Kortrijk – Cercle Brugge 4:0 (kon.) | Mouscron – Waasland-Beveren 2:4 (kon.) | Waregem – St.Gilloise 2:1 (kon.)
koniec
SV Zulte Waregem
2:1 (2:1)
Royale Union St-Gilloise
cz Piatok 17.05.2019, 20:30 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SV Zulte-Waregem a Royale Union Saint-Gilloise.
     
    Royale Union Saint-Gilloise

    Fotbalisté Saint-Gilloise jsou příjemným překvapením skupiny o Evropskou ligu, tam se totiž po devíti odehraných zápasech nacházejí na druhé pozici, přičemž manko na vedoucí Kortrijk činí pouze jeden bod. Saint-Gilloise zatím šestkrát zvítězilo, navíc pouze v jediném případě pocítilo hořkost porážky, a sice v souboji proti Waaslandu-Beveren, kterému podlehlo poměrem 2:3. Hostujícím tým tohoto zápasu tak stále ještě pomýšlet nad postupem do Evropské ligy, avšak stále k tomu zbývá ještě hodně práce. Saint-Gilloise je vůbec nejlépe střílejícím celkem skupiny, navíc se celkem dobrým způsobem jeví také obrana.
     
    SV Zulte-Waregem

    Na opačné straně stojí o něco hůř hrající Zulte-Waregem, kterému pro změnu patří třetí pozice, avšak manko na dnešního soupeře je už desetibodové. Zulte-Waregem z devíti odehraných zápasů vyhrálo pouze ve dvou případech, avšak hned čtyři utkání skončily nerozhodným výsledkem. Poslední ligové utkání přeci jenom nabídlo vítězství, Zulte-Waregem si totiž naprosto dominantním způsobem poradilo s Waaslandem-Beveren, který na svém stadionu podlehl poměrem 0:5. Zulte-Waregem se neprezentuje zrovna dobrou obrannou činností, ta je zároveň druhou nejhorší v celé skupině.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bansen – Bürki, Marcq, De Pauw, Walsh – Tardieu, Faik, Seck – Björdal, Bongonda, Sylla.
    Náhradníci: Bostyn – Bedia, Buffel, M. De Smet, Soisalo, Nissilä.

    Royale Union Saint-Gilloise: Kristiansen – Kis, Vega, Stamenković, Kandouss – Besuschkow, Tabekou, Selemanie, Traore – Fixelles, Niakaté.
    Náhradníci: D'Alberto – Ferber, Letts, Morren, Perdichizzi, Pinto Borges.

    Rozhodčí: Put – Godelaine, Hutsebaut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Waregem to ihned v úvodu utkání zkoušel po pravém křídle, avšak tam se podařilo zasáhnout Kandoussovi, jenž to zvládl čistým způsobem.
     
    4
    I tak si domácí zajistili vůbec první rohový kop tohoto zápasu. Vzdušná nabídka nebyla špatná, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Vega.
     
    5
    Posléze se k míči dostala záložní řada hostujícího celku, který sotva vyvezla balón ke středovému kruhu.
     
    6
    Nakonec jsme sledovali první střelecký pokus, obstaral ho domácí Bongonda, který pálil zhruba metr vedle branky soupeře.
     
    7
    Jeden z hráčů Saint-Gilloise si při napadání pomohl nedovoleným zákrokem, domácí tak budou rozehrávat volný kop od své šestnáctky.
     
    8
    O autové vhazování z levé strany se postaral hostující Kandouss, který si počkal na náběh kolegy Tabekoua, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    9
    Nakonec následovalo ještě jedno autové vhazování pro hosty, v tomto případě se k němu staví zadák Kandouss.
     
    10
    První zákrok musel vytasit domácí brankář Bansen, který si střelu doprostřed branky dokázal pohlídat na jedničku.
     
    11
    Hosté se nyní na malý moment usadili na polovině soupeře, kde se dostali k celkem zdlouhavé kombinaci, která zatím nic nepřináší.
     
    12
    Nakonec si také domácí hráči vyzkoušeli autové vhazování, postaral se o něj Burku, který po celkem dlouhé váhání zvolil příhru na Faika.
     
    13
    Krátce poté přišel nedovolený zákrok ze strany Waregemu, rozehrávky se tak ujme obránce Stamenković, který rozehraje dalekonosně.
     
    14
    Saint-Gilloise se už celkem dlouhou dobu nachází s míčem na vlastní polovině, početná skupina protihráčů neúnavně napadá rozehrávku.
     
    15
    Nakonec se k volnému míči dostal domácí Seck, který posléze trefil nohu napadajícího Traorého. Walsh bude vhazovat z pravé strany.
     
    16
    Aby toho nebylo málo, tak si Fixelles pomohl nedovoleně, což uviděl také hlavní sudí. Hráči Waregemu se rozhodli pro přízemní rozehrávku.
     
    17
    Do pokutového území domácího celku se snášel nadýchaný bochánek, který nakonec odvrácením dokázal odklidit domácí Marcq.
     
    18
    Tardieu prudkou přihrávkou oslovil kolegu Syllu, který posléze ještě předával do tandemu na Bongondu, jenž v tuto chvíli peláší po levém křídle.
     
    19
    Následovalo další zakončení ze strany Saint-Gilloise, avšak v tomto případě se jednalo o střelu vedle branky. Bansen tak nemusel zasahovat.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme žádnou branku neviděli. Stále platí, že sledujeme hodně vyrovnanou partii.
     
    25
    Na řadu přišel volný kop pro hostující celek, avšak z velké vzdálenosti od branky. Navíc vzdušnou nabídku dokázal Tardieu odklidit.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Mathias Fixelles (Royale Union Saint-Gilloise).
     
    27
    V posledních minutách se hra hodně často kouskuje, což jasně dokumentoval nedovolený zákrok Saint-Gilloise, po kterém na řadu přijde standardka.
     
    28
    Do hlavičkového souboje se dostával De Pauw, který se nakonec dostal do zakončení, jenž směřovalo nad branku. Kristiansen ihned rozehrál.
     
    29
    Stamenković to zkoušel dalekonosným nákopem na Niakatého, který ve vzduchu neměl moc šancí. K volnému míči se dostali domácí.
     
    30
    Jenomže hráči Waregemu mají nečekané problémy s vyvezením na druhou stranu, v tomto případě se to přeci jenom povedlo.
     
    31
    Akce neměla dlouhého trvání, dokázal jí totiž zastavit obránce Kandouss, který ihned polovysokou nabídkou hledal kolegy, což se nepodařilo.
     
    32
    Na polovině hrací plochy si domácí hráči pomohli v rámci pravidel, v tuto chvíli zahájili další kombinaci.
     
    32
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Zdánlivě nenápadná kombinace nakonec přinesla střelecký pokus v podání IDRISSY SYLLY, který si počkal na nadýchanou nabídku, kterou si nejprve zpracoval na hruď a poté pohotovým způsobem překonal brankáře.
    32. Idrissa SYLLA - 1:0
     
    33
    Waregem právě vstřelil branku!
    Aby toho nebylo málo, tak je tu další branka domácích! Téměř ihned po rozehrávce to domácí hráči zkoušeli po pravém křídle, přičemž se De Pauw dostal až do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou našel naběhnuvšího HICHAMA FAIKA, jenž zamířil velice přesně.
    33. Hicham FAIK - 2:0
     
    34
    V tuto chvíli to bude mít Saint-Gilloise hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    35
    Jenomže domácí hráči obstarali další autové vhazování, o což se bleskovým způsobem postaral Walsh, který si vybral kolegu Secka.
     
    36
    Waregem je v posledních minutách o poznání aktivnějším celkem, další útočná snaha přinesla pouze útočný faul domácích hráčů.
     
    37
    Je tu pokutový kop pro Saint-Gilloise!
     
    37
    Tým Saint Gilloise právě vstřelil branku! Přeci jenom tady máme kontaktní branku! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil FAIZ SELEMANIE, který to zkoušel alá Antonín Panenka, což mu domácí brankář Bansen zbaštil i s navijákem.
    37. Faïz SELEMANIE - 2:1
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Ismaël Kandouss (Royale Union Saint-Gilloise).
     
    42
    Před malým momentem se podařilo zakročit Vegovi, který odvracel hrací předmět ven z hrací plochy. Domácí budou opět vhazovat.
     
    43
    Na opačné straně se do pokutového území chtěl prodrat hostující Niakaté, který narazil na důrazného Bjordala, jenž navíc odvrátil míč.
     
    45
    Domácí si v závěru poločasu chtěli vymodlit pokutový kop, sudí byl ale jiného názoru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přeci jenom nabídl tři přesné zásahy. Dlouhou dobu jsme sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž branky začaly padat až ke konci poločasu. Domácí se v krátkém časovém sledu dostali do dvoubrankového vedení, přičemž soupeř dokázal reagovat pokutovým kopem. Mimo jiné sledujeme celou řadu osobních soubojů, z čehož pochopitelně pramení nedovolený zákroky, což ale k fotbalu zajisté patří.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali hráči Saint-Gilloise, kteří budou dotahovat jednobrankové manko.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se hosté dostali k pokutovému území, kde se jako poslední dotkl balónu Burki – následovat bude rohový kop.
     
    49
    Rohový kop ale nepřinesl nic nebezpečného, naopak Bansen ho pohotovým způsobem schoval do svých rukavic, načež rozehrál výhozem.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Serge Tabekou (Royale Union Saint-Gilloise).
     
    51
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Bongonda, který v souboji o míč zavadil o rozehrávajícího Stamenkoviće.
     
    52
    Nyní se k volnému míči dokázal dostat hostující Fixelles, který poté přihrával zpět na Kandousse, jenž to zkoušel dalekonosným pasem.
     
    53
    Přetahovaná ve středu hrací plochy nakonec vyzněla pro domácí hráče, kteří zatáhli míč ke svému pokutovému území, kde hru uklidnili.
     
    54
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí Marcq, který to nakonec zkoušel přihrávkou po zemi, pro kterou si seběhl De Pauw.
     
    55
    K míči se dostal také hostující brankář Kristiansen, který konstruktivní rozehrávkou ke středu hrací plochy rozehrával od své branky.
     
    56
    Po levém křídle to zkoušel domácí Bongonda, který se málem natlačil až do zakončení, avšak včas ho dokázal zastavit Stamenković.
     
    57
    Saint-Gilloise obstaralo autové vhazování z pravé strany. Hra se hodně rychle přesunula na levou stranu, kde nyní operuje Selemanie.
     
    58
    Střídání v týmu Royale Union Saint-Gilloise: ze hřiště odchází Hadamou Traore, přichází Charles Morren.
     
    59
    Domácí mají v posledních minutách problémy s vyvezením míče. U středového kruhu se ho ujal Seck, který nakonec přihrával na pravou stranu.
     
    60
    Po delší době se k balónu dostal také domácí brankář Bansen, který pochopitelně s rozehrávkou nikam nespěchal.
     
    61
    Hosté přeci jenom ohrozili branku soupeře, postaral se o to Fixelles, jenž pálil vedle branky. Bansen okamžitě rozehrál do strany.
     
    62
    Dalekonosný nákop se snesl až do pokutového území domácího celku, přičemž i v tomto případě rozehrával Bansen nakrátko.
     
    63
    Rychlý protiútok Waregemu nabídl snad tři přihrávky, avšak před pokutovým územím si obrannou povinnost splnil hostující Kandouss.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas je z hlediska atraktivity méně záživný. Nyní jsou u míče domácí.
     
    69
    Waregem nyní celkem dlouhou dobu pracoval s balónem na vlastní polovině, načež nepovedenou přihrávku dokázal vystihnout Vega.
     
    70
    Následně Faik se dobře zorientoval u středového kruhu, odkud se navíc pokoušel nastartovat Bongondu, který uspěl v rychlostním souboji.
     
    71
    Střídání v týmu Royale Union Saint-Gilloise: ze hřiště odchází Youssoufou Niakaté, přichází Steven Pinto Borges.
     
    72
    Nakonec se přeci jenom dostal k míči Stamenković, jenž zkoušel na druhé straně hrací plochy najít Selemanieho, což přineslo zisk rohu.
     
    73
    Jenomže ani v tomto případě se nejednalo o povedenou rozehrávku, poté ještě vracel míč do šestnáctky Besuschkow, Bansen byl pozorný.
     
    74
    Domácí si opět vyzkoušeli autové vhazování, po kterém přišla ztráta hracího předmětu, ke kterému se v tomto okamžiku dostal Tabekou.
     
    75
    Balón opět doskákal ven z hrací plochy, což pochopitelně znamenalo další autové vhazování, které si vzal na starost domácí Burki.
     
    76
    Po delší době se také Waregem dostal k sympatickému zakončení, avšak zakončující De Pauw nedokázal poslat míč mezi tři tyče.
     
    77
    Saint-Gilloise nakonec zahrávalo celkem nadějnou standardní situaci. Jenomže i v tomto případě zasáhla obrana domácího celku.
     
    78
    Střídání v týmu Royale Union Saint-Gilloise: ze hřiště odchází Federico Darío José Vega, přichází Chad Letts.
     
    79
    Waregem se dokázal dostat z krátkého obležení, načež se mu podařilo vyvézt míč do bezpečnějšího prostoru, což mu maximálně vyhovuje.
     
    80
    Waregem si došel pro zisk nedovoleného zákroku, po kterém se jednalo o rozehrávku nakrátko, po které se domácí pokusili zaútočit po pravém křídle.
     
    81
    Další snahu hostujících hráčů překazil pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení. Marcq si vezme na starost rozehrávku.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Waregem kráčí za vítězstvím. Ještě ale nepředbíhejme, hosté táhnou další akci.
     
    83
    I o malý moment později se v ofsajdovém postavení zjevil jeden z hostujících hráčů, opakovaný záběr potvrdil správnost rozhodnutí pomezního.
     
    85
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Hicham Faik, přichází Mikael Soisalo.
     
    87
    Hosté to zkoušeli přes levé křídlo, avšak Selemanie nedokázal kloudným způsobem odcentrovat. Na řadu přijde autové vhazování.
     
    88
    Waregem se v posledních minutách pouze brání, což by se mu mohlo vymstít. Další útočnou akci táhne středem hrací plochy Fixelles.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Mathieu De Smet.
     
    90+1
    Bansen nyní nemusel zasahovat, střelecký pokus se totiž snesl vedle branky.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, Waregem stále brání jednobrankové manko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Waregemu, který svého soupeře zdolal poměrem 2:1. I druhý poločas byla hodně vyrovnaný, avšak žádnou další branku jsme neviděli. Navíc jsme sledovali celou řadu nepřesností, vyložených šancí tak moc nebylo. Waregem se navíc v koncovce utkání snažil vycházet ze zajištěné obrany, což mu vycházelo natolik dobře, že dokázal jednobrankové vedení pohlídat až do závěrečného hvizdu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:2. (22:20:49)

    David Suchý

    Góly: 32. Sylla, 33. Faik – 37. Selemanie (pen.)

    Karty:   26. Fixelles (GIL), 40. Kandouss (GIL), 50. Tabekou (GIL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:2.
    SV Zulte Waregem: Bansen – Bürki, Tardieu, Marcq, Walsh – Björdal, Seck – Faik (85. Soisalo) – De Pauw, Sylla, Bongonda (90+1. M. De Smet).
    Náhradníci: Bossut – Bedia, M. De Smet, Buffel, Soisalo, Nissilä.

    Royale Union St-Gilloise: Kristiansen – Vega (78. Letts), Stamenković, Kandouss, Kis – Tabekou, Besuschkow, Fixelles, Traore (58. Morren), Selemanie – Niakaté (71. Pinto Borges).
    Náhradníci: D'Alberto – Ferber, Morren, Letts, Pinto Borges, Perdichizzi.

    Rozhodca: Put – Godelaine, Hutsebaut