvapit obranu Grazu prudkou přihrávkou, ale trefil prvního soupeře v černém.
     
    55
    Muris Mešanovič se snažil vystihnout nepřesnou přihrávku obránce směrem na rakouského brankáře. Obrana Grazu stačila nedorozumění rychle napravit.
     
    56
    Rakouský celek uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Fotbalisté v černém jsou sice aktivní, ale nemohou se dostat do zakončení.
     
    57
    Muris Meašanovič si naběhl na další průnikovou přihrávku mezi obránce, jenže znovu příliš dlouho kličkoval a obránce jej připravil o zakončení.
     
    58
    Matějovský si pokryl míč ve středu hřiště a jeden ze soupeřů jej fauloval. Mladá Boleslav bleskově rozehrála a tlačí se do útoku.
     
    59
    Sakic prošel po levém křídle až na hranici velkého vápna, odcentroval na značku pokutového kopu, ale nikdo v černém nezakončil.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního přípravného duelu. Po změně stran se ze hry navíc vytratily také příležitosti.
     
    61
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Mešanovič, přichází Klíma.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Budinský, přichází Ladra.
     
    62
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tulio, přichází Křapka.
     
    63
    Graz se po dlouhé době dostal do zakončení, jenže rána mířila přímo do míst, kde stál brankář, který míč bez problémů vykopl mimo tři tyče.
     
    64
    Křapka se krátce po svém příchodu dostal do útočné akce, jenže míč mu v pokutovém území uskočil od nohy a Křapka nezískal ani roh.
     
    65
    Mladá Boleslav se znovu usadila na polovině soupeře a fotbalisté v modrém přenášejí hru z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    66
    Klíma se hnal za přízemním centrem z pravé strany hrací plochy, jenže jeho zakončení skončilo na hrudi prvního obránce v černém dresu.
     
    67
    Hra je znovu přerušena! Jeden z fotbalistů Mladé Boleslavi zůstává ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    68
    Právě Klíma se po přímém kopu natáhl po centru z pravé strany, jenže hlavou míč jen lehce lízl a prodloužil jej do zámezí.
     
    69
    Obrovská šance Grazu! Avlonitis se dostal do pokutového území, přehodil si míč na levačku, ale přízemní střelou těsně minul zadní tyč!
    69. Největší šance Grazu v utkání
     
    70
    Graz zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území, jenže nikdo v černém dresu se do zakončení hlavou neprobil.
     
    71
    Ladra si pohybem řekl o přihrávku za obranu Grazu, jenže znovu dostal příliš prudkou pobídku, se kterou si hravě poradila obrana.
     
    72
    Rakouský celek v posledních minutách zvýšil svou aktivitu. Průnik po pravé straně skončil centrem do pokutového území, který obrana srazila do autu.
     
    73
    Ani po rohovém kopu nedokázal rakouský celek ohrozit branku Mladé Boleslavi. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kam si pro něj došel brankář.
     
    74
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Spendlhofer, přichází Ferk.
     
    75
    Graz zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát stáčel přímo do branky, kde stál připravnený gólman Mladé Boleslavi.
     
    76
    Tomáš Přikryl si připravil míč v blízkosti pokutového území a zkusil zakončit pravačkou. Jeho rána však proskákala kolem zadní tyčky.
     
    77
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Přikryl, přichází Provazník.
     
    78
    Obrana Mladé Boleslavi dnes zvládá centrované míče svého soupeře na jedničku. Pro další nepovedený centr si došel brankář Šeda.
     
    79
    Ladra napadal rozehrávku Grazu na jeho polovině. Rakouský celek musel do kombinace zapojit také brankáře.
     
    80
    Zadáci Mladé Boleslavi si poradili s nákopem soupeře na polovinu českého celku. Hráči v modrém se hecují, aby rozhodli o své výhře.
     
    81
    Před branku Grazu pro změnu přiletěl prudký centr z pravé strany. Do zakončení se však nedostal nikdo z útočníků Mladé Boleslavi.
     
    82
    Pozor! Takács fauloval v pokutovém území a Sturm Graz bude zahrávat pokutový kop!
     
    83
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Rakouský celek se dostává do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil PHILIPP HOSINER, který se štěstím propálil Jana Šedu!
    83. Philipp HOSINER - 1:0
     
    85
    Fotbalisté Mladé Boleslavi se tlačí do pokutového území se snahou o vyrovnání. Český celek kombinuje kolem šestnáctky, ale nedaří se mu zakončit.
     
    86
    Philipp Hosiner se tentokrát zapojil do defenzivní činnosti svého celku. Autor dosud jediné branky přetlačil Ladru a získal míč pro Graz.
     
    87
    Mohlo to být 2:0! Rakouský celek podnikl bleskový přechod do útoku. Amoah ještě předložil přihrávku na malé vápno, jenže nikdo v černém na jeho pobídku nedosáhl!
     
    88
    Graz následně zahrával ještě jeden rohový kop. Povedený centr tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde kralovala pozorná obrana Mladé Boleslavi.
     
    89
    Ladra si došel pro přihrávku až na polovinu hřiště. Mladé Boleslavi už moc času na vyrovnání nezbývá. Také trenér nabádá své svěřence k aktivitě.
     
    90
    Český celek v samotném závěru zkusil překvapit soupeře dlouhým autem až do pokutového území. Nikdo v modrém se do zakončení nedostal.
     
    90
    Wiesner zastavil protiútok soupeře nedovoleným zákrokem a dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mladá Boleslav nakonec nezvládla přípravné utkání se Sturmem Graz a prohrála 0:1! V první půli byl český celek o něco aktivnější a vypracoval si několik možností. Ta největší šance skončila na tyči. Po změně stran zlepšily obrany svůj výkon, ale přesto jsme viděli branku. Po faulu Takácse proměnil pokutový kop Philipp Hosiner!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:44:45)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 83. Hosiner (pen.)

    Karty:   10. Spendlhofer (MBL), 90. Wiesner (MBL)


    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Schrammel (74. Trummer), Avlonitis, Lackner, Sakic, Jantscher (78. Amoah), Pink (46. Hosiner), Filip (46. Lema), Spendlhofer (74. Ferk), T. Koch (46. Kiteishvili), Obermair (46. Grozurek).
    Náhradníci: Schutzenauer, Kiteišvili, Grozurek, Hosiner, Ferk, Lema, Amoah, Trummer

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Fulnek, Takács, Pudil, Túlio (61. Křapka) – Budinský (61. Ladra), Hubínek (46. Auer) – Wiesner, Matějovský (46. Bucha), Přikryl (76. Provazník) – Mešanovič (61. Jiří Klíma)