Taliansko – Ekvádor 0:1 (po pr.)
koniec po predl.
Taliansko
0:1 (0:0)
Ekvádor
cz Piatok 14.06.2019, 20:30 • Gdyně Stadium, Gdyně • Majstrovstvá sveta U20
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:11. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:26. (23:11:31)
     
    Ekvádor porazil v souboji o třetí místo Itálii na mistrovství světa hráčů do dvaceti let 1:0 po prodloužení a mohou se radovat z historickému bronzu!

    Ekvádorci vstoupili do utkání o něco aktivněji, ale svou územní převahu nedokázali zužitkovat. Obrana evropského týmu byla pevně stažená před pokutovým územím. Marco Carnesecchi musel v první půli zasahovat pouze jednou a to když si s velkým klidem poradil s lehkým pokusem Gonzala Plata. Také Ramírez na druhé straně zasahoval pouze jedinkrát, ani Del Pratova střela neměla rozhodně gólové parametry.

    Druhý poločas přinesl podobný obrázek. Hru italského týmu pozvedli střídající hráči Andrea Colpani diktoval hru, Pellegrini byl také platný v osobních soubojích, ale branka ve druhé části nepadla.

    Do prodloužení vstoupili obrovskou šancí na gól Italové, když další střídající hráč Marco Olivieri vybojoval pokutový kop. Ten ale sám neproměnil, když jeho pokus skvěle vystihl Wellington Ramírez v brance Ekvádoru. Naopak první a rozhodující gól zápasu vstřelil Richard Mina, který prodloužený centr na zadní tyč uklidil za záda italského gólmana. Ve druhé části už Jihoameričani kouskovali hru a nedovolili soupeřům ohrozit branku.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+3
    Ekvádorci se dlouho drželi s míčem u rohového praporku, ale nakonec byl přece jen o něco silnější Luca Pellegrini. Italové mají na vyrovnání málo času.
     
    120+2
    José Cifuentes získal míč na Ranierim, následně zavezl míč k rohovému praporku, kde se navíc nechal faulovat Pellegrinim.
     
    120+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé části prodloužení tři minuty.
     
    120
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Alexander Alvarado, přichází Jesus Castillo.
    119. Luca Ranieri šanci na vyrovnání neproměnil
     
    119
    Největší šance italské reprezentace. Mina neodehrál míč ve středu pole ideálně a ten dopadl přesně do pohybu Ranierimu, který ale z hranice vápna nedokázal zamířit přesně.
     
    118
    Italové nyní ve třech sbírali z trávníku Poroza, který šetřil další sekundy. Právě po faulu Poroza museli Ekvádorci zpět do vápna, ale Olivieri se k míči nedostal.
     
    117
    Na trávník přiletěl druhý balon, ale hlavní rozhodčí nechal hru ještě moment pokračovat. To se samozřejmě nelíbilo ekvádorskému týmu.
     
    116
    Capone stříleným centrem hledal spoluhráče v pokutovém území. Alberico však stál jen za obráncem. Ekvádorci se ale u míče příliš dlouho nezdrželi.
     
    115
    Del Prato si několikrát vyměnil míč s Ranierim, následně byl ve hře i Colpani i Pellegrini, ale to už byla ekvádorská obrana zformována před vápnem.
     
    114
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Jordy Alcívar, přichází Luis Loor.
     
    113
    Sergio Quintero se ukázal na trávníku tak jinak, než tvrdým zákrokem. Ze střední vzdálenosti přinutil italského gólmana ke skoku ke své tyči.
     
    112
    Luca Ranieri nebyl daleko od zisku míče těsně před vápnem Ekvádoru, další přihrávku na Olivieriho už ale nedal přesně a tak museli Italové zpět do obrany.
     
    111
    Od rohového praporu rozehráli Ekvádorci jen na krátko. Poté ale Italové vytlačili soupeře až do středu hrací plochy. Campana stačil ušetřit jen několik sekund.
     
    110
    Jihoamerický celek rozehrával další volný přímý kop. Palacios poslal míč k přední tyči, kde byl Campana, ale jako poslední zasáhl v obraně Gabbia.

    Vít Schück

    Góly: 105. Mina

    Karty:   22. Candela (ITA), 89. Capone (ITA), 97. Olivieri (ITA), 105. Gabbia (ITA) – 45. Vallecilla (ECU), 89. Quintero (ECU), 96. Plata (ECU)

    Nepremenená penalta: 95. Olivieri (ITA), brankár Ramírez zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 8:11. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:26.
    Taliansko: Carnesecchi – Gabbia (C), Del Prato, Ranieri – Candela, Alberico, Esposito (64. Colpani), Bettella, Tripaldelli (84. Luca Pellegrini) – Capone, Gori (63. Olivieri).
    Náhradníci: Plizzari, L. Loria – Buongiorno, Frattesi, Colpani, Scamacca, Bellanova, Luca Pellegrini, Olivieri.

    Ekvádor: Ramírez – Espinoza (C) (62. Mina), Porozo, Vallecilla, Palacios – Cifuentes, Alcívar (114. Loor) – Plata, Rezabala (85. Quintero), Alvarado (120. Castillo) – Campana.
    Náhradníci: Bellolio, Lara – Estupiñán, Arce, Mina, Castillo, Quintero, Loor, Segura.

    Rozhodca: Manzano – Rodríguez, Sevilla (vš. ESP)