Nigéria – J. Kórea 2:0 (kon.) | Nemecko – Španielsko 1:0 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 2:1 (kon.)
koniec
Nigéria
2:0 (1:0)
Južná Kórea
cz Streda 12.06.2019, 15:00 • Stade des Alpes, Grenoble • Majstrovstvá sveta žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9. (16:54:10)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Nigérie porazila Jižní Koreu 2:0 a připisuje si první tři body do tabulky základní skupiny.

    Ani jeden z týmů se v samém úvodu nemohl dostat do tempa. Až hlavička Oparanozieové pořádně vystrašila korejskou brankářku, která ale včas zasáhla u své tyče. Následně přišel nešťastný moment pro To-jon Kim, která tečovala dlouhý pas do vápna do vlastní sítě. Oparanozieová nejspíše ještě míč lehce tečovala rukou, ale i videorozhodčí branku potvrdili.

    Po změně stran se Korejky radovaly ze srovnání, ale nadšení netrvalo dlouho. Gólová dorážka Kum-min I přišla jen z ofsajdu a branka tak neplatila. Naopak Nigérie navýšila svůj náskok. Po vynikající práci Okekeové ve středu pole se dostala do úniku Asisat Oshoalaová, která si kličkou poradila s brankářkou Kim a poté zakončila do odkryté sítě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Další akci korejského výběru vedla So-tam I. Ani ona však v pokutovém území nepronikla do vyložené šance až před brankářku Nnadozieovou.
     
    90+2
    Korejky se tlačily do pokutového území, ale Mun ani následně Min-dži Jo obranný val afrických šampionek nepropálily.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Nápor Korejek se přece jen lehce zvyšuje. Prudký pas do pokutového území nezachytila Ebiová a tak musela Nnadozieová čelit střele Či.
     
    89
    So-tam I ještě získala míč pro hostující tým. Následně se ale o nepřesný centr postarala bránící Osinach Ohaleová. Už to vypadá, že si Nigérie dojde pro první tři body.
     
    88
    Hje-ri Kim vhazovala zpoza postranní lajny. Korejky se poté snažily rychle přesunout hru na útočnou polovinu, ale Mun utekl míč daleko od kopačky.
     
    87
    Uchenna Kanuová se ihned po svém příchodu na trávník zapojila do hry. Po souhře s Chikweluovou se ale u balonu příliš dlouho nezdržela.
     
    85
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Asisat Oshoalaová, přichází Uchenna Kanuová.
     
    84
    Hwang zastavila přihrávku na Imoovou. Následně se korejská reprezentace dokázala přesunout až do blízkosti vápna, ale Nnadozieová zasahovat nemusela.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Korejky se nemohou dostat k závěrečnému náporu.
     
    82
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Francisca Ordegaová, přichází Anam Imoová.
     
    81
    Další zákrok To-jo Kim na poslední chvíli. Před brankovou lajnou zachytila prudkou přihrávku na zcela volnou Ordegaovou.
     
    80
    Korejskému týmu již příliš času na zdramatizování zápasu nezbývá. Navíc k balonu se dostala Oshoalaová, ale nyní únik po levé straně nezakončila.
     
    79
    Korejky začínají otevírat obranu. Ordegaová mířila s míčem do vápna, ale skvěle se stačila vrátit do obrany To-jo Kim.
     
    77
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kang Čche-rim, přichází I So-tam.
    76. Asisat OSHOALAOVÁ - 2:0

    Vít Schück

    Góly: 31. Kim To-jon (vla.), 76. Oshoalaová

    Karty:   63. Chikweluová (NIG) – 50. Či So-jun (KOR), 73. Hwang Po-ram (KOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    Nigéria: Nnadozieová – Okekeová, Ohaleová, Ebiová, Ebereová – Uchenduová (66. Ayindeová), Okobi-Okeoghene, Chikweluová – Oshoalaová (85. Kanuová), Oparanozieová (C), Ordegaová (82. Imoová).
    Náhradníci: Oluehiová, Jonathanová – Okoronkwová, Nwabuokuová, Imoová, Kanuová, Ajibadeová, Ayindeová, Ihezuová, Ogebeová, Chukwudiová.

    Južná Kórea: Kim Min-čong – Kim Hje-ri, Hwang Po-ram, Kim To-jon, Čang Sel-ki – Kang Čche-rim (77. I So-tam), I Min-a (58. Mun Mi-ra), Čo So-hjun (C), Či So-jun, I Kum-min – Čung Sol-pin (57. Jo Min-dži).
    Náhradníci: Kang Ka-e, Čung Po-ram – I Un-mi, Čong Jong-a, Lim Son-džu, Mun Mi-ra, Kang Ju-mi, Jo Min-dži, Šin Dam-jong, I Joung-džu, I So-tam, Son Hwa-jon.

    Rozhodca: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU)