Slovensko – Poľsko sk 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Poľsko
Piatok 14.06.2019, 16:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas - ženy
     
    Skončilo sa medzištátne prípravné stretnutie medzi Slovenskom a Poľskom. Naše hráčky dokázali v 57. minúte skórovať. Presadila sa striedajúca Fabová a vedenie dokázalo Slovensko napriek mnohým poľským príležitostiam udržať až do konca.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:54:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu v závere nadstaveného času vidí aj Monika Havranová.
     
    90+3
    Nadstavený čas sa nám zrejme ešte o nejaký čas natiahne, keďže v problémoch bola Poľka Joanna Olszewska, ktorej museli prísť na pomoc lekári.
     
    90+2
    Tak toto bola výrazne nepriehľadná situácia. Po štandardke spoza pokutového územia sa odrazila lopta pred bránku, odkiaľ zakončovala Chudziková, Korenčiová dokázala vyraziť a následný pokus od poľskej hráčky letel na brvno.
     
    90+1
    Nakopávanú loptu z ľavej strany posielala Chudziková smerom na Kamczykovú, ktorá sa ukazovala pred vápnom, no spracovať si to nedokázala.
     
    90
    Hlavná rozhodkyňa v druhom polčase nadstavuje štyri minúty.
     
    89
    Fantastická Korenčiová. Poľský protiútok potiahla po ľavom krídle Grabowska, ktorá našla prihrávkou pred malé vápno Dagmaru Gradovú. Rýchlo však reagovala naša brankárka, vybehla a znemožnila Gradovej zakončovať do odkrytej siete.
     
    88
    Spoza vápna chcela páliť Jana Vojteková, ktorá strieľala z ľavej strany, no napálila to len do poľskej hráčky. Slovenky získali rohový kop a môžu získať aj ďalšie cenné sekundy.
     
    87
    Center do pokutového územia posielala zo štandardky Ewelina Kamczyková, došiel však len priamo do rúk Korenčiovej.
     
    86
    Dobre to teraz mala naštartované Martyna Wiankowska, ktorá sa dostala k strele spoza pokutového územia, ale našťastie rozvlnila iba bočnú sieť.
     
    85
    S blížiacim sa záverom zápasu sa už naše hráčky viac sústredia na defenzívu a Poľky sa snažia ešte vymýšľať ofenzívne akcie a siahnuť po vyrovnaní.
     
    83
    Slovensko rozbehlo akciu po ľavej strane ihriska, kde bežala s loptou Kristína Panáková. Jej center odvrátili poľské hráčky a bol z toho rohový kop pre naše dievčatá.
     
    82
    Prihrávkou na útočnej polovici hľadala Šušolová Fischerová, no tá bola zozadu blokovaná poľskou hráčkou.
     
    80
    Slovensko zahrávalo dva rohový kopy. Loptu do pokutového územia posielala Vojteková. Prvý pokus bol blokovaný, bol z toho druhý roh a ten vyboxovala brankárka Szemiková.
     
    79
    Dobrú loptu posielala z pravej strany Laura Žemberyová. Poľky však dokázali tento pokus odvrátiť a bude z toho slovenský rohový kop.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrícia Hmírová, prichádza Valentína Šušolová.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Mária Mikolajová, prichádza Kristína Panáková.
     
    77
    Na center z ľavej strany z kopačky Wiankowskej si v pokutovom území nabiehali dve poľské hráčky. Lopta sa napokon dostala na kopačku Grzywinskej, ktorá však absolútne zlyhala a bránu prepálila.
     
    76
    Slovensko sa zatiaľ v posledných minútach viacmenej bráni a Poľky stupňujú aktivitu a sú intenzívnejšie v súbojoch.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 57. Fabová

    Karty:   49. Horváthová (SVK), 90+4. Havranová (SVK)


    Slovensko: Korenčiová (C) – Bytčánková, Bíróová, Fischerová, Ondrušová, Hmírová, Mikolajová, Vojteková, Horváthová, Surnovská, Sluková
    Náhradníci: El Dahaibiová, Chládeková, Haršanyová, Havranová, Šušolová, Fabová, Kosíková, Zdechovanová, Panáková, Žemberyová, Šušková

    Poľsko: Szemiková – Olszewská, Grzywińská, Kaletková, Mesjaszová, Zduneková, Karczewská, Michalczyková, Kamczyková, Balcerzaková, Chudziková
    Náhradníci: Szymańská, Konatová, Matysiková, Gradová, Lefeldová, Wiankowská, Grabowská

    Rozhodca: Kovářová – Šafránková, Hanáková (CZE)

    Diváci: 825