Austrália – Brazília 3:2 (kon.) | Južná Afrika – Čína 0:1 (kon.)
koniec
Austrália
3:2 (1:2)
Brazília
cz Štvrtok 13.06.2019, 18:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7. (19:54:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězství Austrálie, které svého soupeře porazila poměrem 3:2. Brazilky sice vstupovaly do druhého poločasu při vedení 2:1, avšak nakonec přeci jenom náskok neudržely, načež musely dotahovat. Poslední branku totiž vsítila Monica, jenž si vstřelila nešťastnou vlastní branku. I tak jsme sledovali velice ofenzivní podívanou, oba celky jednoznačně potvrdily, že budou chtít atakovat zlaté medaile.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Caitlin Foordová, přichází Karly Roestbakkenová.
     
    90+4
    Hlavní sudí ještě zkoumala možnou penaltu pro Brazílii, avšak nakonec tomu tak nebylo. Vzápětí Kerrová dokráčela pouze do zámezí.
     
    90+3
    Thaisa našla na pravém křídle Beatriz, který si hodila míč na levou nohu, načež našla pouze rukavice brankářky Williamsové.
     
    90+2
    Brazílie se v koncovce utkání dostává do sympatického náporu. Kennedyová zkusila své spoluhráčky oslovit pasem, což se nepovedlo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná budeme moci počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Další žlutá karta, tentokráte jí vyfasovala Luana.
     
    88
    Nakonec se o rozehrávku postarala právě Knightová, která to zkoušela adresným centrem, jenž dopadl přesně na hlavu Santosové.
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak v bolestech na zemi skončila Knightová, která se zdá být v pořádku. Austrálie má k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Andressa Alvesová (Brazílie).
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Austrálie stále vede o jednu branku, nicméně poslední minuty jsou hodně vyrovnané.
     
    82
    Nehrálo se něco málo kolem minuty, avšak nyní se může pokračovat ve hře. Brazílie už střídat nemůže, využila totiž všechny dostupné střídání.
     
    81
    Za pokutovým územím si Andressa potáhla míč do palebné pozice, avšak trefila pouze hustý blok. Mezitím v křečích skončila na zemi jedna z Brazilek.
     
    80
    Austrálie měla na svědomí rychlý protiútok, který nakonec putoval na kopačku Foordové, jenž se pokusila vrátit před branku, avšak nepřesně.
     
    79
    Beatriz se na pravém křídle dokázala dostat k centru, avšak ten nakonec skončil za brankovou čárou. Williamsová tak bude moci odkopávat.
     
    78
    Barbara si před malým momentem připsala velice snadný zákrok. Kerrové totiž střela nesedla, výsledkem byl hodně pomalý projektil soupeřky.

    David Suchý

    Góly: 45+2. Foordová, 58. Logarzoová, 69. Monica (vla.) – 27. Marta (pen.), 38. Cristiane

    Karty:   13. Formiga (BRA), 85. Andressa Alvesová (BRA), 88. Luana (BRA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
    Austrália: Williamsová – Carpenterová, Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová – Yallopová, van Egmondová, Logarzoová – Gielniková (71. Rasová), Kerrová (C), Foordová (90+4. Roestbakkenová).
    Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, De Vannaová, Gorryová, Fowlerová, Harrisonová, Luiková, Polkinghorneová, Rasová, Roestbakkenová, Simonová.

    Brazília: Bárbara – Letícia Santosová, Kathellen, Monica, Tamires – Debinha, Formiga (46. Luana), Thaisa, Andressa Alvesová – Marta (C) (46. Ludmila) – Cristiane (75. Beatriz).
    Náhradníci: Letícia, Aline Villaresová – Poliana, Luana, Andressinha, Ludmila, Geyse, Raquel Fernandesová, Camila, Limeiraová, Tayla, Beatriz.

    Rozhodca: Staubliová – Küngová (obě Švýcarsko), Masseyová (Anglie)