Bordeaux – Remeš 0:1 (kon.) | Guingamp – Nîmes 2:2 (kon.) | Lille – Angers 5:0 (kon.)
Lyon – Caen 4:0 (kon.) | Monaco – Amiens 2:0 (kon.) | Montpellier – Nantes 1:1 (kon.)
Paríž – Dijon 4:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 3:0 (kon.) | Štrasburg – Rennes 0:2 (kon.)
Toulouse – Marseille 2:5 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:0 (1:0)
Amiens SC
cz Sobota 18.05.2019, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:01:14)
     
    Je dobojováno! Všem monackým fanouškům v čele s knížetem Albertem II. padá velký kámen ze srdce. Svěřenci Leonarda Jardima v důležitém záchranářském souboji porazili Amiens 2:0 a zajistili si takřka definitivní jistotu záchrany. Skóre zápasu v šestadvacáté minutě otevřel domácí kapitán Radamel Falcao. Po změně stran Amiens kousalo, vyloženou tutovku si ale nevytvořilo a v 82. minutě inkasovalo rozhodující direkt od Alexandra Golovina. Hosté tak nevyhráli už podeváté za sebou, nicméně díky porážce Diojnu se už nemusí bát přímého sestupu. Před posledním kolem jsou dva body nad barážovou pozicí Caen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V úplném závěru si i poměrně zbytečnou žlutou kartu řekl Cesc Fabregas, který zahodil míč z místa domácího přestupku.
     
    90+2
    Hosté se neprosadili ani ve druhé ze čtyř nastavených minut. Cheick Timite se dostal k centru z rohového kopu, jenže balón mezi tři tyče nevtěsnal.
    90+1. Juan Ferney Otero (AMI)
     
    90+1
    Po delším čekání se Juan Ferney Otero rozběhl k exekuci onoho přímého kopu, který nekopl vůbec špatně. Pěkně zakroucený pokus letěl k pravé tyči, ale Benaglio jej vynikajícím zákrokem vyrazil.
     
    90+1
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Naldo.
     
    89
    Adrien Silva si vyšlápl na mnohokrát faulovaného Monconduita a zaslouženě vyfasoval žlutou kartu. Pro hosty se naskýtá příležitost z přímého kopu.
     
    88
    Krafth několikrát vhazoval z pravé strany, jenže se svými spoluhráč neprorazit hodně zatažený blok tvořený minimálně deseti muži.
     
    86
    Prvních pár minut po trefě Golovina napovídá, že se zápas bude už jenom dohrávat. Guirassy fauloval Sidibého a Monako už nebude nikam spěchat.
     
    84
    Teď už to budou mít hosté hodně složité. Nic se ale nemění na tom, že zůstanou nad sestupovým pásmem a místem zaručující baráž. Dijon i Caen totiž vysoko prohrávají.
    82. Alexandr GOLOVIN - 2:0
     
    82
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem je asi rozhodnuto a domácí mohou slavit záchranu! Amiens propadlo u středového kruhu, odkud vyrazil do samostatného úniku ALEXANDR GOLOVIN a z mírného úhlu zkušeně vystřelil nad pravou nohu soupeřova brankáře.
     
    82
    Radamel Falcao se do hry příliš nezapojuje. Autor jediné branky se nyní dostal alespoň k propagační hlavičce, se kterou Gurtner neměl žádný problém.
     
    81
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Mathieu Bodmer.
     
    80
    Nově příchozí Lopes se nedočkal podpory ze strany spoluhráčů a poté, co obral o míč Gnahorého, běžel sám na tři obránce. Rohový kop je asi maximum, co mohl získat.
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Rony Lopes.
     
    78
    Jednoznačný ofsajd, do kterého se chytil Sehrou Guirassy. Hra je znovu přerušena a její kouskování rozhodně nepřestává.
     
    76
    V poslední čtvrthodině se toho na hřišti moc neudálo. Nejžhavější novinkou tak je pomalu začínající déšť, který skrápí monacký trávník.
     
    75
    Fodé Ballo-Touré lišácky použil tělo protihráče jako pomůcku k zisku autového vhazování z hloubi vlastní poloviny.
     
    74
    Jemerson se postavil před jednoho z hostujících útočníků a nepustil k němu centr z kopačky Otera. Amiens se vrátilo do klidného středu pole.
     
    73
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Carlos, přichází Cesc Fàbregas.
     
    71
    Martins na levé straně nechal míč Golovinovi, jenže jeho centr propadl přes Carlose až ke Gurtnerovi. Po jeho výkopu si zahrál i švýcarský gólman Monaka.
     
    70
    Nějakých dvacet minut si dnes zahraje také španělský záložník Fabregas, který si na domácí střídačce pomalu chystá dres s čtyřiačtyřicítkou na zádech.
     
    69
    Amiens si stále není schopno vytvořit nějakou solidnější gólovou šanci. Další standardku rozehrál Monconduit do rukavic Diega Benaglia.
     
    68
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Sámán Ghoddos, přichází Cheick Timite.
     
    67
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Alexis Blin, přichází Eddy Gnahoré.
     
    66
    Středopolař Amiens je trochu ošetřený, ale s největší pravděpodobností nebude muset střídat. Takový osud však bude brzy čekat dva jeho spoluhráče.
     
    65
    Golovin ve středovém kruhu trefil do hlavy Monconduita. Za hostujícím kapitánem už spěchá realizační tým.
     
    63
    Nemastný neslaný útok Amiens zakončoval Guirassy, ale na překonání Diega Benaglia to v žádném případě nestačilo.
     
    62
    Falcao si odmítl Dibassyho a ještě k tomu patičkou přihrál přesně na spoluhráče. Od diváků si za to vysloužil velký aplaus.
     
    61
    Držení míče: 46% – 54%.
    60. Jemerson (ASM)
     
    60
    Martins zprava nacentroval na Jemersona, jehož střela se od ruky Pieterse odrazila těsně vedle pravé tyče Gurtnerovy brány. Horní končetina byla u těla, a tak se penalta kopat nebude.
     
    59
    Martins dostal míč k penaltovému puntíku. Na střelu z jedničky to ale nebylo a pak už se před něj obětavě dostal blokující Krafth.
     
    58
    Djibril Sidibé se nechal faulovat. Monačtí fotbalisté tak mohou v klidu rozehrávat z vlastní poloviny. Postará se o to polský stoper Glik.
     
    57
    Sáman Ghoddos neodcentroval na nikoho v černém. Domácí se pokusili o rychlý protiútok, avšak Golovin zahnal Martinse až k postranní čáře.
     
    56
    Směrem dopředu to domácím po změně stran hodně skřípe. Po další ztrátě a sraženém centru Ghoddose následuje roh pro Amiens.
     
    54
    Gelson Martins nabízel míč k zadní tyči, kde však scházeli jeho kolegové z útočné formace. Hra se vzápětí přesunula na útočnou polovinu Amiens.
     
    53
    Příznivci Monackého celku mohou být poměrně v klidu, co se sestupových starostí týče. Lyon se ujal nad Caen vedení, takže svěřenci Leonarda Jardima budou v případě svého vítězství zachráněni.
     
    51
    Po změně stran působí domácí fotbalisté trochu zakřiknutým dojmem. Tak trochu to potvrdil i ofsajd hned ze zárodku útočného pokusu.
     
    50
    Juan Ferney Otero šel na pravém kraji hřiště k zemi, nicméně píšťalka hlavního arbitra tentokrát zůstala potichu. Monaco se aspoň na pár vteřin vysvobodilo.
     
    49
    Radamel Falcao bezprostředně po rozehrávce zajel do Monconduita a hlavní sudí Turpin okamžitě sáhl po žluté kartě.
     
    49
    Z rohového kopu hostující celek nic nevymyslel. Díky nedovolenému zákroku na Guirassyho ale může zůstat na útočné polovině.
    48. Erik Pieters (AMI)
     
    48
    Ghoddosův centr byl odvrácen před vápno, odkud z druhého doteku hezky pálil Pieters a Benaglio svou rukavicí raději vyškrábl míč nad břevno.
     
    47
    Erik Pieters moc hezkým způsobem obešel Hendrichse, který jej vedle pokutového území zastavil jen s pomocí nedovoleného zákroku. Je z toho zajímavá standardka.
     
    46
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém panuje lepší nálada mezi domácími hráči a fanoušky. Monaco bylo o chlup aktivnější a od šestadvacáté minuty vede 1:0, když Gurtner neudržel v rukavicích hlavičku Falcaa a srazil si balón do vlastní sítě. Na druhé straně měl největší šanci Konaté, který z dorážky Ghoddosovy střely trestuhodně minul.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Těsně před koncem první půle dostali výhodu rohového kopu i domácí. Falcao však ve vzduchu fauloval Adénona a Gurtner mohl zůstat v klidu.
     
    45+2
    Monconduit odcentroval jen k Benagliovi, který na nic nečekal a bleskově odkopl míč na útočnou polovinu monackého mužstva.
     
    45+1
    Na hostující střídačce sedící Eddy Gnahoré si zřejmě neodpustil nějaký výrok směrem k rozhodčím a řekl si tím o žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45
    Falcao málem prokázal zabijácký instinkt u vlastní branky, kde srazil hlavičku Adénona jen těsně vedle Benagliovy pravé tyče. Je z toho roh.
     
    44
    Juan Ferney Otero začal prchat do rychlého protiútoku. Jemerson ho podťal skluzem, za který si vysloužil žlutou kartu.
     
    43
    Gelson Martins byl faulován v těsné blízkosti obou střídaček. O rozehrávku se postará brazilský středopolař Jemerson.
    42. Sámán Ghoddos (AMI), Moussa Konaté (AMI)
     
    42
    Málem bylo vyrovnáno! Thomas Monconduit rozehrál standardku na osu hřiště, odkud vypálil Ghoddos. Benaglio vyrazil míč na Konatého a ten z dorážky trestuhodně přestřelil jeho levou tyč!
     
    41
    Caen v souběžně hraném střetnutí stále drží remízu proti Lyonu. Monacu by za těchto okolností výhra k jistotě záchrany nestačila.
     
    40
    Sidibé se postavil před rozběhnutého Otera, z čehož vznikla srážka v poměrně velké rychlosti. Oba zúčastnění se však rychle oklepali.
     
    39
    Glik byl bez šance chytit příliš vysoký centr do pokutového území. U koncové čáry navíc fauloval Dibassyho.
     
    38
    Falcao se skácel k zemi a chytil se za hlavu, do které zajela pravá ruka Adénona. O nic závažného se ale nejednalo, kolumbijský útočník se spíše snažil vymodlit druhou žlutou kartu pro stopera Amiens.
     
    37
    Od hostů je to hodně statické a bez nápadu. Monacká obrana nemusí vynakládat moc úsilí na zastavování jejich akcí.
     
    35
    Sidibé v nebezpečném prostoru obral o míč Dibassyho a ihned centroval před branku. Pro Martinse to však bylo dlouhé.
     
    34
    Tempo hry postupně opadá. Na vině jsou hráči Amiens, kteří neustále kombinují poblíž středového kruhu.
     
    33
    Ghoddos to přehnal s razancí přihrávky na Kraftha, který měl zálusk na centr z pravého křídla. Benaglio bude vykopávat.
     
    32
    Vchod do pokutového území je pro hostující fotbalisty zapovězený. Muži v černém se museli vrátit zpět k půlící čáře.
     
    31
    Monaco se na vlastní půlce zformovalo do dvou velmi početných řad, přes které se hostům kombinací na půlce zatím nedaří dostat.
     
    29
    Carlos při setkání dvou jedenáctek ukopl míč Oterovi. Emil Krafth vhazoval, jenže jeho kolegové zavinili rychlou ztrátu.
     
    28
    Amiens se hned po rozehrávce nastěhovalo na polovinu soupeře. Dvakrát přeneslo míč až do vápna, ale k žádnému zakončení to nedospělo.
    26. Radamel FALCAO - 1:0
     
    26
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácí se v šestadvacáté minutě dostávají do vedení! Rohový kop z levé strany rozehrál Golovin na zadní tyč, kde RADAMEL FALCAO přehlavičkoval Adénona. Gurtner u levé tyče míč v rukavicích neudržel a hodil si ho za brankovou čáru.
     
    25
    Golovin přenesl hru na Carlose, který si metr před vápnem míč zastavil a pak jej přes Kraftha vypálil vysoko nad horní tyč.
     
    24
    Držení míče: 51% – 49%.
     
    23
    Znovu si Carlos zpracovával Sidibého centr z pravé strany a přitom si „lehl“ na břicho protihráče. Ani tohle na penaltu rozhodně nebylo.
     
    22
    Rozhodčí Turpin vyřešil menší spor šalamounsky. Carlosovi i Adénonovi ukázal žluté karty.
     
    21
    Carlos viditelně přihrál pád v pokutovém území a pak se ještě ohnal po Adénonovi, který ho měl údajně faulovat.
     
    19
    Golovin nabral rychlost a postaral se o přechod na útočnou třetinu hřiště. Ve výsledku toho ale moc neudělal, protože pokazil přihrávku na odříznutého Falcaa.
    18. Sehrou Guirassy (AMI)
     
    18
    První šance pro hosty! Konaté pouštěl přihrávku Otera za sebe, kde byl v dobré pozici Sehrou Guirassy a ze stoje vysoko přestřelil.
     
    17
    Hostující gólman zřejmě dostal nějakou tu ranku do obličeje. Po krátkém ošetření se ale zdá, že bude moci normálně pokračovat.
     
    16
    Svou šikovnou pravicí rozehrál nařízenou standardku Alexandr Golovin. Míč nebezpečně propadl přes jeden souboj a hosté měli štěstí, že spadl přesně k ležícímu Gurtnerovi.
     
    15
    Ghoddosův nákop si Monaco pohlídalo a rychle přeplo do útoku. Jmenovitě se o to postaral Moncouduitem faulovaný Ballo-Touré.
     
    14
    Sehrou Guirassy byl bolestivě zasažen Adrienem Silvou. Míč se na malou chvíli stěhuje na hostující kopačky.
     
    12
    Amiens i v deseti odvrátilo Martinsův centr z levého křídla. Útočné snažení domácího týmu tím ale zdaleka neskončilo.
     
    11
    Tím postiženým je záložník Alexis Blin, kterého nakopl Adrien Silva. Na hřišti už je realizační tým Amiens.
     
    10
    Na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, ale hra běží dále. Monaco se metr po metru přibližuje hostující brance.
     
    8
    Krafth zaútočil po pravé straně, odkud dával míč do vápna. Tam ve skluzu zasáhl Glik a trochu nebezpečně otestoval pozornost vlastního gólmana.
     
    7
    Djibril Sidibé měl spoustu času na přípravu centr, který si ze vzduchu zkušeně stáhl Régis Gurtner.
     
    6
    Není žádnou novinkou, že se Monacu nedostává moc velké fanouškovské podpory. Na dnešní důležitý zápas se přišlo podívat odhadem sedm až osm tisíc diváků.
     
    5
    Hosté zahustili střed hřiště natolik, že Gelson Martins byl donucen dát malou domů až k brankáři Diegu Benagliovi.
     
    4
    Monaco nastoupilo do zápasu s velmi aktivitou. Gelson Martins chvíli po sražené střele Golovina vracel míč do vápna, nicméně ho umístil jen do Gurtnerových rukavic.
     
    3
    Régis Gurtner vysprintoval ven ze své branky a jako první se chopil balónu, za kterým z opačné strany pospíchal Carlos.
     
    2
    Jako první uvedli míč do pohybu domácí, kteří nastupují v bíločervených, zatímco hosté v kompletně černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Slavnostní výkop před zápasem obstaral pilot Formule 1 Charles Leclerc!
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Benaglio – Sidibé, G. Martins, Glik, Ballo-Touré – Jemerson, Henrichs – Carlos, Adrien Silva, Golovin – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Aholou, Fàbregas, Chadli, Rony Lopes, Naldo, N'Koudou.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, Adénon, Dibassy, Pieters – Otero, Monconduit (C), Blin, Ghoddos – Mou. Konaté, Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Bodmer, El Hajjam, Gnahoré, Lefort, Timite, Zungu.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos.
     
    1. vzájemný zápas

    04.12.2018
    Amiens – Monako 0:2
    Branky: 43. R. Falcao (pen.), 90+6. R. Falcao (pen.).
     
    Amiens SC

    Fanoušci Amiens by si za normálních okolností mnuli ruce, kdyby v tabulce viděli svůj oblíbený tým před silným Monakem. V právě vrcholící sezóně to však žádná výhra není, klub sídlící kousek nad Paříží disponuje bilancí osmi výher, jedenácti remíz a sedmnácti porážek, což jsou jen nepatrně lepší čísla, než má jeho dnešní soupeř. Zisk pětatřiceti bodů stačí na šestnácté místo, přičemž od barážové pozice rozjetého Caen dělí fotbalisty Amiens zanedbatelné dva body. Na vítězství čekají svěřenci trenéra Pélissiera od devátého března. Z následných osmi duelů paradoxně prohráli jen jednou, jinak pravidelně sbírali po bodu. Nejinak tomu bylo před týdnem proti Toulouse, se kterým se Amiens rozešlo smírně 0:0.
     
    AS Monaco FC

    Asi ani nejzarytější odpůrce klubu z Monackého knížectví si před necelým rokem asi nepředstavoval, že se tamní AS bude dvě kola před koncem sezóny strachovat o holé přežití mezi francouzskou elitou. Po příchodu hlavního kouče Leonarda Jardima se Monaku povedla vyrobit sedmizápasová šňůra tvořená ze čtyř výher a tří porážek. Díky tomu se Monako posunulo tabulkou vzhůru, jenže to ještě nevědělo, že z dalších sedmi zápasů získá pouhopouhé tři body a vrátí se zpět do boje o záchranu. Krize neskončila ani před týdnem v Nimes, kde hvězdný tým prohrál 0:1 a zůstal viset na sedmnáctém místě, přičemž má jen dvoubodový náskok na devatenáctý Dijon.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu předposledního kola francouzské Ligue 1. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na důležité střetnutí mezi týmy AS Monaco FC a Amiens SC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 26. Falcao (Golovin), 82. Golovin (Sidibé)

    Karty:   22. Carlos (ASM), 44. Jemerson (ASM), 49. Falcao (ASM), 89. Adrien Silva (ASM), 90+4. Fàbregas (ASM) – 22. Adénon (AMI), 45+1. Gnahoré (AMI)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 22:13.
    AS Monaco: Benaglio – Sidibé, G. Martins (79. Rony Lopes), Glik, Ballo-Touré – Jemerson, Henrichs – Carlos (73. Fàbregas), Adrien Silva, Golovin – Falcao (C) (90+1. Naldo).
    Náhradníci: Sy – Aholou, Fàbregas, Chadli, Rony Lopes, Naldo, N'Koudou.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, Adénon, Dibassy, Pieters – Otero, Monconduit (C), Blin (67. Gnahoré), Ghoddos (68. Timite) – Mou. Konaté (81. Bodmer), Guirassy.
    Náhradníci: Dreyer – Bodmer, El Hajjam, Gnahoré, Lefort, Timite, Zungu.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos