Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 8:1 (kon.)
Taliansko – Nórsko 1:7 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 1:7 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 4:3 (kon.)
koniec
Taliansko
1:7 (0:1, 0:0, 1:6)
Nórsko
Sobota 18.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena, Bratislava (Slovensko) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina bola tretinou snov pre Nórsko. Favorit zápasu v nej zaznamenal až šesť gólov a tak zvíťazil v tomto stretnutí vysoko 7:1. Taliansko však úspešne kládlo odpor dve tretiny a v tej tretej sa konečne dočkalo prvého presného zásahu na tomto šampionáte, ale na prvé body to v žiadnom prípade nestačilo a tak bude musieť bojovať v priamom súboji o záchranu s Rakúskom. Nórsko si už definitívne zaručilo účasť v najvyššej kategórii aj o rok, ale určite malo pred šampionátom vyššie ambície.

    Dnešný program samozrejme ešte pokračuje ďalšími stretnutiami. V Košiciach sa od 20:15 prihlási o slovo slovenská reprezentácia proti Veľkej Británii a sem v Bratislave to bude súboj Švédska a Švajčiarska, čo je repríza vlaňajšieho finále.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok hokejového večera. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás teší Miroslav Revaj. (18:35:12)
     
    Koniec zápasu.
    59:09 Stefan Espeland (NOR) - 1:7
     
    59:09
    Nórsko dalo gól!

    Nóri ešte využívajú v závere zápasu presilovku a upravili tak stav zápasu na 1:7! Prihrávku na modrú čiaru dostal STEFAN ESPELAND a tvrdou bombou prepálil všetko čo mu stálo v ceste.
    Asistencie: Christian Bull a Michael Haga.
    58:01 Tobias Lindström (NOR)
     
    58:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj tohto celého stretnutia.
     
    57:46
    Tak predsa len sa dnes na strane Talianska vylučovalo aj za faul, ten prvý trest bol za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    57:36
    Vylúčenie v tíme Taliansko (Anthony Bardaro – 2 min., napadnutie).
     
    57:23
    Ďalšie zaujímavé situácie zatiaľ nepribúdajú. Zrejme už budeme len svedkami, ako sa toto stretnutie v pokojnom tempe dohrá.
     
    56:57
    Olimb sa natlačil pred taliansku bránku a vyprodukoval peknú strelu švihom, ktorá však len končí v lapačke pripraveného brankára Bernarda. Ten si teda na tomto šampionáte schuti zachytal.
     
    56:03
    Do konca tohto stretnutia ostáva už len veľmi málo. Zrejme nemôžme očakávať nejaký veľká záverečný nápor na jednej či druhej strane.
     
    55:41
    Nórsko v plnom počte.
     
    54:48
    Bardaro napokon vystrelil z ťažkej pozície, brankár Holm vyrazil puk niekam do hľadiska.
     
    54:27
    Nórsko je zavreté vo vlastnom obrannom pásme, ale Taliansku sa nedarí vyprodukovať presnú strelu.
     
    54:02
    Taliansko hrá tak svoju ďalšiu presilovku v tomto zápase. Podarí sa im aspoň kozmeticky upraviť výsledok stretnutia?
     
    53:41
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., sekanie).
     
    53:16
    Už teraz je teda jasné, že v priamom súboji o záchranu sa proti sebe postaví Taliansko a Rakúsko. Teda dva tímy, ktoré doposiaľ nebodovali.
     
    52:31
    Otázkou teda aj naďalej ostáva, či ešte nejaký ten presný zásah do konca tohto stretnutia uvidíme. Nórsko je pri chuti a dokazuje Taliansku, kde je jeho kvalita a že zrejme ten jeden strelený gól bola len náhoda.
    51:39 Martin Röymark (NOR) - 1:6

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 43. Miceli (Helfer) – 16. Reichenberg (Lesund, Martinsen), 42. Trettenes (M. Olimb), 44. Haga (Valkvae Olsen, Bonsaksen), 48. Lindström (Martinsen), 50. Olden (Holös, M. Olimb), 52. Röymark, 60. Espeland (Bull, Haga)


    Taliansko: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – Trivellato, Hofer, McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Pavlu, Marchetti – Gander, Andergassen, Traversa – S. Kostner, Bardaro, Miceli – Insam, Ramoser, Rosa – Hochkofler, de Luca, Lambacher.
    Nórsko: Holm (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen, M. Olimb – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodca: Romasko (RUS), Tufts (USA) – McCrank (CAN), Nikulainen (FIN)